Nyan > Svenskfinland

Tuesday, 11 December, 18:39

Liknande nyheter

Taggar: Tidningsklänningblev , riksnyhet
Nyan - 05 dec 18 kl. 18:58

Björkroos på bal i tidningsklänning

Årets självständighetsmottagning genomsyras av ett klimattema. När Nya Ålands chefredaktör Anna Björkroos går på balen så gör hon det iklädd tidningspapper.
Miljön uppmärksammas i valet av gäster, i trakteringen och dekorationerna på årets självständighetsbal.

Nyan - 07 dec 18 kl. 11:38

Tidningsklänningen väckte stor uppmärksamhet

Anna Björkroos, chefredaktör för Nya Åland, klänning gjord av tidningssidor väckte stor uppmärksamhet på slottsbalen i torsdags. Båda kvällstidningarna Iltalehti och Iltasanomat uppmärksammade klänningen och Anna Björkroos blev även intervjuad om klänningen i Yles direktsändning på Arenan. På balen fanns som brukligt flera representanter för Åland.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 45 minuter sedan

Hamnbolaget kan permittera tillfälligt

Mariehamns Hamn ab inledde i fredags samarbetsförhandlingar om tillfälliga permitteringar av personalen. document.domain = 'nyan.

Nyan - 1 timme sedan

Nya lärartjänster planeras i stan

Stadsstyrelsen ska besluta om inrättandet om nya lärartjänster. Det är fråga om jobb som redan existerar som tidsbegränsade kontrakt. Eftersom behovet bedöms som långsiktigt vill man nu ge lärarna fast anställning.

Nyan - 3 timmar sedan

Åland lanseras som Finlands Toscana

Varje resa till Åland ska bli en smakresa.
Med det mottot sparkar flera åländska aktörer igång arbetet för att marknadsföra både åländska livsmedel och Åland som turistmål. Orkla Finlands nätverk på marknaden är loket som ska dra mattåget.

Nyan - 5 timmar sedan

Ingen avgift för köttbesiktning

Slakterinäringen slipper betala köttbesiktningsavgifter nästa år. Det är en av nyheterna i den ÅMHM-taxa för 2019 som landskapsregeringen godkände i går.
Förslaget innehåller relativt små förändringar i förhållande till föregående års taxa, konstaterar ansvariga ministern Wille Valve.

Nyan - 7 timmar sedan

Mustigt och vackert om byar i Eckerö

Det är svårt att inte bli rörd av en bok som ”Marby & Björnhuvud från Gustav Vasa till våra dagar” av Erik och Eva Sundberg. document.domain = 'nyan.

Nyan - 8 timmar sedan

Polisen letar uppgifter om bilist

Polisen vill ha uppgifter om en avkörning som ägt rum i Västernäs på måndagen samt beskrivningar av föraren.  
Det var på måndagskvällen som polisen vid 18.30 tiden fick larm om en avkörning vid Baltichallen, Västernäs.

Nyan - 8 timmar sedan

Rusning till Batra-show

Det har varit sådan rusning till svenska komikern David Batras show på Åland att man satt in en extraföreställnning. David Batra uppträder både 17.00 och 19.

Nyan - 9 timmar sedan

Man fälldes på nio punkter

Olovlig körning, straffbart bruk av narkotika, rattfylleri, tredska mot polis, fordonsskatteförseelse… document.domain = 'nyan.ax';.

Nyan - 10 timmar sedan

Miljöprogram i stadsstyrelsen

Stadsstyrelsen ska på torsdag ta ställning till Mariehamns miljöprogram 2018–2030. Miljömålen ska enligt programmet bli en självklar del av beslutsfattandet i nämnder, styrelser och verksamheter i stadens regi. Enligt programmet ska staden 2030 ha minskat sina miljöutsläpp med 90 procent jämfört med nivån 2002.

Nyan - 11 timmar sedan

Tournament – nu för juniorer

INNEBANDY. Från och med 2019 kommer IF Fram, tillsammans med Ålands innebandyförbund (ÅIBF), att arrangera Tournament of Åland också för juniorer.
Turneringen avgörs två helger innan det är dags för seniorerna att göra upp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.