DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 18:40

Liknande nyheter

Taggar: Intrumsvd , Storlekenär inte , avgörandemen , väldigt, viktig
Cornucopia - 22 nov 17 kl. 08:57

Regeringens Patriotbeslut - förhållandet till USA avgörande

Bloggen har nu fått ut regeringens Patriotbeslut, som avhemligats. Det framgår att två faktorer avgjorde - dels att endast Patriot redan 2020 klarar av att verka mot ballistiska robotar och det svenska förhållandet till USA och dettas avgörande betydelse för svensk säkerhetspolitik. Hur många system det handlar om i slutändan är inte angivet, och allt ska ske inom budget.

Kristianstadsbladet - 13 sep 14 kl. 12:58

"Slutspurten bli avgörande"

Foto: Peter Maunula
Dagen före valdagen pågår partiernas slutspurt för fullt. Både Socialdemokraterna och Moderaterna beskriver valrörelsen som mycket jämn, i alla fall på riksplanet.
- Det är väldigt jämnt, konstigt nog, tycker jag, när man hör alla kritiska röster, säger Kenneth Jönsson, vice ordförande i Vä-Skepparslövs S-förening.

YLE - 04 feb 15 kl. 11:33

Bensowordförande: Jag avgår väldigt gärna

Iselin Krogerus-Therman avgår gärna från stiftelsens styrelse. Patent- och registerstyrelsen saknar förtroende för styrelsen vid Bensows stiftelse, efter nya avslöjanden i programmet MOT i måndags. Styrelsens ordförande Iselin Krogerus-Therman säger sig ha förståelse för Patent- och registerstyrelsens uttalande.

YLE - 03 feb 17 kl. 08:30

Flytten till Sverige avgörande för Sanna Nygårds karriär: ”Det gav ny motivation”

Sanna Nygård bytte i höstas Vasa mot Stockholm och tränar nu under Oscar Gidewalls ledning. Miljöombytet gav extra motivation och gjorde att hon valde att fortsätta satsa på friidrotten. Säsongen 2016 var väldigt tudelad för trestegshopparen Sanna Nygård.

Sydsvenskan - 31 mar 15 kl. 21:56

Svedala tvingade fram en femte avgörande match

Det blev onödigt spännande när Svedala spelade till sig en femte och avgörande kvartsfinal i Katrineholm i morgon. Efter två set såg läget stabilt ut och hemmalaget hade bra koll på händelserna – men efter den tio minuter långa pausen var rollerna ombytta. Plötsligt var det Katrineholm som hade vind i seglen.

YLE - 30 nov 15 kl. 09:12

Avgörande dagar på arbetsmarknaden

Förhandlingarna på arbetsmarknaden är inne i ett kritiskt skede. En lösning i postkonflikten kan bana väg för ett samhällsfördrag, men det krävs mera kompromissvilja och bättre förhandlingskultur för att det ska lyckas, menar statsvetaren Mika Helander. Parterna i postkonflikten fick ett medlingsbud i går kväll och riksförlikningsmannen vill ha svar före kl.

SmålandsPosten - 15 aug 14 kl. 07:04

Avgörande med korta utryckningstider

I våras inträffade en gräsbrand nära Sjöatången i Vederslöv. Odenslanda brandvärn var snabbt på plats och det var tur för lågorna slickade redan ett par byggnader. Ett snabbt ingripande räddade husen och förhindrade kanske en större skogsbrand.

YLE - 04 mar 16 kl. 11:00

Avgörande dag för samhällsfördraget - AKT och PAM sätter sig på tvären

Det är en avgörande dag för samhällsfördragets vara eller icke vara. Flera av FFC:s största förbund går inte med på ett samhällsfördrag. Både transportfacket AKT och servicefacket PAM går inte med på att förhandla om fördraget.

Sydsvenskan - 14 apr 16 kl. 22:06

Svedala föll i den avgörande matchen

Volleyboll SM-semifinal 5:5 Örebro–Svedala 3-0 (29-27, 25-21, 25-14) Svedalas säsong är över. Den femte och avgörande semifinalen mot Örebro slutade med en klar förlust, 0–3 (27–29, 21–25, 14–25). – Det är klart att vi är besvikna.

Expressen - 26 mar 14 kl. 18:21

På väg mot folkfest i avgörande matchen

Trots kvartsfinal har Frölunda haft svårt att locka folk till Scandinavium. Inför avgörande mötet med Linköping ser det dock ut att bli folkfest. Fem timmar efter att biljettkassorna öppnat har redan 8 000 biljetter sålt.

Kristianstadsbladet - 28 mar 14 kl. 05:48

Avgörande för e-ciggen närmar sig

Får man röka e-cigarretter här? Frågan har orsakat allt mer huvudbry på sistone. Marknaden växer samtidigt som fler arbetsgivare förbjuder cigaretterna.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Byggjättens prognos: Så mycket ska bopriserna lyfta

Bostadspriserna i de svenska storstäderna väntas stiga 1-2 procent per år till år 2020. Det är huvudscenariot i byggbolagets Veidekke marknadsrapport. .

DI - 1 timme sedan

Starkaste börsdagen sedan april – Ahlsell rusade efter bud

Stockholmsbörsen rekylerade upp kraftigt på tisdagen som blev bästa dagen för OMXS30-indexet sedan 5 april. Optimism kring Kina och USA:s handelssamtal lyfte investerarhumöret..

DI - 30 minuter sedan

Fordonsaktier ledde uppgångar i Europa

Europabörserna handlades uppåt på tisdagen efter en svag måndagsutveckling. Positiva signaler kring handelskonflikten mellan USA och Kina samt ett överraskande starkt ZEW-index, som mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin i Tyskland, gav stöd..

DI - 45 minuter sedan

Uppåt på Nordenbörserna – Norwegian steg i Oslo

De nordiska börserna steg på tisdagen i linje med omvärlden efter bland annat ökad optimism i handelssamtalen mellan USA och Kina..

DI - 1 timme sedan

Ägare besvikna över Ahlsell-bud: "Ligger inte i allas intresse"

En av Ahlsells större ägare, Lucerne Capital, säger sig vara besvikna över att Ahlsell är på väg bort från börsen och har försökt få bolagets ledning att göra något åt aktiens låga värdering..

DI - 1 timme sedan

Need Invest nyttjar sina teckningsoptioner i Bublar Group

Bublar Group AB (publ), noterat på NGM Nordic MTF, har idag blivit informerade av Need Invest att de har nyttjat sina teckningsoptioner av serie BUBL TO1 genom en bindande teckningsanmälan. Peter Engdahl, VD i Need Invest, sitter i styrelsen i Bublar Group sedan 2017 och är därmed en insynsperson som rapporterar egna och närståendes transaktioner i Bublar Groups aktie..

DI - 1 timme sedan

CVC räddar ansiktet i Ahlsell

När CVC köper tillbaka Ahlsell från börsen är den potentiella förlusten 860 miljoner kronor för det två år långa börsäventyret. För riskkapitalbolaget är det ett nödvändigt offer för att behålla ansiktet inför kommande försäljningar..

DI - 1 timme sedan

Följ börsstängningen i Closing Bell

Gårdagens dystra siffror är nu ett minne blott. Under tisdagen var det rejält uppåt på Stockholmsbörsen – med flera storbolag i topp. Missa inte börsstängningen i Di TV:s Closing Bell.

DI - 2 timmar sedan

USA-räntor och dollarn stärks – Europaräntor backar

Europaräntorna var något ned på tisdagen, med tyska räntor 1-2 punkter lägre, samtidigt som börserna överlag stod på ett rejält plus. .

DI - 2 timmar sedan

Rekyl för fordonssektorn på stigande USA-börser

New York-börserna inledde positivt på tisdagen. Uppgifter om att Kinas vice premiärminister Liu He har talat med USA:s finansminister Steven Mnuchin om den fortsatta tidtabellen för handelssamtal gav stöd. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.