YLE > Finland

Tuesday, 11 December, 18:39

YLE - 06 dec 18 kl. 12:39

Miljötema på Slottsbalen gläder Tove Holm, som klär sig i klänning av plastflaskorPresident Sauli Niinistö och fru Jenni Haukio har i år velat uppmärksamma finländare som jobbar för hållbar utveckling och miljöfrågor. Tove Holms klänning (som vi får visa bild av först på kvällen) är en möjlighet att lyfta fram hennes värderingar och det hon står för i sitt arbete..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Slottsbalen, Tove Holm, Sauli Niinistö, Jenni Haukio, Holms

Dela artikeln

290 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Miljötema, Slottsbalen, gläder, Tove, Holmsom , klärsig , i klänning av plastflaskor
Supermiljöbloggen - 29 sep 18 kl. 16:10

Redaktionens favoritfilmer om miljön

Ibland blir till och med vi på redaktionen trötta av att läsa FN-rapporter och behöver sätta oss ner framför en riktigt bra film. Kulturredaktören frågade några av våra redaktionsmedlemmar om vilka deras favoritfilmer med miljötema är. Anna Ljungström Avatar (2009) "Om vi pratar spelfilm tillhör James Camerons Avatar en favorit, delvis av nostalgiska skäl.

Helsingborgs Dagblad - 16 aug 18 kl. 20:00

Fokus på miljön på klimatexpo för unga

Fritidsgården bjuder in till en fredagskväll med tema resor, kläder och mat..

Uppsalanyheter.se - 10 sep 15 kl. 08:37

Alla människors lika värde – tema för årets kulturnatt

På lördag är det dags för den 27:e KulturNatten i Uppsala, Sveriges största kulturnatt. Programmet innehåller över 680 programpunkter och omkring 150 000 besökare förväntas delta. Årets tema är Alla människor lika värde, något som kommer att genomsyra hela evenemanget, bland annat hålls en tyst minut för alla omkomna i flyktingkatastrofen på initiativ av Samarbetsorganisationen för invandrarföreningar i Uppsala (SiU).

Supermiljöbloggen - 09 apr 18 kl. 14:13

Klimatbluffen – hur bra är egentligen Kinas miljöarbete? Utdrag ur Jojje Olssons nya bok

Sedan USA trädde ur Parisavtalet, så är det allt oftare till Kina som omvärlden sätter sitt hopp vad gäller klimatet. Men hur många har egentligen koll på var Parisavtalet innebär för Kinas del? Hur ser landets målsättningar ut på klimatområdet, och när är man beredd att alls börja minska utsläppen?

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Kampanj lär stadsbor färdas miljövänligt

I hela Europa kampanjas det i veckan för miljötänkande i det dagliga pendlandet.
Borlänge är en av 82 städer som deltar i Europeiska Trafikantveckan och årets tema är På väg åt rätt håll..

SR - 21 jan 14 kl. 13:16

Maxim Grigoriev: "Städer" och podcasten "Staden"

Staden har blivit en hobby, en livsstil lika mycket som en boplats. Veckoslutsresor, ändlös shopping, caféhäng med jobbdator eller barnvagn. Den urbana miljön tycks bli allt mer likriktad över världen.

Supermiljöbloggen - 06 okt 13 kl. 19:07

Veckans miljöcitat ? om djävulen, svanungar och tunnare skjortor

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar. Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten.

Kristianstadsbladet - 20 jan 14 kl. 08:26

Byggnadsnämnden i blåsväder

Vid Hässleholms kommunfullmäktigesammanträde den 17 december gick byggnadsnämndens ordförande, Mats Sturesson (C), upp i talarstolen och yrkade på återremiss av detaljplanen för vindkraftsanläggningen på Nävlingeåsen.
Men det var ju han själv som var ytterst ansvarig för att byggnadsnämnden lämnat underlaget till fullmäktige för beslut. Redan när byggnadsnämnden behandlade ärendet var det känt att Försvarsmakten av säkerhetsskäl motsatte sig sju av de tjugo planerade vindkraftverken på åsen.

Sydsvenskan - 06 maj 15 kl. 06:56

Solenergi årets tema för miljöpris

Solenergi och energieffektivisering lyfts fram när årets Göteborgspris för hållbar utveckling delas ut. De tre pristagarna får dela på en miljon kronor. Jeremy Leggett, brittisk opinionsbildare och företagare, får priset för sitt engagemang för solenergin och dess betydelse för en hållbar energiutveckling.

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 15 kl. 06:56

Solenergi årets tema för miljöpris

Solenergi och energieffektivisering lyfts fram när årets Göteborgspris för hållbar utveckling delas ut. De tre pristagarna får dela på en miljon kronor. Jeremy Leggett, brittisk opinionsbildare och företagare, får priset för sitt engagemang för solenergin och dess betydelse för en hållbar energiutveckling.

Fler nyheter från YLE

YLE - 15 minuter sedan

Analys: Statsministerdebatt med fyra män - då nämns inte kvinnor alls

När partiordförandena för de fyra stora partierna debatterar med varann nämns inte kvinnor alls. En statsministerdebatt med bara fyra partier blir ett demokratiskt problem på fler än ett sätt, skriver Ingemo Lindroos, politisk kommentator på Svenska Yle..

YLE - 45 minuter sedan

Budgeten blev en avvärjningsseger för Hangö

När antalet invånare minskar i Hangö ökar kravet på besparingar. Nästa års budget har ett plus under strecket..

YLE - 2 timmar sedan

Olagligt för barn i Esbo att ge presentkort i julklapp till läraren: "Förvånad om present till en underbetald lärare anses vara muta"

Inför jul har Esbo stad meddelat föräldrar till barn i skolor och daghem att den planerade julklappen till läraren kan anses vara olaglig. Staden påpekar att en gåvas pengavärde ska vara litet och presentkort anses olagliga. En föräldrar förundrar sig över hur en gemensam present från klassen till en underbetald lärare kan anses vara en muta..

YLE - 3 timmar sedan

Laser har ännu inte slagit igenom som ett alternativ till nyårsraketer i Västnyland

Försäljningen av raketer är en viktig inkomstkälla för Svartåföreningen IK Trissan i Raseborg. Hangö fyrverkerikonstförening samlar företagare och privatpersoner kring stadens största fyrverkeri..

YLE - 3 timmar sedan

Trafis uppmärksammade webbtjänst måste utredas anser kommunikationsminister Berner - "Utan tvekan en allvarlig fråga"

Kommunikationsminister Anne Berner ( C) anser att uppståndelsen kring trafiksäkerhetsverket Trafis webbtjänst bör tas på allvar. Rabaldret har handlat om tjänsten Kuljettajatiedot, Föraruppgifter, där man kunnat söka fram enskilda personers körkortsdata..

YLE - 3 timmar sedan

Misstänkt i Airiston Helmi-fallet släpps - bara en person kvar i häktet

En av de häktade i utredningarna kring Airiston Helmi i Åbolands skärgård har släppts på fri fot. Polisen tror inte att han kommer att rymma, eftersom han har band till Finland..

YLE - 4 timmar sedan

Den misstänkte sexbrottslingen som polisen letade efter har gripits i Tyskland

Tidigare på tisdagen publicerade polisen namn och bild på en man som är misstänkt för delaktighet i sexualbrottshärvan i Uleåborg. Mannen har nu gripits i Tyskland..

YLE - 4 timmar sedan

Leder FN:s migrationspakt till fler invandrare i Finland? - Fem svar om den omstridda men tandlösa texten

Ungefär 150 länder har i Marrakech i Marocko antagit en pakt som strävar till ordnad, säker och reglerad migration. Många länder ställde sig ändå utanför och i Finland protesterade Sannfinländarna högljutt mot pakten. Men förändras egentligen någonting alls i praktiken?.

YLE - 5 timmar sedan

Nu har Vasa och Korsholm ett fusionsavtal – ska inrätta tjänst i Bryssel

Efter minst 400 timmar av arbete kan tjänstemän och politiker i Vasa och Korsholm nu visa upp ett fusionsavtal. Om det blir en fusion ska den nya kommunen ledas av Vasas nuvarande stadsdirektör Tomas Häyry. Korsholms Rurik Ahlberg skulle leda den nya kommunens intressebevakning både i Bryssel och i Helsingfors..

YLE - 5 timmar sedan

Gränsen från Nöteborgsfreden 1323 delar fortfarande Finland: I norr och öst är man sjuk både oftare och allvarligare

Det finns stora hälsomässiga skillnader mellan de finländska landskapen. Det står klart när man tittar på de hälsorelaterade förmåner som FPA delar ut..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.