DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 19:36

Liknande nyheter

Taggar: EuropabörserStörsta , tappetsedan , brexitomröstningen
DI - 17 mar 14 kl. 17:30

Europabörser: Uppåt för hela slanten

Europabörserna återhämtades på bred front under måndagen, efter förra veckans tapp. Omröstningen om Krims självständighet och EU:s reaktion var ingen överraskning, och investerare riktade i stället fokus mot förvärvsaktivitet i Europa..

DI - 19 sep 14 kl. 11:59

Europabörser: London lyfter

Europas ledande börser handlas i positiva regioner på fredagen. Londonbörsen är upp med 0,7 procent efter att omröstningen kring den skottska självständigheten landat i ett nejresultat. Också pundet går upp igen på beskedet..

DI - 09 okt 17 kl. 17:40

Europabörser: Tydlig uppgång i Madrid

Ledande europeiska börser såg en blandad utveckling på måndagen och det regionala europeiska indexet Stoxx Europe 600 steg 0,1 procent. Madridbörsens IBEX 35-index gick starkt och avancerade med 0,5 procent. Detta efter att hundratusentals människor gått ut på Barcelonas gator under söndagen i en proteströrelse mot folkomröstningen i Katalonien..

DI - 09 sep 14 kl. 17:40

Europabörser: Krisländer tog stryk

Portugisiska, spanska och grekiska aktier ledde breda nedgångar på de europeiska börserna under tisdagen. Spekulationer kring utgången av självständighetsomröstningen i Skottland var i fortsatt fokus..

DI - 15 jul 15 kl. 17:43

Europabörser: Uppåt i väntan på grekbeslut

De ledande europeiska indexen stängde på plus på onsdagen i väntan på Greklands omröstning i parlamentet rörande helgens överenskommelse. Omröstningen väntas ske klockan 21.00 svensk tid..

DI - 14 jun 16 kl. 17:44

Europabörser: Svag handel på Brexit-osäkerhet

De europeiska börserna fortsatte under tisdagen de senaste dagarnas nedgångar, i spåren av en ökad oro för att den brittiska folkomröstningen kommer leda till ett utträde ur EU..

DI - 23 jun 16 kl. 17:55

Europabörser: Upp i väntan på Storbritannien

Börserna i Europa stängde torsdagen upp, för femte dagen i följd. Ökade förväntningar om att den brittiska omröstningen kommer resultera i att Storbritannien stannar i EU, gav stöd..

DI - 24 jun 16 kl. 17:48

Europabörser: En börsdag i mörker

Den brittiska folkomröstningen lade sig som en bombmatta över de europeiska börserna på fredagen. Londonbörsens storbolagsindex FTSE 250 stängde ner 7 procent..

DI - 02 okt 17 kl. 17:43

Europabörser: Flygbolag lyfte

Börsutvecklingen i Europa var överlag positiv på måndagen som bland annat bjöd på ett oväntat starkt amerikanskt inköpschefsindex. Ett undantag var dock Madridbörsen som sjönk efter den omstridda folkomröstningen om Kataloniens självständighet där våldsamheter medförde hundratals skadade..

DI - 30 jun 16 kl. 21:24

Brexit sänkte Europabörserna

Brexit-omröstningen i Storbritannien har varit det stora temat under börsmånaden juni och flera europeiska börser tillhör månadens förlorare. Bäst har det gått i Brasilien där en starkare real gav ett lyft för svenska investerare..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Dålig service större hot än Amazon

LEDARE. På onsdagsmorgonen håller Amazon presskonferens i Stockholm för att berätta om nya satsningar..

DI - 5 minuter sedan

Sverige måste agera mot Huawei

DEBATT. Flera länder, bland annat USA, tillåter inte kinesiska bolag som Huawei och ZTE att leverera telekomutrustning av säkerhetsskäl. När Sverige auktionerar ut tillstånden för frekvensutrymmen tar svenska myndigheter inga sådana hänsyn, skriver Christofer Fjellner, Europaparlamentariker (M)..

DI - 30 minuter sedan

Uppgifter: Uber har valt bank som ska ratta börsintroduktionen

Morgan Stanley kommer att leda transporttjänsten Ubers väntade börsnotering nästa år, enligt källor till Bloomberg..

DI - 30 minuter sedan

Björklund pressas internt: Släpp fram Kristersson

Mycket talar för att Liberalerna kommer att svänga och släppa fram Ulf Kristersson när hans stöd ska prövas på nytt i riksdagen. Det menar flera inom partiet Di talat med.  “Det går inte att säga nej en gång till”, säger Pär Löfstrand, ordförande för Liberalerna i Jämtland..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Vita Huset sägs förbereda fördömande av "Kinas spionage"

Vita Huset förbereder just nu en rad åtgärder mot Kina som ett svar på att landet  "fortsätter stjäla amerikanska affärshemligheter och avancerad teknik", enligt källor till Washington Post..

DI - 1 timme sedan

Löfven föreslås bli statsminister

I morgon kommer talman Andreas Norlén föreslå att Stefan Löfven blir statsminister, framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 1 timme sedan

Humöret sjunker på Wall Street – Trump hotar med nedstängning

New York-börserna föll tillbaka något efter ett par handelstimmar under tisdagen. Detta efter en stark öppning på ökad optimism i handelskriget med Kina. .

DI - 1 timme sedan

Byggjättens prognos: Så mycket ska bopriserna lyfta

Bostadspriserna i de svenska storstäderna väntas stiga 1-2 procent per år till år 2020. Det är huvudscenariot i byggbolagets Veidekke marknadsrapport. .

DI - 2 timmar sedan

Starkaste börsdagen sedan april – Ahlsell rusade efter bud

Stockholmsbörsen rekylerade upp kraftigt på tisdagen som blev bästa dagen för OMXS30-indexet sedan 5 april. Optimism kring Kina och USA:s handelssamtal lyfte investerarhumöret..

DI - 1 timme sedan

Fordonsaktier ledde uppgångar i Europa

Europabörserna handlades uppåt på tisdagen efter en svag måndagsutveckling. Positiva signaler kring handelskonflikten mellan USA och Kina samt ett överraskande starkt ZEW-index, som mäter investerares och analytikers förväntningar på ekonomin i Tyskland, gav stöd..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.