Expressen > Opinion

Sunday, 17 February, 11:19

Liknande nyheter

Taggar: EU måste , buktmed , Orbán
Skånskan - 17 jan 19 kl. 05:00

Orbánistan är SD:s ide­al­land

Ung­ern har un­der flera år upp­märk­sammats för att de­mo­kra­tin i landet ur­holkas. EU har in­lett ett § 7-för­fa­ran­de som kan leda till att landet för­lo­rar röst­rätten inom EU.
Den som står i fo­kus för de­batten är pre­mi­är­mi­nis­tern Victor Orbán.

YA - 11 jan 12 kl. 06:30

Orbániseringen går för långt

Nu får det vara nog! Nu har Orbániseringen av Ungern gått för långt!
Så tycks många resonera om den stora omvandling av det ungerska samhället som premiärminister Viktor Orbán driver.

Skånskan - 05 okt 16 kl. 01:00

Bak­slag för Orbán i ung­ersk om­röstning

Min­dre än hälften av Ung­erns be­folkning gick till val­lo­kalen för att ge pre­mi­är­mi­nis­ter Victor Orbán sitt stöd i sön­dagens folk­om­röstning. Orbán ville låta ung­ra­rna mar­kera mot EU:s be­slut att alla länder måste del­ta i flyk­ting­mot­ta­gan­det.
Men det blev ett för­nedrande ne­der­lag för Orbán.

Sydsvenskan - 08 jan 12 kl. 06:30

"Orbáns diktatur" in - demokratin ut

Gång på gång fyller demonstranter i tiotusental platsen framför parlamentsbyggnaden i Budapest, för ?
Gång på gång fyller demonstranter i tiotusental platsen framför parlamentsbyggnaden i Budapest, för att protestera mot den totala förvandling av det ungerska samhället som pågår därinne.?Viktor Orbán har förvandlat Ungern från ett anständigt land till Europas mörkaste fläck!?

Skånskan - 21 nov 18 kl. 01:00

Inte alla asyl­sö­kan­de är oöns­kade av Orbán

Ung­ern vill inte ta emot några asyl­sö­kan­de. Pre­mi­är­mi­nis­ter Victor Orbán har slagit fast en noll­vi­sion för in­vand­ring.
De flyk­tingar som ändå kommer till Ung­erns gräns spärras in i sär­skilda lä­ger, blir ibland utan mat och miss­handlas då och då av vakterna utan an­led­ning.

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 19:44

Orbán kräver självstyre för ungrare


Ungerns premiärminister Viktor Orbán kräver autonomi för ungerska befolkningsgrupper som lever utanför landets gränser. Kravet framförde han i ett tal på lördagen, i samband med att han återinstallerades i ämbetet.Orbáns parti Fidesz vann en jordskredsseger i valet i våras, vilket gav honom nytt mandat att leda landets regering.

BT - 10 maj 14 kl. 19:44

Orbán kräver självstyre för ungrare

Ungerns premiärminister Viktor Orbán kräver autonomi för ungerska befolkningsgrupper som lever utanför landets gränser. Kravet framförde han i ett tal på lördagen, i samband med att han återinstallerades i ämbetet. Orbáns parti Fidesz vann en jordskredsseger i valet i våras, vilket gav honom nytt mandat att leda landets regering.

Sydsvenskan - 24 sep 15 kl. 20:03

Orbáns hörna

Min första klasskamrat med invandrarbakgrund dök upp på mellanstadiet. Han kom från Polen. I sexan fick vi en klasskompis som var ungrare.

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 15 kl. 20:03

Orbáns hörna

Min första klasskamrat med invandrarbakgrund dök upp på mellanstadiet. Han kom från Polen. I sexan fick vi en klasskompis som var ungrare.

YLE - 13 maj 13 kl. 05:42

Ungerns Orbán på besök i Finland

Ungerns premiärminister Victor Orbán besöker Finland i dag. Orbán träffar både statsminister Jyrki Katainen och president Sauli Niinistö. Orbán och Katainen ska bland annat diskutera de bilaterala relationerna länderna emellan och aktuella europeiska frågor..

Kristianstadsbladet - 26 jul 13 kl. 14:22

Orbán: Låntagare blev lurade


Ungerns premiärminister Viktor Orbán lovar nu att ungrare som tagit lån i utländsk valuta ska få hjälp att göra sig av med dessa.Orbán, som siktar på att bli omvald nästa år, anklagade i ett uttalande på fredagen bankerna för att ha lurat på folk lån knutna till schweizerfranc eller euro. Låntagarna förlorade sedan stort när valutakurserna skiftade.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 16 timmar sedan

Sabba inte skattereformen - Lööf och Björklund

Sverige sticker ut med höga skatter på arbete och låga skatter på kapital. Det är ansvarslöst av Annie Lööf (C) och Jan Björklund (L) att kasta in veton som försvårar en ny historisk skattereform..

Expressen - Igår: 06:45

Ministrar ska inte vara cheerleaders på Twitter

Visst är det bra att lyfta fram glädjerapporter - men lite Bagdad Bobbigt kan det bli..

Expressen - Igår: 19:30

Låt inte salafisterna sprida sin unkna kvinnosyn

Det talas en hel del om ”moralpoliser”, som håller efter kvinnor i förortsområden – men vilka är de och hur ser deras moraliska ideal egentligen ut? .

Expressen - I förrgår: 19:00

Det är en myt att det blivit dyrare att köra bil

Höga bensinpriser skapar folkliga protester. Men snålare motorer gör att det faktiskt inte kostar mer att köra bil än vad det gjorde för 20 år sedan.- Jämfört med andra länder har Sverige inte speciellt höga drivmedelsskatter, säger miljöexperten Magnus Nilsson i Ledarsnack.

Expressen - I förrgår: 14:59

En svensk ambassadör ska inte gå Kinas ärenden

Att den svenska ambassadören i Peking deltog i ett försök att tysta dottern till fängslade Gui Minhai är dåligt omdöme av historiska proportioner..

Expressen - 14 feb 19 kl. 06:00

Gör skillnad på hat, hot och legitim mediekritik

Svenska medier måste välkomna kritik men ta allvarligt på hoten..

Expressen - 13 feb 19 kl. 17:42

L och KD har tappat fotfästet om Israel

Nej, Sverige ska inte göra gemensam sak med högernationalister som Trump och Bolsonaro och flytta ambassaden i Israel till Jerusalem. De krisande Liberalerna har tappat omdömet..

Expressen - 13 feb 19 kl. 06:45

Porta vaccinvägrares barn från förskolan

Mässlingsfallen ökar i Europa. I Stockholm upptäcktes ett fall i lördags. Det dödliga vaccinmotståndet måste brytas.

Expressen - 12 feb 19 kl. 22:22

Gör inte EU-valet till en folkomröstning om SD

Ansvarsfulla partier borde undvika att sätta Sverigedemokraterna i centrum av debatten ännu en gång..

Expressen - 12 feb 19 kl. 06:00

Stopp i avloppet är ingen skitsak

Så länge avloppen fungerar är det ingen som tänker på dem. Men en enorm underhållsskuld betyder att kommunerna snart måste dubbla avgifterna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.