PrivataAffärer > Ekonomi

Friday, 21 February, 10:33

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 10:26

Morgan Stanley ser cyklisk risk för fordonssektorn”Vi tror att konsensusförväntningarna om stigande marginaler kommer att visa sig vara för optimistiska”, skriver Morgan Stanley i en analys för den europeiska sektorn för fordons- och fordonsrelaterade aktier (Autos & Shared Mobility). I analysen sänker Morgan Stanley rekommendationerna för Autoliv och Veoneer till jämvikt (övervikt) samt drar ned riktkursen för lastbilsföretaget Volvo som de har en underviktrekommendation för. Autolivaktien har gått starkt jämfört med sektorkollegorna och tillväxtstoryn för 2019/2020 är välkänd, menar Morgan Stanley som håller riktkursen för Autoliv oförändrad på 100 dollar trots den sänkta rekommendationen. ”Vi gillar fortfarande ‘storyn’ kring Autolivs kassagenerering/avkastning, och med högre marginaler än sektorko
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Stanley, Morgan Stanley, Mobility, Autoliv, Veoneer, Volvo, Autolivs, Takata, Veoneers

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morgan, Stanley, ser, cyklisk, riskför , fordonssektorn
PrivataAffärer - 11 okt 16 kl. 09:05

Morgan Stanley ser orosmoln i svensk fastighetssektor

Samtliga ljus lyser gröna för den svenska fastighetssektorn i dagsläget. Men som starkt cyklisk och högt belånad finns det potentiella katalysatorer som skulle kunna utlösa en kraftig korrektion. Det skriver Morgan Stanley i en analys på tisdagen....

Affärsvärlden - 11 okt 16 kl. 09:43

Morgan Stanley ser orosmoln i svensk fastighetssektor

Samtliga ljus lyser gröna för den svenska fastighetssektorn i dagsläget. Men som starkt cyklisk och högt belånad finns det potentiella katalysatorer som skulle kunna utlösa en kraftig korrektion. Det skriver Morgan Stanley i en analys på tisdagen..

PrivataAffärer - 02 apr 19 kl. 10:35

Assa Abloy: Morgan Stanley ser minskat vinstbidrag från förvärv

Det skriver Morgan Stanley i en analys och konstaterar att samtidigt som förvärvsbidraget kan antas avta visar svagare byggstatistik på risken för att även Assa Abloys organiska tillväxt kan bromsa in. ”Och här ser vi en särskild risk från det andra halvåret 2019 och in i 2020”, skriver investmentbanken. Morgan Stanley har sänkt rekommendationen för Assa Abloy till undervikt (jämvikt) och justerat ner riktkursen till 183 kr (188).

PrivataAffärer - 06 dec 19 kl. 09:44

Morgan Stanley ser potential på medellång sikt

Morgan Stanley höjer sin rekommendation för Getinge till jämvikt från undervikt. Riktkursen höjs till 163 från 90 kronor. Det framgår av en analys från Morgan Stanley på fredagen.

PrivataAffärer - 03 jan 19 kl. 09:44

Morgan Stanley ser köpläge i Lundin Mining

Lundin Mining står inför en period då investeringsbudgeten väntas minska, samtidigt som produktionsvolymen bör öka och metallhalterna i den brutna malmen stiga. Expansionsprojektet vid portugisiska Neves-Corvo har dock blivit dyrare än beräknat och dessutom dragit ut på tiden. Detta är väl känt och bör vara inprisat i dagens kursnivåer, men risken är inte helt över än.

Affärsvärlden - 17 jul 14 kl. 13:42

Morgan Stanley: Ser momentum i våra affärsområden

Investmentbanken Morgan Stanley redovisar ett resultat exklusive engångsposter för det andra kvartalet 2014 på 0,60 dollar per aktie (0,43)..

Affärsvärlden - 28 jul 14 kl. 12:40

Morgan Stanley: Ser fortsatt uppsida i kabel-tv-operatören

Morgan Stanley inleder bevakning av kabel-tv-operatören Com Hem med rekommendationen övervikt och en riktkurs på 67 kronor..

Affärsvärlden - 07 feb 17 kl. 11:25

Morgan Stanley ser vändpunkt för Nokia

Morgan Stanley tror att 2017 kan utgöra en vändpunkt för aktien i Nokia och hänvisar bland annat till förväntningar om att bolagets resultat stabiliseras och kostnadssänkningarna till slut ger synliga effekter..

VA - 01 nov 18 kl. 14:05

Morgan Stanley öser pengar över svensk techsuccé – Ola Rollén hänger på

Databasbolaget Neo4j får ett rejält tillskott i kassan. 700 miljoner kronor tillförs i en investeringsrunda ledd av bland annat Morgan Stanley. .

DI - 06 dec 18 kl. 07:56

Rekar: SHB ger fastighetsråd, Morgan Stanley ser över fordonssektorn

Handelsbanken har gått igenom Stockholmsbörsens fastighetssektor och överger flera av sina tidigare rekommendationer, medan Morgan Stanley identifierar mörka moln bland svenska fordonsaktier. I morgonens rekommendationsflöde syns även exempelvis Barclays onådiga sänkning av Hexagon..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Riksbanken: Går inte utesluta negativ ränta i framtiden

Den ovanligt milda vintern och lägre oljepriser håller nere inflationen 2020. Flera ledamöter ansåg att det finns goda skäl att betrakta nedgången i energipriser som tillfällig. Ledamöterna konstaterade vidare att givet det låga ränteläget globalt och den osäkerhet som finns kring konjunktur- och inflationsutvecklingen är det lämpligt att ha en fortsatt låg styrränta även i Sverige.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Boozt bättre på alla punkter

Bruttoresultatet blev 454 miljoner kr (368) vilket gav en bruttomarginal på 43,2 procent (41,2). Rörelseresultatet blev 105 miljoner kr (69,1) och rörelsemarginalen var 10,0 procent (7,7). Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Här är fredagens färska analyser

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Catena Media till 69 kr från tidigare 77 kr. Rekommendationen köp upprepas dock. Det framgår av ett morgonbrev från banken.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Sämre än väntat för Alimak

Resultatet per aktie uppgick till 1,62 kr, mot analytikersnittet på 1,85 kr. Justerat ebita för kvartalet låg på 151 miljoner kr, med en justerad ebita-marginal på 13,2 procent. Här var 159 miljoner kr respektive 14,2 procent väntat.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Kursen 159 kr i Storytels emission

Storytel-aktien stängde på 162,60 kr på torsdagen och rabatten i emission blev därmed 2,3 procent. ”Den riktade emissionen var kraftigt övertecknad. Investerare i den riktade emissionen utgörs av ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare som bland annat Handelsbanken Fonder, Livförsäkringsbolaget Skandia, Skandia Fonder, Swedbank Robur, TIN Fonder och Vitruvian Partners”, skriver bolaget.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Coronaviruset driver upp guldpriset till sjuårshögsta

Cirka 75 000 personer har drabbats av coronasmittan världen över, men tidigare har börsen reagerat med små rörelser. – Marknaderna verkade skaka på axlarna åt eventuella viruseffekter. Det gällde ända fram till tisdagseftermiddagen, när Apple rapporterade att intäkterna påverkas negativt av coronaviruset, som slår hårt mot Apples leveranskedjor, säger Nitesh Shah, chef för kapitalförvaltaren Wisdomtrees researchteam.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Powercell rasar kraftigt på börsen

Hittills under 2020 har Powercell ungefär fördubblat sitt börsvärde. Kursuppgången har varit särskilt starkt under de två senaste veckorna. Graf: Powercells kursutveckling på torsdagen Bildkälla: Infront  .

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Fjärde kvartalet: Fortsatt ökning av sålda bostäder

De bostadsutvecklare som Nyhetsbyrån Direkt följer sålde 30 procent fler bostäder än under det fjärde kvartalet 2018 och 57 procent fler än under det tredje kvartalet. Det är det femte kvartalet i rad som dessa utvecklare rapporterar stigande försäljning i årstakt. Antalet byggstartade bostäder har samtidigt ökat med 12 procent från det fjärde kvartalet 2018 och med 62 procent från det tredje kvartalet.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Lundbergs höjer utdelningen

Rörelseresultatet blev 13.509 miljoner kr (-540). Substansvärdet per aktie var vid periodens utgång 388 kr.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Rekordköp av techfonder

Teknikfonderna var 10-talets stora fondvinnare med snittavkastningen 17 procent per år räknat i svenska kronor, enligt fondutvärderaren Morningstars fondindex. – Även i år har fonderna startat starkt. Teknikfonderna har i år redan gett en avkastning på 14 procent, jämfört med en Sverigefonds 7 procent och en globalfonds 8 procent, säger Johanna Kull, sparekonom på Avanza.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.