SR > Nyheter

Tuesday, 11 December, 19:55

SR - 06 dec 18 kl. 14:17

SD röstar på M- och KD-reservation när egna alternativet fallitSverigedemokraterna kommer med stor sannolikhet att stödja moderaternas och kristdemokraternas budgetförslag. Partiet lämnade nyss beskedet på en pressträff..
Läs mer på SR
Läs mer om:
KD

Dela artikeln

276 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD röstarpå M och , KD-reservationnär , egna, alternativet, fallit
YLE - 12 mar 17 kl. 11:01

Vem röstar rätt - och vem avgör det?

Med alla val överallt, både i Finland och i Europa, och i efterdyningarna av det amerikanska presidentvalet, så är väljarna i fokus. Alla vill ju att resultatet ska vara "rätt", det vill säga att det ska gå så som man själv önskar. Och alla tycker naturligtvis inte lika.

BT - 02 okt 13 kl. 07:43

Riksdagen röstar om fallskärmar

När riksdagen röstar om fallskärmar för ledamöterna senare i dag ser en ovanlig allians med M, S och FP ut att få igenom att de som väljs om 2014 får behålla de generösa avgångsvillkor som gäller nu, medan nyinvalda får sämre. MP, V, C, KD och SD har drivit att de nya sämre villkoren ska gälla för alla.M, S och FP anser att det vore fel att ändra systemet för redan invalda, trots att de skulle veta vad som gäller om de ställer upp för omval.

Skånskan - 21 jan 17 kl. 09:00

Black Star Riders står på egna ben

– Jag hatar att säga det, men vi behöver inte Thin Lizzy längre, Vi kan stå på våra egna ben nu, säger gitarristen Scott Gorham i Black Star Riders.Black Star Riders nya och tillika tredje album Heavy Fire släpps den 3 februari
Tre av bandets medlemmar är även med i Thin Lizzy, nämligen sångaren Ricky Warwick samt gitarristerna Scott Gorham och Damon Johnson.
Black Star Riders är bokade till kommande upplaga av Sweden Rock.

Dagens PS - 04 maj 17 kl. 09:51

De röstar oftast emot det egna partiet

Att rösta emot eller avvika från sitt eget parti i omröstningar är mycket ovanligt, rapporter Ekot som tagit del av riksdagens siffror. Den som gjort det flest gånger, vänsterpartiets Daniel Sestrajcic, har avvikit 29 gånger från den egna partilinjen och röstat emot 17 gånger. Men det är också extremt ovanligt att en ledamot gör det avsiktligt.

YLE - 02 feb 16 kl. 06:14

Framgångsrika dressyrhästar från Vörå

År 1995 köpte Anne Niemi i Vörå sitt första sto från Sverige. Sen dess har hon avlat ungefär 25 föl. I stallet står just nu tolv hästar.

Cornucopia - 25 mar 15 kl. 19:39

DAB: P3 Star är en låtlista på ca 130 låtar

Public Service/SR:s DAB-kanal P3 Star är en låtlista på cirka 130 låtar, som upprepas dygnet runt, blandat med lite jinglar om "bara bra musik" (nej). Något motivation för att en sådan kanal ska kräva DAB, eller alls existera, finns helt enkelt inte när det finns 10 000-tals låtlistor på t ex Spotify.

P3 Stars låtlista hittar man på deras webplats, och den finns rent av att ladda in på Spotify.

Kristianstadsbladet - 18 dec 13 kl. 07:19

Slakterier nobbar hästar


Flera slakterier har slutat att ta emot hästar efter köttfuskskandalen. Butikskedjornas och underleverantörernas krav på att hästar inte ska slaktas där andra djur slaktas har gjort att 6 av 34 svenska slakterier nu slutat döda hästar, rapporterar SVT Nyheter.Detta har också lett till långa köer för dem som behöver avliva sin häst.

BT - 18 dec 13 kl. 07:20

Slakterier nobbar hästar

Flera slakterier har slutat att ta emot hästar efter köttfuskskandalen. Butikskedjornas och underleverantörernas krav på att hästar inte ska slaktas där andra djur slaktas har gjort att 6 av 34 svenska slakterier nu slutat döda hästar, rapporterar SVT Nyheter. Detta har också lett till långa köer för dem som behöver avliva sin häst.

YLE - 10 jul 17 kl. 06:30

Eva-Stina Byggmästar: Mina dikter är som hemlösa hundvalpar

- Jag älskar utropstecken! Jag älskar den gula färgen! Och jag älskar slapstick!

Kristianstadsbladet - 16 dec 11 kl. 06:30

Svensson ställs mot egna laget

Han har vunnit Alliansen fyra gånger, men är osäker på om han kommer vara med och försvara titeln med Bromölla. Markus Svensson inleder i stället turneringen i Kristianstadsbladets All Star Team - mot just Bromölla.
KRISTIANSTAD.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Talmannen nominerar Löfven som statsminister

Imorgon onsdag håller talman Andreas Norlén pressträff 8.30. I ett pressmeddelande meddelar talmannen också att Löfven nomineras till statsminister 9.

SR - 2 timmar sedan

Mays Europaturné kritiseras på hemmaplan

Samtidigt som Theresa May försöker få övriga EU-ledare på sin sida, om utträdesavtalet ur EU, fortsätter kritiken på hemmaplan..

SR - 2 timmar sedan

Hälsokontroller för äldre bilförare inte på tapeten

Det finns inga tydliga samband mellan äldre förares sjukdomar och inblandning i trafikolyckor..

SR - 2 timmar sedan

Visselblåsare välkomnar beskedet om Macchiarini

Forskaren och läkaren Oscar Simonsson är en av de forskare på Karolinska institutet som slog larm om Paolo Macchiarini. Han välkomnar dagens besked att återuppta förundersökningen..

SR - 2 timmar sedan

Inga eftergifter för Theresa May i Berlin

Storbritanniens premiärminister Theresa May är i dag på en snabb EU-turné för att söka lösningar som ska få hennes motståndare att acceptera utträdesavtalet med EU..

SR - 2 timmar sedan

Trycket på elnäten ökar i södra Skåne

Södra Skåne är ett av de områden i Sverige där elnätet snart inte klarar att öka leveransen av el. På ett möte i dag informerade kraftbolaget Eon kommuner och energibolag om situationen..

SR - 3 timmar sedan

Löfven: Logiskt att pröva Kristersson som statsminister

Statsminister Stefan Löfven säger i dag att det är mer logiskt att talmannen för fram moderatledaren Ulf Kristersson till omröstning som statsministerkandidat om Moderaternas budgetförslag röstas igenom i riksdagen i morgon..

SR - 4 timmar sedan

Tonåringar rör sig mycket mindre än tidigare

Den vardagliga fysiska aktiviteten bland 14-åringar har minskat kraftigt sedan början av 2000-talet. Det visar en studie vid Göteborgs universitet..

SR - 4 timmar sedan

Så långt kan EU gå för att möta May

Storbritanniens premiärminister Theresa May vill få juridiskt bindande garantier från EU att Storbritannien inte blir kvar i en tullunion med EU för alltid. Men vad kan EU egentligen erbjuda Storbritannien i gengäld?.

SR - 4 timmar sedan

Kina uppmanar till bojkott efter Huawei-gripandet

Efter att kanadensisk polis gripit en av det kinesiska telekombolaget Huaweis chefer, på begäran av USA, har kinesiska företag börjat bojkotta amerikanska telefoner..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.