YLE > Finland

Tuesday, 11 December, 18:40

YLE - 06 dec 18 kl. 14:22

Flera demonstrationer pågår samtidigt i Helsingfors - följ vår direktrapporteringNationalsocialister, främlingsfientliga grupper och antifascister marscherar på självständighetsdagen. De mest omtalade demonstrationerna är Nordiska motståndsrörelsens “Mot friheten”, främlingsfientliga 612-fackeltåget och de vänsteraktivisternas marsch “Helsingfors utan nazister”..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Nordiska

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera demonstrationer, pågår, samtidigti , Helsingfors, följvår , direktrapportering
YLE - 22 aug 15 kl. 11:52

Demonstrationer mot nedskärningar i Helsingfors

I huvudstadsregionen är de två demonstrationerna mot de nedskärningar som regeringen planerar i gång. Medborgarrörelsen Joukkovoimas demonstration startade från Kajsaniemiparken klockan 15. Demonstranterna protesterar mot nedskärningarna både här i Finland och i resten av världen och kräver en tillräcklig inkomst och mänskliga rättigheter för alla.

YLE - 06 dec 17 kl. 10:31

Fackeltåg och demonstrationer strular till trafiken i Helsingfors

Polisen råder alla som ska in till Helsingfors centrum att lämna bilen hemma..

YLE - 02 mar 17 kl. 06:47

Asylsökande har demonstrerat tre veckor i Helsingfors - får brett stöd av politiker

En majoritet i Helsingfors fullmäktige har skrivit under ett ställningstagande om att behandla asylsökande med respekt. Asylsökandenas demonstration mot utvisningar har nu fortsatt i tre veckor i Helsingfors. En del politiker vill ändå att både den demonstrationen och Suomi Ensins demonstration flyttar från Järnvägstorget.

YLE - 11 mar 17 kl. 19:07

Lugna demonstrationer på Järnvägstorget – bara en person togs i förvar

Eftemiddagens demonstrationer på Järnvägstorget i Helsingfors förlöpte utan större problem, uppger polisen. Totalt samlades ett par tusen personer på torget dels till en stödmanifestation för asylsökande, dels till den nationalistiska motdemonstrationen "Utrensning." Polisen lyckades hålla de olika demonstrationerna åtskilda.

YLE - 02 sep 17 kl. 16:26

Demonstration i Helsingfors: "Regeringen måste avgå!"

Hundratals missnöjda medborgare samlades på Järnvägstorget i Helsingfors på lördagen för att demonstrera mot den sittande regeringens politik. Protesten arrangerades av den politiskt obundna medborgarrörelsen Joukkovoima.
Sipiläs regering gynnar de rika och gör livet svårare för de fattiga
Rörelsens budskap är att Sipiläs regering gynnar de rika och gör livet svårare för de fattiga.

YLE - 10 jun 15 kl. 04:30

Demonstrationer mot ökade gruppstorlekar på dagis

Personalen på daghem har bara två händer och en famn. Det går inte att öka gruppstorlekarna hur mycket som helst. På onsdag kväll klockan 18 samlas oroliga föräldrar och småbarnsforstrare för att demonstrera mot regeringens planer på att öka gruppstorlekarna och minska personalen i daghemmen.

YLE - 04 apr 17 kl. 11:42

Nya protester mot avvisningar - folket samlades på Medborgartorget i Helsingfors

De afghanska flyktingar som avvisades från Finland på måndag kväll får fortsatt stöd, trots att avvisningarna redan är verkställda. Gruppen Minun Suomeni on kansainvälinen (på svenska: Mitt Finland är internationellt) har ordnat en ny demonstration mot avvisningen av afghanska flyktingar. Avvisningen skedde på måndag kväll.

YLE - 24 aug 17 kl. 17:41

Nedskärningar + reformer = kaos när läsåret kör igång vid Helsingfors universitet

Överarbetad personal och studenter som hamnar i kläm mellan ett nytt och ett gammalt kursutbud. Det är verkligheten när Helsingfors universitet inleder läsåret de kommande veckorna. Allt har inte gått som på Strömsö när HU sparkat hundratals anställda och samtidigt drivit igenom två stora reformer.

YLE - 09 mar 17 kl. 15:47

Ovanligt meddelande från polisen: Vi kan inte stoppa demonstrationer på förhand

Helsingforspolisen är beredd på nya oroligheter vid Järnvägstorget i Helsingfors under lördagens demonstrationer för och emot asylsökande. Polisen påminner om att man får ordna möten på allmänna platser, men att polisen får ingripa om det blir oroligt. Det har varit oroligt på Järnvägstorget den senaste tiden.

YLE - 06 dec 16 kl. 21:30

Tusentals tågade på Helsingfors gator - polisen är nöjd, inga stora bråk

Tusentals människor har demonstrerat i centrum av Helsingfors under självständighetsdagen under strikt bevakning av polisen. Varken ytterhögern eller dess motdemonstranter ställde till med några större bråk. Helsingforspolisen säger att självständighetsdagens demonstrationer och evenemang har gått lugnare till än väntat.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Analys: Statsministerdebatt med fyra män - då nämns inte kvinnor alls

När partiordförandena för de fyra stora partierna debatterar med varann nämns inte kvinnor alls. En statsministerdebatt med bara fyra partier blir ett demokratiskt problem på fler än ett sätt, skriver Ingemo Lindroos, politisk kommentator på Svenska Yle..

YLE - 45 minuter sedan

Budgeten blev en avvärjningsseger för Hangö

När antalet invånare minskar i Hangö ökar kravet på besparingar. Nästa års budget har ett plus under strecket..

YLE - 2 timmar sedan

Olagligt för barn i Esbo att ge presentkort i julklapp till läraren: "Förvånad om present till en underbetald lärare anses vara muta"

Inför jul har Esbo stad meddelat föräldrar till barn i skolor och daghem att den planerade julklappen till läraren kan anses vara olaglig. Staden påpekar att en gåvas pengavärde ska vara litet och presentkort anses olagliga. En föräldrar förundrar sig över hur en gemensam present från klassen till en underbetald lärare kan anses vara en muta..

YLE - 3 timmar sedan

Laser har ännu inte slagit igenom som ett alternativ till nyårsraketer i Västnyland

Försäljningen av raketer är en viktig inkomstkälla för Svartåföreningen IK Trissan i Raseborg. Hangö fyrverkerikonstförening samlar företagare och privatpersoner kring stadens största fyrverkeri..

YLE - 3 timmar sedan

Trafis uppmärksammade webbtjänst måste utredas anser kommunikationsminister Berner - "Utan tvekan en allvarlig fråga"

Kommunikationsminister Anne Berner ( C) anser att uppståndelsen kring trafiksäkerhetsverket Trafis webbtjänst bör tas på allvar. Rabaldret har handlat om tjänsten Kuljettajatiedot, Föraruppgifter, där man kunnat söka fram enskilda personers körkortsdata..

YLE - 3 timmar sedan

Misstänkt i Airiston Helmi-fallet släpps - bara en person kvar i häktet

En av de häktade i utredningarna kring Airiston Helmi i Åbolands skärgård har släppts på fri fot. Polisen tror inte att han kommer att rymma, eftersom han har band till Finland..

YLE - 4 timmar sedan

Den misstänkte sexbrottslingen som polisen letade efter har gripits i Tyskland

Tidigare på tisdagen publicerade polisen namn och bild på en man som är misstänkt för delaktighet i sexualbrottshärvan i Uleåborg. Mannen har nu gripits i Tyskland..

YLE - 4 timmar sedan

Leder FN:s migrationspakt till fler invandrare i Finland? - Fem svar om den omstridda men tandlösa texten

Ungefär 150 länder har i Marrakech i Marocko antagit en pakt som strävar till ordnad, säker och reglerad migration. Många länder ställde sig ändå utanför och i Finland protesterade Sannfinländarna högljutt mot pakten. Men förändras egentligen någonting alls i praktiken?.

YLE - 5 timmar sedan

Nu har Vasa och Korsholm ett fusionsavtal – ska inrätta tjänst i Bryssel

Efter minst 400 timmar av arbete kan tjänstemän och politiker i Vasa och Korsholm nu visa upp ett fusionsavtal. Om det blir en fusion ska den nya kommunen ledas av Vasas nuvarande stadsdirektör Tomas Häyry. Korsholms Rurik Ahlberg skulle leda den nya kommunens intressebevakning både i Bryssel och i Helsingfors..

YLE - 5 timmar sedan

Gränsen från Nöteborgsfreden 1323 delar fortfarande Finland: I norr och öst är man sjuk både oftare och allvarligare

Det finns stora hälsomässiga skillnader mellan de finländska landskapen. Det står klart när man tittar på de hälsorelaterade förmåner som FPA delar ut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.