Nyteknik > Teknik

Saturday, 16 February, 16:11

Nyteknik - 07 dec 18 kl. 09:25

Så ska Microsoft rädda sin floppade webbläsarenEdge har på tok för få användare. Nu försöker Microsoft vända skutan genom att låna teknik från Google Chrome - och släppa Edge till Mac..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Microsoft, Google Chrome, Edge, Mac

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ska , Microsoft, räddasin , floppade, webbläsaren
HBL - 18 jul 14 kl. 06:48

"Microsoft ångrar sitt köp av Nokia"

Efter att Microsoft meddelade att de köper mobiltillverkningen av Nokia varnade experter för att jobben i Finland är hotade på lång sikt. Gårdagens uppsägning visar att de hade rätt.– Vi är djupt engagerade i Finland, vi planerar inte att flytta några arbetsplatser, sade Microsofts förre vd Steve Ballmer när Nokiaaffären blev offentlig i september 2013.

HBL - 04 feb 14 kl. 15:35

Satya Nadella ny vd för Microsoft

Microsoft har utsett Satya Nadella till ny vd. Bill Gates, som grundade bolaget, avgår som styrelseordförande.Indiskfödda Satya Nadella utmändes till Microsofts vd på tisdagen.

Dagensanalys.se - 21 jun 16 kl. 09:17

Microsoft vill övertyga alla att byta till Edge – för då håller ditt batteri längre

Att förbättra batteritiden är ett konstant led i alla tillverkare av tekniska enheter. Nu har Microsoft kommit på att deras nya webbläsare Edge sparar 50 procent av ditt batteri och det är därför du ska byta till Edge. De flesta av oss använder idag Google Chrome eller Firefox som förvald webbläsare.

IDG - 07 jul 16 kl. 06:10

Efter chocksiffrorna: "För sent för Microsoft att vända webbläsartappet"


I juni tappade Microsoft 33 miljoner användare av webbläsarna Internet Explorer och Edge. Experter CS pratar med tror det blir svårt att rädda situationen..

Computer Sweden - 07 jul 16 kl. 06:10

Efter chocksiffrorna: "För sent för Microsoft att vända webbläsartappet"


I juni tappade Microsoft 33 miljoner användare av webbläsarna Internet Explorer och Edge. Experter CS pratar med tror det blir svårt att rädda situationen..

IDG - 12 okt 17 kl. 09:31

Så ska indiescenen rädda Xbox One X


Indiespel är viktigare än någonsin – och några som har insett det är Microsoft, som sedan 2013 har satsat stort på området genom ID@Xbox. M3 tog ett snack med Chris Charla, ansvarig för indiemarknaden hos Microsoft..

IDG - 08 feb 13 kl. 07:27

Lösningen som kan rädda Surface Pro

Mycket tyder på att Microsoft har planer på att släppa ett tangentbord med inbyggt batteri för surfplattan Surface Pro..

IDG - 20 jun 13 kl. 09:45

Starkare processor ska rädda Surface RT

Microsofts första generation av surfplattan Surface RT fick blandad kritik. Enligt nya rykten är det något Microsoft vill förbättra när man satsar på Qualcomms kraftfulla Snapdragon 800-processor. .

Expressen - 25 okt 13 kl. 20:25

Oväntade beskedet: Gates kan rädda Real

Santiago Bernabéu Microsoft? Det må låta osannolikt ? men kan snart vara ett faktum.

HBL - 29 jun 14 kl. 10:06

Smarta klockor ska rädda mobilbranschen

De första smarta klockorna har funnits på finska marknaden i ungefär ett år. I framtiden kommer vi antagligen även att bära smarta smycken och kläder.Smarta klockor som ett komplement till smarta mobiltelefoner väntas ge mobilbranschen ett uppsving.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 timmar sedan

”Nu är det dags för alternativ till forskningsinstituten”

När företag låter forskningsinstitut utvärdera en ny innovation blir resultaten hemliga. Kanske behövs en ny testinstans, skriver Ny Tekniks reporter Linda Nohrstedt..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Samsung One UI – enkelhet och användaren i fokus

Idag ser vi på våra smartphones som mer än bara telefoner. Vi använder dem som kameror, underhållningshubbar, portabla datorer och mycket mer. När allt fler funktioner läggs till ställs också högre krav på användargränssnittet.

Nyteknik - 23 timmar sedan

Telia välkomnar friande dom

Telias styrelseordförande Marie Ehrling välkomnar Stockholms tingsrätts friande dom i muträttegången mot tre före detta Teliachefer, däribland ex-vd:n Lars Nyberg..

Nyteknik - Igår: 15:18

Airbus: Allmänheten på väg att acceptera flygande taxis

I Mexico City kan 67 procent tänka sig att ta en flygande taxi. Stadens innevånare var de mest positiva i Airbus globala studie. Enligt bolaget visar deras enkäter att allmänheten börjar acceptera framtidens mobilitet..

Nyteknik - Igår: 14:11

Här är ingenjörerna som höjde lönerna mest – och minst 2018

Civilingenjörer inom statlig sektor tillhör förlorarna när det gäller löneutvecklingen under 2018. För övriga ingenjörer är förändringen liten jämfört med föregående år, visar ny statistik från Sveriges ingenjörer..

Nyteknik - Igår: 11:12

Teliachefer frias från mutbrott

Ex-vd Lars Nyberg och två andra tidigare Teliachefer frias från mutbrott, meddelar Stockholms tingsrätt..

Nyteknik - Igår: 12:37

Stormen Alfrida orsakade skador för 266 miljoner

Försäkringsbolagen har hittills betalat ut 266 miljoner kronor i ersättning för skador orsakade av stormen Alfrida, som drabbade Sverige i januari..

Nyteknik - Igår: 11:30

Elon Musk-bolagets AI skrämmer upphovsmakarna

Av rädsla för de potentiella konsekvenserna har Open AI valt att inte lansera sin nya textgenerator. Resultaten är helt enkelt för bra..

Nyteknik - Igår: 10:31

Din android kan hackas bara genom att du tittar på en bild

Att titta på en bild, det är allt som krävs för att en hackare ska kunna ta över din android-telefon..

Nyteknik - Igår: 09:26

Tekniken ska hindra ”sängrullare” från att störa nattfriden

Värmesökande sängrullare kan vara en plåga för de lättstörda. Men om separata sängar känns för drastiskt så finns nu en lösning: en säng som använder teknik från fordonsindustrin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.