Expressen > Opinion

Wednesday, 12 December, 13:44

Liknande nyheter

Taggar: EU måste , buktmed , Orbán
YA - 11 jan 12 kl. 06:30

Orbániseringen går för långt

Nu får det vara nog! Nu har Orbániseringen av Ungern gått för långt!
Så tycks många resonera om den stora omvandling av det ungerska samhället som premiärminister Viktor Orbán driver.

Skånskan - 05 okt 16 kl. 01:00

Bak­slag för Orbán i ung­ersk om­röstning

Min­dre än hälften av Ung­erns be­folkning gick till val­lo­kalen för att ge pre­mi­är­mi­nis­ter Victor Orbán sitt stöd i sön­dagens folk­om­röstning. Orbán ville låta ung­ra­rna mar­kera mot EU:s be­slut att alla länder måste del­ta i flyk­ting­mot­ta­gan­det.
Men det blev ett för­nedrande ne­der­lag för Orbán.

Sydsvenskan - 08 jan 12 kl. 06:30

"Orbáns diktatur" in - demokratin ut

Gång på gång fyller demonstranter i tiotusental platsen framför parlamentsbyggnaden i Budapest, för ?
Gång på gång fyller demonstranter i tiotusental platsen framför parlamentsbyggnaden i Budapest, för att protestera mot den totala förvandling av det ungerska samhället som pågår därinne.?Viktor Orbán har förvandlat Ungern från ett anständigt land till Europas mörkaste fläck!?

Skånskan - 21 nov 18 kl. 01:00

Inte alla asyl­sö­kan­de är oöns­kade av Orbán

Ung­ern vill inte ta emot några asyl­sö­kan­de. Pre­mi­är­mi­nis­ter Victor Orbán har slagit fast en noll­vi­sion för in­vand­ring.
De flyk­tingar som ändå kommer till Ung­erns gräns spärras in i sär­skilda lä­ger, blir ibland utan mat och miss­handlas då och då av vakterna utan an­led­ning.

Kristianstadsbladet - 10 maj 14 kl. 19:44

Orbán kräver självstyre för ungrare


Ungerns premiärminister Viktor Orbán kräver autonomi för ungerska befolkningsgrupper som lever utanför landets gränser. Kravet framförde han i ett tal på lördagen, i samband med att han återinstallerades i ämbetet.Orbáns parti Fidesz vann en jordskredsseger i valet i våras, vilket gav honom nytt mandat att leda landets regering.

BT - 10 maj 14 kl. 19:44

Orbán kräver självstyre för ungrare

Ungerns premiärminister Viktor Orbán kräver autonomi för ungerska befolkningsgrupper som lever utanför landets gränser. Kravet framförde han i ett tal på lördagen, i samband med att han återinstallerades i ämbetet. Orbáns parti Fidesz vann en jordskredsseger i valet i våras, vilket gav honom nytt mandat att leda landets regering.

Sydsvenskan - 24 sep 15 kl. 20:03

Orbáns hörna

Min första klasskamrat med invandrarbakgrund dök upp på mellanstadiet. Han kom från Polen. I sexan fick vi en klasskompis som var ungrare.

Helsingborgs Dagblad - 24 sep 15 kl. 20:03

Orbáns hörna

Min första klasskamrat med invandrarbakgrund dök upp på mellanstadiet. Han kom från Polen. I sexan fick vi en klasskompis som var ungrare.

YLE - 13 maj 13 kl. 05:42

Ungerns Orbán på besök i Finland

Ungerns premiärminister Victor Orbán besöker Finland i dag. Orbán träffar både statsminister Jyrki Katainen och president Sauli Niinistö. Orbán och Katainen ska bland annat diskutera de bilaterala relationerna länderna emellan och aktuella europeiska frågor..

Kristianstadsbladet - 26 jul 13 kl. 14:22

Orbán: Låntagare blev lurade


Ungerns premiärminister Viktor Orbán lovar nu att ungrare som tagit lån i utländsk valuta ska få hjälp att göra sig av med dessa.Orbán, som siktar på att bli omvald nästa år, anklagade i ett uttalande på fredagen bankerna för att ha lurat på folk lån knutna till schweizerfranc eller euro. Låntagarna förlorade sedan stort när valutakurserna skiftade.

Opinionen.se - 26 jul 13 kl. 14:21

Orbán: Låntagare blev lurade

Ungerns premiärminister Viktor Orbán lovar nu att ungrare som tagit lån i utländsk valuta ska få hjälp att göra sig av med dessa. Orbán, som siktar på att bli omvald nästa år, anklagade i ett uttalande på fredagen bankerna för att ha lurat på folk lån knutna till schweizerfranc eller euro. Låntagarna förlorade sedan stort när valutakurserna skiftade.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 18 timmar sedan

Tro inte på Centerns rosa integrationsdrömmar

Annie Lööfs optimistiska syn på integration grundar sig inte på seriös politik. .

Expressen - 20 timmar sedan

M och KD är obegripligt tondöva i klimatfrågan

Mitt i klimatkrisen ser Ulf Kristersson och Ebba Busch Thor till att göra det billigare att släppa ut koldioxid..

Expressen - Igår: 19:30

Cyberspionage är snart mer lönsamt än knark

På ett ögonblick kan hackare stjäla idéer som tagit månader och kostat miljoner att utveckla. Att skydda svensk industri mot kinesiska cyberspioner är en ödesfråga..

Expressen - I förrgår: 12:12

Efter Lööfs nej måste S och M ta rodret

I en tid som kräver handling skulle en reforminriktad regering med Socialdemokraterna och Moderaterna få saker och ting gjorda. .

Expressen - I förrgår: 06:00

Ska kommunerna betala äldres lyxboende?

Nu vill Kunskapsskolans grundare Peje Emilsson bygga lyxboende åt äldre. Då är det hög tid för det offentliga att tänka efter – före..

Expressen - I förrgår: 17:59

Håll asylpolitiken borta från förhandlingarna

Småpartierna har passat på att pressa Socialdemokraterna till eftergifter inom asylpolitiken. Men den frågan borde lämnas utanför en uppgörelse..

Expressen - 08 dec 18 kl. 19:09

Nej tack till Annie Lööfs Las-revolution

Arbetsrätten är inte den ödesfråga som delar av borgerligheten vill få det till. Visst borde Las justeras på några punkter, men att helt skrota turordningsreglerna vore direkt dumt..

Expressen - 08 dec 18 kl. 06:00

Skicka en ambulans och håll klaffen om integritet

Folk vill ha ambulanser som kommer kvickt och brottsbekämpning som fungerar. Politikerna måste sluta med sin enögda integritetsvurm..

Expressen - 07 dec 18 kl. 19:30

Terrorhotet kan öka när svenska jihadister släpps

Kalifatet har fallit och antalet terrordåd sjunker, men svenska myndigheter får inte slappna av. Den jihadistiska miljön är fortfarande stark i Sverige..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.