DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 04:15

DI - 06 dec 18 kl. 17:49

MP:s krav på Löfven – öppnar för skattesänkningarAnnie Lööf har gjort det. Jan Björklund har gjort det. Jonas Sjöstedt har också gjort det.  Nu redovisar Miljöpartiet sina krav för att släppa fram Stefan Löfven som statsminister..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Löfven, Lööf, Björklund, Sjöstedt, Miljöpartiet, Stefan Löfven

Dela artikeln

138 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP:s, krav, Löfvenöppnar för , skattesänkningar
DN - 06 dec 18 kl. 20:18

MP:s kravlista – öppnar för skattesänkningar

Inte helt oväntat står klimatpolitiken i fokus när Miljöpartiet redovisar sina krav på Stefan Löfven i regeringsförhandlingen. Samtidigt kan man tänka sig att gå med på skattesänkningar, skriver MP:s språkrör på Aftonbladet Debatt..

DN - 03 maj 18 kl. 06:51

SD öppnar för att stödja M-förslag om skattesänkningar

Genom att strama åt bidragssystemen vill Moderaterna skapa utrymme för såväl skattesänkningar som satsningar på polis, vård och skola. SD-ledaren Jimmie Åkesson öppnar för att stödja en sådan politik, men villkorar det med krav på att migrationskostnaderna dras ner kraftigt..

Skånskan - 23 mar 17 kl. 06:00

Nej till både MUF och skattesänkning

SJÖBO En av de viktigaste uppgifterna för en moderat är att sänka skatten.
Det påpekar Moderata ungdomsförbundet som nu kallat bland andra Sjöbos kommunstyrelseordförande Magnus Weberg till ett möte med krav på skattesänkningar. ERWP.

Dagens PS - 15 dec 16 kl. 14:03

Batra statsminister? Här är SD:s krav

I en intervju med Dagens Industri deklarerar nu Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson att det inte finns några garantier för att SD backar upp Moderaterna i det kommande valet. ”De kan aldrig bara räkna med vårt stöd”, säger han och poängterar att partierna inte har någon formell uppgörelse. SD förhandlar och kompromissar hellre än ställer ultimatum, enligt Åkesson, och partiet kan visst ge Batra sitt stöd som statsminister, även om man inte får delta i budgetförhandlingarna.

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:44

MP:s redovisar sina krav på S

Vänsterpartiet, Centerpartiet och Liberalerna har lagt fram sina krav till Socialdemokraterna. Nu gör Miljöpartiet detsamma, skriver Aftonbladet. Kraven handlar bland annat om kraftfulla klimatåtgärder – men de öppnar för skattesänkningar..

Västerbottens Folkblad - 18 aug 14 kl. 16:38

[PLUS] Borgerlig budget utan krav på skattesänkningar

Mer pengar till äldreomsorgen och slopat kvinnohistoriskt museum. Detta är två delar i den....

DI - 02 dec 18 kl. 16:30

Gäst hos borgerligheten

Man vet att något stort har hänt när Socialdemokraterna tystnar inför krav på radikala skattesänkningar, försvagad arbetsrätt och fritt fram för vinst i välfärden. I den epok som gällde fram till den 9 september 2018 bedrev varje socialdemokrat med självrespekt en hård kampanj mot högerns skattesänkningar för de rika och de giriga företagens vinstintressen..

Dagens PS - 03 dec 18 kl. 08:43

Ledarkollen: Nu kommer notan för C

Dagens ledarkoll handlar om det politiska läget i Sverige, om valet i Brasilien och om kravallerna i Frankrike. Dagens snackis handlar om hur svek straffas i politiken. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.

Ekonomistas - 07 feb 19 kl. 06:11

Låt oss tala om kapitalbeskattning

Runtom i västvärlden diskuteras just nu hur kapital bör beskattas. I USA har ett par amerikanska presidentkandidater lanserat en förmögenhetsskatt, och ekonomforskarna hakar på debatten. I Sverige diskuteras också reformerade kapitalskatter.

BT - 04 maj 14 kl. 22:46

EU höjde pulsen på tv-debatten

SVT:s partiledardebatt bjöd mestadels på kända tongångar. Men temperaturen höjdes när EU:s fria rörlighet ledde till debatt om arbetskraftsinvandring. - Vi ska ha fri rörlighet i Europa, men inte på bekostnad av anställningsvillkoren, sade Stefan Löfven (S).

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Huaweis grundare: ”USA kan inte krossa oss”

Ren Zhengfei, grundare till kinesiska telekomjätten Huawei, nekar till att företaget ska ha gjort sig skyldiga till något och försvarar sig mot spionanklagelserna i en intervju med BBC. ”Världen kan inte undkomma oss för vi är mer avancerade.”.

DI - 5 timmar sedan

M och KD vill ha svar från Wallström om Gui Minhai-möte

Både M och KD vill ha fler svar från utrikesminister Margot Wallström (S) angående ett omtalat möte om den fängslade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai. Wallström vill inte säga om hon har förtroende för Sveriges ambassadör i Kina, eller inte. Men UD skickar nu inspektörer till ambassaden i Peking..

DI - 5 timmar sedan

Carl Benett och entreprenörprinsen på näringslivsresa i Indien

Det svenska näringslivets projekt på utbildningssatsningar i Indien har nu nått halvvägs. Under veckan har representanter för tio svenska storbolag varit i landet – tillsammans med prins Daniel – för att för att se hur utvecklingen går..

DI - 6 timmar sedan

Företagare sågar familjeveckan – ”ett hån”

En förkrossande majoritet av småföretagarna vill skrota regeringens omdiskuterade familjevecka. Få som driver eget kan utnyttja extradagarna – ändå måste de betala för kalaset, säger Erik Ageberg, näringspolitisk expert på Företagarna:   ”Familjeveckan är ett hån mot Sveriges företagare.”.

DI - 6 timmar sedan

Mer än var fjärde europé röstar populistiskt

Mer än var fjärde väljare i Europa, 26,8 procent, valde ett populistiskt parti senast de röstade i ett nationellt val. Effekterna kan bli stora efter EU-valet i frågor som handel, migration - och följsamheten gentemot Vladimir Putin..

DI - 6 timmar sedan

Juncker: Går inte att utesluta att britterna får rösta i EU-valet

Möjligheten att brexit skjuts fram över sommaren och att britterna därmed kan rösta i EU-parlamentsvalet vore ironiskt – men går inte att utesluta, säger EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker till Stuttgarter Zeitung enligt  Reuters..

DI - 6 timmar sedan

Enorm skillnad mellan bästa och sämsta indexfonderna

Det skiljer enormt mycket i avkastning mellan den bästa och sämsta passivt förvaltade Sverigefonden de senaste fem åren – hela 20 procentenheter. Di hjälper dig att välja rätt..

DI - 6 timmar sedan

Kjos och Kise kan minska innehavet i Norwegian med 10 procent

Om emissionen och försäljningen av teckningsrätter i Norwegian utlöper som meddelats innebär det att HBK Holdings ägarandel i flygbolaget sjunker från knappt 25 till strax under 15 procent, rapporterar E24..

DI - 7 timmar sedan

Garos vd Carl-Johan Dalin får sparken

Styrelsen i Garo har beslutat att avsluta Carl-Johan Dalins anställning som verkställande direktör. Patrik Andersson, för närvarande försäljnings- och marknadsdirektör, tar tillsvidare över rollen som tillförordnad vd, enligt ett pressmeddelande..

DI - 7 timmar sedan

RÅ ska granska avlyssningsbeslut mot jaktbrottsmisstänkte Karl Hedin

Det var i oktober i fjol som Hedin tillsammans med flera andra personer greps av polisens nationella operativa avdelning efter en längre tids spaning och telefonavlyssning. Karl Hedin satt häktad i 31 dagar, och strax efter nyår kom nyheten att huvudvittnet i jakthärvan inte längre vill medverka i utredningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.