SVT > Utrikes

Tuesday, 11 December, 19:18

SVT - 06 dec 18 kl. 10:51

Fredssamtalen om Jemen startar i dagInom några timmar drar samtalen mellan de stridande parterna i Jemenkonflikten i gång på Johannesbergs slott i Uppland, men först ska FN:s sändebud Martin Griffiths och utrikesminister Margot Wallström (S) hålla en presskonferens på förmiddagen..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Jemen, Jemenkonflikten, Johannesbergs, Uppland, FN, Martin Griffiths, Margot Wallström

Dela artikeln

263 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredssamtalenom , Jemen, startari , dag
BT - 18 mar 11 kl. 16:21

Blodbad i Jemen

Över 40 demonstranter har skjutits ihjäl och 100 skadats i ett blodbad vid universitetet i Sanaa i Jemen, uppger vittnen och läkare.
President Saleh har utlyst undantagstillstånd i landet och medborgarna förbjuds att bära vapen.
Enligt vittnen var det regimvänliga "ligister" som öppnade eld från byggnader nära torget mot demonstranterna som samlats efter fredagsbönen för att kräva president Ali Abdullah Salehs avgång.

BT - 13 sep 12 kl. 21:16

Fyra döda vid protester i Jemen

Sammandrabbningarna mellan polis och demonstranter vid USA:s ambassad i Jemen i dag ledde till fyra människors död och ytterligare 34 personer skadades. Ingen av de skadade ska vara amerikan.
Hundratals demonstranter deltog i stormningen av ambassaden i Sanaa, uppgav vittnen.

SR - 02 jul 11 kl. 19:06

Fyra regeringssoldater döda i strider i Jemen

Fyra regeringssoldater dödades i strider med beväpnade regimkritiska rebeller i staden Taiz i Jemen i dag. Fyra rebeller uppges ha skadats i striderna som höll på hela dagen..

NT - 25 feb 12 kl. 12:34

20 döda i självmordsdåd i Jemen

Minst 20 elitsoldater från det Republikanska gardet dödades och ett okänt antal människor skadades i ett självmordsattentat utanför ett presidentpalats i sydöstra Jemen i dag..

UNT - 25 feb 12 kl. 12:34

20 döda i självmordsdåd i Jemen

Minst 20 elitsoldater från det Republikanska gardet dödades och ett okänt antal människor skadades i ett självmordsattentat utanför ett presidentpalats i sydöstra Jemen i dag. (TT).

Sydsvenskan - 25 feb 12 kl. 13:01

20 döda i självmordsdåd i Jemen

Minst 20 elitsoldater från det Republikanska gardet dödades och ett okänt antal människor skadades i ett självmordsattentat utanför ett presidentpalats i sydöstra Jemen i dag.
? En pickup körd av en självmordsbombare exploderade utanför entrén till presidentpalatset i Mukalla, huvudstad i provinsen Hadramawt, sade en militär källa till AFP.

UNT - 25 feb 12 kl. 13:37

26 döda i självmordsdåd i Jemen

Minst 26 personer dödade, de flesta elitsoldater från det Republikanska gardet, skadades i ett självmordsattentat utanför ett presidentpalats i sydöstra Jemen i dag. al-Qaida tar på sig ansvaret. (TT).

UNT - 18 aug 12 kl. 17:37

Stor terror-attack i Jemen

Minst 19 soldater dog i en attack mot underrättelsetjänstens högkvarter i Aden i Jemen i dag. Terrornätverket al-Qaida misstänks ligga bakom. (TT).

UNT - 18 nov 13 kl. 18:46

Poliser dödade i bakhåll i Jemen

Minst åtta poliser dödades i ett bakhåll nära en gasanläggning i södra Jemen i dag. al-Qaida på Arabiska halvön misstänks ligga bakom dådet.(TT).

SvD - 18 nov 13 kl. 18:46

Poliser dödade i bakhåll i Jemen

Minst åtta poliser dödades i ett bakhåll nära en gasanläggning i södra Jemen i dag..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Egypten räds protester – hindrar försäljning av gula västar

Gula reflexvästar har efter Frankrikeprotesterna gått från att symbolisera säkerhet, till att likställas med uppror och kaos. I alla fall i Egypten, som nu sätter tillfälligt stopp för försäljningen av västarna. – De har till och med gripit en människorättsadvokat som lagt upp en bild på sig själv i en gul väst, säger Esraa Abdel Fattah Ahmed..

SVT - 1 timme sedan

Fyra skjutna till döds i katedral i Brasilien

En beväpnad man har öppnat eld och skjutit ihjäl minst fyra personer i en katolsk katedral i staden Campinas i Brasilien..

SVT - 3 timmar sedan

Brand på soptipp sprider giftig rök över Rom

En brand på en soptipp som på tisdagen spred giftig rök över Rom, har fått stadens invånare att ännu en gång ifrågasätta myndigheternas hantering av stadens sopor. Roms borgmästare ber nu andra regioner i landet om hjälp med sophanteringen för att undvika en kris i jul..

SVT - 6 timmar sedan

Britterna röstar om Brexit-avtal – senast 21 januari

Den brittiska parlamentet kommer ”före den 21 januari” att få rösta om utträdelseavtalet med EU, lovar en talesperson för premiärminister Theresa May, enligt Reuters..

SVT - 8 timmar sedan

Macchiarini fortsätter att operera i Turkiet

Kirurgen Paolo Macchiarini fortsätter att utföra operationer i Turkiet. Efter skandalen på Karolinska Institutet har Macchiarini opererat patienter på universitetssjukhuset i Bursa. – Macchiarini är fortsatt välkommen här, berättar den turkiska läkaren Cengiz Gebitekin för SVT Nyheter..

SVT - 8 timmar sedan

Iran ställde in möte med Danmark efter Muhammedteckning

Danmarks migrationsminister Inger Stjøberg skulle besöka Iran för att förhandla om ett avtal om att återföra iranska asylsökande som fått avslag, men mötet ställdes in. Orsaken: Ministerns bakgrundsbild på sin surfplatta som föreställde en karikatyr av profeten Muhammed..

SVT - 9 timmar sedan

Vittnen: Hemliga tortyrfängelser i Turkiet

För första gången berättar vittnen för internationella medier hur de rövats bort och torterats på hemlig plats. Andra förs med säkerhetstjänstens flyg från utlandet. En gemensam mediegranskning visar de mörkaste sidorna av Turkiets jakt på anhängare till påstådda kuppmakare..

SVT - 15 timmar sedan

32 gripna vid gränsprotest i USA

32 personer har gripits vid en demonstration för migranters rättigheter vid den amerikanska gränsen i San Diego i Kalifornien, USA..

SVT - 20 timmar sedan

Paula Bieler (SD): Ramverket är fullt av motsägelser

Rasmus Ling (MP) och Paula Bieler (SD) debatterade FN:s migrationspakt i måndagens Aktuellt. – I en tid när över 60 miljoner människor är på flykt världen över och gästarbetare är utsatta och det finns andra utsatta människor så är det hoppfult och glädjande att en stor majoritet av världens länder enas i en viljeriktning och förbättrar situationen för människor, sade Rasmus Ling (MP)..

SVT - 21 timmar sedan

Kvinnor tar kampen för mänskliga rättigheter

Året var 1948 när FN fastslog de mänskliga rättigheter som det kämpas för runt om i världen än i dag. Och enligt en rapport från Amnesty International är det numera kvinnoaktivister som tagit på sig kampen för lika rättigheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.