Nyteknik > Teknik

Saturday, 15 December, 06:51

Nyteknik - 07 dec 18 kl. 09:34

Ericsson slog ut mobilnätet för 32 miljoner britterEricssons mjukvarufel innebar mobilmörker för 32 miljoner britter. Nu ber företaget om ursäkt..
Läs mer på Nyteknik

Dela artikeln

21 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ericsson, slogut , mobilnätetför 32 miljoner , britter
TA - 10 mar 14 kl. 16:04

Supersnabba mobilnätet på väg

Tyskland och Storbritannien ska samarbeta om utvecklingen av det nya supersnabba mobilnätet, förklarade brittiska premiärministern David Cameron när Cebit, världens största IT-mässa, öppnades i tyska Hannover.
Det nya nätet blir femte generationen mobilnät, 5G. Nätet är tänkt att bli så snabbt att det ska gå att ladda ned en spelfilm från internet på några sekunder, förklarade Cameron vid öppningen av den årliga IT-mässan Cebit.

Kristianstadsbladet - 10 mar 14 kl. 16:04

Supersnabba mobilnätet på väg

Tyskland och Storbritannien ska samarbeta om utvecklingen av det nya supersnabba mobilnätet, förklarade brittiska premiärministern David Cameron när Cebit, världens största IT-mässa, öppnades i tyska Hannover.
Det nya nätet blir femte generationen mobilnät, 5G. Nätet är tänkt att bli så snabbt att det ska gå att ladda ned en spelfilm från internet på några sekunder, förklarade Cameron vid öppningen av den årliga IT-mässan Cebit.

BT - 10 mar 14 kl. 16:04

Supersnabba mobilnätet på väg

Tyskland och Storbritannien ska samarbeta om utvecklingen av det nya supersnabba mobilnätet, förklarade brittiska premiärministern David Cameron när Cebit, världens största IT-mässa, öppnades i tyska Hannover. Det nya nätet blir femte generationen mobilnät, 5G. Nätet är tänkt att bli så snabbt att det ska gå att ladda ned en spelfilm från internet på några sekunder, förklarade Cameron vid öppningen av den årliga IT-mässan Cebit.

Trelleborgs Allehanda - 22 jul 13 kl. 16:25

Omfattande störning i mobilnätet

Mobilnätet i Skåne är just nu drabbat av en större driftstörning.
Drabbat är Telenors och 3:s gemensamma 3G-nät, både vad gäller datorer och telefoni. Enligt Telenor är kunder i Skåne drabbade, enligt 3 även i Blekinge, Kronoberg, Kalmar och Halland.

BT - 20 aug 12 kl. 09:30

Allt fler lämnar fast telefoni - men mobilnätet räcker inte till

Klockan ringer för hemtelefonen. Allt fler överger den fasta telefonin till förmån för mobiltelefonen. Men övergången skapar problem.

IDG - 26 nov 18 kl. 15:29

Mobilnätet snabbare än wifi i många länder


Opensignal har mätt surfhastigheten via mobilnätet respektive wifi-hotspots i ett stort antal länder och upptäckte att mobilnätet är snabbast i 33 av dem..

Västerbottens Folkblad - 17 feb 14 kl. 11:19

Satsning på att bygga ut mobilnätet i länet

Telenor och Tele2 genomför en miljardsatsning för att förstärka det gemensamma mobilnätet i hela Sverige.  I Västerbotten innebär satsningen att antalet basstationer ökar med 143 procent. – Det känns fantastiskt att kunna berätta om den här satsningen på att stärka nätet i Västerbotten.

Nyteknik - 04 mar 13 kl. 14:42

Avlastar mobilnätet med wlan

Tysklands största teleoperatör ska öppna 2,5 miljoner surfzoner via wlan för att avlasta mobilnätet..

Västerbottens Folkblad - 11 maj 13 kl. 15:59

Stora störningar i mobilnätet

Tågkraschen har slagit ut delar av mobilnätet i Norr- och Västerbotten. Telias kunder får räkna med stora störningar under lördagskvällen. Området som är berört syns [...

NT - 24 jun 13 kl. 07:48

Mobilnätet förstärks under musikfesten

Nu är det är bara dagar kvar till Norrköping invaderas av tiotusentals festivalbesökare. Men så många människor på en och samma plats kan betyda enorma påfrestningar på mobilnätet..

Kristianstadsbladet - 22 jul 13 kl. 15:04

Omfattande störningar i mobilnätet

Mobilnätet i Skåne, Blekinge, Kronoberg, Kalmar och Halland är just nu drabbat av stora störningar.
Drabbade är Telenors och 3:s kunder, vars telefoner har gått in i ett läge där det på displayen står ""Ingen service" eller "R", vilket står för "restricted access". Felet inträffade vid 14.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Musks utbrott under krisen: ”Stick och kom inte tillbaka”

Teslas ”produktionshelvete” innebar en stor prövning för företaget och grundaren vd Elon Musk. Den pressade situationen fick drastiska konsekvenser även för vissa anställda, enligt uppgifter i tidningen Wired..

Nyteknik - 22 timmar sedan

SJ-kunder utsatta för bedrägeri – 1,3 miljoner lösenord byts

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord.

Nyteknik - 16 timmar sedan

Här kan du ladda med 450 kW – om du har bilen som klarar det

Större batterier och snabbare snabbladdning. I dag är det de två knepen för att radera elbilistens räckviddsångest. Och nu har tyskarna invigt en teststation som tar snabbladdning till nya höjder..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Den avancerade roboten visade sig vara en man i en dräkt

Putin Youth Forum arrangerade robotkonventet för tonåringar. Under den tv-sända invigningen dansade roboten Boris på scenen. Rysk statsmedia hyllade ingenjörskonsten – men maskinen visade sig vara en man i en dräkt..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Hyundai plöjer ned mer än 60 miljarder i bränsleceller

Elon Musk kallar det för häpnadsväckande korkat – men Hyundai fortsätter att satsa på vätgasfordon. Fram till år 2030 kommer man investera 60,3 miljarder kronor i bränsleceller, med en halv miljon tillverkade fordon om året..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Starkt innovationssystem för teknikdrivna företag i Luleå

Talang attraherar talang – och det behöver nödvändigtvis inte handla om personer, det kan lika gärna vara företag. På Luleå Science Park samverkar näringsliv, akademi och offentligheten och tillsammans driver de framtidens innovation framåt. – Vi bidrar till att utveckla framtidens tillväxt och välfärd..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Saab-utvecklat flygledartorn på plats i Storbritanninen

Storbritanniens första digitala flygledartorn har invigts vid flygplatsen Cranfield i Bedfordshire, skriver The Telegraph. Högupplösta kameror filmar landningsbanorna i realtid, vilket flygledaren ser på 14 skärmar som är som fönster på ett traditionellt flygledartorn..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Gammal medicin med tillväxthormon befaras kunna orsaka alzheimer

Personer som har behandlats med en äldre variant av tillväxthormoner kan löpa ökad risk att drabbas av Alzheimers sjukdom. Det befarar forskare efter att ha funnit bevis för att medicinen kan innehålla "frön" till sjukdomen..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone 11

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Huaweis nya iot-satsning – startar ingenjörsteam i Lund

Det kinesiska teknikbolaget växlar upp i Skåne med ett utvecklingsteam inriktat på videoövervakning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.