DN > Kultur

Saturday, 15 December, 03:18

DN - 07 dec 18 kl. 07:00

Nobelpristagare ger historier till modeelevers designModeutställningen ”Nobel creations” visar uttolkningar av böcker skrivna av kvinnliga Nobelpristagare i litteratur. Bakom de sex väsenskilda plaggen står tretton färska Beckmanselever. De visas under Stockholms stadsbiblioteks rotunda..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Nobel, Nobelpristagare, Beckmanselever, Stockholms

Dela artikeln

64 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nobelpristagareger , historiertill , modeelevers, design
YLE - 18 sep 14 kl. 15:00

De målar upp historier

De flesta av oss sitter på en eller två riktigt bra historier. Sylvia Javén och Cora Wöllenstein har en hel drös av dem, och nu målas de upp på väggen i Konsthallen i Vasa. På söndag får vem som helst komma dit och klippa ut sin favoritbild.

Dagensanalys.se - 28 sep 17 kl. 09:29

Design är grunden till din digitala framgång

Vi på Dagensanalys.se delar ofta med oss om tips & guider om hur du kan förbättra din digitala marknadsföring med hjälp av Sociala medier SEO eller andra smarta strategier. En sak som dock sällan dyker upp är designen som är ditt digitala fönster av ditt företag mot dina kunder och prospekts.

YLE - 02 aug 12 kl. 05:59

Design Camp ger studerande nya möjligheter

Det tvärvetenskapliga projektet Design Camp ger sex högskolestuderande i Vasa möjligheten att pröva på att arbeta på uppdrag och utvecklingsprojekt för företag. Design Camp går in på djupet och baserar sig mer på designmetoder och tänkande än att skapa nya logon åt företag. Desigtänkande och arbetsmetoder typiska för design står i fokus.

Barometern - 16 okt 13 kl. 13:04

Royal Design kan få stödpengar

Royal Design har gått med över fem miljoner kronor i vinst de senaste tre åren men ändå kan företaget få ekonomiskt stöd av Nybro kommun. Det var på det senaste kommunstyrelsemötet som de ledande politikerna enigt beslutade om att satsa tre miljoner kronor på att stötta näringslivet i Orrefors.
Pengarna ska tas från bostadsbolaget NBAB och energibolaget Nybro Energi, i praktiken kommer alltså pengarna från hyresgäster och energikunder.

Barometern - 12 feb 14 kl. 08:00

?Royal Design måste få tid på sig?

Frågor och svar · Om sam­arbetet med företaget Royal ­Design till Nybros kommun­direktör Jan Lagerqvist. Nybro kommun samarbetar med ett företag som till stor del använder praktikanter som arbetskraft mot väldigt låg betalning, vad tänker du om det?
– Jag tänker inte i de termerna utan jag tänker att Arbetsförmedlingens utbud är ett system som ska användas för att de som är utan jobb ska få möjlighet att få ett arbete.

Barometern - 14 maj 14 kl. 07:40

Svar krävs om pengar till Royal Design

Konkurrensverket ­kräver kommunen på fler svar om varför man betalat 800?000 kronor för ett samarbete med Royal Design i Orrefors. Hur motiverar ­kommunen att det enbart är Royal Design som anses kunna nå ”rätt kunder” och vad menas med ”rätt kunder” undrar Konkurrensverket.

Dagensanalys.se - 26 okt 18 kl. 14:35

Så här kan design bidra till affärsvärde

Igår lanserade McKinsey Design rapporten ”The Business Value of Design”, en studie som undersöker hur design kan bidra till att skapa affärsvärde. 300 deltagande företag har fått besvara ett hundratal frågor kring hur de använder sig av design, vilket genererat en placering i McKinsey Design Index. Studien säkerställer ett tydligt samband mellan design och lönsamhet.

Sydsvenskan - 12 mar 11 kl. 07:00

"Finns historier i varje gathörn"

Foto: Karl Melander
Simon Berglind, 21, driver sedan ett och ett halvt år bloggen "Mitt Lund" - en ambitiös djupdykning i de besynnerliga, icke polerade platserna och livsödena i stadens moderna och samtida historia.
Varför startade du bloggen?
?

HBL - 18 jun 12 kl. 13:43

Finländsk design visas i Kina på Radical Design Week

Kampanjen Radical Design Week ska i höst främja finländsk design och export i Shanghai i Kina. Målet är att vitalisera samarbetet mellan Finland och Kina och att uppmuntra finländska företag att gå in på den kinesiska marknaden.Programmet omfattar 40 kreativa evenemang.

Barometern - 04 sep 13 kl. 08:20

Royal design flyttar lagret till brukslokalerna i Orrefors

RoyalDesign.se hyr lokaler i Orrefors av Orrefors Kosta Boda AB. Orrefors Kosta Boda AB har ingått ett samarbete med RoyalDesign.

Fler nyheter från DN

DN - 7 timmar sedan

”Människor började mejla träd i Australien”

Hanna Fahl: Träd är både eviga och sårbara – därför tar folk kontakt med dem..

DN - 10 timmar sedan

Filmrecension: ”Spider-man: Into the spider-verse” är serietidningsaktig och fartig

Animerade ”Spider-man: into the spider-verse” har en läcker, serietidningsaktig vintagekänsla..

DN - 13 timmar sedan

Boklistan vecka 50: Johanna Frid och Ingeborg Bachmann är bäst just nu

DN:s kritiker listar de bästa böckerna just nu..

DN - 14 timmar sedan

Vad minns du från musikåret 2018?

Var spelade Britney Spears, och vem hyllade Bowie?.

DN - 16 timmar sedan

Stark kvinnlig dominans i Grammisnomineringarna

Det var de kvinnliga artisterna som gjorde bäst musik 2018 – i alla fall om man går efter Grammisnomineringarna. Robyn och Seinabo Sey har fem nomineringar var, Lykke Li och Jenny Wilson tre var.  .

DN - 18 timmar sedan

Dagens skiva: Håkan Hellström balanserar mellan maffigt och pompöst

När Håkan Hellström nu försöker hitta ett sätt att skapa musik som inte är tänkt för ett fullsatt Ullevi kan han ändå inte låta bli att bygga upp grandiosa crescendon hela tiden, nu med symfoniorkester..

DN - 19 timmar sedan

Keith Richards har börjat spotta i glaset

The Rolling Stones berömda gitarrist Keith Richards har praktiskt taget slutat dricka alkohol..

DN - Igår: 21:00

Dagens skiva: Charlotte Gainsbourg gör viskad pianopop av Kanye West

Charlotte Gainsbourg får Kanye Wests ”Runaway” att låta som sin egen, men hennes nyskrivna låtar ger intryck av att vara franska syntcovers på brittiskt 90-tal..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.