Expressen > Nyheter

Saturday, 23 February, 08:24

Expressen - 06 dec 18 kl. 22:00

Busch Thor: ”Vänstern blir nationalistiska i den frågan”Klarar Sverige klimatmålen utan kärnkraft?Den frågan fick Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Kristdemokraternas Ebba Busch Thor debattera i SVT:s Aktuellt.– Vi ska bygga ut det förnybara och sedan avveckla kärnkraften så att man har ett elöverskott och en trygg elförsörjning, säger Sjöstedt.– Det är verklighetsfrånvänt, säger Ebba Busch Thor. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thor, Sverige, Den, Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, SVT, Aktuellt, Sjöstedt, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

456 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Busch, Thor, Vänsternblir , nationalistiskai den , frågan
ÖstersundsPosten - 12 mar 15 kl. 15:35

Vänstern kommer bli vansinnig när Busch Thor stiger upp på den rikspolitiska scenen

Det framgick tidigt att Busch Thor var gräsrötternas favorit, när Jakob Forssmed drog sig ur hade hon hunnit knipa 18 av 26 distrikts nomineringar inklusive ungdomsförbundet..

YA - 03 maj 14 kl. 04:00

Teater på Stortorget

Foto: Mark Hanlon
På Ystads teater lyssnar ett par hundra förstagångsväljare till en av Sveriges mest erfarna journalister, den tidigare Brysselkorrespondenten Rolf Gustavsson.
När det är dags för paneldebatt med politiker som kandiderar till EU-parlamentet smiter en del ut genom dörrarna, men de flesta väljer att lyssna även när det handlar om datalagringsdirektiv och jordbrukssubventioner.Populärast, av applåderna att döma, är Piratpartiets Christian Engström som för fem år sedan blev invald i Europaparlamentet.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Kamp mellan höger och vänster

Kampen om partiledarskapet i Kristdemokraterna hårdnade oväntat i går när partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson lät meddela att hon drar sig ur. Nu återstår bara två seriösa kandidater – Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed – en strid mellan högern och vänstern i partiet..

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 16 kl. 20:27

Home, sweet home

2016 blir året då Sveriges politiska partier hittar hem. Redan har Reinfeldt börjat monteras ned från M-piedestalerna och gammelmoderater kikar upp ur sina hålor. Den trenden accelererar.

GöteborgsPosten - 15 mar 18 kl. 15:33

KD och M skeptiska till böneutrop

Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna och får medhåll av Miljöpartiet och Vänstern..

Dagens PS - 30 aug 18 kl. 09:27

Ledarkollen: ”Vänsterliberal smörja”?

Dagens ledarkoll handlar om att alla vill sänka skatterna, om vart Ulf Kristersson tagit vägen, om finanskrisen för tio år sedan och om en viss partiledares ilska i direktsänd radio. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Alla sänker skatterna DI skriver om ett relativt nytt fenomen (det finns flera sådana) i årets valrörelse: ”När valdebatten riktar in sig på en vänster–höger-dimension handlar det ofta om skatter.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

Sydsvenskan - 25 jan 12 kl. 10:35

Minster får öldrickande fotbollsälskare att jäsa

Arkivfoto: Ap

I förra veckan var jag på ett cocktailparty som Fifa arrangerade för korrespondenterna i Brasilien. Fifa hade hyrt en konferenssal på lyxiga Ceasar Park Hotel med utsikt över stranden i Ipanema. När jag anlände tassade ett femtontal korrar omkring i den luftkonditionerade salen med drinkar i näven.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Kraftig rökutveckling från brand

En brand utbröt tidigt på lördagsmorgonen i en industri i Älmhult.Enligt uppgift är rökutvecklingen från branden kraftig.Ett stort räddningspådrag är på plats..

Expressen - 15 minuter sedan

Ulf Kristersson vill bryta SD-fokus: ”Sinnessjukt”

M-ledaren hoppas att den politiska debatten ska skifta fokus.Den kommande mandatperioden ska sluta handla enbart om Sverigedemokraterna.– Det här är sinnessjukt.

Expressen - 15 minuter sedan

Tre gripna för våldsamt upplopp

Maskerade personer ska ha beväpnat sig med pinnar och stört allmänheten i Upplands Väsby.Tre män greps – misstänkte för våldsamt upplopp..

Expressen - 30 minuter sedan

Larm om explosioner i Nigeria på valdagen

En rad explosioner har hörts i staden Maiduguri i Nigeria.Detta sker samma dag som landet går till val – efter att valet har skjutits upp i en vecka..

Expressen - 30 minuter sedan

16-åringens hand slets av – har landat sitt drömjobb

Fem dagar efter studenten förändrades livet för den lovande dansaren Kristie Sita, då 16 år gammal.Tonåringens hand slets av i samband med en olycka på sjön.Hon fruktade att karriären skulle vara över – men det visade sig bli precis tvärtom, berättar hon i en intervju med New York Post.

Expressen - 30 minuter sedan

MORGONENS NYHETER: IS-terrorist nekar, polisen söker Velmira och R Kelly åtalad

IS-terroristen Mubashir Qadar, 31, står åtalad för att brutalt ha mördat en man i Örebro. Nu anser han att han inte borde straffas – utan narare belönas.■■■Polisen från region Bergslagen har varit på plats norr om Gävle för en insats under natten.

Expressen - 45 minuter sedan

Ranstorp: Överväg att utreda alla IS-svenskar

Ingen av de 150 svenskar som återvänt från terrorsekten IS har dömts för brott begångna i konfliktzonen.Vissa andra europeiska länder utreder alla som kommer tillbaka, men inte Sverige.Frågan borde diskuteras, anser terrorexperten Magnus Ranstorp..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna gripen för mordförsök

En kvinna i 50-årsåldern är gripen för försök till mord i Ronneby..

Expressen - 1 timme sedan

Teorin: Därför agerade Anna Lindstedt ensam

Sveriges ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, ska ha blivit alltför engagerad i fallet med fängslade bokförläggaren Gui Minhai.Därför agerade hon solo, enligt uppgifter till Aftonbladet. Nu utreds hon av Säpo..

Expressen - 1 timme sedan

Dödade man efter bråk om resa till Florida – frias

Med fem slag med slägghammaren dödade den 36-årige mannen en bekant till honom. Därefter snubblade han på verktyg och orsakade skador på mannens hals.Nu frias 36-åringen på nytt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.