DN > Kultur

Tuesday, 19 February, 05:32

DN - 06 dec 18 kl. 17:18

Horace Engdahl: ”Brottet är mycket egendomligt”Horace Engdahl går på nytt ut och försvarar sin vän kulturprofilen Jean-Claude Arnault, den här gången i podden Schulman show.  ”Det beror lite på vad man menar med våldtäkt”, svarar han på frågan om Kulturprofilen är oskyldig..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Engdahl, Jean-Claude Arnault, Schulman, Kulturprofilen

Dela artikeln

4793 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Horace, Engdahl, Brottetär mycket , egendomligt
Kristianstadsbladet - 02 jun 14 kl. 07:08

Horace Engdahl vann "Babels" schlagertävling


Horace Engdahl, författare, kritiker, litteraturvetare och - schlagerlyriker. Svenska Akademiens förre ständige sekreterare vann omröstningen i tv-programmet "Babels" tävling, där namnkunniga författare fått i uppgift att skriva text till en schlager komponerad av Benny Andersson. - Nu förstår jag hur Nobelpristagarna känner sig.

Trelleborgs Allehanda - 02 jun 14 kl. 07:08

Horace Engdahl vann "Babels" schlagertävling


Horace Engdahl, författare, kritiker, litteraturvetare och - schlagerlyriker. Svenska Akademiens förre ständige sekreterare vann omröstningen i tv-programmet "Babels" tävling, där namnkunniga författare fått i uppgift att skriva text till en schlager komponerad av Benny Andersson. - Nu förstår jag hur Nobelpristagarna känner sig.

SvD - 13 okt 16 kl. 13:27

Chatta med Horace Engdahl om årets pristagare

15.30 inleds chatten med Akademiledamoten Horace Engdahl – Ställ dina frågor till Horace Engdahl om Nobelpriset och om 2016 års pristagare..

SVT - 10 apr 18 kl. 07:33

Horace Engdahl om Sara Danius: ”Sämsta sekreteraren sedan 1786”

Konflikten som rasar inom Svenska Akademien fördjupas allt mer. I en debattartikel som publiceras i Expressen riktar tidigare ständige sekreteraren och författaren Horace Engdahl hård kritik mot Akademiens ständiga sekreterare Sara Danius: ”Sara Danius är den av alla sekreterare sedan 1786 som har lyckats sämst med sin uppgift”, skriver Horace Engdahl i brevet..

SR - 24 apr 18 kl. 15:47

Horace Engdahl: Dålig krishantering

Akademiens krishantering av kulturprofilen skapade en kris som var större än det ursprungliga problemet, säger Horace Engdahl.I en intervju med "Nordegren & Epstein i P1" kommenterar Horace Engdahl för första gången krisen i Svenska Akademien..

Expressen - 11 maj 18 kl. 11:41

Horace Engdahl om hatet efter kaoset

Efter skandalerna i Svenska Akademien och striden med Sara Danius – nu berättar Horace Engdahl om reaktionerna han får möta:– Jag får ju anonyma pappersbrev och mejl med bedrövligt innehåll, säger han i en intervju med Kristianstadsbladet.Horace Engdahl säger också att han fått rådet att inte skaffa Facebook. .

DN - 27 aug 15 kl. 16:02

Liv Strömquist gör tv med Horace Engdahl


Serieskaparen och radioprofilen Liv Strömquist och Svenska Akademiens Horace Engdahl ger sig tillsammans ut på en klassisk bildningsresa genom Europa. Duon ska färdas med olika transportmedel och deras intryck och upplevelser blir tv-serie. Arbetsnamn: ”Liv och Horace: Resan till vägens ände”..

Dalarnas tidningar - 01 apr 16 kl. 15:47

TV- och bokaktuelle Horace Engdahl håller föredrag i Gustafs

Svenska Akademins tidigare ständige sekreterare, numera akademiledamot, Horace Engdahl syns just nu i SVT-serien ”Liv och Horace i Europa”, där han reser runt i Europa med serieskaparen och radioprogramledaren Liv Strömquist..

DalaDemokraten - 01 apr 16 kl. 15:47

TV- och bokaktuelle Horace Engdahl håller föredrag i Gustafs

Svenska Akademins tidigare ständige sekreterare, numera akademiledamot, Horace Engdahl syns just nu i SVT-serien ”Liv och Horace i Europa”, där han reser runt i Europa med serieskaparen och radioprogramledaren Liv Strömquist..

DN - 17 apr 18 kl. 16:40

Slutrest i SVT för Horace Engdahl och Liv Strömquist

SVT har tackat nej till en tredje säsong av ”Liv och Horace i Europa”, där serieskaparen Liv Strömquist och akademiledamoten Horace Engdahl åker på gemensam bildningsresa i Europa..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 10:24

Så påverkar public service läget för landets tidningar

I debatten om public service är det viktigt att komma ihåg att det handlar om en offentligt finansierad verksamhet som konkurrerar med privata medier. Därför måste vi också vara vaksamma så att den inte undergräver förutsättningarna för andra medier, skriver Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, i den fjärde och avslutande delen om hotet mot public service..

DN - 10 jan 19 kl. 08:36

Stellan Skarsgård blir skurk i nya ”Dune”

Svenske Stellan Skarsgård har fått en roll som storskurk i den kommande science fiction-filmen ”Dune”, skriver Variety..

DN - 10 jan 19 kl. 06:27

”I dag sliras, skarvas och överdrivs det överallt”

Niklas Wahllöf: Valet står nu mellan uppmärksamhet, uppdrag, pengar eller konkurs..

DN - 09 jan 19 kl. 15:39

Tio tips om konstvårens höjdare

Röhsska museets nyöppning är den svenska konstvårens höjdpunkt. DN:s konstredaktör Birgitta Rubin listar säsongens tio mest lovande konstevenemang..

DN - 09 jan 19 kl. 11:01

Därför har den liberala idealdebatten misslyckats

Föreställningen om en rak debatt där idéer möts i saklig strid bortser ofta från gruppers behov av att känna sig upprörda. Norske författaren Bjørn Stærk noterar att invandringsmotståndet rör sig hemtamt i både trånga och vida åsiktskorridorer. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:49

Lars von Trier funderar på en uppföljare till ”Riket”

Den danska tv-serien ”Riket” från 1994 kan få en fortsättning. Nu har Lars von Trier besökt Rigshospitalet i Köpenhamn för en tänkbar tredje säsong..

DN - 09 jan 19 kl. 10:14

Tv-recension: ”Brexit: the uncivil war” är en politisk rysare från verkligheten

Pr-spinn, manipulationer och lögner. ”Brexit: the uncivil war” med Benedict Cumberbatch är en fängslande mix av politiskt skräckdrama och sedelärande svart komedi. En vecka före omröstningen av Theresa Mays skilsmässoavtal med EU strör filmen salt i Brexit-såret.

DN - 09 jan 19 kl. 08:42

”Carmen” – en klassiker utan sistadatum för sex och passion

När klassikern ”Carmen” sätts upp på Kungliga Operan utspelar den sig här och nu i en fabrik som tillverkar billigt spanskinspirerat turistkrimskrams. Att tackla originalets exotisering var en av de svåraste nötterna att knäcka, berättar regissören Johanna Garpe..

DN - 09 jan 19 kl. 06:30

Bokrecension: ”Det vita kallbadhuset”

En man ligger på sitt köksgolv och kan inte ta sig upp. Det är den 17 december i Oslo och trygghetslarmet och mobilen ligger obönhörligt utom räckhåll för hans förtvinade muskler..

DN - 09 jan 19 kl. 06:27

Linus Larsson: Vårt enda hopp är att de fossila baronerna inte vet vad de gör

Norge planerar för 50 år av oljeborrning. Preem bygger raffinaderi för miljarder norr om Lysekil. De påstår att om inte ”vi” gör det kommer ”någon annan” att göra det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.