Expressen > Nyheter

Saturday, 15 December, 04:00

Expressen - 06 dec 18 kl. 22:00

Busch Thor: ”Vänstern blir nationalistiska i den frågan”Klarar Sverige klimatmålen utan kärnkraft?Den frågan fick Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt och Kristdemokraternas Ebba Busch Thor debattera i SVT:s Aktuellt.– Vi ska bygga ut det förnybara och sedan avveckla kärnkraften så att man har ett elöverskott och en trygg elförsörjning, säger Sjöstedt.– Det är verklighetsfrånvänt, säger Ebba Busch Thor. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Thor, Sverige, Den, Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt, Kristdemokraternas Ebba Busch Thor, SVT, Aktuellt, Sjöstedt, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

452 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Busch, Thor, Vänsternblir , nationalistiskai den , frågan
ÖstersundsPosten - 12 mar 15 kl. 15:35

Vänstern kommer bli vansinnig när Busch Thor stiger upp på den rikspolitiska scenen

Det framgick tidigt att Busch Thor var gräsrötternas favorit, när Jakob Forssmed drog sig ur hade hon hunnit knipa 18 av 26 distrikts nomineringar inklusive ungdomsförbundet..

YA - 03 maj 14 kl. 04:00

Teater på Stortorget

Foto: Mark Hanlon
På Ystads teater lyssnar ett par hundra förstagångsväljare till en av Sveriges mest erfarna journalister, den tidigare Brysselkorrespondenten Rolf Gustavsson.
När det är dags för paneldebatt med politiker som kandiderar till EU-parlamentet smiter en del ut genom dörrarna, men de flesta väljer att lyssna även när det handlar om datalagringsdirektiv och jordbrukssubventioner.Populärast, av applåderna att döma, är Piratpartiets Christian Engström som för fem år sedan blev invald i Europaparlamentet.

Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Kamp mellan höger och vänster

Kampen om partiledarskapet i Kristdemokraterna hårdnade oväntat i går när partisekreteraren Acko Ankarberg Johansson lät meddela att hon drar sig ur. Nu återstår bara två seriösa kandidater – Ebba Busch Thor och Jakob Forssmed – en strid mellan högern och vänstern i partiet..

Helsingborgs Dagblad - 01 jan 16 kl. 20:27

Home, sweet home

2016 blir året då Sveriges politiska partier hittar hem. Redan har Reinfeldt börjat monteras ned från M-piedestalerna och gammelmoderater kikar upp ur sina hålor. Den trenden accelererar.

GöteborgsPosten - 15 mar 18 kl. 15:33

KD och M skeptiska till böneutrop

Ebba Busch Thor uppmanar sina partiföreträdare i landet att rösta nej till böneutrop från moskéer. Även Allianskollegan Ulf Kristersson är skeptisk. Statsminister Stefan Löfven anser att frågan ska hanteras av kommunerna och får medhåll av Miljöpartiet och Vänstern..

Dagens PS - 30 aug 18 kl. 09:27

Ledarkollen: ”Vänsterliberal smörja”?

Dagens ledarkoll handlar om att alla vill sänka skatterna, om vart Ulf Kristersson tagit vägen, om finanskrisen för tio år sedan och om en viss partiledares ilska i direktsänd radio. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Alla sänker skatterna DI skriver om ett relativt nytt fenomen (det finns flera sådana) i årets valrörelse: ”När valdebatten riktar in sig på en vänster–höger-dimension handlar det ofta om skatter.

YLE - 05 dec 16 kl. 14:22

Nedslag i det självständiga Finlands historia

Nedslag i det självständiga Finlands historia Nationen Finland började skapas redan under den svenska tiden, och som storfurstendöme under Ryssland (1809-1917). Hur har den självständiga nationens historia sett ut? Vi gör några nedslag i 1900-talet och 2000-talet.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

Barometern - 22 sep 14 kl. 07:49

Jämställdhet utan kvotering

”Mest jämställda riksdagsgruppen”. Så beskrev Aftonbladet Vänsterpartiets riksdagsgrupp i en artikel som uppmärksammade att andelen kvinnor i riksdagen efter valet minskar – om än marginellt – från 45 procent till 44,1 procent. Men det är inte partiet som gick till val på ”feminism med fett med socialism” som har den mest jämställda gruppen.

Sydsvenskan - 25 jan 12 kl. 10:35

Minster får öldrickande fotbollsälskare att jäsa

Arkivfoto: Ap

I förra veckan var jag på ett cocktailparty som Fifa arrangerade för korrespondenterna i Brasilien. Fifa hade hyrt en konferenssal på lyxiga Ceasar Park Hotel med utsikt över stranden i Ipanema. När jag anlände tassade ett femtontal korrar omkring i den luftkonditionerade salen med drinkar i näven.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Domare: Obamacare bryter mot konstitutionen

En federal domare i Texas slår ner hårt på Affordable Care Act, mer känd som Obamacare, rapporterar CNN.Enligt domaren bryter lagen mot den amerikanska konstitutionen..

Expressen - 1 timme sedan

Bil körde på polisbil under vansinnesfärd

En vild biljakt har ägt rumpå E4 under natten mot lördagen.En bilist vägrade stanna för polisen i närheten av Jönköping, skriver Aftonbladet.När polisen försökte få bilisten att sakta ner mellan Ödeshög och Mjölby körde denne på en polisbil och hamnade i diket..

Expressen - 1 timme sedan

Man dömd för knivhugg mot tonåring

En 26-årig man döms till åtta års fängelse för mordförsök av Linköpings tingsrätt, rapporterar lokala medier..

Expressen - 2 timmar sedan

En misstänkt för brand vid examensfest

En person är misstänkt för brott i samband med den brand som inträffade i Karlskrona i veckan, när kadetter vid Sjöstridsskolan hade examensfest..

Expressen - 3 timmar sedan

Generaldirektörerna sågar M+KD-budgeten

M+KD-budgeten tvingar Arbetsförmedlingen och Migrationsverket till nedskärningar.  Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik larmar i ett brev till socialförsäkringsutskottets ledamöter om en ”absurd situation”, medan Arbetsförmedlingens dito Mikael Sjöberg varnar för en ”turbulent period”. – Jag är inte säker på att Moderaterna och Kristdemokraterna insett konsekvenserna, säger Sjöberg till DN.

Expressen - 4 timmar sedan

Uppgifter: Man tros ha styckmördats i Stockholm

Tre män sitter häktade misstänkta för inblandning i ett mordfall i södra Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet hittades mannen styckad i ett område med kolonistugor. – Man har hittat kvarlevor efter en person.

Expressen - 6 timmar sedan

Ingvar Oldsbergs plan på att göra comeback

Tv-veteranen Ingvar Oldsberg, 73, sparkades från ”Bingolotto” – men snart räknar han med att vara tillbaka i rutan.– I vår börjar jag spela in en ny tv-serie. Det blir en dokumentärhistoria med tävlingsinslag, berättar han.

Expressen - 6 timmar sedan

Chaufför körde fem mil med 2,35 promille

En 62-årig litauisk lastbilschaufför körde från Helsingborg till Grevie – en sträcka på fem mil – med 2,35 promille alkohol i blodet, hävdar åklagaren.Mannen stötte till en annan bil när han skulle parkera och hade svårt att stå upp när polisen kom till platsen. Men han nekar till brott..

Expressen - 7 timmar sedan

En av Sveriges mest jagade har gripits

Jani Kellokumpu, 37, har varit inblandad i flera vansinneskörningar med dödlig utgång i Haparanda.I två år har han varit en av Sveriges mest jagade personer - häktad i sin frånvaro misstänkt för dråp och dråpförsök.På fredagskvällen greps Kellokumpu i Finland efter en vild biljakt med polis .

Expressen - 7 timmar sedan

Klimatmötet försenas – efter bråk om ordval

Klimatmötet i polska Katowice riskerar att dra ut på tiden. Länderna har fortfarande inte kommit överens om slutrapporten  – och flera vänder sig mot ordvalet ”välkomna” IPCC-rapporten. – Man kan spekulera i de egentliga skälen, säger Isabella Lövin (MP) i Expressen TV.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.