DN > Kultur

Saturday, 23 February, 07:47

DN - 07 dec 18 kl. 07:00

Nobelpristagare ger historier till modeelevers designModeutställningen ”Nobel creations” visar uttolkningar av böcker skrivna av kvinnliga Nobelpristagare i litteratur. Bakom de sex väsenskilda plaggen står tretton färska Beckmanselever. De visas under Stockholms stadsbiblioteks rotunda..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nobel, Nobelpristagare, Beckmanselever, Stockholms

Dela artikeln

79 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nobelpristagareger , historiertill , modeelevers, design
YLE - 18 sep 14 kl. 15:00

De målar upp historier

De flesta av oss sitter på en eller två riktigt bra historier. Sylvia Javén och Cora Wöllenstein har en hel drös av dem, och nu målas de upp på väggen i Konsthallen i Vasa. På söndag får vem som helst komma dit och klippa ut sin favoritbild.

Dagensanalys.se - 28 sep 17 kl. 09:29

Design är grunden till din digitala framgång

Vi på Dagensanalys.se delar ofta med oss om tips & guider om hur du kan förbättra din digitala marknadsföring med hjälp av Sociala medier SEO eller andra smarta strategier. En sak som dock sällan dyker upp är designen som är ditt digitala fönster av ditt företag mot dina kunder och prospekts.

YLE - 02 aug 12 kl. 05:59

Design Camp ger studerande nya möjligheter

Det tvärvetenskapliga projektet Design Camp ger sex högskolestuderande i Vasa möjligheten att pröva på att arbeta på uppdrag och utvecklingsprojekt för företag. Design Camp går in på djupet och baserar sig mer på designmetoder och tänkande än att skapa nya logon åt företag. Desigtänkande och arbetsmetoder typiska för design står i fokus.

Barometern - 16 okt 13 kl. 13:04

Royal Design kan få stödpengar

Royal Design har gått med över fem miljoner kronor i vinst de senaste tre åren men ändå kan företaget få ekonomiskt stöd av Nybro kommun. Det var på det senaste kommunstyrelsemötet som de ledande politikerna enigt beslutade om att satsa tre miljoner kronor på att stötta näringslivet i Orrefors.
Pengarna ska tas från bostadsbolaget NBAB och energibolaget Nybro Energi, i praktiken kommer alltså pengarna från hyresgäster och energikunder.

Barometern - 12 feb 14 kl. 08:00

?Royal Design måste få tid på sig?

Frågor och svar · Om sam­arbetet med företaget Royal ­Design till Nybros kommun­direktör Jan Lagerqvist. Nybro kommun samarbetar med ett företag som till stor del använder praktikanter som arbetskraft mot väldigt låg betalning, vad tänker du om det?
– Jag tänker inte i de termerna utan jag tänker att Arbetsförmedlingens utbud är ett system som ska användas för att de som är utan jobb ska få möjlighet att få ett arbete.

Barometern - 14 maj 14 kl. 07:40

Svar krävs om pengar till Royal Design

Konkurrensverket ­kräver kommunen på fler svar om varför man betalat 800?000 kronor för ett samarbete med Royal Design i Orrefors. Hur motiverar ­kommunen att det enbart är Royal Design som anses kunna nå ”rätt kunder” och vad menas med ”rätt kunder” undrar Konkurrensverket.

Dagensanalys.se - 26 okt 18 kl. 14:35

Så här kan design bidra till affärsvärde

Igår lanserade McKinsey Design rapporten ”The Business Value of Design”, en studie som undersöker hur design kan bidra till att skapa affärsvärde. 300 deltagande företag har fått besvara ett hundratal frågor kring hur de använder sig av design, vilket genererat en placering i McKinsey Design Index. Studien säkerställer ett tydligt samband mellan design och lönsamhet.

Sydsvenskan - 12 mar 11 kl. 07:00

"Finns historier i varje gathörn"

Foto: Karl Melander
Simon Berglind, 21, driver sedan ett och ett halvt år bloggen "Mitt Lund" - en ambitiös djupdykning i de besynnerliga, icke polerade platserna och livsödena i stadens moderna och samtida historia.
Varför startade du bloggen?
?

HBL - 18 jun 12 kl. 13:43

Finländsk design visas i Kina på Radical Design Week

Kampanjen Radical Design Week ska i höst främja finländsk design och export i Shanghai i Kina. Målet är att vitalisera samarbetet mellan Finland och Kina och att uppmuntra finländska företag att gå in på den kinesiska marknaden.Programmet omfattar 40 kreativa evenemang.

Barometern - 04 sep 13 kl. 08:20

Royal design flyttar lagret till brukslokalerna i Orrefors

RoyalDesign.se hyr lokaler i Orrefors av Orrefors Kosta Boda AB. Orrefors Kosta Boda AB har ingått ett samarbete med RoyalDesign.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Tommy Orange: ”Man måste tro på vad skönlitteratur kan göra – i stället för att ställa sig på en låda och skrika”

Tommy Orange har beskrivits som en del av en renässans för ursprungsbefolkningar över hela världen. DN:s Kristofer Ahlström möter författaren till den uppmärksammade romanen ”Pow wow”, om amerikanska urinvånares tillvaro i storstäderna..

DN - 10 timmar sedan

Skivrecension: Sleaford Mods behöver hitta ett nytt sätt att hata

Efter att Sleaford Mods gått från arroganta outsiders till brett omfamnade hipsterälsklingar har de fått både en aning högre budget och vissa problem med självbilden..

DN - 19 timmar sedan

Fredrik Lindströms föreställning flyttar i höst

Fredrik Lindströms soloföreställning "Mänskligheten – Föreställningen om oss själva" sätts upp på Cirkus i Stockholm i höst. Föreställningen har hyllats i medier och samtliga 21 speldatum under våren, då på Scalateatern i Stockholm, är slutsålda..

DN - 20 timmar sedan

EKG: Utan baktankar i nästan ett helt år

Kåseri. Om det är tillåtet att framhålla sig själv kan jag säga att är det något jag är bra på så är det att baka kanelbullar. .

DN - 21 timmar sedan

Bad Cash Quartet återförenas på ny musikfestival

Fjolårets endagsfestival Garden byter namn till Gården och utökar till två dagar. Ett återförenat Bad Cash Quartet, The Streets, Tame Impala och Sarah Klang kommer att spela i Göteborg i juni..

DN - 21 timmar sedan

Statement-festivalen drar på Sverigeturné

Statementfestivalen blir en ambulerande minifestival. Trots att festivalen fällts av Diskrimineringsombudsmannen kommer man att fortsätta rikta sig till kvinnor, ickebinära och transpersoner, säger arrangören Emma Knyckare. – Vi tror att alla män har lärt sig att inte gå på events de inte är inbjudna till, säger hon..

DN - Igår: 21:00

Skivrecension: Tedeschi Trucks Band blev ett fenomen i skymundan

Under tio års tid har det väldiga Tedeschi Trucks Band vuxit långsamt, och utvecklat sin förmåga att hålla igen och skapa luft trots att det har hur mycket kraft som helst..

DN - Igår: 20:17

2000-talets bästa Oscarsvinnare

Natten mellan söndag och måndag hålls den 91:a Oscarsgalan i Los Angeles. DN:s filmredaktörer rankar 2000-talets bästa Oscarsvinnare för bästa film – från ”Moonlight” till ”Crash”. .

DN - Igår: 20:17

Här är tolv Oscarsvinnare – om DN:s filmskribenter får bestämma...

Hollywoodglamour, stjärnspektakel och lyckotårar. Natten till måndag hålls den 91:a Oscarsgalan i Los Angeles. DN:s filmredaktörer Helena Lindblad och Nicholas Wennö har utsett några av sina favoriter bland årets nominerade.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.