Expressen > Nyheter

Saturday, 23 February, 08:28

Expressen - 06 dec 18 kl. 21:14

Elever först ut i ny satsning på miljön: ”Vill känna hopp”Ungdomar i Malmö går i bräschen för en hållbar framtid.Den stora frågan för skolor just nu handlar om att få ökad förståelse för havets hotade resurser – redan från ung ålder.– Vår generation vill förmedla vad som är problemen och vi vill hitta lösningar på dem, säger Maera Khan, 15, elev på Kryddgårdsskolan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Maera Khan, Kryddgårdsskolan

Dela artikeln

276 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elever, förstut i ny , satsning, miljönVill , känna hopp
LV - 24 nov 16 kl. 15:00

Elever gav musikal om miljön

För sjätte året i rad har elever i årskurs tre som går på Bäckskolan i Kisa satt upp en musikal som getts för föräldrar och skolkamrater på skolan. Årets tema var miljö och föreställningen har nu gått för två fulla hus i församlingsgården i Kisa..

YLE - 27 okt 18 kl. 13:27

"Framtiden är inte långt borta" - många elever oroar sig över miljön

Många känner en oro inför klimatförändringen. Men det kan vara svårt att veta vad man konkret kan göra för att motverka den, säger elever i Ekenäs högstadieskola..

Nya Wermlands Tidningen - 19 sep 17 kl. 15:15

Elever på Dotteviksskolan i miljöprojekt

ka bli mer energi- och miljömedvetna.

IDG - 10 jun 15 kl. 14:04

Sigtunas elever först med nya Surface


Sigtuna kommun har införskaffat 1 300 surfplattor i Microsofts senaste serie Surface 3. Målet är att alla elever och lärare ska ha en egen dator..

Computer Sweden - 10 jun 15 kl. 14:04

Sigtunas elever först med nya Surface


Sigtuna kommun har införskaffat 1 300 surfplattor i Microsofts senaste serie Surface 3. Målet är att alla elever och lärare ska ha en egen dator.

.

BT - 11 apr 14 kl. 17:29

FN-rollspel för elever på Teknis

Sven Eriksonsgymnasiets aula förvandlades igår till en världspolitisk scen när elever spelade FN-rollspel. – Jag har förberett mig i två dagar, det här är jättekul, säger Haitham Wahid, elev. FN-rollspel har blivit en populär tradition för eleverna på det internationella IB-programmet på Sven Eriksonsgymnasiet och har pågått i snart tio år.

BT - 11 okt 16 kl. 09:00

Simulerad skog satsning i skolan

Fler simulatorer i undervisningen är bra för både elever, lärare och miljön. På Naturbruksgymnasiet i Svenljunga är två nya maskiner redan på plats och ännu fler är på väg..

Nerikes Allehanda - 05 jun 15 kl. 20:16

Nya pengar för att elever ska kunna mötas

Elever från olika miljöer och skolor behöver möta varandra för att nå en ökad integration och en ökad förståelse för varandra. Därför har kommunen avsatt 150 000 kronor för att stimulera att sådana möten blir verklighet

Grundskolorna kan söka pengar till detta för höstterminen hos programnämnd barn- och utbildning fram till den 30 september..

Barometern - 13 nov 17 kl. 07:51

Unga elever vill se satsning på skolan

Nerikes Allehanda - 19 maj 16 kl. 20:10

Chans till skogsstart med färre elever

Än är det inte kört för Kvinnerstagymnasiets skogsutbildning i höst. Gymnasienämnden har sänkt gränsen för att starta till minst åtta elever. Först i mitten av juni vet man säkert hur det blir..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Kraftig rökutveckling från brand

En brand utbröt tidigt på lördagsmorgonen i en industri i Älmhult.Enligt uppgift är rökutvecklingen från branden kraftig.Ett stort räddningspådrag är på plats..

Expressen - 15 minuter sedan

Ulf Kristersson vill bryta SD-fokus: ”Sinnessjukt”

M-ledaren hoppas att den politiska debatten ska skifta fokus.Den kommande mandatperioden ska sluta handla enbart om Sverigedemokraterna.– Det här är sinnessjukt.

Expressen - 15 minuter sedan

Tre gripna för våldsamt upplopp

Maskerade personer ska ha beväpnat sig med pinnar och stört allmänheten i Upplands Väsby.Tre män greps – misstänkte för våldsamt upplopp..

Expressen - 30 minuter sedan

Larm om explosioner i Nigeria på valdagen

En rad explosioner har hörts i staden Maiduguri i Nigeria.Detta sker samma dag som landet går till val – efter att valet har skjutits upp i en vecka..

Expressen - 30 minuter sedan

16-åringens hand slets av – har landat sitt drömjobb

Fem dagar efter studenten förändrades livet för den lovande dansaren Kristie Sita, då 16 år gammal.Tonåringens hand slets av i samband med en olycka på sjön.Hon fruktade att karriären skulle vara över – men det visade sig bli precis tvärtom, berättar hon i en intervju med New York Post.

Expressen - 45 minuter sedan

MORGONENS NYHETER: IS-terrorist nekar, polisen söker Velmira och R Kelly åtalad

IS-terroristen Mubashir Qadar, 31, står åtalad för att brutalt ha mördat en man i Örebro. Nu anser han att han inte borde straffas – utan narare belönas.■■■Polisen från region Bergslagen har varit på plats norr om Gävle för en insats under natten.

Expressen - 45 minuter sedan

Ranstorp: Överväg att utreda alla IS-svenskar

Ingen av de 150 svenskar som återvänt från terrorsekten IS har dömts för brott begångna i konfliktzonen.Vissa andra europeiska länder utreder alla som kommer tillbaka, men inte Sverige.Frågan borde diskuteras, anser terrorexperten Magnus Ranstorp..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinna gripen för mordförsök

En kvinna i 50-årsåldern är gripen för försök till mord i Ronneby..

Expressen - 1 timme sedan

Teorin: Därför agerade Anna Lindstedt ensam

Sveriges ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, ska ha blivit alltför engagerad i fallet med fängslade bokförläggaren Gui Minhai.Därför agerade hon solo, enligt uppgifter till Aftonbladet. Nu utreds hon av Säpo..

Expressen - 1 timme sedan

Dödade man efter bråk om resa till Florida – frias

Med fem slag med slägghammaren dödade den 36-årige mannen en bekant till honom. Därefter snubblade han på verktyg och orsakade skador på mannens hals.Nu frias 36-åringen på nytt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.