Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 19 February, 08:12

Liknande nyheter

Taggar: Det är inte lärarnasom ska , uppfostraera , barn
Alingsås tidning - 08 feb 11 kl. 09:01

Uppfostra barn och leda vuxna

Idag finns nya metoder för hur man som förälder kan kommunicera på ett positivt och stödjande sätt med sina barn..

GT - 22 maj 14 kl. 12:23

Toftby: Uppfostra barn till att respektera andra

Vi sitter på en restaurang och en barnfamilj sitter precis bredvid. Barnen tjoar och skriker och jag funderar på att byta bord på en gång men försöker att skärpa mig för det är ju bara barn. Efter ett tag börjar barnen gapa ännu högre och springer omkring som om det vore ett lekland i stället för en restaurang..

Dalarnas tidningar - 15 nov 16 kl. 12:51

Inte okej att uppfostra barn med skohorn

En pappa i Leksand har dömts för att ha slagit två av sina barn med ett skohorn.
Misshandeln ska ha skett i januari i år..

DalaDemokraten - 15 nov 16 kl. 12:51

Inte okej att uppfostra barn med skohorn

En pappa i Leksand har dömts för att ha slagit två av sina barn med ett skohorn.
Misshandeln ska ha skett i januari i år..

DN - 10 sep 18 kl. 10:48

Bokrecension: Om konsten att uppfostra barn

Två myror upptäcker en massa ”småbarn” i en pöl och försöker lära dem allt myror ska kunna. ”I en pöl” är ett varmt drama om ­en något felriktad omsorg..

YLE - 28 aug 15 kl. 14:56

Barnträdgårdslärarna: Alla barn har rätt till fostran

Barnträdgårdslärarna kritiserar det förslag till begränsad rätt till dagvård, som lades fram på fredagen. Om den subjektiva rätten till dagvård begränsas till endast 20 timmar per vecka, oberoende av föräldrarnas arbetssituation, innebär det att barnen och familjerna försätts i en ojämlik ställning vad gäller tillgången till småbarnsfostran. I förslaget beaktas inte de forskningsresultat som lagts fram om betydelsen av tidigt fostran, påpekar Barnträdgårdslärarförbundet.

YLE - 06 jun 17 kl. 13:53

Allt väl under regnbågen - regnbågsfamiljernas barn undersöktes för första gången

Barn och unga som växer upp i regnbågsfamiljer mår lika bra som sina jämnåriga. Det visar en ny studie som undersöker regnbågsfamiljernas barn för första gången. - Aj, du kommer att bli en kvinna, utbrast Ella Kovanen, 10 år, när hon hörde att hennes pappa skulle gå igenom en könskorrigering.

Newsmill - 13 nov 12 kl. 13:25

Inte skolans uppgift att uppfostra barn

http://www.newsmill.se/trackback/47793KDU-ordförande: Skolan är ett exempel på hur små gemenskaper och mellanmänskliga relationer trängts undan till förmån för det offentliga.

BT - 28 dec 13 kl. 00:30

Fanns det några snälla barn?

Finns det några snälla barn här? Det är några dagar sedan tomten ställde frågan och kontrollerade hur det gått med spenatintaget under året. Tomten tyngs inte av krav på dokumentation, så några officiella rapporter till utbildningsministern om hur barnen uppfört sig är inte att vänta.

YLE - 09 apr 13 kl. 10:38

Lärarna har svårt att göra sitt jobb

Fallet med läraren i Alphyddans högstadium i Helsingfors som avskedades efter att handgripligen avlägsnat en 15-årig störande elev från skolans matsal har väckt stor uppmärksamhet. Läraren har fått stöd från många håll. Lärarfacket OAJ anser att stadens beslut att avskeda läraren var en för drastisk åtgärd.

DN - 12 jun 17 kl. 10:02

Fråga om språket – raise a child/uppfostra

Föräldrar gör väl mer än uppfostra Jag tycker att det engelska uttrycket raise a child så mycket bättre beskriver vad som sker i en föräldrasituation än när man på svenska säger uppfostra ett barn, vilket jag uppfattar bara är en del av det man gör för ett barn. Finns det något svenskt uttryck som ligger närmare det engelska uttrycket?.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Venezuela svarar Branson med en egen konsert

Den brittiske miljardären Richard Branson arrangerar Venezuela Live Aid den 22 februari, en välgörenhetsgala i den colombianska gränsstaden Cúcuta för att finansiera humanitärt stöd till det krisdrabbade grannlandet Venezuela. "Vårt mål är att samla in.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Amerikanskan som ska ge FCR spets

Amerikanska anfallstalangen Hailie Mace på plats hos FC Rosengård..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nielsen: ”Räcker inte att vi har vår bästa dag”

Lasse Nielsen om hur MFF ska skrälla på på Stamford Bridge..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

EU-beslut om lastbilsutsläpp taget

Efter tuffa förhandlingar har EU:s lagstiftare för första gången enats om vilka utsläppskrav som ska gälla för tunga fordon. Koldioxidutsläppen från nya tunga fordon, såsom bussar och lastbilar, ska enligt beslutet minska med 25 procent till år 2025 och.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nio mål i första när Nilssons Ottawa föll

Varken Anders Nilsson i Ottawa-kassen eller någon av de andra målvakterna hade en vidare bra dag när hemmalaget Chicago besegrade kanadensarna med 8–7 i NHL-hockeyn. Målregnet började direkt – nio mål i första gör det till den 12:e målrikaste perioden i.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Polis misstänkt för vållande till annans död

En polis är misstänkt för vållande till annans död och två poliser misstänks för tjänstefel i den pågående utredning som rör dödsskjutningen av 20-årige Eric Torell, rapporterar SR Ekot som hänvisar till handlingar som begärts ut från domstolen. – Det ä.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Snabbkoll på nattens nyheter

Tre döda och flera skadade efter en explosion i Kairo, Israel skickar rymdfarkost till månen, små rörelser på Asiens börser – och många svenska poäng i NHL-hockeyn..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Nytt storbeslag av olagligt kött vid Öresundsbron – i samma bil som polisen hittade ett ton kebab

Lammkroppar låg illa förpackade bredvid nötkött utan intyg – tänkt som begravningsmat..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Färgglatt efter apokalypsen i nya "Far cry"

Inte ens ett år har gått sedan försäljningssuccén "Far cry 5" släpptes. I uppföljaren "New dawn" har det däremot passerat 17 år, och naturen har tagit över Hope County i Montana. – Vi ville skapa den mest livfulla miljön, en miljö som du skulle vilja ti.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Svaga rörelser på Asienbörserna

Börserna i Kina och Japan höll sig avvaktande vid öppningen på tisdagen. Tokyos Nikkei 225- och Topixindex tappade båda omkring 0,1 procent i den tidiga handeln. Analytiker gör bedömningen att investerarna avvaktar förhållandet mellan dollarn, yenen och.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.