SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 11 December, 20:05

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 09:37

”Vi lyfter visst klimatet i regeringsförhandlingarna””Vattenfalls kolgruvor. En flygstrategi som utgår från ökad flygtrafik. En infrastrukturplan med gigantiska satsningar på nya motorvägar. Gång på gång verkar ministerposterna ha varit viktigare än själva politiken”, skriver Aron Etzler..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Aron Etzler

Dela artikeln

752 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi lyfter, visst, klimateti , regeringsförhandlingarna
YLE - 12 maj 15 kl. 08:50

Männen styr i regeringsförhandlingarna

Endast en fjärdedel av personerna som medverkar i regeringsförhandlingarna är kvinnor. Beklagligt anser Centern, som ändå inte tror att det påverkar innehållet i förhandlingarna. Tretton personer av fyrtioåtta, alltså en dryg fjärdedel, är kvinnor i de pågående regeringsförhandlingarna.

YLE - 16 jun 14 kl. 13:37

De fem inleder regeringsförhandlingarna

De förestående regeringsförhandlingarna inleds med samma fem partier som hittills suttit i regeringen. Samlingspartiets partiordförande Alexander Stubb leder förhandlingarna mellan Samlingspartiet, Socialdemokraterna, De gröna, Svenska folkpartiet och Kristdemokraterna. Riksdagspartiernas partiordföranden och riksdagsgruppernas ordföranden möttes om saken i riksdagen på måndag eftermiddag i ett möte som lade grunden för regeringsförhandlingarna.

YLE - 19 jun 14 kl. 08:52

Regeringsförhandlingarna har avslutats

Enligt regeringssonderaren, Samlingspartiets ordförande Alexander Stubb, har diskussionerna blivit svårare då konkreta siffror har kommit på bordet. På eftermiddagen började det ryktas om att de kanske inte alls blir klara före midsommar utan återupptas på söndag kväll eller måndag. De ledande förhandlarna berättade på torsdagsförmiddagen för sina riksdagsgrupper om hur det går i förhandlingarna.

YLE - 11 maj 15 kl. 14:58

Sipilä om framstegen i regeringsförhandlingarna

Regeringsförhandlingarna mellan Centern, Sannfinländarna och Samlingspartiet körde igång tidigare i dag. Regeringssonderare Juha Sipilä (C) håller presskonferens om resultatet av dagens förhandlingar klockan 16.30.

YLE - 14 maj 15 kl. 17:53

President Niinistö: Regeringsförhandlingarna går rappt framåt

President Sauli Niinistö säger att han är nöjd med de inledande regeringsförhandlingarna. Enligt Niinistö ser förhandlingarna ut att framskrida med fart. Den utrikespolitiska linjen och Natoskrivningen motsvarar det som diskuterats redan tidigare, sade Niinistö.

YLE - 14 maj 15 kl. 17:53

Niinistö: Regeringsförhandlingarna har fart och fläkt

President Sauli Niinistö säger att han är nöjd med de inledande regeringsförhandlingarna. Enligt Niinistö ser förhandlingarna ut att framskrida med fart och fläkt. Den utrikespolitiska linjen och Natoskrivningen motsvarar det som diskuterats redan tidigare, sade Niinistö.

YLE - 18 maj 15 kl. 11:46

Efter uppståndelsen: Kankaanniemi får lämna regeringsförhandlingarna

Den sannfinländske riksdagsmannen Toimi Kankaanniemi är inte längre med i regeringsförhandlingarna, säger den sannfinländska riksdagsgrupens ordförande Jari Lindström. - Från och med nu är Kankaanniemi en vanlig riksdagsledamot i ledet, säger Lindström. Det är den sanktion Kankaanniemi får för att han har skickat sexuella inviter via facebook, och den här saken är härmed slutbehandlad.

YLE - 19 maj 15 kl. 16:45

Kärvare i regeringsförhandlingarna

Regeringsförhandlingarna bjöd på tisdagen på sammanbitna miner hos förhandlarna, som bollade bland annat sparpaket, skatter och vårdreformen. Det verkar som att de ideologiska skillnaderna mellan partierna börjar synas. - Skillnaderna är större nu då vi diskuterar konkreta siffror än då vi diskuterade på en principiell nivå, sade Sannfinländarnas partiordförande Timo Soini efter partiets riksdagsgrupps möte.

YLE - 19 jun 14 kl. 04:41

Regeringsförhandlingarna pågick till midnatt

Regeringsförhandlarna satt till midnatt och gallrade i önskemål och förslag om bland annat hur man ska stöda den ekonomiska tillväxten och sysselsättningen. Regeringssonderararen Alexander Stubb säger att atmosfären var bra, men att nu när det har börjat handla om siffror blir det lite svårare. Finansminister Antti Rinne har krävt mer satsningar på tillväxten - han tycker att de 600 miljoner euro som regeringen tidigare har fattat beslut om bara är en början.

YLE - 11 maj 15 kl. 12:14

Regeringsförhandlingarna fortsätter – Sannf leder diskussionen om invandring

Regeringsförhandlingarna som inleddes i dag fortsätter i arbetsgrupper. De fyra grupperna är indelade i strategifrågor, utrikes- och säkerhetspolitik, EU-frågor och invandringspolitik. Regeringssonderare Juha Sipilä (C) säger att partierna i och med arbetet i arbetsgrupperna kommer att bygga upp förtroende för varandra.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 10 timmar sedan

”Om Kristersson vill leda en borgerlig regering borde han bedriva borgerlig politik”

”Så länge Kristersson mest liknar en socialdemokratisk kopia är det inte särskilt konstigt att C och L tänkt att de lika gärna kunnat förhandla med originalet. Intressant är att Stefan Löfven i vissa avseenden har toppat Kristerssons bud. Olikt M har S lovat sänkt värnskatt”, skriver Kajsa Dovstad..

SVT Debatt - Igår: 14:18

”Min syster är död för att LKAB prioriterade lönsamheten”

”Jag har länge skjutit ifrån mig insikten om vad som föranledde olyckan. Jag har inte velat förstå. Men det kommer ikapp, och den ekande frågan måste besvaras”, skriver Evelina Markström..

SVT Debatt - Igår: 14:18

”Julias död ett stort misslyckande för LKAB”

”Vi tänker göra allt vi kan för att en sådan här olycka inte ska kunna ske igen”, skriver Anders Lindberg..

SVT Debatt - Igår: 14:18

Dödsolyckan i Svappavaara

Den 27 juli i år gav gallergolvet på LKAB:s pelletsverk i Svappavaara vika under 21-åriga Julia Markströms fötter. Julia föll fem meter och hennes liv gick inte att rädda..

SVT Debatt - Igår: 11:13

Göran Greider: ”Annie Lööf fegar ur”

”Det självklara och legitima i väljarnas ögon borde vara att släppa fram en Löfven-regering – eller att allianspartierna öppet deklarerar att vi accepterar ett beroende av SD för att kunna regera. Men Annie Lööf har inte kunnat välja. Hon har inte klarat av att välja mellan sin avsky för SD och sin avsky för socialdemokratin.

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Den svenska jultraditionen är att förändra menyn: Skippa Skinkan!”

”Julbordet är stadd i förändring. Gamla anrättningar som grisfötter, gädda och blodpannkaka har försvunnit och nya tillkommit, köttbullarna så sent som på 70-talet. Den svenska jultraditionen är alltså att förändra menyn.

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 13:05

EU-förslag: Bedöm vargpopulationen lokalt och regionalt

EU-kommissionen vill skärpa regleringen av vargjakten. Moderaternas Maria Malmer Stenergard kräver att regeringen agerar för att stoppa förslaget. – Här finns en stor risk att makten över den svenska vargjakten flyttas till EU, säger hon till TT..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 10:38

”Vi lever i den miljöhysteriska tiden”

”Mitt bästa argument för att överleva i denna miljöhistoriska tid är att bara under min livstid har vi klarat två minst lika stora kriser. Men att som SAS vd utlova guld och gröna skogar inom kort gör inget gott”, skriver Viggo Cavling..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 06:00

SLU: 60 vargar försvinner spårlöst varje år

Tjuvjakten på varg har ökat med närmare femtio procent och dödar i dag fler vargar än någonting annat. Totalt reduceras stammen med 20 procent årligen till följd av jaktbrott. Det visar en rapport från Sveriges Lantbruksuniversitet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.