PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 23 February, 20:36

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 09:47

SCB: Spretig utveckling för småhusprisernaUnder den senaste tremånadersperioden (sep-nov) steg småhuspriserna i snitt 1 procent. Men det var bara i 12 av Sveriges 21 län som priserna steg. Den högsta prisuppgången på länsnivå redovisas i Jämtlands län med 10 procent, följt av Uppsala län med 4 procent. Sjunkande priser återfinns i fyra län. Det län där priserna sjönk som mest vara Gävleborgs län med 3 procent.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
SCB, Sveriges, Jämtlands, Uppsala, Gävleborgs, Stor-Göteborg, Stor-Malmö, Stor-Stockholm, Gotlands, Stockholms, Västmanlands, Götaland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SCB, Spretig, utvecklingför , småhuspriserna
Cornucopia - 04 aug 16 kl. 15:16

Kom ihåg att SCB:s villaprisindex släpar efter flera månader

SCB rapporterar att småhuspriserna steg med 4% under maj - juli. Detta är dock baserat på lagfartsdatum, dvs i princip inflyttningsdatum och inte det datum när man tecknade sitt köpekontrakt. Det går alltså inte att säga om amorteringskravet påverkat villapriserna än.

SvD - 17 maj 11 kl. 09:33

SCB: Svagt neråt för huspriserna

Sjönk 1 procent i riket mellan kvartalen..

Cornucopia - 07 aug 14 kl. 09:58

SCB: Villapriserna uppåt i juli

SCB rapporterar att villapriserna fortsatte uppåt i julis lagfarter, dvs sannolikt affärer påskrivna i våras. Samtidigt kan man alltid diskutera vad som avses med villapriserna.

SCB pratar om k/t-värden, dvs köpeskilling genom taxeringsvärde, som steg från 1.

Cornucopia - 12 apr 17 kl. 09:57

Fallande villapris kallas stigande av SCB

SCB rapporterade nyligen mars månads preliminära villapriser. De innebar fallande priser både i absoluta tal och i sk k/t-tal. Snittvillan kostar inte längre knappt 3 MSEK, utan nu 2 867 kSEK, ner för andra månaden i följd, från som högst 2 979 kSEK i januari.

Cornucopia - 10 apr 15 kl. 11:10

SCB: Villapriserna faller

SCB rapporterar under rubriken "Stigande villapriser" att villapriserna i landet föll med 1% under mars månad. Snittvillan i Sverige kostar nu 2 554 000:- SEK, ner från 2 578 000:- SEK. Siffrorna är preliminära, då många lagfarter först skickas in sent.

Cornucopia - 08 dec 16 kl. 13:54

SCB kallar 1% lägre småhuspriser för trendbrott

Enligt SCB har småhuspriserna i landet fallit 1% sedan i somras. Detta kallas tydligen för en trendbrott och inte för brus.
SCB skriver följande, där man både lyckas få huspriserna att stiga och sjunka samtidigt:"Sedan toppnoteringen i augusti, till och med november, har priserna för småhus sjunkit med nästan 1 procent.

DI - 06 dec 18 kl. 09:40

SCB: Småhuspriserna stiger med 1 procent

Småhuspriserna steg med 1 procent under den senaste tremånadersperioden september till november 2018, jämfört med den föregående perioden juni till augusti 2018. Det framgår av statistik från SCB..

Sydsvenskan - 30 aug 11 kl. 13:50

Huspriserna på väg ner

Arkivfoto: Lisbeth Westerlund
Lägre huspriser och högre löner gör att hushållens köpkraft ökat på bostadsmarknaden.
STOCKHOLM. Lägre huspriser och högre löner gör att hushållens köpkraft ökat på bostadsmarknaden trots det högre ränteläget, visar Boindex från Swedbank.

Affärsvärlden - 06 feb 14 kl. 10:24

Nordea: Så utvecklas huspriserna 2014

Enligt statistik från SCB steg småhuspriserna i Sverige med 1 procent under den senaste tremånadersperioden. Nordea-ekonomen Andreas Wallström ser en tydlig trend för huspriserna "under 2014 och därefter"..

Dagens PS - 12 okt 17 kl. 09:37

Svenska småhuspriserna fortsätter uppåt

På årsbasis är priserna upp med nästan 9 procent. De svenska småhuspriserna fortsätter uppåt. Enligt färska siffror från SCB steg priserna med nästan 3 procent under tredje kvartalet 2017, jämfört med det andra.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:40

Avanza drar tillbaka årsredovisningen

”Anledningen är sanktionsavgiften från Finansinspektionen som kommer att inkluderas i resultatet för 2018, i enlighet med redovisningsprinciperna i IAS 10 Händelser efter rapportperioden”, uppger Avanza Bank i ett pressmeddelande. Ny publicering kommer att ske den 26 februari 2019, med någon dags fördröjning av den engelska översättningen. Den föreslagna utdelningen för 2018 förändras inte, betonar Avanza Bank.

PrivataAffärer - Igår: 15:00

Ny boom för europeiska ETF:er

Det visar en analys av de europeiska kapitalflödena som gjorts av Lyxor, den franska banken Société Générales kapitalförvaltning. – Ser vi till aktiesidan generellt så har inflödet ökat kraftigt och motsvarar cirka 1,6 miljarder euro i januari. Om vi bryter upp detta i geografisk exponering så noterar vi störst intresse för tillväxtmarknads-ETF:er, säger Adam Laird, chef ETF strategi Norra Europa på Lyxor.

PrivataAffärer - Igår: 11:38

Trading Direkt: Bornold om Swedbankskandalen

Makrochefen Mikael Sandbladh gästade också studion för att bland annat prata om handelskonflikten mellan USA-Kina. I teknisk analys fanns Tobbe Rosén som bland annat analyserade tittarönskemålen Sampo, Enquest och Nobina. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Swedbank Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: Assa Abloy, Swedbank, Ericsson, Crunchfish, Fingerprint Valutor: USD/SEK, EUR/SEK Råvaror: Koppar, guld, råolja (Brent) Tittarönskemål: H+H International, Arctic Paper, Sampo, Xintela, Oncopeptides, Enquest, Dustin Group, Mycronic, Nobina, Bayn Europe, Minesto, G5 Entertainment, Stillfront Group, Itab  .

PrivataAffärer - Igår: 11:19

Hernhag: En bra tillväxtaktie

Anita: Hej ! Vad tror du Evolution Gaming? De hade en mycket bra rapport och till och med Börsveckan var imponerade.

PrivataAffärer - Igår: 11:00

Här är fredagens färska analyser

Barclays Capital sänker riktkursen för Net Ent till 37 kr från 41 kr. Rekommendationen jämvikt upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - Igår: 10:05

Riksbankschef öppnar för räntehöjning i april

Läs även: Ingen anledning ändra räntan ”Men allt tyder än så länge på att det är klokt att avvakta till andra halvåret i år innan räntan höjs nästa gång”, fortsatte han. Martin Flodén påpekade att kronans försvagning efter räntehöjningen i december ”är överraskande eftersom förväntningarna på omvärldens penningpolitik har skiftat i mer expansiv riktning under den här periodens

PrivataAffärer - Igår: 09:42

Bomarknaden: För få har råd med nyproducerat

Det visar Svensk Nyproduktions årsrapport över Stockholms nyproduktionsmarknad 2018, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vår sammanställning visar att det finns en påtaglig skillnad mellan betalningsförmåga och pris för de bostäder som säljstartat i Stockholms län. Detta är en av många aspekter som är del av förklaringen till den avtagande försäljning som präglade 2018 på flera håll i länet”, säger Jesper Höök, analysansvarig vid Svensk Nyproduktion, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - Igår: 09:47

Riksbanken: Ingen anledning ändra räntan

Det noterades vid Riksbankens penningpolitiska möte den 12 februari, enligt en sammanfattning av protokollet i ett pressmeddelande. Även om det finns en del blandade signaler kvarstår bilden av en stark svensk konjunktur och förutsättningarna för att inflationen ska vara kvar nära 2 procent kommande år har inte förändrats i någon större utsträckning. Det var därför lämpligt att lämna räntan oförändrad och liksom i december indikera att nästa höjning sker under andra halvåret 2019.

PrivataAffärer - Igår: 08:14

Starkt uppåt för hissbolaget

Resultatet per aktie uppgick till 2,65 kr. Här väntades 1,82 kr. Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - Igår: 07:44

Klart sämre än väntat för Elekta

Omsättningen uppgick till 3.320 miljoner kr (2.756).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.