Nyteknik > Teknik

Saturday, 16 February, 17:40

Nyteknik - 06 dec 18 kl. 10:00

Det svenska elflyget som ska vara i luften om två årSvenska forskare har skissat på ett passagerarplan med åtta platser som ska testflygas inom två år. ”Det är viktigt att vi bygger elflyg redan i dag”, säger projektledare Anders Forslund..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Anders Forslund

Dela artikeln

342 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det svenska elflygetsom ska vara i , luftenom , två år
SVT - 1 timme sedan

Mikaela Shiffrin: ”Var som att luften tog slut”

Mikaela Shiffrin tog hem sitt fjärde raka VM-guld i slalom efter sjukdomsproblem. – Halvvägs ner i åket var det som att luften tog slut, säger Shiffrin..

GöteborgsPosten - 05 okt 18 kl. 13:29

Elflyget kommer – och Sverige är med!

Varje gång ett teknikskifte står för dörren, dyker förståsigpåarna upp och slår fast att det omöjligt kan ske. Tekniska krav, prisnivåer eller konsumentacceptans anges som skäl, ofta av äldre män som tidigare haft expertroller kopplade till den idag dominerande tekniken. Elflyget är inget undantag, skriver Mattias Goldmann, Fores..

YLE - 12 dec 16 kl. 07:46

Massvis metan i luften hotar klimatmål - oklart varifrån gasen kommer

Kampen mot klimatförändringen kan bli ännu svårare på grund av en rekordstor ökning av mängden metangas i luften under 2014 och 2015. - Det finns ett akut behov av ökad uppmärksamhet för att värdera och minska metanutsläppen, skriver forskarna i Environmental Research Letters journal, där de summerar forskningsresultat av 81 forskare gällande metan. Efter en långsam ökning mellan 2000 och 2006, har koncentrationen av metan i luften stigit tio gånger snabbare under det här decenniet.

YLE - 12 dec 16 kl. 07:46

Massvis med metan i luften hotar klimatmål - oklart varifrån gasen kommer

Kampen mot klimatförändringen kan bli ännu svårare på grund av en rekordstor ökning av mängden metangas i luften under 2014 och 2015. - Det finns ett akut behov av ökad uppmärksamhet för att värdera och minska metanutsläppen, skriver forskarna i Environmental Research Letters journal, där de summerar forskningsresultat av 81 forskare gällande metan. Efter en långsam ökning mellan 2000 och 2006, har koncentrationen av metan i luften stigit tio gånger snabbare under det här decenniet.

YA - 12 apr 11 kl. 06:30

Mätning rensar luften

De första månaderna av mätningar av luften i hamnen har börjat analyseras. Resultaten visar att utsl?
Mätningarna av luften i hamnen har pågått på tre ställen sedan nyår.

YLE - 16 jul 12 kl. 12:51

Risk för större pollenmängder i luften

Olika gräs blommar i hela landet. I Österbotten är mängden blommande gräs måttlig men det finns risk för större mängder pollen i luften. Pollenmängden i luften varierar i landets södra och mellersta delar mellan små och måttliga mängder.

YLE - 08 okt 13 kl. 04:48

Luften i Villa Haga sämre efter översvämningen

Alla de ungdomsarbetare som jobbar på ungdomsgården i Karis har fått symptom av inomhusluften i huset. Situationen har blivit sämre sedan källaren svämmade över i samband med skyfallet i somras. Enligt Nicolina Holmberg, som är tillfällig enhetschef för Raseborgs ungdomsverksamhet, lider alla anställda av luften.

YLE - 11 nov 16 kl. 10:24

Stuk: Orsaken till radioaktivt jod i luften har troligen klarnat

Nu har myndigheterna hittat den troliga orsaken till att det fanns radioaktivt jod i luften i Finland. Enligt Strålsäkerhetsverket (Stuk) härstammar joden troligen från jod, som används på sjukhus. Små mängder radioaktivt jod registrerades i luften i Finland i oktober.

YLE - 06 feb 17 kl. 15:44

Luften testas i fyra rum i Merituulen koulu i Ingå

Inomhusluften i vissa av klassrummen i Merituulen koulu i Ingå upplevs som torr. Luften i de här rummen undersöks nu. Skolans elever och personal deltog i slutet av fjolåret i en enkät om inomhusluften.

HBL - 03 apr 13 kl. 12:06

Gatudammet i luften ökar de närmaste dagarna

Halterna av damm i luften ökar de närmaste dagarna, rapporterar Meteorologiska institutet.Gatudammet har försämrat luftkvaliteten i städerna i södra Finland redan i flera veckor. Höga dammhalter har man observerat i synnerhet söder om linjen Karleby?

Trelleborgs Allehanda - 10 jun 13 kl. 06:00

Luften under lupp i höst

Till hösten ska kommunen anordna ett möte om luften i Trelleborg.
Under mötet ska miljöförvaltningen, Trafikverket, länsstyrelsen och tekniska förvaltningen diskutera vilka ytterligare åtgärder man kan vidta för att få ner halterna av skadliga ämnen i Trelleborgsluften. Bakgrunden är en skrivelse i vintras från söderslättspartisten Rikard Lehmann i vilken han föreslog att samhällsbyggnadsnämnden utövar tillsyn mot färjetrafiken.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 11 timmar sedan

”Nu är det dags för alternativ till forskningsinstituten”

När företag låter forskningsinstitut utvärdera en ny innovation blir resultaten hemliga. Kanske behövs en ny testinstans, skriver Ny Tekniks reporter Linda Nohrstedt..

Nyteknik - 23 timmar sedan

Samsung One UI – enkelhet och användaren i fokus

Idag ser vi på våra smartphones som mer än bara telefoner. Vi använder dem som kameror, underhållningshubbar, portabla datorer och mycket mer. När allt fler funktioner läggs till ställs också högre krav på användargränssnittet.

Nyteknik - Igår: 16:18

Telia välkomnar friande dom

Telias styrelseordförande Marie Ehrling välkomnar Stockholms tingsrätts friande dom i muträttegången mot tre före detta Teliachefer, däribland ex-vd:n Lars Nyberg..

Nyteknik - Igår: 15:18

Airbus: Allmänheten på väg att acceptera flygande taxis

I Mexico City kan 67 procent tänka sig att ta en flygande taxi. Stadens innevånare var de mest positiva i Airbus globala studie. Enligt bolaget visar deras enkäter att allmänheten börjar acceptera framtidens mobilitet..

Nyteknik - Igår: 14:11

Här är ingenjörerna som höjde lönerna mest – och minst 2018

Civilingenjörer inom statlig sektor tillhör förlorarna när det gäller löneutvecklingen under 2018. För övriga ingenjörer är förändringen liten jämfört med föregående år, visar ny statistik från Sveriges ingenjörer..

Nyteknik - Igår: 11:12

Teliachefer frias från mutbrott

Ex-vd Lars Nyberg och två andra tidigare Teliachefer frias från mutbrott, meddelar Stockholms tingsrätt..

Nyteknik - Igår: 12:37

Stormen Alfrida orsakade skador för 266 miljoner

Försäkringsbolagen har hittills betalat ut 266 miljoner kronor i ersättning för skador orsakade av stormen Alfrida, som drabbade Sverige i januari..

Nyteknik - Igår: 11:30

Elon Musk-bolagets AI skrämmer upphovsmakarna

Av rädsla för de potentiella konsekvenserna har Open AI valt att inte lansera sin nya textgenerator. Resultaten är helt enkelt för bra..

Nyteknik - Igår: 10:31

Din android kan hackas bara genom att du tittar på en bild

Att titta på en bild, det är allt som krävs för att en hackare ska kunna ta över din android-telefon..

Nyteknik - Igår: 09:26

Tekniken ska hindra ”sängrullare” från att störa nattfriden

Värmesökande sängrullare kan vara en plåga för de lättstörda. Men om separata sängar känns för drastiskt så finns nu en lösning: en säng som använder teknik från fordonsindustrin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.