YLE > Finland

Tuesday, 19 February, 03:22

YLE - 06 dec 18 kl. 14:22

Flera demonstrationer pågår samtidigt i Helsingfors - följ vår direktrapporteringNationalsocialister, främlingsfientliga grupper och antifascister marscherar på självständighetsdagen. De mest omtalade demonstrationerna är Nordiska motståndsrörelsens “Mot friheten”, främlingsfientliga 612-fackeltåget och de vänsteraktivisternas marsch “Helsingfors utan nazister”..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Helsingfors, Nordiska

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Flera demonstrationer, pågår, samtidigti , Helsingfors, följvår , direktrapportering
YLE - 22 aug 15 kl. 11:52

Demonstrationer mot nedskärningar i Helsingfors

I huvudstadsregionen är de två demonstrationerna mot de nedskärningar som regeringen planerar i gång. Medborgarrörelsen Joukkovoimas demonstration startade från Kajsaniemiparken klockan 15. Demonstranterna protesterar mot nedskärningarna både här i Finland och i resten av världen och kräver en tillräcklig inkomst och mänskliga rättigheter för alla.

YLE - 06 dec 17 kl. 10:31

Fackeltåg och demonstrationer strular till trafiken i Helsingfors

Polisen råder alla som ska in till Helsingfors centrum att lämna bilen hemma..

YLE - 02 mar 17 kl. 06:47

Asylsökande har demonstrerat tre veckor i Helsingfors - får brett stöd av politiker

En majoritet i Helsingfors fullmäktige har skrivit under ett ställningstagande om att behandla asylsökande med respekt. Asylsökandenas demonstration mot utvisningar har nu fortsatt i tre veckor i Helsingfors. En del politiker vill ändå att både den demonstrationen och Suomi Ensins demonstration flyttar från Järnvägstorget.

YLE - 11 mar 17 kl. 19:07

Lugna demonstrationer på Järnvägstorget – bara en person togs i förvar

Eftemiddagens demonstrationer på Järnvägstorget i Helsingfors förlöpte utan större problem, uppger polisen. Totalt samlades ett par tusen personer på torget dels till en stödmanifestation för asylsökande, dels till den nationalistiska motdemonstrationen "Utrensning." Polisen lyckades hålla de olika demonstrationerna åtskilda.

YLE - 02 sep 17 kl. 16:26

Demonstration i Helsingfors: "Regeringen måste avgå!"

Hundratals missnöjda medborgare samlades på Järnvägstorget i Helsingfors på lördagen för att demonstrera mot den sittande regeringens politik. Protesten arrangerades av den politiskt obundna medborgarrörelsen Joukkovoima.
Sipiläs regering gynnar de rika och gör livet svårare för de fattiga
Rörelsens budskap är att Sipiläs regering gynnar de rika och gör livet svårare för de fattiga.

YLE - 10 jun 15 kl. 04:30

Demonstrationer mot ökade gruppstorlekar på dagis

Personalen på daghem har bara två händer och en famn. Det går inte att öka gruppstorlekarna hur mycket som helst. På onsdag kväll klockan 18 samlas oroliga föräldrar och småbarnsforstrare för att demonstrera mot regeringens planer på att öka gruppstorlekarna och minska personalen i daghemmen.

YLE - 04 apr 17 kl. 11:42

Nya protester mot avvisningar - folket samlades på Medborgartorget i Helsingfors

De afghanska flyktingar som avvisades från Finland på måndag kväll får fortsatt stöd, trots att avvisningarna redan är verkställda. Gruppen Minun Suomeni on kansainvälinen (på svenska: Mitt Finland är internationellt) har ordnat en ny demonstration mot avvisningen av afghanska flyktingar. Avvisningen skedde på måndag kväll.

YLE - 24 aug 17 kl. 17:41

Nedskärningar + reformer = kaos när läsåret kör igång vid Helsingfors universitet

Överarbetad personal och studenter som hamnar i kläm mellan ett nytt och ett gammalt kursutbud. Det är verkligheten när Helsingfors universitet inleder läsåret de kommande veckorna. Allt har inte gått som på Strömsö när HU sparkat hundratals anställda och samtidigt drivit igenom två stora reformer.

YLE - 09 mar 17 kl. 15:47

Ovanligt meddelande från polisen: Vi kan inte stoppa demonstrationer på förhand

Helsingforspolisen är beredd på nya oroligheter vid Järnvägstorget i Helsingfors under lördagens demonstrationer för och emot asylsökande. Polisen påminner om att man får ordna möten på allmänna platser, men att polisen får ingripa om det blir oroligt. Det har varit oroligt på Järnvägstorget den senaste tiden.

YLE - 06 dec 16 kl. 21:30

Tusentals tågade på Helsingfors gator - polisen är nöjd, inga stora bråk

Tusentals människor har demonstrerat i centrum av Helsingfors under självständighetsdagen under strikt bevakning av polisen. Varken ytterhögern eller dess motdemonstranter ställde till med några större bråk. Helsingforspolisen säger att självständighetsdagens demonstrationer och evenemang har gått lugnare till än väntat.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Palace i Helsingfors fick tillbaka sin Michelin-stjärna från 1987

Restaurangvärldens kända guide - Michelin-guiden - har gett Palace i Helsingfors en Michelin-stjärna. Stjärnan kommer efter en lång paus ; år 1987 fick Palace Finlands första Michelin-stjärna. Ask, Demo, Grön, Olo och Ora behöll alla sin position från i fjol..

YLE - 8 timmar sedan

Sväva från Helsingfors till Tallinn på 30 minuter - om säkerheten kan tryggas

Nästa år kan det bli möjligt att ta sig från Helsingfors till Tallinn på bara 30 minuter. Företaget Sea Wolf Express nya markeffektfarkoster planeras börja trafikera rutten mellan huvudstäderna under år 2020. Trots att myndigheterna tills vidare gett grönt ljus finns ändå en del orosmoment..

YLE - 9 timmar sedan

Svensk säkerhetsexpert om inspelade vårdsamtal i Sverige: Inte så överraskande

Computer Swedens avslöjande om att miljontals timmar med känsliga samtal till Vårdguiden legat helt öppet ute på internet är inte så överraskande, säger en svensk säkerhetsexpert till SVT..

YLE - 10 timmar sedan

Rapport: Skogen kan inte binda mer koldioxid samtidigt som vi hugger ner mer av den, säger de flesta beräkningsmodellerna

Beräkningarna för hur skogsavverkningen påverkar Finlands kolsänkor varierar kraftigt, enligt en ny rapport från Finlands klimatpanel. Det här hjälper inte beslutsfattarna att fatta hållbara beslut om skogen. Nu är det bråttom att ge politikerna tillgång till mer forskning i frågan..

YLE - 11 timmar sedan

Misstankar om salmonella - Lidl drar tillbaka malet nötkött - och avbryter samarbetet med köttkoncernen

Butikskedjan Lidl drar bort malet kött från sina butiker efter misstankar om salmonella. Köttprodukterna har sålts i alla Lidl-butiker i Finland under veckorna 6 och 7. Köttet är av danskt ursprung..

YLE - 13 timmar sedan

De största grupperna ser ut att backa i EU-valet, högerpopulister framåt

Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet ser ut att backa 6 procentenheter i valet i maj, medan den konservativa gruppen verkar minska med 3 procentenheter, visar en prognos som parlamentet publicerat. Euroskeptiker och högerpopulister kan däremot vinna terräng..

YLE - 14 timmar sedan

Fortkörare blev fast i motorvägstunnel i Lojo

Enligt polisens hastighetsmätare körde hen 159 kilometer i timmen genom tunneln där hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen..

YLE - 14 timmar sedan

Vården vid Attendo i Alavo kan bli ärende för polisen

Sex klienter dog och tio anställda sade upp sig inom en månad efter att vårdhemmet Pelimanni hade öppnat. Nu har polisen begärts reda ut vad som har hänt..

YLE - 15 timmar sedan

Flyttlådorna packades snabbt upp - Tidningen Östnyland finns nu nära Borgå torg

Målet är att vara närmare läsarna. Från gatuplanet på Lundagatan är det öppen insyn in till redaktionen..

YLE - 15 timmar sedan

Hangöpolitiker efterlyser vegetarisk skolmat en gång i veckan

Barn i Hangöskolor borde serveras vegetarisk mat en gång i veckan anser 19 Hangöpolitiker i en motion till stadsfullmäktige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.