Expressen > Nyheter

Tuesday, 11 December, 19:02

Expressen - 06 dec 18 kl. 10:03

Professorn: Förbjud smartphones för barnMobiltelefoner är lika beroendeframkallande som cigaretter och borde vara förbjudna för personer under 16 år, det menar den norska filosofiprofessorn Einar Dünger Bøhn, i en intervju med TV4. Hans svenska kollega håller inte med.– Att likställa det med cigaretter blir vädligt märkligt, säger Thomas Hillman, docent i pedagogik vid Göteborgs universitet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Einar Dünger Bøhn, TV4, Thomas Hillman, Göteborgs

Dela artikeln

958 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Professorn, Förbjud, smartphonesför , barn
Expressen - 09 aug 18 kl. 22:47

Professorn: ”Förbjud nickar på fotbollsplan”

Nickandet borde regleras i den professionella fotbollen och förbjudas helt inom ungdomsfotbollen, enligt en av världens främsta experter på hjärnskador. – Ingen under 18 år borde nicka en fotboll, säger professor Bennet Omalu till BBC. .

Expressen - 27 aug 17 kl. 18:22

Agnes Wold ryter ifrån – mot förbudet för barn

Professorn Agnes Wold menar att det är ett påhitt att småbarn inte får äta salt. – Att barn inte får äta salt, det är ju bara påhittat, säger professorn. .

Sydsvenskan - 01 okt 11 kl. 06:30

2?500 skånska barn i studie Barn i riskzon kollas noga Bromsmedicin drogs in ? Påverkas redan i magen ? men testas som vaccin Utmaningen: hitta rätt bit i diabetespusslet

Diabetes ökar snabbt bland europeiska barn. Sverige och Finland har flest drabbade. Barnen får också sjukdomen allt tidigare i livet.

Skånskan - 14 apr 16 kl. 10:09

Suzanne Ostens idealpublik är vuxna och barn tillsammans

Kultur och Nöje I morgon fredag är det biopremiär för Flickan mamman och demonerna, Suzanne Ostens första film på tio år. Turerna har varit många kring åldersgränsen och nu blir 15-årsgräns på premiären eftersom Statens medieråd bestämt sig för att överklaga Förvaltningsrättens beslut. Men Suzanne Osten är bestämd på vilka hon vill ska se filmen.

YLE - 12 aug 17 kl. 05:58

Fler barn ska gå på dagis - men viktigt att familjerna själva får välja

I framtiden kan allt fler föräldrar lockas till att sätta sina barn på dagis och återvända till arbetslivet i ett allt tidigare skede. Undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) uppger att småbarnspedagogiken utvecklas i den här riktningen redan nu. Enligt Grahn-Laasonen har regeringen ett mål att antalet barn som omfattas av småbarnspedagogiken ska öka.

IDG - 23 jul 15 kl. 06:15

KTH-professorn sågar mobilförbud. Vill få barn att använda telefonen ännu mer.


Professorn Jan Gulliksen menar att Sverige kan backa som it-nation om barnen tvingas stänga av sina mobiltelefoner under skoltid..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Därför smakar kaffe gott för vuxna och äckligt för barn

Den där första koppen på kaffe lockar verkligen, precis som koppen på maten och till tre-fikat. Men minns du första gången du smakade drycken kanske det inte var så gott, och barn som bjuds på en tår brukar knappast tjuta av glädje. Trots det blir det en dryck som många älskar i vuxen ålder.

Helsingborgs Dagblad - 21 aug 17 kl. 18:27

Diabetes fortsätter öka hos barn

Antalet barn som nyinsjuknar i typ 1-diabetes i Sverige fortsätter att öka. – Sverige har nu enormt höga siffror, säger professorn Johnny Ludvigsson till Corren. Sverige har, näst efter Finland, världens högsta frekvens av diabetes hos barn.

Kristianstadsbladet - 21 aug 17 kl. 18:27

Diabetes fortsätter öka hos barn

Antalet barn som nyinsjuknar i typ 1-diabetes i Sverige fortsätter att öka. - Sverige har nu enormt höga siffror, säger professorn Johnny Ludvigsson till Corren. Sverige har, näst efter Finland, världens högsta frekvens av diabetes hos barn.

Barometern - 21 aug 17 kl. 18:27

Diabetes fortsätter öka hos barn

Antalet barn som nyinsjuknar i typ 1-diabetes i Sverige fortsätter att öka. - Sverige har nu enormt höga siffror, säger professorn Johnny Ludvigsson till Corren. Sverige har, näst efter Finland, världens högsta frekvens av diabetes hos barn.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 minuter sedan

Köpcentrum utrymt efter brand

Köpcentrummet Torp i Uddevalla har utrymts efter larm om en brand.– Det jag vet är att det är rökutveckling i några elkablar, säger Marcus Berg, styrkeledare vid räddningstjänsten i Uddevalla..

Expressen - 10 minuter sedan

Sven Melander driver med Svenska Akademien i revy

ARLÖV. Det är drygt ett år sedan Sven Melander stod på en scen.Nu gör den folkkära komikern comeback på en plats där han trivs allra bäst.

Expressen - 10 minuter sedan

Svaren om barnens död ska inte hållas hemliga

Fyra barn som hittats döda och nedbäddade i sina sängar i två fruktansvärda mordfall i Bjärred och Västra Frölunda.Fyra barn som svikits på det värsta av sätt av föräldrar.Vad kan samhället lära sig av de två mordfallen som blottlagts under den senaste veckan?

Expressen - 30 minuter sedan

Marias, 32, äckliga syn – inne på restaurangen

Maria Amundsen, 32, skulle äta lunch på KFC i Karlstad.Då fick hon syn på en mus bland matresterna på golvet.Äcklad lämnade hon restaurangen utan att äta upp, berättar hon.

Expressen - 45 minuter sedan

Talmannen kallar till pressträff – ska föreslå ny statsminister

På onsdagsmorgonen kommer talmannen Andreas Norlén föreslå en ny statsminister, enligt ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

Mystiska sms:et tre dagar efter mammans försvinnande

Ett mystiskt försvinnande i USA har engagerat tusentals på nätet.Småbarnsmamman Kelsey Berreth, som beskrivs som ”ordentlig och ansvarsfull”, handlade mat – men försvann sedan spårlöst.Ett par dagar senare gav hennes mobiltelefon utslag drygt 120 mil därifrån, skriver New York Post..

Expressen - 1 timme sedan

Vinnarna och förlorarna på M- och KD-budgeten

Allt tyder på att det blir Moderaternas och Kristdemokraternas budget som röstas igenom på onsdagen, vilket betyder sänkt skatt för löntagare och pensionärer.Men framöver kan mindre populära reformer vara att vänta.Här är plånboksvinnarna och förlorarna på M/KD-politiken.

Expressen - 1 timme sedan

Miljonsmäll för Sjöfartsmuseets renovering – kostnaden skenar

Det kommunala bolaget hittade berg under Stigberget.Nu ökar kostnaderna för Sjöfartsmuseets ombyggnation – rejält.
– Kostnaderna ökar från 95 till 136 miljoner för byggdelen, en 40 procentig ökning, säger, Lars Björklund, tillförordnad vd för fastighetsbolaget Higab..

Expressen - 1 timme sedan

Totalstopp på riksväg efter krasch mellan bil och lastbil

Polis, ambulans och räddningstjänst har larmats om en trafikolycka mellan en lastbil och en personbil.Enligt larmet är det totalstopp i trafiken i båda riktningarna..

Expressen - 1 timme sedan

Teddy, 74, kräver rättvisa för Macchiarini-operation

Teddy Bondefalk, 74, jobbade som kriminalpolis i 40 år innan han mötte kirurgen Roberto Macchiarini. Nu är han nästan blind och handikappad – och pekar ut kirurgen som ansvarig. – Det är nästan rena mordförsöket, men de vill inte ta upp mitt fall, säger Teddy Bondefalk genom röret i halsen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.