Expressen > Nyheter

Saturday, 23 February, 07:58

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:13

M kritiskt till tobakslag med striktare regler för snusNu står det klart att rökning och e-cigaretter förbjuds från fler allmänna platser.Det efter att socialutskottet beslutat om regeringens lagförslag om nya tobaksregler.Samtidigt anser utskottet att de striktare reglerna inte bör gälla snus till samma grad.– Snus är ingen hälsoprodukt men det har å andra sidan inte de skadeverkningar som röktobak har, säger Lars Hjälmered (M) näringspolitisk talesperson..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Lars Hjälmered

Dela artikeln

34210 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: M kritiskttill , tobakslagmed , striktare, reglerför , snus
DN - 29 sep 14 kl. 06:04

Striktare regler för svensk vapenexport

Nu införs de första restriktionerna på internationell vapenhandel, vilket för Sverige kommer att innebära striktare regler för vapenexport. För första gången erkänns också kopplingen mellan vapenhandel och våld mot kvinnor i konfliktzoner..

YLE - 31 jul 13 kl. 16:44

Striktare märkning av livsmedel planeras

Konsumenterna är allt mer intresserade av att veta varifrån livsmedlen kommer. En undersökning av Jord-och skogsbruksministeriet visar att kunden främst vill veta ursprungslandet på kött. Dessutom granskar man datumbeteckning och närings-och tillsatsämnen.

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 10:13

Swedbank: Striktare bolåneregler har inte påverkat hushållen

Strikt amortering och skuldkvotstak har inte påverkat bostadsköparna nämnvärt, visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av Swedbank och sparbankerna. Det finns en hel del osäkerhet på marknaden, men hushållen är väl förberedda på en räntehöjning, och sju av tio av dem som äger sitt boende har koll på hur boendekostnaden påverkas om räntan stiger, visar undersökningen. – Även om de flesta upplever att de inte påverkats av striktare regler, så uppger två av tio att de avvaktar att köpa eller sälja bostad till följd av läget på bostadsmarknaden.

Dagen - 27 jun 11 kl. 15:43

Hårdare regler för halalslakt upprör judar

I Holland väntas parlamentet i morgon rösta igenom en lag om striktare regler för kosherslakt. Ett hot mot religionsfriheten, anser judar och muslimer.

Enligt förslaget, som lagts fram av Djurens parti, ska det vara förbjudet med rituell slakt, om inte djuret först har blivit bedövat, uppger Kristeligt dagblad.

YLE - 22 okt 12 kl. 05:41

Nya regler kan hota hamntrafiken i Karleby

Karleby hamn kan mista hälften av sin trafik inom några år, det befarar hamndirektör Torbjörn Witting. Orsaken är de striktare regler för svavelutsläpp som införs för fartyg i Östersjön. För att få fortsätta trafikera också efter januari 2015 tvingas många fartyg lägga pengar på nya motorer eller så kallade svaveltvättare.

SN - 03 jan 14 kl. 16:56

Försäkringsbolag vill skärpa regler för fyrverkerier

Få olyckor orsakas av nyårsraketer. Men en del försäkringsbolag vill ändå se striktare regler för vem som får skjuta upp fyrverkerier..

ÖstersundsPosten - 08 dec 16 kl. 18:43

Upptaderade regler för polisen – större möjlighet att använda spikmattor

Nyligen uppdaterades reglerna som gäller när polisen stoppar fordon. Det blir större möjlighet att använda spikmatta men striktare regler för efterföljande av mopeder och motorcyklar. I tv-inslaget berättar Östersundspolisen Jimmy Norberg vad som gäller..

SvD - 26 maj 13 kl. 10:03

Striktare regler för handbabagage

Lågprisbolag krymper storleken..

SvD - 26 maj 13 kl. 10:03

Striktare regler för handbagage

Lågprisbolag krymper storleken..

Aftonbladet - 08 jul 13 kl. 13:38

Striktare regler för botox välkomnas av skönhetsbranschen

Socialstyrelsen vill skärpa reglerna för vem som får utföra fillersbehandlingar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Larm om explosioner i Nigeria på valdagen

En rad explosioner har hörts i staden Maiduguri i Nigeria.Detta sker samma dag som landet går till val – efter att valet har skjutits upp i en vecka..

Expressen - 3 minuter sedan

16-åringens hand slets av – har landat sitt drömjobb

Fem dagar efter studenten förändrades livet för den lovande dansaren Kristie Sita, då 16 år gammal.Tonåringens hand slets av i samband med en olycka på sjön.Hon fruktade att karriären skulle vara över – men det visade sig bli precis tvärtom, berättar hon i en intervju med New York Post.

Expressen - 10 minuter sedan

MORGONENS NYHETER: IS-terrorist nekar, polisen söker Velmira och R Kelly åtalad

IS-terroristen Mubashir Qadar, 31, står åtalad för att brutalt ha mördat en man i Örebro. Nu anser han att han inte borde straffas – utan narare belönas.■■■Polisen från region Bergslagen har varit på plats norr om Gävle för en insats under natten.

Expressen - 15 minuter sedan

Ranstorp: Överväg att utreda alla IS-svenskar

Ingen av de 150 svenskar som återvänt från terrorsekten IS har dömts för brott begångna i konfliktzonen.Vissa andra europeiska länder utreder alla som kommer tillbaka, men inte Sverige.Frågan borde diskuteras, anser terrorexperten Magnus Ranstorp..

Expressen - 30 minuter sedan

Kvinna gripen för mordförsök

En kvinna i 50-årsåldern är gripen för försök till mord i Ronneby..

Expressen - 45 minuter sedan

Teorin: Därför agerade Anna Lindstedt ensam

Sveriges ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, ska ha blivit alltför engagerad i fallet med fängslade bokförläggaren Gui Minhai.Därför agerade hon solo, enligt uppgifter till Aftonbladet. Nu utreds hon av Säpo..

Expressen - 1 timme sedan

Dödade man efter bråk om resa till Florida – frias

Med fem slag med slägghammaren dödade den 36-årige mannen en bekant till honom. Därefter snubblade han på verktyg och orsakade skador på mannens hals.Nu frias 36-åringen på nytt..

Expressen - 1 timme sedan

Brandmannen Tobias blev utskälld på olycksplatsen

När Tobias Riis och hans kolleger på Räddningstjänsten i Stenungssund ryckte ut på en olycka på E6 tålde inte en bilist att det uppstod köer.– Han skrek svordomar åt oss. Vi väl ett femtontal som arbetade vid olyckan och vi skulle ”f-n se till att öppna upp vägen snabbare”, berättar Riis..

Expressen - 1 timme sedan

IS-terroristen vill ha ”medalj” för att ha dödat man i Örebro

Mubashir Qadar, 31, reste till Syrien och anslöt sig till terrorsekten Islamiska staten.Nu står han åtalad för att ha huggit en man sju gånger i ansiktet i ett brutalt hämndmord i Örebro.– Jag har ju räddat folk.

Expressen - 1 timme sedan

Venezuela stänger delar av gränsen mot Colombia

Venezuela stänger delar av sin gräns mot Colombia.Detta sker bara några timmar innan en USA-stödd delegation ska leverera flera ton med humanitär hjälp till landet, skriver AP.Samtidigt har det hållits en välgörenhetskonsert hos grannarna i väst..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.