DI > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 12:57

DI - 06 dec 18 kl. 19:30

Sverige behöver bygga nya kärnkraftverkSverige ska vara fossilfritt senast 2045. Samtidigt har vi en växande befolkning och förhoppningsvis en växande ekonomi. Det kräver en ökad elproduktion. Sol och vind kommer inte att räcka och därför måste Sverige nyinvestera i kärnkraft, skriver Ebba Busch Thor med flera kristdemokratiska riksdagsledamöter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

4636 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigebehöver , bygganya , kärnkraftverk
Affärsvärlden - 22 sep 15 kl. 11:17

Kina väntas bygga kärnkraftverk i England

Kina väntas få bygga ett kärnkraftverk i Storbritannien. Detta efter att landets finansminister omfamnat Kina som en idealisk partner för brittiskt näringsliv. Det skriver The Guardian..

YLE - 22 jul 15 kl. 15:54

Sverige stänger reaktorer: "Folk vill inte se ny kärnkraft"

Medan nya kärnkraftverk planeras i Finland meddelar svenska energibolag att de stänger 3 av landets 10 reaktorer i förtid. Svenska energibolag varnar för att synen på kärnkraft också kan förändras i Finland. Tidigare i våras meddelade energibolaget Vattenfall att två av deras reaktorer i Ringhals kärnkraftverk stängs innan år 2020 på grund av låga elpriser och ökande produktionskostnader.

Västerbottens Folkblad - 02 nov 16 kl. 20:00

Mer miljövänligt att bygga kärnkraftverk

Svar på insändaren ”Umeå behövs i kamp mot kärnkraft och atomsopor” i Folkbladets söndagstidning den 30 oktober. Kära Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken: Ingen mänsklig aktivitet är garanterat ofarlig. Men: elproduktion med kärnenergi orsakar dokumenterat färre dödsfall och mindre hälsoskador per producerad TWh, olyckor inräknat (se t.

HBL - 23 dec 14 kl. 02:25

Finsk kärnkraft förvånar i Sverige

Finländska kraftbolags tro på kärnkraften som framtida energikälla förvånar i Sverige. Frågan har debatterats sedan riksdagen i början av december beviljade Fennovoima ett kompletterat principtillstånd.Det finska beslutet att bygga en ny reaktor i Pyhäjoki är märkligt och knappast ett ekonomiskt vinnarspår.

YLE - 23 jul 15 kl. 06:00

"Nationella grunden för att bygga Fennovoima saknas"

De finländska ägarnas behov av energi från Fennovoimas planerade kärnkraftverk i Pyhäjoki blir allt mindre. Motiveringarna för att få bygga Fennovoimas kärnkraftverk ifrågasätts av energiexpert. Elbehovet för de finska ägarna i Fennovoima har minskat betydligt mer än landets totala elbehov.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

SVT Debatt - 05 mar 14 kl. 09:39

Sverige måste pensionera de gamla kärnkraftsreaktorerna

KÄRNKRAFTEN Just nu genomför Greenpeace en aktion mot Oskarshamns kärnkraftverk. Sverige har fyra av de tio äldsta reaktorerna i drift i Europa – det är dåligt ur både säkerhets- och effektivitetsaspekt. Ålderskrisen kräver att miljöminister Lena Ek tar reaktorerna ur drift så snart som möjligt.

YLE - 23 mar 17 kl. 17:38

Lars Illman jobbade på Lovisa kärnkraftverk i tiotals år - men missade invigningen

President Kekkonen och Sovjetunionens statsminister startade Finlands första kärnkraftverk på Hästholmen den 23 mars 1977. Lars Illman jobbade där då det begav sig. Lovisabon Lars Illman började jobba vid kärnkraftverket på Hästholmen år 1973, redan innan det stod färdigt.

Cornucopia - 21 okt 13 kl. 15:21

Gaslagren i EU fortfarande låga - England bygger kärnkraftverk

Gaslagren i EU toppade den 21:a oktober förra året, men datat är ännu inte inne för i år. Det är dock fortfarande tydligt att EU i år går in i vintern med lägre gaslager än förra året. Samtidigt nås vi av beskedet att Storbritannien kastar in handduken och ger upp fossilberoendet och bygger nya moderna kärnkraftverk.

Supermiljöbloggen - 16 aug 14 kl. 11:47

Sverige kan bygga ny kärnkraft

Chalmers, KTH och Uppsala Universitet vill bygga fjärde generationens kärnkraft i Sverige. De har ansökt om att få starta en reaktor i forskningssyfte, och frågan ligger på remiss hos vetenskapsrådet. Allianspartierna är splittrade i frågan.

SR - 06 aug 13 kl. 12:10

Ny sändning - Vetandets värld : Hur man river ett kärnkraftverk 20130806 12:10

Det tar längre tid att riva ett kärnkraftverk än det tar att bygga. Det radioaktiva skrotet måste tas om hand och 100 000-tals ton betong och metallskrot måste kontrolleras att det är garanterat fritt från strålning. I Sverige står Barsebäck på tur - en stålgrå koloss vid Salviken i södra Skåne.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Skanska: Byggverksamheten på köpet vid nuvarande värdering enligt analys

Byggkoncernen Skanskas nuvarande marknadsvärde prisar endast in bolagets utvecklingsverksamheter och byggverksamheten kommer med på köpet..

DI - 15 minuter sedan

Samsung stänger mobilfabrik i Kina

Koreanska konglomeratjätten Samsung planerar att stänga ned en av sina mobiltelefonfabriker i Kina. Det rapporterar koreanska Yonhap och hänvisar till källor. .

DI - 30 minuter sedan

Franska mobiloperatören Orange föredrar Ericsson eller Nokia framför Huawei

Mobiloperatören Orange avser inte att använda Huawei för 5G i Frankrike och skulle föredra Nokia och Ericsson..

DI - 30 minuter sedan

Black Pearl avnoteras – sista handelsdag 17 december

Black Pearls svenska depåbevis kommer att av noteras från Stockholmsbörsen, med anledning av att Ipco köper bolaget..

DI - 45 minuter sedan

Tipset: ”Vill du slå marknaden måste du göra saker annorlunda”

Som styrelseordförande för förvärvskonglomeratet Volati är Patrik Wahlén  bokhandlare, bilbesiktare och barnklädesförsäljare. Bland annat.  I en intervju med Di förklarar han varför det är nödvändigt att vara clownen i rummet och varför IFRS redovisningsregler får honom att se rött..

DI - 1 timme sedan

Handeln återupptagen i ABB - aktien upp något

ABB stiger ytterligare något när handeln väl återupptas efter uppgifter om Hitachis intresse för Power Grids. .

DI - 1 timme sedan

Analytikern om Amazons besked - "de kommer äntra Sverige"

E-handelsbjässen Amazons entré på den svenska marknaden ser ut dröja ytterligare en stund och handeln kan därmed tillfälligt hämta andan..

DI - 1 timme sedan

Kreditkort.com 2.0 har nu lanserats

I dagarna lanserades den uppdaterade versionen av den svenska jämförelsesajten för kreditkort, Kreditkort.com. Sajten kommer fortfarande kännas igen av återkommande besökare men har optimerats och uppdaterats för att sätta användarvänligheten i framsätet..

DI - 1 timme sedan

Eatgood får order värd närmare 3 miljoner

Eatgood, vars aktie handlas på Spotlight, har erhållit en order avseende en full 20-fots container till ett värde på strax under 3 miljoner kronor från bolagets distributör HB Specialty foods. Ordern beräknas levereras i månadsskiftet mars/april 2019..

DI - 1 timme sedan

Oscar Properties lanserar sparprogram

Bostadsutvecklaren Oscar Properties varslar anställda inom ramen för ett besparingsprogram som ska minska de årliga kostnaderna med 30 miljoner kronor..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.