SVT > Kultur

Tuesday, 19 February, 09:41

SVT - 06 dec 18 kl. 21:05

Bachs samlade gärning ges ut som jätteboxI höst släpps vad som antagligen är världens största skivbox: För att fira 333-årsminnet av Johann Sebastian Bachs död ger Deutche Grammophone och Decca ut en box bestående av 222 skivor.
Samtidigt kommer nya samlingsboxar med bland andra Kinks och Beatles. Men om skivförsäljningen är död – hur kan det då komma sig att jätteboxarna fortsätter leva och frodas?.
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Johann Sebastian Bachs, Deutche Grammophone, Decca, Kinks, Beatles

Dela artikeln

90 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bachs, samlade, gärning, gesut som , jättebox
YLE - 05 dec 12 kl. 15:33

Fem böcker av Anders Chydenius ges ut

Allt som finns bevarat av vad kyrkoherden och riksdagsmannen Anders Chydenius skrev ges nu ut i fem nya böcker. Totalt blir det 2 500 sidor och böckerna kommer samtidigt på svenska, finska och engelska. De svenska texterna ges ut i originalversion på 1700-talsspråk.

Västerbottens Folkblad - 22 apr 15 kl. 13:49

Klas Östergrens noveller ges ut

De senaste åren har mycket kretsat kring ”Gentlemen”. Men Klas Östergren har ett bredare spektrum än så. I höst ger han ut sina samlade noveller – varav några aldrig tidigare har tryckts.

YLE - 25 mar 17 kl. 10:10

Far och son Lindberg premieras för årets kulturgärning på Kimitoön

Kimitoön premierade idrottare, kulturaktiva, företagare och ungdomar på årets Axelafton, som ordnades i Villa Lande i Kimito på fredagskvällen. Ingrid Holm valdes till årets ambassadör medan Johan "Jussi" Lindberg och Jonas Lindberg premierades för årets kulturgärning. Ingrid Holm är Finlands Lucia 2016.

SVT - 08 jan 15 kl. 19:44

Aspenströms dikter ges ut på nytt

Redan när han levde var han väldigt omtyckt och vida läst, poeten och dramatikern Werner Aspenström. Nu ges hans samlade dikter ut på nytt och vi hälsade på hos Aspenströms före detta kollega och vän, Staffan Westerberg, för att reda ut det poetiska i till exempel en snigel..

Kristianstadsbladet - 18 jun 13 kl. 08:24

Milell hade farten - men en påkörning stoppade finaldrömmen i EM-debuten

Noah Milell, 12, hade farten ? men tyvärr inte marginalerna på sin sida när den första EM-deltävlingen avgjordes i Spanien.
Milell var fyra i kvalet.

Expressen - 18 jan 14 kl. 14:37

Gudrun Schyman: "Ingen urspårning"

Manifestationen mot sexuellt våld och för samtyckte samlade många kända ansikten. Gudrun Schyman (FI) och Birgitta Ohlsson (F) hörde till politikerna som talade. - Det är ingen feministisk urspårning, det är tvärtom feminismens genombrott, sade Schyman..

Helsingborgs Dagblad - 14 jan 14 kl. 12:13

Lydinge seniorgolfare samlade till hjärtstartare

En artikel i Svensk Golf som handlade om Christer Ulfbåges hjärtstillestånd på golfbanan och hans mirakulösa räddning mycket tack vare att en hjärtstartare fanns tillgänglig. Det blev startskottet till ett behjärtansvärt initiativ för Lydingeseniorerna; nämligen att samla in ett bidrag till en hjärtstartare på Lydinge Golf Resort..

LV - 28 jan 14 kl. 09:24

Speciallärarna samlade i Studion

Tio procent av eleverna på Kungsgårdsgymnasiet kommer regelbundet till Birgitta Johansson och Gun Bülow i Studion. Närvaron är frivillig för eleverna och hjälpen ges på håltimmar och efter skoltid..

YA - 26 mar 14 kl. 11:14

Klimatfrågor ges mer plats

Foto: Sprisse Nilsson
Backaskolan ska vara med i ett pilotprojekt för att bättre integrera klimatfrågor och hållbarutveckling i undervisningen. Projektet handlar om att lärare ska utvecklas i sin kunskapsförmedling av ämnet. Det internetbaserade läromedlet ska introduceras på skolan i höst.

BT - 04 apr 14 kl. 13:40

M: Personnummer ska ges lättare

Moderaterna vill göra det lättare för experter som kommer från andra EU-länder att få svenskt personnummer för kortare vistelser än ett år. - Om man är här som expert mindre än ett år så är det svårt att få personnummer, och då är det svårt att få till exempel ett bankkonto. Det vill vi ändra på, säger Anna Kinberg Batra, som utsetts till partiets talesperson i företags- och tillväxtfrågor.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Film om katolsk pedofilskandal får visas på franska biografer

Den franska filmen Grâce à dieu skildrar en pedofilskandal i franska Lyon. Men den präst som står anklagad för övergreppen har försökt stoppa filmens premiär i landet. Under måndagen beslutades dock i domstol att filmen ska få gå upp på bio i landet..

SVT - 14 timmar sedan

Allt fler privata konsthallar: ”Ett sätt att skapa kulturella mötesplatser”

De senaste åren har fler och fler privata konsthallar poppat upp i Sverige. Ofta handlar det om spektakulära satsningar, till exempel Vida museum och konsthall i Borgholm eller Sven Harrys konstmuseum i Stockholm. I en ny studie har forskaren Lars Lindkvist intervjuat 18 konsthallschefer, och hittat den nya tidens konst-mecenater..

SVT - 14 timmar sedan

Birds of passage skildrar människorna bakom drogkriget

En person som figurerat i många film- och tv-produktioner om den sydamerikanske droghandeln är den colombianska knarkbaronen Pablo Escobar. Men den colombianska regissören Christina Gallego menar att många av filmerna visar upp en stereotypisk bild av Colombia. Nu har hon gjort sin egen tolkning i filmen Birds of passage..

SVT - 17 timmar sedan

Augustifamiljen lämnar På spåret efter tio år

På fredag går årets final av På spåret av stapeln, och avsnittet blir det sista i vilket bandet Augustifamiljen deltar. Vem, eller vilka, som nästa år tar över stafettpinnen som husband är inte klart..

SVT - 18 timmar sedan

Dolly Style-grundaren: Aldrig uttalat mig nedlåtande angående deras vikt

I dokumentären Dolly Style-fabriken riktas skarp kritik mot skaparna av popgruppen. Bland annat kritiseras deras ledarskap och det framkommer att medlemmarna ska uppfylla utseendekrav. Nu svarar grundaren Emma Nors på kritiken – och kallar dokumentären för svartmålning..

SVT - 22 timmar sedan

Modehusen saknar kunskap om mångfald – tar hjälp utifrån

Modehusen Gucci, Prada och Dolce & Gabbana har inte bara mode gemensamt. Alla tre märken har i olika omgångar kritiserats för att anspela på rasistiska stereotyper. Nu tar flera modehus experthjälp för att komma tillrätta med problemen..

SVT - 23 timmar sedan

Svag tittarminskning på Melodifestivalens tredje deltävling

Under lördagens deltävling av Melodifestivalen gick Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund till final. Tv-sändningen sågs av 2 875 000 tittare – en liten ökning från förra året, men samtidigt en minskning jämfört med förra veckan..

SVT - Igår: 08:54

16 000 fuskare portade från nya succéspelet

Över 16 000 fuskande spelare har portats från det populära spelet ”Apex legends” sedan det släpptes den 5 februari, rapporterar Polygon. Spelskaparna meddelar nu att man överväger att förenkla för spelarna att anmäla misstänkta fuskare..

SVT - Igår: 08:46

Kritiskt läge för Sudans journalister

I december inleddes protester mot att priset på bröd i Sudan har ökat. Sedan dess har 79 journalister och anställda inom media gripits och fängslats, det rapporterar tidningen Journalisten..

SVT - Igår: 07:39

Ny rapport visar: Antalet fysiska bokhandlar minskar

Allt fler köper litteratur via ljudbokstjänster medan antalet fysiska bokhandlarna fortsätter att minska, enligt en ny rapport. För femte året i rad ökar också försäljningen av barn- och ungdomsböcker..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.