Expressen > Nyheter

Saturday, 15 December, 04:05

Expressen - 06 dec 18 kl. 21:14

Elever först ut i ny satsning på miljön: ”Vill känna hopp”Ungdomar i Malmö går i bräschen för en hållbar framtid.Den stora frågan för skolor just nu handlar om att få ökad förståelse för havets hotade resurser – redan från ung ålder.– Vår generation vill förmedla vad som är problemen och vi vill hitta lösningar på dem, säger Maera Khan, 15, elev på Kryddgårdsskolan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Malmö, Maera Khan, Kryddgårdsskolan

Dela artikeln

146 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elever, förstut i ny , satsning, miljönVill , känna hopp
LV - 24 nov 16 kl. 15:00

Elever gav musikal om miljön

För sjätte året i rad har elever i årskurs tre som går på Bäckskolan i Kisa satt upp en musikal som getts för föräldrar och skolkamrater på skolan. Årets tema var miljö och föreställningen har nu gått för två fulla hus i församlingsgården i Kisa..

YLE - 27 okt 18 kl. 13:27

"Framtiden är inte långt borta" - många elever oroar sig över miljön

Många känner en oro inför klimatförändringen. Men det kan vara svårt att veta vad man konkret kan göra för att motverka den, säger elever i Ekenäs högstadieskola..

Nya Wermlands Tidningen - 19 sep 17 kl. 15:15

Elever på Dotteviksskolan i miljöprojekt

ka bli mer energi- och miljömedvetna.

IDG - 10 jun 15 kl. 14:04

Sigtunas elever först med nya Surface


Sigtuna kommun har införskaffat 1 300 surfplattor i Microsofts senaste serie Surface 3. Målet är att alla elever och lärare ska ha en egen dator..

Computer Sweden - 10 jun 15 kl. 14:04

Sigtunas elever först med nya Surface


Sigtuna kommun har införskaffat 1 300 surfplattor i Microsofts senaste serie Surface 3. Målet är att alla elever och lärare ska ha en egen dator.

.

BT - 11 apr 14 kl. 17:29

FN-rollspel för elever på Teknis

Sven Eriksonsgymnasiets aula förvandlades igår till en världspolitisk scen när elever spelade FN-rollspel. – Jag har förberett mig i två dagar, det här är jättekul, säger Haitham Wahid, elev. FN-rollspel har blivit en populär tradition för eleverna på det internationella IB-programmet på Sven Eriksonsgymnasiet och har pågått i snart tio år.

BT - 11 okt 16 kl. 09:00

Simulerad skog satsning i skolan

Fler simulatorer i undervisningen är bra för både elever, lärare och miljön. På Naturbruksgymnasiet i Svenljunga är två nya maskiner redan på plats och ännu fler är på väg..

Nerikes Allehanda - 05 jun 15 kl. 20:16

Nya pengar för att elever ska kunna mötas

Elever från olika miljöer och skolor behöver möta varandra för att nå en ökad integration och en ökad förståelse för varandra. Därför har kommunen avsatt 150 000 kronor för att stimulera att sådana möten blir verklighet

Grundskolorna kan söka pengar till detta för höstterminen hos programnämnd barn- och utbildning fram till den 30 september..

Barometern - 13 nov 17 kl. 07:51

Unga elever vill se satsning på skolan

Nerikes Allehanda - 19 maj 16 kl. 20:10

Chans till skogsstart med färre elever

Än är det inte kört för Kvinnerstagymnasiets skogsutbildning i höst. Gymnasienämnden har sänkt gränsen för att starta till minst åtta elever. Först i mitten av juni vet man säkert hur det blir..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

Domare: Obamacare bryter mot konstitutionen

En federal domare i Texas slår ner hårt på Affordable Care Act, mer känd som Obamacare, rapporterar CNN.Enligt domaren bryter lagen mot den amerikanska konstitutionen..

Expressen - 1 timme sedan

Bil körde på polisbil under vansinnesfärd

En vild biljakt har ägt rumpå E4 under natten mot lördagen.En bilist vägrade stanna för polisen i närheten av Jönköping, skriver Aftonbladet.När polisen försökte få bilisten att sakta ner mellan Ödeshög och Mjölby körde denne på en polisbil och hamnade i diket..

Expressen - 2 timmar sedan

Man dömd för knivhugg mot tonåring

En 26-årig man döms till åtta års fängelse för mordförsök av Linköpings tingsrätt, rapporterar lokala medier..

Expressen - 2 timmar sedan

En misstänkt för brand vid examensfest

En person är misstänkt för brott i samband med den brand som inträffade i Karlskrona i veckan, när kadetter vid Sjöstridsskolan hade examensfest..

Expressen - 3 timmar sedan

Generaldirektörerna sågar M+KD-budgeten

M+KD-budgeten tvingar Arbetsförmedlingen och Migrationsverket till nedskärningar.  Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik larmar i ett brev till socialförsäkringsutskottets ledamöter om en ”absurd situation”, medan Arbetsförmedlingens dito Mikael Sjöberg varnar för en ”turbulent period”. – Jag är inte säker på att Moderaterna och Kristdemokraterna insett konsekvenserna, säger Sjöberg till DN.

Expressen - 4 timmar sedan

Uppgifter: Man tros ha styckmördats i Stockholm

Tre män sitter häktade misstänkta för inblandning i ett mordfall i södra Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet hittades mannen styckad i ett område med kolonistugor. – Man har hittat kvarlevor efter en person.

Expressen - 6 timmar sedan

Ingvar Oldsbergs plan på att göra comeback

Tv-veteranen Ingvar Oldsberg, 73, sparkades från ”Bingolotto” – men snart räknar han med att vara tillbaka i rutan.– I vår börjar jag spela in en ny tv-serie. Det blir en dokumentärhistoria med tävlingsinslag, berättar han.

Expressen - 7 timmar sedan

Chaufför körde fem mil med 2,35 promille

En 62-årig litauisk lastbilschaufför körde från Helsingborg till Grevie – en sträcka på fem mil – med 2,35 promille alkohol i blodet, hävdar åklagaren.Mannen stötte till en annan bil när han skulle parkera och hade svårt att stå upp när polisen kom till platsen. Men han nekar till brott..

Expressen - 7 timmar sedan

En av Sveriges mest jagade har gripits

Jani Kellokumpu, 37, har varit inblandad i flera vansinneskörningar med dödlig utgång i Haparanda.I två år har han varit en av Sveriges mest jagade personer - häktad i sin frånvaro misstänkt för dråp och dråpförsök.På fredagskvällen greps Kellokumpu i Finland efter en vild biljakt med polis .

Expressen - 7 timmar sedan

Klimatmötet försenas – efter bråk om ordval

Klimatmötet i polska Katowice riskerar att dra ut på tiden. Länderna har fortfarande inte kommit överens om slutrapporten  – och flera vänder sig mot ordvalet ”välkomna” IPCC-rapporten. – Man kan spekulera i de egentliga skälen, säger Isabella Lövin (MP) i Expressen TV.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.