YLE > Finland

Tuesday, 19 February, 03:21

YLE - 06 dec 18 kl. 12:39

Miljötema på Slottsbalen gläder Tove Holm, som klär sig i klänning av plastflaskorPresident Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio har i år velat uppmärksamma finländare som jobbar för hållbar utveckling och miljöfrågor. Tove Holms klänning (som vi får visa bild av först på kvällen) är en möjlighet att lyfta fram hennes värderingar och det hon står för i sitt arbete..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Slottsbalen, Tove Holm, Sauli Niinistö, Jenni Haukio, Holms

Dela artikeln

296 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljötema, Slottsbalen, gläder, Tove, Holmsom , klärsig , i klänning av plastflaskor
Supermiljöbloggen - 29 sep 18 kl. 16:10

Redaktionens favoritfilmer om miljön

Ibland blir till och med vi på redaktionen trötta av att läsa FN-rapporter och behöver sätta oss ner framför en riktigt bra film. Kulturredaktören frågade några av våra redaktionsmedlemmar om vilka deras favoritfilmer med miljötema är. Anna Ljungström Avatar (2009) "Om vi pratar spelfilm tillhör James Camerons Avatar en favorit, delvis av nostalgiska skäl.

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 18 kl. 20:00

Fokus på miljön på klimatexpo för unga

Fritidsgården bjuder in till en fredagskväll med tema resor, kläder och mat..

Uppsalanyheter.se - 10 sep 15 kl. 08:37

Alla människors lika värde – tema för årets kulturnatt

På lördag är det dags för den 27:e KulturNatten i Uppsala, Sveriges största kulturnatt. Programmet innehåller över 680 programpunkter och omkring 150 000 besökare förväntas delta. Årets tema är Alla människor lika värde, något som kommer att genomsyra hela evenemanget, bland annat hålls en tyst minut för alla omkomna i flyktingkatastrofen på initiativ av Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala (SiU).

Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Kampanj lär stadsbor färdas miljövänligt

I hela Europa kampanjas det i veckan för miljötänkande i det dagliga pendlandet.
Borlänge är en av 82 städer som deltar i Europeiska Trafikantveckan och årets tema är På väg åt rätt håll..

SR - 21 jan 14 kl. 13:16

Maxim Grigoriev: "Städer" och podcasten "Staden"

Staden har blivit en hobby, en livsstil lika mycket som en boplats. Veckoslutsresor, ändlös shopping, caféhäng med jobbdator eller barnvagn. Den urbana miljön tycks bli allt mer likriktad över världen.

Supermiljöbloggen - 06 okt 13 kl. 19:07

Veckans miljöcitat ? om djävulen, svanungar och tunnare skjortor

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar. Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten.

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 08:26

Byggnadsnämnden i blåsväder

Vid Hässleholms kommunfullmäktigesammanträde den 17 december gick byggnadsnämndens ordförande, Mats Sturesson (C), upp i talarstolen och yrkade på återremiss av detaljplanen för vindkraftsanläggningen på Nävlingeåsen.
Men det var ju han själv som var ytterst ansvarig för att byggnadsnämnden lämnat underlaget till fullmäktige för beslut. Redan när byggnadsnämnden behandlade ärendet var det känt att Försvarsmakten av säkerhetsskäl motsatte sig sju av de tjugo planerade vindkraftverken på åsen.

Sydsvenskan - 06 maj 15 kl. 06:56

Solenergi årets tema för miljöpris

Solenergi och energieffektivisering lyfts fram när årets Göteborgspris för hållbar utveckling delas ut. De tre pristagarna får dela på en miljon kronor. Jeremy Leggett, brittisk opinionsbildare och företagare, får priset för sitt engagemang för solenergin och dess betydelse för en hållbar energiutveckling.

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 15 kl. 06:56

Solenergi årets tema för miljöpris

Solenergi och energieffektivisering lyfts fram när årets Göteborgspris för hållbar utveckling delas ut. De tre pristagarna får dela på en miljon kronor. Jeremy Leggett, brittisk opinionsbildare och företagare, får priset för sitt engagemang för solenergin och dess betydelse för en hållbar energiutveckling.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Palace i Helsingfors fick tillbaka sin Michelin-stjärna från 1987

Restaurangvärldens kända guide - Michelin-guiden - har gett Palace i Helsingfors en Michelin-stjärna. Stjärnan kommer efter en lång paus ; år 1987 fick Palace Finlands första Michelin-stjärna. Ask, Demo, Grön, Olo och Ora behöll alla sin position från i fjol..

YLE - 8 timmar sedan

Sväva från Helsingfors till Tallinn på 30 minuter - om säkerheten kan tryggas

Nästa år kan det bli möjligt att ta sig från Helsingfors till Tallinn på bara 30 minuter. Företaget Sea Wolf Express nya markeffektfarkoster planeras börja trafikera rutten mellan huvudstäderna under år 2020. Trots att myndigheterna tills vidare gett grönt ljus finns ändå en del orosmoment..

YLE - 9 timmar sedan

Svensk säkerhetsexpert om inspelade vårdsamtal i Sverige: Inte så överraskande

Computer Swedens avslöjande om att miljontals timmar med känsliga samtal till Vårdguiden legat helt öppet ute på internet är inte så överraskande, säger en svensk säkerhetsexpert till SVT..

YLE - 10 timmar sedan

Rapport: Skogen kan inte binda mer koldioxid samtidigt som vi hugger ner mer av den, säger de flesta beräkningsmodellerna

Beräkningarna för hur skogsavverkningen påverkar Finlands kolsänkor varierar kraftigt, enligt en ny rapport från Finlands klimatpanel. Det här hjälper inte beslutsfattarna att fatta hållbara beslut om skogen. Nu är det bråttom att ge politikerna tillgång till mer forskning i frågan..

YLE - 11 timmar sedan

Misstankar om salmonella - Lidl drar tillbaka malet nötkött - och avbryter samarbetet med köttkoncernen

Butikskedjan Lidl drar bort malet kött från sina butiker efter misstankar om salmonella. Köttprodukterna har sålts i alla Lidl-butiker i Finland under veckorna 6 och 7. Köttet är av danskt ursprung..

YLE - 13 timmar sedan

De största grupperna ser ut att backa i EU-valet, högerpopulister framåt

Den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet ser ut att backa 6 procentenheter i valet i maj, medan den konservativa gruppen verkar minska med 3 procentenheter, visar en prognos som parlamentet publicerat. Euroskeptiker och högerpopulister kan däremot vinna terräng..

YLE - 14 timmar sedan

Fortkörare blev fast i motorvägstunnel i Lojo

Enligt polisens hastighetsmätare körde hen 159 kilometer i timmen genom tunneln där hastighetsbegränsningen är 100 kilometer i timmen..

YLE - 14 timmar sedan

Vården vid Attendo i Alavo kan bli ärende för polisen

Sex klienter dog och tio anställda sade upp sig inom en månad efter att vårdhemmet Pelimanni hade öppnat. Nu har polisen begärts reda ut vad som har hänt..

YLE - 15 timmar sedan

Flyttlådorna packades snabbt upp - Tidningen Östnyland finns nu nära Borgå torg

Målet är att vara närmare läsarna. Från gatuplanet på Lundagatan är det öppen insyn in till redaktionen..

YLE - 15 timmar sedan

Hangöpolitiker efterlyser vegetarisk skolmat en gång i veckan

Barn i Hangöskolor borde serveras vegetarisk mat en gång i veckan anser 19 Hangöpolitiker i en motion till stadsfullmäktige..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.