SVT > Utrikes

Saturday, 23 February, 19:51

Liknande nyheter

Taggar: , jämställtblev , Tysklandunder , Angela, Merkel
Barometern - 19 jun 14 kl. 07:36

Kalmar ska vara jämställt

”Kalmar ska vara en jämställd kommun, något annat alternativ finns inte.” Vänsterpartiet satsar hårt på att jämställdheten ska bli en viktig valfråga, även lokalt i kommunvalen. Juni är en månad med många skolavslutningar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är rockfestivalen som bokar jämställt

En mindre festival i Hofors lyckas med det som många stora festivaler inte klarar av. Med start i år bokar festival jämställt. Efter att ha insett att de bokat 80 till 90 procent mansdominerade band under tidigare år var de dags för en förändring.

Sydsvenskan - 09 okt 15 kl. 20:47

Inte mer jämställt med propagandacentral.

Kvinnan som ringde in till P1-morgon i onsdags tyckte det var ”väldigt konstigt". Hon hade betraktat Sveriges sex nya sedlar – Astrid Lindgren på nya tjugan, Evert Taube som är värd femtio kronor och så vidare – och räknat efter. ”620 kronor var kvinnor värda.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 15 kl. 04:00

Inte mer jämställt med propagandacentral.

Kvinnan som ringde in till P1-morgon i onsdags tyckte det var ”väldigt konstigt". Hon hade betraktat Sveriges sex nya sedlar – Astrid Lindgren på nya tjugan, Evert Taube som är värd femtio kronor och så vidare – och räknat efter. ”620 kronor var kvinnor värda.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 15 kl. 17:19

Inte mer jämställt med propagandacentral.

Kvinnan som ringde in till P1-morgon i onsdags tyckte det är ”väldigt konstigt" med Sveriges nya sedlar – Astrid Lindgren på nya tjugan, Evert Taube är värd femtio kronor och så vidare. ”620 kronor var kvinnor värda. Männen var värda 1 250.

Sydsvenskan - 11 okt 15 kl. 17:19

Inte mer jämställt med propagandacentral.

Kvinnan som ringde in till P1-morgon i onsdags tyckte det är ”väldigt konstigt" med Sveriges nya sedlar – Astrid Lindgren på nya tjugan, Evert Taube är värd femtio kronor och så vidare. ”620 kronor var kvinnor värda. Männen var värda 1 250.

YLE - 19 mar 15 kl. 13:22

Jämställt också bland flaggdagarna?

Sex stycken män har fått en egen flaggdag namngiven efter sig. Minna Canth är den enda kvinnan som har en. Hur jämställt är det?

Kristianstadsbladet - 28 jan 13 kl. 11:35

Bättre hälsa på jämställt jobb


Bristande jämställdhet på arbetet kan delvis förklara att kvinnor som grupp har ett sämre hälsotillstånd än män, visar en avhandling från Umeå universitet. På arbetsplatser med jämställda löner och ett jämställt uttag av föräldraledighet drabbas både män och kvinnor mindre av psykiska besvär som oro, ängslan eller ångest.Resultaten visar på vikten av att jämställdhet i arbetsfördelning, ansvar och erkännande vävs in i det hälsofrämjande arbetet..

Nyheter 24 - 13 nov 13 kl. 12:15

Reklamera: "Det kan inte existera sexistisk reklam i ett jämställt samhälle"Feminism etc.Mer om ReklameraReklamera i tre steg

FEMINISM ETC. Sveriges Kvinnolobby, som är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, körde igång kampanjen Reklamera i slutet av oktober i år och sedan dess har det gått spikrakt uppåt.– Det har verkligen gått snabbt och jag förväntade mig inte den här responsen som vi har fått, säger Moa Egonson, projektledare för Reklamera.

Kristianstadsbladet - 18 feb 14 kl. 08:48

Alla är vinnare i ett jämställt samhälle

Är man inte feminist så är man dum i huvudet. Så, då var det sagt. Men jag vill även passa på att säga några saker till innan lynchmobben kommer.

Sydsvenskan - 15 jul 15 kl. 15:55

Jämställt på Norbergfestivalen

Norbergfestivalen är numera jämställd, uppger arrangörerna i ett pressmeddelande Om två veckor börjar festivalen som fokuserar på elektronisk musik i Norberg i Västmanland och då står lika många män som kvinnor på scen."Det är oerhört roligt att presentera ett jämställt festivalprogram. Det slitna argumentet att det â??

Fler nyheter från SVT

SVT - 45 minuter sedan

Uppgifter: Första sändningen med nödhjälp har nått Venezuela

Den första sändningen med internationell nödhjälp har rullat in i Venezuela från söder, rapporterar Washington Post. Samtidigt förvärras konflikten på lördagen mellan Venezuelas president Nicolás Maduro och opositionsledaren Juan Guaidó och deras anhängare som drabbar samman..

SVT - 2 timmar sedan

Personer begravda i lavin i Alperna

Ett okänt antal personer har svepts med i en lavin i Alperna, vid gränsen mellan Österrike och Tyskland..

SVT - 2 timmar sedan

94 döda av hembränd sprit i Indien

Minst 94 personer har dött och över 150 personer vårdas på sjukhus efter att de konsumerat förorenad hembränd sprit, enligt CNN. De drabbade uppges vara arbetare på teplantager i delstaten Assam. Det är andra fallet av massdöd på kort tid då indier druckit giftig hembränd alkohol..

SVT - 6 timmar sedan

Venezuela: Uppgifter om tårgas vid gränsen

Venezuelanska soldater skjuter tårgas mot en grupp människor som försöker ta sig över gränsen mot Colombia, rapporterar Reuters Samtidigt kommer det uppgifter om att tre soldater som posterats vid gränsen lämnat sina poster..

SVT - 8 timmar sedan

USA fördömer militären i Venezuela efter dödsskjutningar vid gränsen

USA fördömer Venezuelas militär sedan soldater skjutit ihjäl två personer vid gränsen till Brasilien. ”Oerhört brott mot mänskliga rättigheter av Maduro och de som följer hans order kommer inte att undgå straff”, uppger Vita huset i ett pressmeddelande..

SVT - 9 timmar sedan

Saudiska systrar fast i Hongkong – fruktar dödsstraff om de deporteras

Två saudiska systrar har flytt sin familj och sitter fast i Hongkong. Nu fruktar de för sina liv om de deporteras till hemlandet. – Antingen kommer vi att dödas eftersom de vill få bort skammen över att vi kvinnor gav oss av på egen hand, eller så kommer de att tvinga oss att gifta oss med våra kusiner, säger 20-åriga Reem..

SVT - 10 timmar sedan

Nigeria går till val – står mellan Muhammadu Buhari och Atiku Abubakar

För en vecka sedan sköts valet upp – men på lördagen går nigerianerna till valurnorna. Kampen står mellan den sittande presidenten Muhammadu Buhari och förre vicepresidenten Atiku Abubakar. Vinnaren kommer att få tampas med strömavbrott, säkerhetshot, en trög ekonomi och korruption..

SVT - 10 timmar sedan

Känslig appinformation delas med Facebook

Miljontals appanvändare kan omedvetet ha delat med sig av privat information till Facebook, rapporterar The Wall Street Journal. En granskning av tidningen visar att användaren inte ens behöver ha ett konto på sociala medier-jätten för att dela informationen..

SVT - 17 timmar sedan

Trump nominerar Kelly Craft till ny FN-ambassadör

USA:s president Donald Trump nominerar Kelly Craft som landets nya FN-ambassadör. Craft är i dag USA:s ambassadör i Kanada..

SVT - 18 timmar sedan

Kista lämnades utanför presidentpalatset på Haiti

Haitisk polis satte in tårgas och sköt gummikulor för att skingra omkring 200 demonstranter vid det tidigare presidentpalatset i Port-au-Prince..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.