Sydsvenskan > Inrikes

Tuesday, 11 December, 19:14

Liknande nyheter

Taggar: Det är inte lärarnasom ska , uppfostraera , barn
Alingsås tidning - 08 feb 11 kl. 09:01

Uppfostra barn och leda vuxna

Idag finns nya metoder för hur man som förälder kan kommunicera på ett positivt och stödjande sätt med sina barn..

GT - 22 maj 14 kl. 12:23

Toftby: Uppfostra barn till att respektera andra

Vi sitter på en restaurang och en barnfamilj sitter precis bredvid. Barnen tjoar och skriker och jag funderar på att byta bord på en gång men försöker att skärpa mig för det är ju bara barn. Efter ett tag börjar barnen gapa ännu högre och springer omkring som om det vore ett lekland i stället för en restaurang..

Dalarnas tidningar - 15 nov 16 kl. 12:51

Inte okej att uppfostra barn med skohorn

En pappa i Leksand har dömts för att ha slagit två av sina barn med ett skohorn.
Misshandeln ska ha skett i januari i år..

DalaDemokraten - 15 nov 16 kl. 12:51

Inte okej att uppfostra barn med skohorn

En pappa i Leksand har dömts för att ha slagit två av sina barn med ett skohorn.
Misshandeln ska ha skett i januari i år..

DN - 10 sep 18 kl. 10:48

Bokrecension: Om konsten att uppfostra barn

Två myror upptäcker en massa ”småbarn” i en pöl och försöker lära dem allt myror ska kunna. ”I en pöl” är ett varmt drama om ­en något felriktad omsorg..

YLE - 28 aug 15 kl. 14:56

Barnträdgårdslärarna: Alla barn har rätt till fostran

Barnträdgårdslärarna kritiserar det förslag till begränsad rätt till dagvård, som lades fram på fredagen. Om den subjektiva rätten till dagvård begränsas till endast 20 timmar per vecka, oberoende av föräldrarnas arbetssituation, innebär det att barnen och familjerna försätts i en ojämlik ställning vad gäller tillgången till småbarnsfostran. I förslaget beaktas inte de forskningsresultat som lagts fram om betydelsen av tidigt fostran, påpekar Barnträdgårdslärarförbundet.

YLE - 06 jun 17 kl. 13:53

Allt väl under regnbågen - regnbågsfamiljernas barn undersöktes för första gången

Barn och unga som växer upp i regnbågsfamiljer mår lika bra som sina jämnåriga. Det visar en ny studie som undersöker regnbågsfamiljernas barn för första gången. - Aj, du kommer att bli en kvinna, utbrast Ella Kovanen, 10 år, när hon hörde att hennes pappa skulle gå igenom en könskorrigering.

Newsmill - 13 nov 12 kl. 13:25

Inte skolans uppgift att uppfostra barn

http://www.newsmill.se/trackback/47793KDU-ordförande: Skolan är ett exempel på hur små gemenskaper och mellanmänskliga relationer trängts undan till förmån för det offentliga.

BT - 28 dec 13 kl. 00:30

Fanns det några snälla barn?

Finns det några snälla barn här? Det är några dagar sedan tomten ställde frågan och kontrollerade hur det gått med spenatintaget under året. Tomten tyngs inte av krav på dokumentation, så några officiella rapporter till utbildningsministern om hur barnen uppfört sig är inte att vänta.

YLE - 09 apr 13 kl. 10:38

Lärarna har svårt att göra sitt jobb

Fallet med läraren i Alphyddans högstadium i Helsingfors som avskedades efter att handgripligen avlägsnat en 15-årig störande elev från skolans matsal har väckt stor uppmärksamhet. Läraren har fått stöd från många håll. Lärarfacket OAJ anser att stadens beslut att avskeda läraren var en för drastisk åtgärd.

DN - 12 jun 17 kl. 10:02

Fråga om språket – raise a child/uppfostra

Föräldrar gör väl mer än uppfostra Jag tycker att det engelska uttrycket raise a child så mycket bättre beskriver vad som sker i en föräldrasituation än när man på svenska säger uppfostra ett barn, vilket jag uppfattar bara är en del av det man gör för ett barn. Finns det något svenskt uttryck som ligger närmare det engelska uttrycket?.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Villabrand utanför Staffanstorp

På tisdagen kom ett larm om en villabrand i Uppåkra..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Modi-allierad blir Indiens centralbankschef

Den indiska regeringen har utsett Shaktikanta Das till ny chef över landets centralbank. Shaktikanta Das har tidigare varit senior medarbetare vid finansdepartementet och beskrivs som allierad till premiärminister Narendra Modi. Han hade också en centra.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Olsson missar resten av säsongen

Den svenske landslagsspelaren Martin Olsson missar resten av säsongen efter en allvarlig skada på hälsenan, meddelar Swansea på sin webbplats. Vänsterbacken, som bars ut på bår i Swanseas 3–2-seger mot Brentford i helgen, har genomgått en lyckad operati.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Hysén jobbar vidare i "Blåvitt"

Tobias Hysén blir kvar i IFK Göteborg. Fotbollsprofilen lade spelarskorna på hyllan efter den allsvenska säsongen 2018, men efter årsskiftet snörar 36-åringen på sig nya skor och arbetar vidare på Kamratgården. IFK Göteborg har anställt Hysén för att ar.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Misstänkt mordbrand i bostad

Bränt papper innanför ytterdörren mötte en man när han kom hem under måndagen..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Årets julklapp inspirerar till fler byten och ökad materialkunskap

Årets julklapp inspirerar till fler byten och ökad materialkunskap..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Restaurang lät personalen stå för springnotor

En restaurang i Stockholm låter sina anställda betala för springnotor genom att dra summan från dricksen. – Det där avtalet är bara att kasta i papperskorgen, säger Per Persson, avtalsexpert på Hotell och Restaurangfacket, HRF. Det var inför julruschen.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Åtalas för grov våldtäkt på hotell

Två män åtalas för att ha våldtagit en 16-årig flicka i Malmö i augusti. Våldtäkten ska ha skett på ett hotellrum i centrala Malmö, och de båda männen, 21 och 22 år gamla, ska ha filmat övergreppen och sedan spridit filmen. Männen ska ha turats om att f.

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Anlagd brand släcktes på Tunaskolan

Lärare och vaktmästare två pappersdukshållare som någon tänt eld på..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Fortsatt trögt på FN:s klimatmöte

FN:s klimatmöte i Katowice i Polen går nu in på slutvarvet – men arbetet går inte så snabbt som man hoppats. På tisdagen anlände ländernas ministrar vilket innebär att högnivåförhandlingarna nu har startat – men de lär få ett hårt jobb med att få ihop e.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.