Expressen > Nyheter

Saturday, 15 December, 03:32

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:13

M kritiskt till tobakslag med striktare regler för snusNu står det klart att rökning och e-cigaretter förbjuds från fler allmänna platser.Det efter att socialutskottet beslutat om regeringens lagförslag om nya tobaksregler.Samtidigt anser utskottet att de striktare reglerna inte bör gälla snus till samma grad.– Snus är ingen hälsoprodukt men det har å andra sidan inte de skadeverkningar som röktobak har, säger Lars Hjälmered (M) näringspolitisk talesperson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lars Hjälmered

Dela artikeln

32353 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M kritiskttill , tobakslagmed , striktare, reglerför , snus
DN - 29 sep 14 kl. 06:04

Striktare regler för svensk vapenexport

Nu införs de första restriktionerna på internationell vapenhandel, vilket för Sverige kommer att innebära striktare regler för vapenexport. För första gången erkänns också kopplingen mellan vapenhandel och våld mot kvinnor i konfliktzoner..

YLE - 31 jul 13 kl. 16:44

Striktare märkning av livsmedel planeras

Konsumenterna är allt mer intresserade av att veta varifrån livsmedlen kommer. En undersökning av Jord-och skogsbruksministeriet visar att kunden främst vill veta ursprungslandet på kött. Dessutom granskar man datumbeteckning och närings-och tillsatsämnen.

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 10:13

Swedbank: Striktare bolåneregler har inte påverkat hushållen

Strikt amortering och skuldkvotstak har inte påverkat bostadsköparna nämnvärt, visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Swedbank och sparbankerna. Det finns en hel del osäkerhet på marknaden, men hushållen är väl förberedda på en räntehöjning, och sju av tio av dem som äger sitt boende har koll på hur boendekostnaden påverkas om räntan stiger, visar undersökningen. – Även om de flesta upplever att de inte påverkats av striktare regler, så uppger två av tio att de avvaktar att köpa eller sälja bostad till följd av läget på bostadsmarknaden.

Dagen - 27 jun 11 kl. 15:43

Hårdare regler för halalslakt upprör judar

I Holland väntas parlamentet i morgon rösta igenom en lag om striktare regler för kosherslakt. Ett hot mot religionsfriheten, anser judar och muslimer.

Enligt förslaget, som lagts fram av Djurens parti, ska det vara förbjudet med rituell slakt, om inte djuret först har blivit bedövat, uppger Kristeligt dagblad.

YLE - 22 okt 12 kl. 05:41

Nya regler kan hota hamntrafiken i Karleby

Karleby hamn kan mista hälften av sin trafik inom några år, det befarar hamndirektör Torbjörn Witting. Orsaken är de striktare regler för svavelutsläpp som införs för fartyg i Östersjön. För att få fortsätta trafikera också efter januari 2015 tvingas många fartyg lägga pengar på nya motorer eller så kallade svaveltvättare.

SN - 03 jan 14 kl. 16:56

Försäkringsbolag vill skärpa regler för fyrverkerier

Få olyckor orsakas av nyårsraketer. Men en del försäkringsbolag vill ändå se striktare regler för vem som får skjuta upp fyrverkerier..

ÖstersundsPosten - 08 dec 16 kl. 18:43

Upptaderade regler för polisen – större möjlighet att använda spikmattor

Nyligen uppdaterades reglerna som gäller när polisen stoppar fordon. Det blir större möjlighet att använda spikmatta men striktare regler för efterföljande av mopeder och motorcyklar. I tv-inslaget berättar Östersundspolisen Jimmy Norberg vad som gäller..

SvD - 26 maj 13 kl. 10:03

Striktare regler för handbabagage

Lågprisbolag krymper storleken..

SvD - 26 maj 13 kl. 10:03

Striktare regler för handbagage

Lågprisbolag krymper storleken..

Aftonbladet - 08 jul 13 kl. 13:38

Striktare regler för botox välkomnas av skönhetsbranschen

Socialstyrelsen vill skärpa reglerna för vem som får utföra fillersbehandlingar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Domare: Obamacare bryter mot konstitutionen

En federal domare i Texas slår ner hårt på Affordable Care Act, mer känd som Obamacare, rapporterar CNN.Enligt domaren bryter lagen mot den amerikanska konstitutionen..

Expressen - 45 minuter sedan

Bil körde på polisbil under vansinnesfärd

En vild biljakt har ägt rumpå E4 under natten mot lördagen.En bilist vägrade stanna för polisen i närheten av Jönköping, skriver Aftonbladet.När polisen försökte få bilisten att sakta ner mellan Ödeshög och Mjölby körde denne på en polisbil och hamnade i diket..

Expressen - 1 timme sedan

Man dömd för knivhugg mot tonåring

En 26-årig man döms till åtta års fängelse för mordförsök av Linköpings tingsrätt, rapporterar lokala medier..

Expressen - 1 timme sedan

En misstänkt för brand vid examensfest

En person är misstänkt för brott i samband med den brand som inträffade i Karlskrona i veckan, när kadetter vid Sjöstridsskolan hade examensfest..

Expressen - 3 timmar sedan

Generaldirektörerna sågar M+KD-budgeten

M+KD-budgeten tvingar Arbetsförmedlingen och Migrationsverket till nedskärningar.  Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik larmar i ett brev till socialförsäkringsutskottets ledamöter om en ”absurd situation”, medan Arbetsförmedlingens dito Mikael Sjöberg varnar för en ”turbulent period”. – Jag är inte säker på att Moderaterna och Kristdemokraterna insett konsekvenserna, säger Sjöberg till DN.

Expressen - 3 timmar sedan

Uppgifter: Man tros ha styckmördats i Stockholm

Tre män sitter häktade misstänkta för inblandning i ett mordfall i södra Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet hittades mannen styckad i ett område med kolonistugor. – Man har hittat kvarlevor efter en person.

Expressen - 5 timmar sedan

Ingvar Oldsbergs plan på att göra comeback

Tv-veteranen Ingvar Oldsberg, 73, sparkades från ”Bingolotto” – men snart räknar han med att vara tillbaka i rutan.– I vår börjar jag spela in en ny tv-serie. Det blir en dokumentärhistoria med tävlingsinslag, berättar han.

Expressen - 6 timmar sedan

Chaufför körde fem mil med 2,35 promille

En 62-årig litauisk lastbilschaufför körde från Helsingborg till Grevie – en sträcka på fem mil – med 2,35 promille alkohol i blodet, hävdar åklagaren.Mannen stötte till en annan bil när han skulle parkera och hade svårt att stå upp när polisen kom till platsen. Men han nekar till brott..

Expressen - 6 timmar sedan

En av Sveriges mest jagade har gripits

Jani Kellokumpu, 37, har varit inblandad i flera vansinneskörningar med dödlig utgång i Haparanda.I två år har han varit en av Sveriges mest jagade personer - häktad i sin frånvaro misstänkt för dråp och dråpförsök.På fredagskvällen greps Kellokumpu i Finland efter en vild biljakt med polis .

Expressen - 7 timmar sedan

Klimatmötet försenas – efter bråk om ordval

Klimatmötet i polska Katowice riskerar att dra ut på tiden. Länderna har fortfarande inte kommit överens om slutrapporten  – och flera vänder sig mot ordvalet ”välkomna” IPCC-rapporten. – Man kan spekulera i de egentliga skälen, säger Isabella Lövin (MP) i Expressen TV.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.