SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 19 February, 04:38

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 09:37

”Vi lyfter visst klimatet i regeringsförhandlingarna””Vattenfalls kolgruvor. En flygstrategi som utgår från ökad flygtrafik. En infrastrukturplan med gigantiska satsningar på nya motorvägar. Gång på gång verkar ministerposterna ha varit viktigare än själva politiken”, skriver Aron Etzler..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Aron Etzler

Dela artikeln

782 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi lyfter, visst, klimateti , regeringsförhandlingarna
YLE - 12 maj 15 kl. 08:50

Männen styr i regeringsförhandlingarna

Endast en fjärdedel av personerna som medverkar i regeringsförhandlingarna är kvinnor. Beklagligt anser Centern, som ändå inte tror att det påverkar innehållet i förhandlingarna. Tretton personer av fyrtioåtta, alltså en dryg fjärdedel, är kvinnor i de pågående regeringsförhandlingarna.

YLE - 16 jun 14 kl. 13:37

De fem inleder regeringsförhandlingarna

De förestående regeringsförhandlingarna inleds med samma fem partier som hittills suttit i regeringen. Samlingspartiets partiordförande Alexander Stubb leder förhandlingarna mellan Samlingspartiet, Socialdemokraterna, De gröna, Svenska folkpartiet och Kristdemokraterna. Riksdagspartiernas partiordföranden och riksdagsgruppernas ordföranden möttes om saken i riksdagen på måndag eftermiddag i ett möte som lade grunden för regeringsförhandlingarna.

YLE - 19 jun 14 kl. 08:52

Regeringsförhandlingarna har avslutats

Enligt regeringssonderaren, Samlingspartiets ordförande Alexander Stubb, har diskussionerna blivit svårare då konkreta siffror har kommit på bordet. På eftermiddagen började det ryktas om att de kanske inte alls blir klara före midsommar utan återupptas på söndag kväll eller måndag. De ledande förhandlarna berättade på torsdagsförmiddagen för sina riksdagsgrupper om hur det går i förhandlingarna.

YLE - 18 maj 15 kl. 11:46

Efter uppståndelsen: Kankaanniemi får lämna regeringsförhandlingarna

Den sannfinländske riksdagsmannen Toimi Kankaanniemi är inte längre med i regeringsförhandlingarna, säger den sannfinländska riksdagsgrupens ordförande Jari Lindström. - Från och med nu är Kankaanniemi en vanlig riksdagsledamot i ledet, säger Lindström. Det är den sanktion Kankaanniemi får för att han har skickat sexuella inviter via facebook, och den här saken är härmed slutbehandlad.

YLE - 11 maj 15 kl. 14:58

Sipilä om framstegen i regeringsförhandlingarna

Regeringsförhandlingarna mellan Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet körde igång tidigare i dag. Regeringssonderare Juha Sipilä (C) håller presskonferens om resultatet av dagens förhandlingar klockan 16.30.

YLE - 14 maj 15 kl. 17:53

President Niinistö: Regeringsförhandlingarna går rappt framåt

President Sauli Niinistö säger att han är nöjd med de inledande regeringsförhandlingarna. Enligt Niinistö ser förhandlingarna ut att framskrida med fart. Den utrikespolitiska linjen och Natoskrivningen motsvarar det som diskuterats redan tidigare, sade Niinistö.

YLE - 14 maj 15 kl. 17:53

Niinistö: Regeringsförhandlingarna har fart och fläkt

President Sauli Niinistö säger att han är nöjd med de inledande regeringsförhandlingarna. Enligt Niinistö ser förhandlingarna ut att framskrida med fart och fläkt. Den utrikespolitiska linjen och Natoskrivningen motsvarar det som diskuterats redan tidigare, sade Niinistö.

YLE - 19 maj 15 kl. 16:45

Kärvare i regeringsförhandlingarna

Regeringsförhandlingarna bjöd på tisdagen på sammanbitna miner hos förhandlarna, som bollade bland annat sparpaket, skatter och vårdreformen. Det verkar som att de ideologiska skillnaderna mellan partierna börjar synas. - Skillnaderna är större nu då vi diskuterar konkreta siffror än då vi diskuterade på en principiell nivå, sade Sannfinländarnas partiordförande Timo Soini efter partiets riksdagsgrupps möte.

YLE - 19 jun 14 kl. 04:41

Regeringsförhandlingarna pågick till midnatt

Regeringsförhandlarna satt till midnatt och gallrade i önskemål och förslag om bland annat hur man ska stöda den ekonomiska tillväxten och sysselsättningen. Regeringssonderararen Alexander Stubb säger att atmosfären var bra, men att nu när det har börjat handla om siffror blir det lite svårare. Finansminister Antti Rinne har krävt mer satsningar på tillväxten - han tycker att de 600 miljoner euro som regeringen tidigare har fattat beslut om bara är en början.

YLE - 11 maj 15 kl. 12:14

Regeringsförhandlingarna fortsätter – Sannf leder diskussionen om invandring

Regeringsförhandlingarna som inleddes i dag fortsätter i arbetsgrupper. De fyra grupperna är indelade i strategifrågor, utrikes- och säkerhetspolitik, EU-frågor och invandringspolitik. Regeringssonderare Juha Sipilä (C) säger att partierna i och med arbetet i arbetsgrupperna kommer att bygga upp förtroende för varandra.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 14 timmar sedan

”Lyft brottsofferperspektivet och inför tillträdesförbud”

”Att brotten är `mindre allvarliga´ bortser från konsekvenserna som följer när en boendemiljö systematiskt och över tid utsätts för stora mängder livskvalitetsbrott”, skriver finansborgarrrådet Anna König Jerlmyr (M)..

SVT Debatt - 15 timmar sedan

”Har Karabuda läst lagtexten han ställer sig bakom?”

”När Karabuda inte avfärdar kritikerna som vilseledda eller köpta av tekniklobbyn så avfärdar han dem som spambotar”, skriver Mattias Bjärnemalm, Piratpartiet..

SVT Debatt - 16 timmar sedan

”Försök inte vifta bort vår kritik, Karabuda!”

”Vi som försvarar frihet och integritet på nätet och håller de demokratiska värdena högt viftas alltså bort som knappt existerande”, skriver två ledande företrädare för Medborgerlig Samling..

SVT Debatt - 21 timmar sedan

Rätt eller fel att stoppa flygplanet på Landvetter?

”Det kvinnan som stoppade planet på Landvetter gjorde var inte civil olydnad, det var olaglig aktivism”, säger Karapet (M). Aktivisten Rostøl håller inte med..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 11:32

Ardalan Shekarabi (S): ”Matchfixning ska inte finnas i Sverige”

Jimmy Nilsson på Spelberoendes förening: ”I Almedalen sa du, Shekarabi, att vi skulle röka ut de som inte följer svensk lag. Jag hoppas att vi snart får se den röken” Se Ardalan Shekarabis svar i klippet ovan..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 11:23

”EU ska utveckla ny teknik, inte avveckla den”

”EU ska hjälpa, inte hämma, digital utveckling och innovation. Vem vet, det kanske till och med leder till bättre dejtingappar?”, skriver Louise Grabo, CUF, i en replik..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 09:40

”Infria ditt löfte och rök ut matchfixningen, Shekarabi!”

”Vart är vi på väg? Det är naivt att hoppas på att spelbolagen själva ska ta ansvar – vi har inte tid att begå det misstaget”, skriver Björn Eriksson..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 09:12

”Skadligt, odemokratisk och dåligt för alla”

”Det förslaget som nu ligger på bordet är så skadligt, odemokratisk och dåligt för alla de européer som använder internet i någon form att jag har svårt att se hur det ska vinna stöd i EU-parlamentet”, skriver Andersson..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 09:01

”De flesta kritikerna finns inte ens på riktigt”

”De som högljutt kritiserat copyrightdirektivet tycks inte ha läst det utan utgår istället likt zombies från techgiganternas kommunicerade 'sanning', skriver Karabuda..

SVT Debatt - 14 feb 19 kl. 11:36

”Strunta i vad folk säger – se hur de handlar istället”

Greta Tidholm och Viggo Cavling deltog i Opinion live för att prata om vad som är viktigt när man dejtar; vad man ska tänka på när man träffar någon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.