Expressen > Nyheter

Saturday, 15 December, 02:51

Expressen - 06 dec 18 kl. 22:21

Politikerna: Så vill vi hantera hemlöshetenDe senaste veckorna har hemlöshet blivit ett omdiskuterat ämne.Nu berättar partierna hur de vill lösa problemet.Bättre insatser för missbrukare och enklare tillgång till bostäder är återkommande åtgärder hos flera partier. .
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikerna, vill vi , hantera, hemlösheten
SVT Debatt - 07 jan 14 kl. 06:00

Bry er inte bara om hemlösa på julen

HEMLÖSHET I december öppnar företag och privatpersoner plånböckerna för att hjälpa hemlösa, skillnaden märks varje år. I januari är medmänskligheten som bortblåst. Visst vill människor väl när de skänker innan jul, men det verkliga problemet är att det finns för lite bostäder.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

"Det behövs inte fler soppkök – det behövs rättigheter"Läs mer

STOCKHOLM. På söndagen offentliggör rörelsen Soppkök Stockholm i en debattartikel på Nyheter24 att de slutar med sin verksamhet efter två och ett halvt år. Elin Jakobsson, som är en av de personer som varit aktiv, menar att det nu är upp till politikerna att hjälpa utsatta personer – på riktigt.

Skånskan - 04 maj 16 kl. 13:51

Soppkök Malmö stängs efter fyra år

MALMÖ Soppkök Malmö läggs ner. Detta efter fyra års verksamhet.
Det innebär att hjälpen som man har givit i form av mat, kläder och hygienartiklar nu försvinner.

Skånskan - 10 jan 17 kl. 10:00

Bytesaffärer kan ge Malmö fler bostäder

MALMÖ Byt bostäder mot markanvisningar i framtiden.
Det är ett av förslagen för att minska hemlösheten som kommunens nya ”bostadsgeneral” ska lägga fram för politikerna. ERWP.

Skånskan - 07 mar 18 kl. 20:05

Malmö blir nu en FN-hub

MALMÖ Malmö har utsetts som en av sju kuststäder i världen som har fått benämningen FN-hub.
Det avslöjades när kommunstyrelsen hölls sitt sammanträde på onsdagen. ERWP.

YA - 30 apr 13 kl. 03:55

Höjda skatter skapar inga jobb

Den höga ungdomsarbetslösheten tycks för tillfället vara den mest centrala frågan i svensk inrikespolitik.
Så även i det budgetförslag som Social­demokraternas ekonomisk-politiska tales­person Magdalena Andersson presenterade på måndagen. En obligatorisk sommarskola, ett yrkesintroduktionsprogram för unga och en 90-dagars ungdomsgaranti är några av åtgärder som S vill införa.

Kristianstadsbladet - 30 apr 13 kl. 03:55

Höjda skatter skapar inga jobb

Den höga ungdomsarbetslösheten tycks för tillfället vara den mest centrala frågan i svensk inrikespolitik.
Så även i det budgetförslag som Social­demokraternas ekonomisk-politiska tales­person Magdalena Andersson presenterade på måndagen.En obligatorisk sommarskola, ett yrkesintroduktionsprogram för unga och en 90-dagars ungdomsgaranti är några av åtgärder som S vill införa.

SmålandsPosten - 24 aug 13 kl. 00:30

Att satsa eller stimulera är frågan

Igår inleddes valrörelsen. Både finansminister Anders Borg (M) och Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson Magdalena Andersson presenterade sina respektive bedömningar av den ekonomiska utvecklingen. Egentligen handlade nog tillställningarna inte så mycket om analyser av omvärlden, som om positionering inför valåret.

Skånskan - 20 dec 16 kl. 18:29

Het debatt om bostadsköp

MALMÖ Debatten var het om de två ärendena första gången.
Debatten blev inte mindre het när de kom tillbaka till årets sista fullmäktigemöte. ERWP.

YA - 16 maj 17 kl. 00:01

Politisk oenighet om Sjöbohem

Ska Sjöbohem vara en del av lösningen för att minska hemlösheten? Den frågan splittrar politikerna..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Bil körde på polisbil under vansinnesfärd

En vild biljakt har ägt rumpå E4 under natten mot lördagen.En bilist vägrade stanna för polisen i närheten av Jönköping, skriver Aftonbladet.När polisen försökte få bilisten att sakta ner mellan Ödeshög och Mjölby körde denne på en polisbil och hamnade i diket..

Expressen - 45 minuter sedan

Man dömd för knivhugg mot tonåring

En 26-årig man döms till åtta års fängelse för mordförsök av Linköpings tingsrätt, rapporterar lokala medier..

Expressen - 1 timme sedan

En misstänkt för brand vid examensfest

En person är misstänkt för brott i samband med den brand som inträffade i Karlskrona i veckan, när kadetter vid Sjöstridsskolan hade examensfest..

Expressen - 2 timmar sedan

Generaldirektörerna sågar M+KD-budgeten

M+KD-budgeten tvingar Arbetsförmedlingen och Migrationsverket till nedskärningar.  Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik larmar i ett brev till socialförsäkringsutskottets ledamöter om en ”absurd situation”, medan Arbetsförmedlingens dito Mikael Sjöberg varnar för en ”turbulent period”. – Jag är inte säker på att Moderaterna och Kristdemokraterna insett konsekvenserna, säger Sjöberg till DN.

Expressen - 2 timmar sedan

Uppgifter: Man tros ha styckmördats i Stockholm

Tre män sitter häktade misstänkta för inblandning i ett mordfall i södra Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet hittades mannen styckad i ett område med kolonistugor. – Man har hittat kvarlevor efter en person.

Expressen - 4 timmar sedan

Ingvar Oldsbergs plan på att göra comeback

Tv-veteranen Ingvar Oldsberg, 73, sparkades från ”Bingolotto” – men snart räknar han med att vara tillbaka i rutan.– I vår börjar jag spela in en ny tv-serie. Det blir en dokumentärhistoria med tävlingsinslag, berättar han.

Expressen - 5 timmar sedan

Chaufför körde fem mil med 2,35 promille

En 62-årig litauisk lastbilschaufför körde från Helsingborg till Grevie – en sträcka på fem mil – med 2,35 promille alkohol i blodet, hävdar åklagaren.Mannen stötte till en annan bil när han skulle parkera och hade svårt att stå upp när polisen kom till platsen. Men han nekar till brott..

Expressen - 5 timmar sedan

En av Sveriges mest jagade har gripits

Jani Kellokumpu, 37, har varit inblandad i flera vansinneskörningar med dödlig utgång i Haparanda.I två år har han varit en av Sveriges mest jagade personer - häktad i sin frånvaro misstänkt för dråp och dråpförsök.På fredagskvällen greps Kellokumpu i Finland efter en vild biljakt med polis .

Expressen - 6 timmar sedan

Klimatmötet försenas – efter bråk om ordval

Klimatmötet i polska Katowice riskerar att dra ut på tiden. Länderna har fortfarande inte kommit överens om slutrapporten  – och flera vänder sig mot ordvalet ”välkomna” IPCC-rapporten. – Man kan spekulera i de egentliga skälen, säger Isabella Lövin (MP) i Expressen TV.

Expressen - 6 timmar sedan

Gui Minhais "bekännelse” har kunnat ses från Sverige

De framtvingade "bekännelser” som fängslade förläggaren Gui Minhai har gjort i kinesisk tv har kunnat ses från Sverige. Kinesiska kanalen CCTV 4 går att få som tillval i Telias tv-paket. – Vi har förtroende för att kunderna själva kan göra en sund och klok bedömning för vad det är de tittar på, säger Irene Krohn, presschef på Telia.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.