SVT > Utrikes

Wednesday, 12 December, 12:53

SVT - 07 dec 18 kl. 08:27

Så jämställt blev Tyskland under Angela MerkelI 13 år har Tyskland letts av en kvinna, Angela Merkel. Vad har det haft för betydelse för jämställdheten i landet? Det har skett reformer men det är lång väg kvar, anser experter SVT Nyheter talat med..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Tyskland, Angela Merkel, Merkel, SVT Nyheter

Dela artikeln

4 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , jämställtblev , Tysklandunder , Angela, Merkel
Barometern - 19 jun 14 kl. 07:36

Kalmar ska vara jämställt

”Kalmar ska vara en jämställd kommun, något annat alternativ finns inte.” Vänsterpartiet satsar hårt på att jämställdheten ska bli en viktig valfråga, även lokalt i kommunvalen. Juni är en månad med många skolavslutningar.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Här är rockfestivalen som bokar jämställt

En mindre festival i Hofors lyckas med det som många stora festivaler inte klarar av. Med start i år bokar festival jämställt. Efter att ha insett att de bokat 80 till 90 procent mansdominerade band under tidigare år var de dags för en förändring.

Sydsvenskan - 09 okt 15 kl. 20:47

Inte mer jämställt med propagandacentral.

Kvinnan som ringde in till P1-morgon i onsdags tyckte det var ”väldigt konstigt". Hon hade betraktat Sveriges sex nya sedlar – Astrid Lindgren på nya tjugan, Evert Taube som är värd femtio kronor och så vidare – och räknat efter. ”620 kronor var kvinnor värda.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 15 kl. 04:00

Inte mer jämställt med propagandacentral.

Kvinnan som ringde in till P1-morgon i onsdags tyckte det var ”väldigt konstigt". Hon hade betraktat Sveriges sex nya sedlar – Astrid Lindgren på nya tjugan, Evert Taube som är värd femtio kronor och så vidare – och räknat efter. ”620 kronor var kvinnor värda.

Helsingborgs Dagblad - 11 okt 15 kl. 17:19

Inte mer jämställt med propagandacentral.

Kvinnan som ringde in till P1-morgon i onsdags tyckte det är ”väldigt konstigt" med Sveriges nya sedlar – Astrid Lindgren på nya tjugan, Evert Taube är värd femtio kronor och så vidare. ”620 kronor var kvinnor värda. Männen var värda 1 250.

Sydsvenskan - 11 okt 15 kl. 17:19

Inte mer jämställt med propagandacentral.

Kvinnan som ringde in till P1-morgon i onsdags tyckte det är ”väldigt konstigt" med Sveriges nya sedlar – Astrid Lindgren på nya tjugan, Evert Taube är värd femtio kronor och så vidare. ”620 kronor var kvinnor värda. Männen var värda 1 250.

YLE - 19 mar 15 kl. 13:22

Jämställt också bland flaggdagarna?

Sex stycken män har fått en egen flaggdag namngiven efter sig. Minna Canth är den enda kvinnan som har en. Hur jämställt är det?

Kristianstadsbladet - 28 jan 13 kl. 11:35

Bättre hälsa på jämställt jobb


Bristande jämställdhet på arbetet kan delvis förklara att kvinnor som grupp har ett sämre hälsotillstånd än män, visar en avhandling från Umeå universitet. På arbetsplatser med jämställda löner och ett jämställt uttag av föräldraledighet drabbas både män och kvinnor mindre av psykiska besvär som oro, ängslan eller ångest.Resultaten visar på vikten av att jämställdhet i arbetsfördelning, ansvar och erkännande vävs in i det hälsofrämjande arbetet..

Nyheter 24 - 13 nov 13 kl. 12:15

Reklamera: "Det kan inte existera sexistisk reklam i ett jämställt samhälle"Feminism etc.Mer om ReklameraReklamera i tre steg

FEMINISM ETC. Sveriges Kvinnolobby, som är en ideell och partipolitiskt obunden organisation, körde igång kampanjen Reklamera i slutet av oktober i år och sedan dess har det gått spikrakt uppåt.– Det har verkligen gått snabbt och jag förväntade mig inte den här responsen som vi har fått, säger Moa Egonson, projektledare för Reklamera.

Kristianstadsbladet - 18 feb 14 kl. 08:48

Alla är vinnare i ett jämställt samhälle

Är man inte feminist så är man dum i huvudet. Så, då var det sagt. Men jag vill även passa på att säga några saker till innan lynchmobben kommer.

Sydsvenskan - 15 jul 15 kl. 15:55

Jämställt på Norbergfestivalen

Norbergfestivalen är numera jämställd, uppger arrangörerna i ett pressmeddelande Om två veckor börjar festivalen som fokuserar på elektronisk musik i Norberg i Västmanland och då står lika många män som kvinnor på scen."Det är oerhört roligt att presentera ett jämställt festivalprogram. Det slitna argumentet att det â??

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Turkiet inleder ny militäroffensiv i Syrien

Turkiet kommer inom några dagar att inleda en ny militär operation i Syrien. Det säger landets president Erdogan enligt AP..

SVT - 4 timmar sedan

Omröstning om misstroende mot May

Det blir en misstroendeomröstning senare på onsdagen mot den brittiska premiärministern Theresa May, enligt BBC..

SVT - 4 timmar sedan

Huawei-chefen släppt mot mångmiljonborgen

Huamwei-chefen Meng Wanzhou har nu släppts mot en borgen på 67 miljoner kronor. Det blev applåder och tårar i rättssalen i Vancouver när beslutet kom. Men hon måste stanna i Kanada och kommer att övervakas dygnet runt..

SVT - 6 timmar sedan

150 nya arter i Mekongregionen

Klimathotet är numera ständigt på tapeten, men nu kommer goda nyheter från Världsnaturfonden WWF. Forskare har upptäckt över 150 nya arter i Mekongregionen..

SVT - 11 timmar sedan

Ex-porrstjärnan Stephanie Clifford ska betala miljoner till Trump

En domare i Kalifornien har beslutat att den tidigare porrstjärnan Stephanie Clifford ska böta närmare 300 000 dollar, ungefär 2,7 miljoner kronor, för att ha stämt USA:s president Donald Trump i ett fall som avvisades i rätten..

SVT - 12 timmar sedan

Huawei-chefen Meng Wanzhou kan släppas mot borgen

Den kinesiska telekomjätten Meng Wanzhou greps i Kanada på USA:s begäran. Nu kan hon släppas mot borgen..

SVT - 13 timmar sedan

Bilderna från dödsskjutningen i Strasbourg – öppnade eld vid julmarknad

Flera personer har dött efter att en person öppnad eld mitt i centrala Strasbourg. Gärningsmannen ska vara känd av polisen sedan tidigare och utpekad som en säkerhetsfara..

SVT - 13 timmar sedan

Kina griper kanadensisk ex-diplomat

En tidigare kanadensisk diplomat har gripits i Kina, vilket väcker oro i hans hemland. Även USA har reagerat starkt. Nyligen grep Kanada Huaweis finanschef vilket vållat kinesisk ilska..

SVT - 14 timmar sedan

Svenska Susanne på plats i Strasbourg: ”Om jag hade gått ut fem minuter tidigare hade jag hamnat mitt i kaoset”

Fransk polis jagar en misstänkt gärningsperson som ska ha öppnat eld vid en julmarknad i centrala Strasbourg. Svenska Susanne Ivarssons shoppingtur fick ett abrupt slut när hon motades tillbaka in i butiken av säkerhetsvakter. – De sade åt oss att gå längst in i butiken, säger hon till SVT Nyheter..

SVT - 14 timmar sedan

EU-parlamentarikern: ”Vi får se var vi får sova i natt”

EU-parlamentarikerna Fredrick Federley (C) och Gunnar Hökmark (M) befann sig ute i centrala Strasbourg när skottlossningen började..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.