DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 04:10

DI - 06 dec 18 kl. 18:18

Europabörser: Största tappet sedan brexitomröstningenEuropabörserna rasade på torsdagen efter ökad handelsoro mellan USA och Kina. Banker och oljebolag hörde till de största förlorarna i London. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
USA, Kina, London

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EuropabörserStörsta , tappetsedan , brexitomröstningen
DI - 17 mar 14 kl. 17:30

Europabörser: Uppåt för hela slanten

Europabörserna återhämtades på bred front under måndagen, efter förra veckans tapp. Omröstningen om Krims självständighet och EU:s reaktion var ingen överraskning, och investerare riktade i stället fokus mot förvärvsaktivitet i Europa..

DI - 19 sep 14 kl. 11:59

Europabörser: London lyfter

Europas ledande börser handlas i positiva regioner på fredagen. Londonbörsen är upp med 0,7 procent efter att omröstningen kring den skottska självständigheten landat i ett nejresultat. Också pundet går upp igen på beskedet..

DI - 09 okt 17 kl. 17:40

Europabörser: Tydlig uppgång i Madrid

Ledande europeiska börser såg en blandad utveckling på måndagen och det regionala europeiska indexet Stoxx Europe 600 steg 0,1 procent. Madridbörsens IBEX 35-index gick starkt och avancerade med 0,5 procent. Detta efter att hundratusentals människor gått ut på Barcelonas gator under söndagen i en proteströrelse mot folkomröstningen i Katalonien..

DI - 09 sep 14 kl. 17:40

Europabörser: Krisländer tog stryk

Portugisiska, spanska och grekiska aktier ledde breda nedgångar på de europeiska börserna under tisdagen. Spekulationer kring utgången av självständighetsomröstningen i Skottland var i fortsatt fokus..

DI - 15 jul 15 kl. 17:43

Europabörser: Uppåt i väntan på grekbeslut

De ledande europeiska indexen stängde på plus på onsdagen i väntan på Greklands omröstning i parlamentet rörande helgens överenskommelse. Omröstningen väntas ske klockan 21.00 svensk tid..

DI - 14 jun 16 kl. 17:44

Europabörser: Svag handel på Brexit-osäkerhet

De europeiska börserna fortsatte under tisdagen de senaste dagarnas nedgångar, i spåren av en ökad oro för att den brittiska folkomröstningen kommer leda till ett utträde ur EU..

DI - 23 jun 16 kl. 17:55

Europabörser: Upp i väntan på Storbritannien

Börserna i Europa stängde torsdagen upp, för femte dagen i följd. Ökade förväntningar om att den brittiska omröstningen kommer resultera i att Storbritannien stannar i EU, gav stöd..

DI - 24 jun 16 kl. 17:48

Europabörser: En börsdag i mörker

Den brittiska folkomröstningen lade sig som en bombmatta över de europeiska börserna på fredagen. Londonbörsens storbolagsindex FTSE 250 stängde ner 7 procent..

DI - 02 okt 17 kl. 17:43

Europabörser: Flygbolag lyfte

Börsutvecklingen i Europa var överlag positiv på måndagen som bland annat bjöd på ett oväntat starkt amerikanskt inköpschefsindex. Ett undantag var dock Madridbörsen som sjönk efter den omstridda folkomröstningen om Kataloniens självständighet där våldsamheter medförde hundratals skadade..

GöteborgsPosten - 15 jan 19 kl. 18:00

Svagt upp inför brexitomröstning

Stockholmsbörsen steg svagt inför brexitomröstningen. De ledande Europabörserna stärktes ännu mer..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Huaweis grundare: ”USA kan inte krossa oss”

Ren Zhengfei, grundare till kinesiska telekomjätten Huawei, nekar till att företaget ska ha gjort sig skyldiga till något och försvarar sig mot spionanklagelserna i en intervju med BBC. ”Världen kan inte undkomma oss för vi är mer avancerade.”.

DI - 5 timmar sedan

M och KD vill ha svar från Wallström om Gui Minhai-möte

Både M och KD vill ha fler svar från utrikesminister Margot Wallström (S) angående ett omtalat möte om den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai. Wallström vill inte säga om hon har förtroende för Sveriges ambassadör i Kina, eller inte. Men UD skickar nu inspektörer till ambassaden i Peking..

DI - 5 timmar sedan

Carl Benett och entreprenörprinsen på näringslivsresa i Indien

Det svenska näringslivets projekt på utbildningssatsningar i Indien har nu nått halvvägs. Under veckan har representanter för tio svenska storbolag varit i landet – tillsammans med prins Daniel – för att för att se hur utvecklingen går..

DI - 5 timmar sedan

Företagare sågar familjeveckan – ”ett hån”

En förkrossande majoritet av småföretagarna vill skrota regeringens omdiskuterade familjevecka. Få som driver eget kan utnyttja extradagarna – ändå måste de betala för kalaset, säger Erik Ageberg, näringspolitisk expert på Företagarna:   ”Familjeveckan är ett hån mot Sveriges företagare.”.

DI - 6 timmar sedan

Mer än var fjärde europé röstar populistiskt

Mer än var fjärde väljare i Europa, 26,8 procent, valde ett populistiskt parti senast de röstade i ett nationellt val. Effekterna kan bli stora efter EU-valet i frågor som handel, migration - och följsamheten gentemot Vladimir Putin..

DI - 6 timmar sedan

Juncker: Går inte att utesluta att britterna får rösta i EU-valet

Möjligheten att brexit skjuts fram över sommaren och att britterna därmed kan rösta i EU-parlamentsvalet vore ironiskt – men går inte att utesluta, säger EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker till Stuttgarter Zeitung enligt  Reuters..

DI - 6 timmar sedan

Enorm skillnad mellan bästa och sämsta indexfonderna

Det skiljer enormt mycket i avkastning mellan den bästa och sämsta passivt förvaltade Sverigefonden de senaste fem åren – hela 20 procentenheter. Di hjälper dig att välja rätt..

DI - 6 timmar sedan

Kjos och Kise kan minska innehavet i Norwegian med 10 procent

Om emissionen och försäljningen av teckningsrätter i Norwegian utlöper som meddelats innebär det att HBK Holdings ägarandel i flygbolaget sjunker från knappt 25 till strax under 15 procent, rapporterar E24..

DI - 7 timmar sedan

Garos vd Carl-Johan Dalin får sparken

Styrelsen i Garo har beslutat att avsluta Carl-Johan Dalins anställning som verkställande direktör. Patrik Andersson, för närvarande försäljnings- och marknadsdirektör, tar tillsvidare över rollen som tillförordnad vd, enligt ett pressmeddelande..

DI - 7 timmar sedan

RÅ ska granska avlyssningsbeslut mot jaktbrottsmisstänkte Karl Hedin

Det var i oktober i fjol som Hedin tillsammans med flera andra personer greps av polisens nationella operativa avdelning efter en längre tids spaning och telefonavlyssning. Karl Hedin satt häktad i 31 dagar, och strax efter nyår kom nyheten att huvudvittnet i jakthärvan inte längre vill medverka i utredningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.