Expressen > Nyheter

Saturday, 23 February, 07:53

Expressen - 06 dec 18 kl. 19:19

Chefsförhandlaren: Sakta framåt – men ännu inget genombrottFörhandlare från runt 200 länder är på plats vid klimattoppmötet i Katowice för att enas om hur man ska hålla den globala uppvärmningen under två grader. Enligt Sveriges chefsförhandlare Johanna Lissinger Peitz går förhandlingarna ”sakta men säkert framåt”. – Någonting som är viktigt i förhandlingar är ju tålamod, men jag tycker nog att vi hade en bra start på mötet, säger hon i Expressen TV.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Katowice, Sveriges, Johanna Lissinger Peitz, Expressen TV

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Chefsförhandlaren, Sakta, framåtmen , ännu, inget, genombrott
Cornucopia - 21 jan 15 kl. 18:36

Gästinlägg: Att jag har lyckats här i Sverige har jag mina tänder att tacka för

Nedanstående är ett gästinlägg om svensk censur skrivet av den mycket produktive författaren och regissören Vladimir Oravsky, tillika under några turbulenta månader kulturchef i Umeå 2001. En intervju med Oravsky kan man hitta hos Tidningen Kulturen, där även en del krönikor av honom finns publicerade, t ex senast Jag är svensk.

ATT JAG HAR LYCKATS HÄR I SVERIGE HAR JAG MINA TÄNDER ATT TACKA FÖR
Tankar om censur, självcensur, obefogad rädsla, nerskitna byxor och solidaritet, med utgångspunkt av mina egna erfarenheter
Friheten i kulturen finns hos Adlibris
för 177:- i danskt band eller 47:- som E-bok
Övriga böcker av Valdimir Oravsky finns här.

YLE - 10 dec 15 kl. 19:20

Grundläggande frågorna fortfarande olösta i Paris

I Paris börjar stämningarna bli allt mer pressade under förhandlingarna för ett nytt klimatavtal. På fredagen är det meningen att avtalet ska vara klart, men trots att delegationerna nu förhandlar natt och dag är de grundläggande frågorna fortfarande olösta. Det är samma gamla visa, som har sjungits under alla klimatförhandlingar hittills.

Skånskan - 30 apr 16 kl. 08:00

Facket: ”Det fattas folk, helt enkelt”

Eslöv – En trygg och säker arbetsmiljö är det minsta man kan kräva, säger Daniel Nilsson, Kommunals representant i Eslöv, om situationen med det ökande antalet arbetsskadeanmälningar.Fackförbundet Kommunal i Eslöv kan sedan en tid konstatera att medlemmarna mår sämre.
Ohälsan, som dokumenteras genom både statistik och medarbetarenkäter, är ökande.

Supermiljöbloggen - 04 dec 15 kl. 20:55

Detta hände i Paris de fem första dagarna

Visst är det svårt att få en tydlig bild av vad som egentligen händer på det jätteviktiga klimattoppmötet i Paris? Supermiljöbloggen försöker reda ut vad som hänt de första dagarna! Just nu möts förhandlare och politiker från hela världen för att att komma överens om ett globalt klimatavtal.

Skånskan - 20 apr 16 kl. 06:00

Eslövs sjukfrånvaro – värst i Skåne

ESLÖV Sjukfrånvaron har ökat bland de kommunanställda i Eslöv, som nu är mest sjuka av alla kommuner i Skåne. Totala sjukfrånvarotiden ligger på åtta procent vilket är en stadig årlig ökning sedan 2010 då den låg på 5,4 procent.
Hälsosamtal för dem som är sjukskrivna ofta, hälsoronder på problemarbetsplatser och fler chefer är några recept som provas för att få ner sjuktalen.

Sydsvenskan - 29 nov 15 kl. 04:00

Håll huvudet kallt. För klimatets skull.

I veckan meddelade FN-organet World Meteorological Organization, WMO, att 2015 ser ut att bli det varmaste året på jorden sedan mätningarna inleddes. För första gången väntas den genomsnittliga temperaturen hamna en grad celsius högre än under mätningarnas utgångsår, 1880.En viktig, symbolisk gräns är därmed nådd.

YA - 12 feb 14 kl. 03:55

Leijonborg reser med mössan i hand

EU har stora visioner för vetenskap och innovationer.
Med det nya forskningsprogram som drogs igång i år, Horisont 2020, ska det satsas svindlade 80 miljarder euro på forskning och vetenskap fram till 2020. Målet är att ska Europa bli en av världens mest innovativa ekonomier.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 3 minuter sedan

MORGONENS NYHETER: IS-terrorist nekar, polisen söker Velmira och R Kelly åtalad

IS-terroristen Mubashir Qadar, 31, står åtalad för att brutalt ha mördat en man i Örebro. Nu anser han att han inte borde straffas – utan narare belönas.■■■Polisen från region Bergslagen har varit på plats norr om Gävle för en insats under natten.

Expressen - 15 minuter sedan

Ranstorp: Överväg att utreda alla IS-svenskar

Ingen av de 150 svenskar som återvänt från terrorsekten IS har dömts för brott begångna i konfliktzonen.Vissa andra europeiska länder utreder alla som kommer tillbaka, men inte Sverige.Frågan borde diskuteras, anser terrorexperten Magnus Ranstorp..

Expressen - 30 minuter sedan

Kvinna gripen för mordförsök

En kvinna i 50-årsåldern är gripen för försök till mord i Ronneby..

Expressen - 45 minuter sedan

Teorin: Därför agerade Anna Lindstedt ensam

Sveriges ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, ska ha blivit alltför engagerad i fallet med fängslade bokförläggaren Gui Minhai.Därför agerade hon solo, enligt uppgifter till Aftonbladet. Nu utreds hon av Säpo..

Expressen - 1 timme sedan

Dödade man efter bråk om resa till Florida – frias

Med fem slag med slägghammaren dödade den 36-årige mannen en bekant till honom. Därefter snubblade han på verktyg och orsakade skador på mannens hals.Nu frias 36-åringen på nytt..

Expressen - 1 timme sedan

Brandmannen Tobias blev utskälld på olycksplatsen

När Tobias Riis och hans kolleger på Räddningstjänsten i Stenungssund ryckte ut på en olycka på E6 tålde inte en bilist att det uppstod köer.– Han skrek svordomar åt oss. Vi väl ett femtontal som arbetade vid olyckan och vi skulle ”f-n se till att öppna upp vägen snabbare”, berättar Riis..

Expressen - 1 timme sedan

IS-terroristen vill ha ”medalj” för att ha dödat man i Örebro

Mubashir Qadar, 31, reste till Syrien och anslöt sig till terrorsekten Islamiska staten.Nu står han åtalad för att ha huggit en man sju gånger i ansiktet i ett brutalt hämndmord i Örebro.– Jag har ju räddat folk.

Expressen - 1 timme sedan

Venezuela stänger delar av gränsen mot Colombia

Venezuela stänger delar av sin gräns mot Colombia.Detta sker bara några timmar innan en USA-stödd delegation ska leverera flera ton med humanitär hjälp till landet, skriver AP.Samtidigt har det hållits en välgörenhetskonsert hos grannarna i väst..

Expressen - 6 timmar sedan

Vaktbolagets vd: Självklart att ställa upp för sina kollegor

Hur en 31-årig kvinna behandlades av ordningsvakterna vid Hötorget blev en världsnyhet.Nu berättar vaktbolagets vd om den senaste tidens händelser i en intervju med Dagens Nyheter.– Jag vill kunna stå upp för den verksamhet jag bedriver, säger Pelle Johansson till tidningen.

Expressen - 6 timmar sedan

Raseri i Belgien över ”Hitler-pensioner”

Sluta betala pengar till belgare som visade sin lojalitet mot Hitler.Det menar nu flera parlamentsledamöter efter uppgifter om att Tyskland betalar ut en sorts pension till folk som varit trogna Nazityskland, skriver DN.Fortfarande kommer pengarna in varje månad till mottagarna - som hålls hemliga av Tyskland.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.