Nyteknik > Teknik

Saturday, 15 December, 06:52

Nyteknik - 06 dec 18 kl. 10:00

Det svenska elflyget som ska vara i luften om två årSvenska forskare har skissat på ett passagerarplan med åtta platser som ska testflygas inom två år. ”Det är viktigt att vi bygger elflyg redan i dag”, säger projektledare Anders Forslund..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Anders Forslund

Dela artikeln

103 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det svenska elflygetsom ska vara i , luftenom , två år
GöteborgsPosten - 05 okt 18 kl. 13:29

Elflyget kommer – och Sverige är med!

Varje gång ett teknikskifte står för dörren, dyker förståsigpåarna upp och slår fast att det omöjligt kan ske. Tekniska krav, prisnivåer eller konsumentacceptans anges som skäl, ofta av äldre män som tidigare haft expertroller kopplade till den idag dominerande tekniken. Elflyget är inget undantag, skriver Mattias Goldmann, Fores..

YLE - 12 dec 16 kl. 07:46

Massvis metan i luften hotar klimatmål - oklart varifrån gasen kommer

Kampen mot klimatförändringen kan bli ännu svårare på grund av en rekordstor ökning av mängden metangas i luften under 2014 och 2015. - Det finns ett akut behov av ökad uppmärksamhet för att värdera och minska metanutsläppen, skriver forskarna i Environmental Research Letters journal, där de summerar forskningsresultat av 81 forskare gällande metan. Efter en långsam ökning mellan 2000 och 2006, har koncentrationen av metan i luften stigit tio gånger snabbare under det här decenniet.

YLE - 12 dec 16 kl. 07:46

Massvis med metan i luften hotar klimatmål - oklart varifrån gasen kommer

Kampen mot klimatförändringen kan bli ännu svårare på grund av en rekordstor ökning av mängden metangas i luften under 2014 och 2015. - Det finns ett akut behov av ökad uppmärksamhet för att värdera och minska metanutsläppen, skriver forskarna i Environmental Research Letters journal, där de summerar forskningsresultat av 81 forskare gällande metan. Efter en långsam ökning mellan 2000 och 2006, har koncentrationen av metan i luften stigit tio gånger snabbare under det här decenniet.

YA - 12 apr 11 kl. 06:30

Mätning rensar luften

De första månaderna av mätningar av luften i hamnen har börjat analyseras. Resultaten visar att utsl?
Mätningarna av luften i hamnen har pågått på tre ställen sedan nyår.

YLE - 16 jul 12 kl. 12:51

Risk för större pollenmängder i luften

Olika gräs blommar i hela landet. I Österbotten är mängden blommande gräs måttlig men det finns risk för större mängder pollen i luften. Pollenmängden i luften varierar i landets södra och mellersta delar mellan små och måttliga mängder.

YLE - 08 okt 13 kl. 04:48

Luften i Villa Haga sämre efter översvämningen

Alla de ungdomsarbetare som jobbar på ungdomsgården i Karis har fått symptom av inomhusluften i huset. Situationen har blivit sämre sedan källaren svämmade över i samband med skyfallet i somras. Enligt Nicolina Holmberg, som är tillfällig enhetschef för Raseborgs ungdomsverksamhet, lider alla anställda av luften.

YLE - 11 nov 16 kl. 10:24

Stuk: Orsaken till radioaktivt jod i luften har troligen klarnat

Nu har myndigheterna hittat den troliga orsaken till att det fanns radioaktivt jod i luften i Finland. Enligt Strålsäkerhetsverket (Stuk) härstammar joden troligen från jod, som används på sjukhus. Små mängder radioaktivt jod registrerades i luften i Finland i oktober.

YLE - 06 feb 17 kl. 15:44

Luften testas i fyra rum i Merituulen koulu i Ingå

Inomhusluften i vissa av klassrummen i Merituulen koulu i Ingå upplevs som torr. Luften i de här rummen undersöks nu. Skolans elever och personal deltog i slutet av fjolåret i en enkät om inomhusluften.

HBL - 03 apr 13 kl. 12:06

Gatudammet i luften ökar de närmaste dagarna

Halterna av damm i luften ökar de närmaste dagarna, rapporterar Meteorologiska institutet.Gatudammet har försämrat luftkvaliteten i städerna i södra Finland redan i flera veckor. Höga dammhalter har man observerat i synnerhet söder om linjen Karleby?

Trelleborgs Allehanda - 10 jun 13 kl. 06:00

Luften under lupp i höst

Till hösten ska kommunen anordna ett möte om luften i Trelleborg.
Under mötet ska miljöförvaltningen, Trafikverket, länsstyrelsen och tekniska förvaltningen diskutera vilka ytterligare åtgärder man kan vidta för att få ner halterna av skadliga ämnen i Trelleborgsluften. Bakgrunden är en skrivelse i vintras från söderslättspartisten Rikard Lehmann i vilken han föreslog att samhällsbyggnadsnämnden utövar tillsyn mot färjetrafiken.

Barometern - 14 feb 14 kl. 08:35

Luften blev bättre på några timmar

Luftmysteriet i Brännarhallen kan vara löst.
På torsdagen förbättrades luften från 1,6 miljoner ­partiklar per kubikfot till 600?000 på bara några timmar.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 timmar sedan

Musks utbrott under krisen: ”Stick och kom inte tillbaka”

Teslas ”produktionshelvete” innebar en stor prövning för företaget och grundaren vd Elon Musk. Den pressade situationen fick drastiska konsekvenser även för vissa anställda, enligt uppgifter i tidningen Wired..

Nyteknik - 22 timmar sedan

SJ-kunder utsatta för bedrägeri – 1,3 miljoner lösenord byts

SJ har utsatts för ett bedrägeri och inloggningsuppgifter har läckt ut. Kunder har även fått sina så kallade priopoäng stulna. Nu måste samtliga 1,3 miljoner användare byta lösenord.

Nyteknik - 16 timmar sedan

Här kan du ladda med 450 kW – om du har bilen som klarar det

Större batterier och snabbare snabbladdning. I dag är det de två knepen för att radera elbilistens räckviddsångest. Och nu har tyskarna invigt en teststation som tar snabbladdning till nya höjder..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Den avancerade roboten visade sig vara en man i en dräkt

Putin Youth Forum arrangerade robotkonventet för tonåringar. Under den tv-sända invigningen dansade roboten Boris på scenen. Rysk statsmedia hyllade ingenjörskonsten – men maskinen visade sig vara en man i en dräkt..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Hyundai plöjer ned mer än 60 miljarder i bränsleceller

Elon Musk kallar det för häpnadsväckande korkat – men Hyundai fortsätter att satsa på vätgasfordon. Fram till år 2030 kommer man investera 60,3 miljarder kronor i bränsleceller, med en halv miljon tillverkade fordon om året..

Nyteknik - 21 timmar sedan

Starkt innovationssystem för teknikdrivna företag i Luleå

Talang attraherar talang – och det behöver nödvändigtvis inte handla om personer, det kan lika gärna vara företag. På Luleå Science Park samverkar näringsliv, akademi och offentligheten och tillsammans driver de framtidens innovation framåt. – Vi bidrar till att utveckla framtidens tillväxt och välfärd..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Saab-utvecklat flygledartorn på plats i Storbritanninen

Storbritanniens första digitala flygledartorn har invigts vid flygplatsen Cranfield i Bedfordshire, skriver The Telegraph. Högupplösta kameror filmar landningsbanorna i realtid, vilket flygledaren ser på 14 skärmar som är som fönster på ett traditionellt flygledartorn..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Gammal medicin med tillväxthormon befaras kunna orsaka alzheimer

Personer som har behandlats med en äldre variant av tillväxthormoner kan löpa ökad risk att drabbas av Alzheimers sjukdom. Det befarar forskare efter att ha funnit bevis för att medicinen kan innehålla "frön" till sjukdomen..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Här är allt vi vet om 2019 års nya Iphone 11

Apple verkar ha hittat ett format de gillar. Även nästa år kommer det att bli tre nya Iphones med samma skärmstorlekar som dagens tror analytiker..

Nyteknik - 22 timmar sedan

Huaweis nya iot-satsning – startar ingenjörsteam i Lund

Det kinesiska teknikbolaget växlar upp i Skåne med ett utvecklingsteam inriktat på videoövervakning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.