DN > Kultur

Tuesday, 19 February, 07:28

DN - 06 dec 18 kl. 16:20

Sverige tar skogen till världsutställningen i DubaiSverige åker till världsutställningen i Dubai. Nu är det klart att Sveriges paviljong tar stor inspiration från landets skogar. Regeringen satsar tillsammans med näringslivet 165 miljoner kronor på utställningen som går av stapeln 2020. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Dubai, Sveriges

Dela artikeln

291 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverige, tar, skogentill , världsutställningeni , Dubai
Regeringen - 27 dec 17 kl. 13:39

Exportfrämjande i fokus när Sverige deltar vid världsutställningen Expo 2020 i Dubai

Regeringen har beslutat att Sverige har för avsikt att delta i världsutställningen Expo 2020 i Dubai. En kommitté har ansvar för genomförande av det svenska deltagandet. Näringslivet har stora intressen i att delta vid världsutställningen och kommer att finansiera satsningen gemensamt med regeringen.

Regeringen - 01 feb 18 kl. 16:54

Generalkommissarie och kommitté ska ansvara för Sveriges deltagande vid världsutställningen Expo 2020 i Dubai

Regeringens avsikt är att Sverige ska delta i världsutställningen Expo 2020 i Dubai. Anders Lönnberg har utsetts till generalkommissarie med uppdrag att planera och genomföra Sveriges deltagande..

Kristianstadsbladet - 07 feb 19 kl. 00:01

Han tar det bästa av Sverige till Dubai

Mattias Hansson är en vanlig skånepåg med en ovanligt bred utblick över världen. Han har redan erfarenhet och variation av yrkesval få vågar bolla med under hela sin livstid. Nu är han programchef för svenska paviljongen på världsutställningen i Dubai 2020..

GT - 05 sep 13 kl. 16:05

Hon tar Göteborgs teater ut i världen

I dag åker Ulla Kassius till Storbritannien med scenografin till Backa Teaters "Utopia 2012". Hon är enda svenska deltagaren i världsutställningen World Stage Design 2013 som hålls vart fjärde år..

BT - 08 nov 12 kl. 09:19

Världsutställning till Stora torget

I december kommer det vara gott om Björn i Borås. Då kommer utställningen United buddy bears ? the minis.

Nyan - 02 aug 16 kl. 12:00

Nya perspektiv på vägen mot självständighet

Pertti Hakala har sammanställt utställningen som berättar om Finlands väg till självständighet genom europeiska ögon. I går höll han ett föredrag om ålandsfrågan.
Utställningen ”Pro Finlandia Finlands väg till självständighet Perspektiv: Frankrike och Italien” visas på Mariehamns stadsbibliotek fram till den nionde augusti.

Skånskan - 03 jan 19 kl. 06:00

Skrämmande intressant om funktionalismen

Recension/litteratur BOK
När Sverige blev modernt
Författare: Per I. Gedin
Förlag: Albert BonniersI fokus för konstvetaren Per I. Gedins nya bok, När Sverige blev modernt, står konsthistorikern Gregor Paulsson (1869-1977), en av de drivande krafterna bakom Sveriges väg in i modernismen.

Sydsvenskan - 04 jan 15 kl. 04:00

Imported

År 1933 kom Josef Frank till Sverige på flykt undan nazismens framväxt. Bakom sig lämnade han en bana som en av Österrikes mest uppburna arkitekter och formgivare. Men det skulle inte dröja länge förrän han satte sitt avtryck på 1900-talets svenska form.

SmålandsPosten - 08 jun 13 kl. 08:42

God smak i daterad form

De två giganterna Simon Gate och Edward Hald stod på 1920-talet för stilbrott och förnyelse inom glasformgivningen. På Orrefors bruk skapade de pjäser som gick till historien och satte Sverige på designkartan en gång för alla. Vad var det egentligen de bröt emot och hur står de sig i dag?

Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 09:39

Fejder och antisemitism

Foto: Tom Wall
Efter 51 års tjänst lämnar Georg Karlin sin skapelse Kulturen i Lund. Själv tycker han att han tvingas bort. I sista delen i författare Michel Economous serie om den omstridde Georg Karlin handlar det om strider och Karlins uttalade antisemitism.

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 10:24

Så påverkar public service läget för landets tidningar

I debatten om public service är det viktigt att komma ihåg att det handlar om en offentligt finansierad verksamhet som konkurrerar med privata medier. Därför måste vi också vara vaksamma så att den inte undergräver förutsättningarna för andra medier, skriver Jeanette Gustafsdotter, vd för TU, i den fjärde och avslutande delen om hotet mot public service..

DN - 10 jan 19 kl. 08:36

Stellan Skarsgård blir skurk i nya ”Dune”

Svenske Stellan Skarsgård har fått en roll som storskurk i den kommande science fiction-filmen ”Dune”, skriver Variety..

DN - 10 jan 19 kl. 06:27

”I dag sliras, skarvas och överdrivs det överallt”

Niklas Wahllöf: Valet står nu mellan uppmärksamhet, uppdrag, pengar eller konkurs..

DN - 09 jan 19 kl. 15:39

Tio tips om konstvårens höjdare

Röhsska museets nyöppning är den svenska konstvårens höjdpunkt. DN:s konstredaktör Birgitta Rubin listar säsongens tio mest lovande konstevenemang..

DN - 09 jan 19 kl. 11:01

Därför har den liberala idealdebatten misslyckats

Föreställningen om en rak debatt där idéer möts i saklig strid bortser ofta från gruppers behov av att känna sig upprörda. Norske författaren Bjørn Stærk noterar att invandringsmotståndet rör sig hemtamt i både trånga och vida åsiktskorridorer. .

DN - 09 jan 19 kl. 10:49

Lars von Trier funderar på en uppföljare till ”Riket”

Den danska tv-serien ”Riket” från 1994 kan få en fortsättning. Nu har Lars von Trier besökt Rigshospitalet i Köpenhamn för en tänkbar tredje säsong..

DN - 09 jan 19 kl. 10:14

Tv-recension: ”Brexit: the uncivil war” är en politisk rysare från verkligheten

Pr-spinn, manipulationer och lögner. ”Brexit: the uncivil war” med Benedict Cumberbatch är en fängslande mix av politiskt skräckdrama och sedelärande svart komedi. En vecka före omröstningen av Theresa Mays skilsmässoavtal med EU strör filmen salt i Brexit-såret.

DN - 09 jan 19 kl. 08:42

”Carmen” – en klassiker utan sistadatum för sex och passion

När klassikern ”Carmen” sätts upp på Kungliga Operan utspelar den sig här och nu i en fabrik som tillverkar billigt spanskinspirerat turistkrimskrams. Att tackla originalets exotisering var en av de svåraste nötterna att knäcka, berättar regissören Johanna Garpe..

DN - 09 jan 19 kl. 06:30

Bokrecension: ”Det vita kallbadhuset”

En man ligger på sitt köksgolv och kan inte ta sig upp. Det är den 17 december i Oslo och trygghetslarmet och mobilen ligger obönhörligt utom räckhåll för hans förtvinade muskler..

DN - 09 jan 19 kl. 06:27

Linus Larsson: Vårt enda hopp är att de fossila baronerna inte vet vad de gör

Norge planerar för 50 år av oljeborrning. Preem bygger raffinaderi för miljarder norr om Lysekil. De påstår att om inte ”vi” gör det kommer ”någon annan” att göra det.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.