DI > Ekonomi

Saturday, 23 February, 19:54

DI - 06 dec 18 kl. 19:30

Sverige behöver bygga nya kärnkraftverkSverige ska vara fossilfritt senast 2045. Samtidigt har vi en växande befolkning och förhoppningsvis en växande ekonomi. Det kräver en ökad elproduktion. Sol och vind kommer inte att räcka och därför måste Sverige nyinvestera i kärnkraft, skriver Ebba Busch Thor med flera kristdemokratiska riksdagsledamöter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige, Ebba Busch Thor

Dela artikeln

4838 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigebehöver , bygganya , kärnkraftverk
Affärsvärlden - 22 sep 15 kl. 11:17

Kina väntas bygga kärnkraftverk i England

Kina väntas få bygga ett kärnkraftverk i Storbritannien. Detta efter att landets finansminister omfamnat Kina som en idealisk partner för brittiskt näringsliv. Det skriver The Guardian..

YLE - 22 jul 15 kl. 15:54

Sverige stänger reaktorer: "Folk vill inte se ny kärnkraft"

Medan nya kärnkraftverk planeras i Finland meddelar svenska energibolag att de stänger 3 av landets 10 reaktorer i förtid. Svenska energibolag varnar för att synen på kärnkraft också kan förändras i Finland. Tidigare i våras meddelade energibolaget Vattenfall att två av deras reaktorer i Ringhals kärnkraftverk stängs innan år 2020 på grund av låga elpriser och ökande produktionskostnader.

Västerbottens Folkblad - 02 nov 16 kl. 20:00

Mer miljövänligt att bygga kärnkraftverk

Svar på insändaren ”Umeå behövs i kamp mot kärnkraft och atomsopor” i Folkbladets söndagstidning den 30 oktober. Kära Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken: Ingen mänsklig aktivitet är garanterat ofarlig. Men: elproduktion med kärnenergi orsakar dokumenterat färre dödsfall och mindre hälsoskador per producerad TWh, olyckor inräknat (se t.

HBL - 23 dec 14 kl. 02:25

Finsk kärnkraft förvånar i Sverige

Finländska kraftbolags tro på kärnkraften som framtida energikälla förvånar i Sverige. Frågan har debatterats sedan riksdagen i början av december beviljade Fennovoima ett kompletterat principtillstånd.Det finska beslutet att bygga en ny reaktor i Pyhäjoki är märkligt och knappast ett ekonomiskt vinnarspår.

Cornucopia - 22 jan 19 kl. 10:09

81 öre för elen - Sverige importerade el i morse

Nu på morgonen kostade elen 81 öre per kWh. Sverige tvingades också importera 226 MW elkraft, eller drygt en fjärdedels kärnkraftsreaktor. Mot slutet av året ska en första reaktor läggas ner på Ringhals och importsituationen kommer gå mot normalbild vintertid.

YLE - 23 jul 15 kl. 06:00

"Nationella grunden för att bygga Fennovoima saknas"

De finländska ägarnas behov av energi från Fennovoimas planerade kärnkraftverk i Pyhäjoki blir allt mindre. Motiveringarna för att få bygga Fennovoimas kärnkraftverk ifrågasätts av energiexpert. Elbehovet för de finska ägarna i Fennovoima har minskat betydligt mer än landets totala elbehov.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

SVT Debatt - 05 mar 14 kl. 09:39

Sverige måste pensionera de gamla kärnkraftsreaktorerna

KÄRNKRAFTEN Just nu genomför Greenpeace en aktion mot Oskarshamns kärnkraftverk. Sverige har fyra av de tio äldsta reaktorerna i drift i Europa – det är dåligt ur både säkerhets- och effektivitetsaspekt. Ålderskrisen kräver att miljöminister Lena Ek tar reaktorerna ur drift så snart som möjligt.

YLE - 23 mar 17 kl. 17:38

Lars Illman jobbade på Lovisa kärnkraftverk i tiotals år - men missade invigningen

President Kekkonen och Sovjetunionens statsminister startade Finlands första kärnkraftverk på Hästholmen den 23 mars 1977. Lars Illman jobbade där då det begav sig. Lovisabon Lars Illman började jobba vid kärnkraftverket på Hästholmen år 1973, redan innan det stod färdigt.

Cornucopia - 21 okt 13 kl. 15:21

Gaslagren i EU fortfarande låga - England bygger kärnkraftverk

Gaslagren i EU toppade den 21:a oktober förra året, men datat är ännu inte inne för i år. Det är dock fortfarande tydligt att EU i år går in i vintern med lägre gaslager än förra året. Samtidigt nås vi av beskedet att Storbritannien kastar in handduken och ger upp fossilberoendet och bygger nya moderna kärnkraftverk.

Supermiljöbloggen - 16 aug 14 kl. 11:47

Sverige kan bygga ny kärnkraft

Chalmers, KTH och Uppsala Universitet vill bygga fjärde generationens kärnkraft i Sverige. De har ansökt om att få starta en reaktor i forskningssyfte, och frågan ligger på remiss hos vetenskapsrådet. Allianspartierna är splittrade i frågan.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

Sommarjobbet som ger dig 100.000 kronor i månaden

Det är dags att skicka in ansökan till Sveriges bäst betalda sommarjobb. Tusentals ungdomar har tidigare sökt tjänsten som vd för en månad. .

DI - 2 timmar sedan

Upprorisk stämning när konvojerna rullar mot Venezuela

Lastbilar med förnödenheter har börjat rulla från Colombia och Brasilien mot Venezuelas gräns, meddelar oppositionen. Det råder upprorisk stämning i venezuelanska gränsstäder, där militären har skjutit tårgas..

DI - 2 timmar sedan

Dyr nota för skattebetalarna – så mycket kostar Melodifestivalen

Melodifestivalen är i full gång och ikväll är det Lidköpings tur att stå som värd för den glittriga turnén. Men glittret kan bli kostsamt för de kommuner som är värdar för festen, där de mindre städerna får betala betydligt mycket mer än storstäderna. .

DI - 2 timmar sedan

Kristianstad har fått smak för Melodifestivalen – nu vill de ha mer

I flera år kämpade Kristianstad för att få anordna Melodifestivalen, förra året lyckades kommunen. Nu är Pierre Månsson (L), kommunstyrelsens ordförande, sugen på mer.  ”Vi har ingen tvekan om att vi skulle kunna tänka oss att vara med igen”, säger han..

DI - 2 timmar sedan

Avsiktlig attack släckte svenska valsajten

Det var en så kallad överbelastningsattack som ledde till att Valmyndighetens sajt slogs ut under valkvällen i höstas. Tidigare har det från myndighetens sida hetat att "ingenting tydde" på att så var fallet..

DI - 3 timmar sedan

Miljardärernas ålderskrig: Uppladdade själar och robotar i blodet ska ge oss evigt liv

Silicon Valleys entreprenörer har förändrat världen som vi känner den. Nu siktar de ännu högre. Eller vad sägs om att avskaffa ålderdom, döden och Gud?.

DI - 4 timmar sedan

Kristersson glömde vapenskåp olåst – utreds av polis

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson utreds av polis efter att ha haft ett vapenskåp med vapen och ammunition olåst i sitt hem, skriver Aftonbladet..

DI - 4 timmar sedan

Investeringsoraklets jakt fortsätter: ”Priserna är skyhöga”

Warren Buffetts jakt på en riktigt stor investering fortsätter. Det enda problemet? Priserna är skyhöga.

DI - 6 timmar sedan

Entreprenörens svar på globala oron: Flytta ut till kunderna

HALMSTAD. Efter etableringen i Kina är det nu dags för USA. Carl Magnusson, ägare av Unimer Plast och Gummi, ser en global trend och väljer att agera i tid.

DI - 6 timmar sedan

6 råd från experten: Så lyckas ditt företag utomlands

Expandera globalt? Då gäller det att kavla upp ärmarna inför ett grundligt förarbete. Charlotte Holmstrand, sektionschef för EY:s revisionsavdelning Tillväxt, guidar dig till hur du lyckas med bolagets utlandsetablering – utan att drunkna i byråkratitrasslet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.