DN > Inrikes

Saturday, 16 February, 12:11

Liknande nyheter

Taggar: Snö, regnoch , köldrekordi , kluvet, Sverige
GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 08:54

Snö, regn och köldrekord i kluvet Sverige

Regn och rusk i söder – snö och snorkallt i norr. Sverige är just nu delat i två väderlägen..

UNT - 07 dec 18 kl. 08:54

Snö, regn och köldrekord i kluvet Sverige

Regn och rusk i söder – snö och snorkallt i norr..

YLE - 16 okt 13 kl. 12:27

Höstens köldrekord i Saariselkä

Höstens köldrekord sattes i natt i norra Finland. I Saariselkä föll temperaturen till minus elva grader. Den näst lägsta temperaturen, åtta köldgrader, uppmättes i Rovaniemi.

YLE - 29 dec 14 kl. 12:38

Från köldrekord till mycket milt

Vintersäsongens köldrekord uppmättes i Enare i norra Lappland strax före middagstid i dag, -36,4 grader, uppger Meteorologiska institutet. Också på andra håll i Lappland har det varit sträng kyla, bland annat i Sodankylä -33,6 grader och i Kittilä -34,5 grader. I morse var det -35 grader kallt i Väylä i Enare och kölden tilltog ytterligare något under förmiddagen, men nu har det börjat bli mildare.

YLE - 17 dec 15 kl. 08:28

Vinterns köldrekord i Sodankylä

Klockan sex på morgonen mättes den här vinterns köldrekord -30,7 grader i Sodankylä. Det var kallt redan i går på orten då termometern visade -30,3 grader. Den kallaste vintern i Sodankylä var år 1947 då temperaturen var -40,3 grader.

HBL - 06 jan 15 kl. 20:19

Snöfall och dåligt väglag att vänta

Trots den hårda kylan på trettondagen sattes inga nya köldrekord för denna vinter.Jourhavande meteorologen Jari Tuovinen vid Meteorologiska institutet säger att man på morgonen uppmätte –35,3 grader på tre mätningsstationer. Vinterns köldrekord är 36,4 minusgrader, så kallt var det i Enare i slutet av december.

TA - 04 dec 12 kl. 13:27

Polisen: Svår situation på vägarna

Kraftigt snöväder, hala vägar och många trafikolyckor i stora delar av landet. "Det är en svår situation", säger vakthavande befälet Reine Johansson i Kronoberg och Kalmar. Polisen manar till försiktighet.

YLE - 30 dec 14 kl. 09:49

Svåra vägförhållanden i hela landet

Den som rör sig på vägarna i dag ska köra försiktigt. Väglaget är i dag mycket dåligt i så gott som hela landet. Trafikverket varnar bilisterna för hala vägar och dålig sikt i södra, västra och mellersta Finland, på grund av stigande temperaturer och snöfall.

Alingsås tidning - 09 feb 16 kl. 05:30

50 år sedan köldrekorden sattes

Bilar som inte startade, frusna lås och mjölk som frös till is i mjölkflaskorna. För exakt 50 år var det rekordkyla i Västsverige.
Väderobservatören Bernt Johansson i Gendalen rapporterade minus 36,3 grader den 9 februari, ett köldrekord som står sig än.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Arbetsgivarna häver lockout efter nytt bud i hamnkonflikten

Medlarna i hamnkonflikten har på lördagsförmiddagen kommit med ett nytt bud. Parterna har fått till onsdag på sig att ta ställning..

DN - 15 minuter sedan

Telias tidigare vd Lars Nyberg kan bli fast i Sverige

Tingsrätten har friat Lars Nyberg från mutmisstankarna, men allt är inte över för det. Påbörjas en rättsprocess i USA och de vill ha honom utlämnad kan hans framtid begränsas ordentligt. Korruptionsexpert drar kopplingar till fallet med Wikileaksgrundaren Julian Assange..

DN - 15 minuter sedan

Scenrecension: Kulturprofilen och Akademien synkar inte med Molières pjäs

Samtidsreferenserna är många och sensationella när kulturklubben Forum blir scen för Molières ”Lärda kvinnor”. Men det skaver mellan 1600-talsfigurerna och verklighetens akademisnobbar..

DN - 1 timme sedan

IS sista fäste uppges intaget – fåtal terrorister kvar i tunnlar

De sista IS-styrkorna kring byn Baghouz vid gränsen mellan Syrien och Irak har kapitulerat, enligt Syriska människorättsobservatoriet, SOHR. Nu återstår spridda terrorister som gömmer sig i tunnlar..

DN - 1 timme sedan

Mexiko flyttar migranter av oro för kravaller

Myndigheterna i den mexikanska gränsstaden Piedras Negras flyttar på flera hundra centralamerikanska migranter för att förhindra oroligheter. Nyligen uppstod upplopp när några av migranterna försökte lämna en tillfällig förläggning..

DN - 2 timmar sedan

Stockholms största gymnasium väljer bort rött kött

Stockholms stad kan inte stoppa kött från Polen av upphandlingsskäl. Men skolorna väljer själva vad de serverar. Stockholms största gymnasium väljer bort kött från ko, lamm och gris.

DN - 3 timmar sedan

Tysk minister vill stoppa "sexuell omvändelse"

Tysklands hälsominister Jens Spahn vill införa ett förbud mot behandlingar med syfte att få människor att byta sexuell läggning. Han hoppas att en lag ska vara införd redan till sommaren..

DN - 4 timmar sedan

Idrottens regler om slöja: ”Försvarar inte könsförtryck”

Vilka regler gäller för att idrotta i slöja? Den frågan ville Svenska basketförbundet ha svar på sedan de själva stoppat en spelare.  Sedan förra året finns nu en uppförandekod som gäller i all svensk idrott.

DN - 4 timmar sedan

Dekretera, glindra och löt – vad betyder orden?

Testa dina kunskaper i veckans ordkviss. Definitionerna är hämtade ur Svenska Akademiens ordlista. Fler frågor finns på spraktidningen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.