Nyteknik > Teknik

Saturday, 16 February, 16:11

Nyteknik - 06 dec 18 kl. 16:20

AI-teknik ska lyfta Finlands stolthet NokiaDen nya mellanklassmobilen Nokia 8.1, lanserad av HMD Global, erbjuder mycket telefon för en relativt liten peng..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Finlands, Nokia, HMD Global

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AI-teknikska , lyfta, Finlands, stolthet, Nokia
DI - 03 sep 13 kl. 19:52

Dokument: Finlands stolthet

Med Microsofts köp av Nokias hela mobilverksamhet hamnar en hörnsten i den nordiska telekombranschen i utländsk ägo. Resan till Microsofts uppköp har varit minst sagt dramatisk..

Affärsvärlden - 03 mar 17 kl. 07:17

Nokiaräven ska ta Finlands stolthet till toppen igen

MWC. Han är Nokiaräven som ska ta det finska varumärket tillbaka till toppen. Men Ossi Korpela, Nordenchef hos HMD, vill varken avslöja vilka operatörer man förhandlar med – eller när de nya Nokiamobilerna kommer till Sverige..

Nyteknik - 02 mar 17 kl. 14:11

Nokiaräven ska ta Finlands stolthet till toppen igen

MWC. Han är Nokiaräven som ska ta det finska varumärket tillbaka till toppen. Men Ossi Korpela, Nordenchef hos HMD, vill varken avslöja vilka operatörer man förhandlar med – eller när de nya Nokiamobilerna kommer till Sverige..

YLE - 15 jan 19 kl. 17:26

Företagen investerar för lite för att lyfta Finlands ekonomi - Vad ska vi bygga vårt välstånd på i framtiden?

Investeringarna i fasta tillgångar sjönk i fjol med 12 procent. Satsningarna på forskning och utbildning stampar nästan på stället..

YLE - 28 mar 17 kl. 14:12

Satellitprofessorn deppar inte när Finlands rymddebut dröjer

Finland har inte bara en, utan två satelliter i startgroparna just nu. Aalto-1 och Aalto-2, båda konstruerade av studenter vid Aaltouniversitetet i Otnäs i Esbo. Men på grund av tekniskt strul med raketerna har avfyrningen fördröjts flera gånger.

SVT Debatt - 10 dec 13 kl. 06:00

Vår nationella stolthet har krackelerat

SVERIGE Jag har alltid varit stolt över den svenska välfärden. Men nu går det dåligt för Sverige på många punkter. Svenska skolelevers resultat blir allt sämre enligt Pisa-undersökningen och enligt EU-kommissionen är Sverige uselt på att bekämpa arbetslösheten.

NSD - 2 timmar sedan

Böckernas finrum intogs – av modern teknik

Ett härligt virrvarr av modern teknik spred sig genom bibliotekets lokaler under lördagen..

YLE - 13 jan 17 kl. 16:19

Experterna: Finlands medaljsaldo i Lahtis ökar med flera hundra procent

Finlands goda prestationer i världscupen i längdåkning och nordisk kombination har skruvat upp medaljförväntningarna inför VM i Lahtis. Expertisen tror på tre till åtta medaljer för Finland. I de två senaste VM-tävlingarna i nordiska skidgrenar fick Finland nöja sig med en bronsmedalj, både 2015 i Falun och 2013 i Val di Fiemme.

YLE - 01 okt 15 kl. 11:50

Radiohuset frågar: Vad betyder Finlands flagga för dig?

Den 19-åriga man som för en vecka sedan i Lahtis demonstrerade vid en flyktingförläggning iförd Ku Klux Klan-utstyrsel misstänks bland annat för att ha skymfat Finlands flagga. "Den som offentligen förstör Finlands flagga eller använder den på ett vanvördigt sätt eller olovligen avlägsnar Finlands flagga då den anbringats på en allmänt synlig plats, skall för skymfande av Finlands flagga dömas till böter. " står det i Lagen om Finlands flagga 8 §.

YLE - 25 apr 17 kl. 17:55

Tiofaldig FM-guldmedaljör i gymnastik vill bli Finlands nästa snookerproffs

Ännu för ett år sen var 24-årige Heikki Nivas dröm och mål att få delta i OS i Rio som gymnast. Det blev inget OS för Esbogymnasten, som nu i stället satsar på sin andra stora passion, snooker. Går allt som planerat får Finlands enda snookerproffs Robin Hull sällskap på proffstouren inom ett par år.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 timmar sedan

”Nu är det dags för alternativ till forskningsinstituten”

När företag låter forskningsinstitut utvärdera en ny innovation blir resultaten hemliga. Kanske behövs en ny testinstans, skriver Ny Tekniks reporter Linda Nohrstedt..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Samsung One UI – enkelhet och användaren i fokus

Idag ser vi på våra smartphones som mer än bara telefoner. Vi använder dem som kameror, underhållningshubbar, portabla datorer och mycket mer. När allt fler funktioner läggs till ställs också högre krav på användargränssnittet.

Nyteknik - 23 timmar sedan

Telia välkomnar friande dom

Telias styrelseordförande Marie Ehrling välkomnar Stockholms tingsrätts friande dom i muträttegången mot tre före detta Teliachefer, däribland ex-vd:n Lars Nyberg..

Nyteknik - Igår: 15:18

Airbus: Allmänheten på väg att acceptera flygande taxis

I Mexico City kan 67 procent tänka sig att ta en flygande taxi. Stadens innevånare var de mest positiva i Airbus globala studie. Enligt bolaget visar deras enkäter att allmänheten börjar acceptera framtidens mobilitet..

Nyteknik - Igår: 14:11

Här är ingenjörerna som höjde lönerna mest – och minst 2018

Civilingenjörer inom statlig sektor tillhör förlorarna när det gäller löneutvecklingen under 2018. För övriga ingenjörer är förändringen liten jämfört med föregående år, visar ny statistik från Sveriges ingenjörer..

Nyteknik - Igår: 11:12

Teliachefer frias från mutbrott

Ex-vd Lars Nyberg och två andra tidigare Teliachefer frias från mutbrott, meddelar Stockholms tingsrätt..

Nyteknik - Igår: 12:37

Stormen Alfrida orsakade skador för 266 miljoner

Försäkringsbolagen har hittills betalat ut 266 miljoner kronor i ersättning för skador orsakade av stormen Alfrida, som drabbade Sverige i januari..

Nyteknik - Igår: 11:30

Elon Musk-bolagets AI skrämmer upphovsmakarna

Av rädsla för de potentiella konsekvenserna har Open AI valt att inte lansera sin nya textgenerator. Resultaten är helt enkelt för bra..

Nyteknik - Igår: 10:31

Din android kan hackas bara genom att du tittar på en bild

Att titta på en bild, det är allt som krävs för att en hackare ska kunna ta över din android-telefon..

Nyteknik - Igår: 09:26

Tekniken ska hindra ”sängrullare” från att störa nattfriden

Värmesökande sängrullare kan vara en plåga för de lättstörda. Men om separata sängar känns för drastiskt så finns nu en lösning: en säng som använder teknik från fordonsindustrin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.