SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 19 February, 07:43

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 06:00

SLU: 60 vargar försvinner spårlöst varje årTjuvjakten på varg har ökat med närmare femtio procent och dödar i dag fler vargar än någonting annat. Totalt reduceras stammen med 20 procent årligen till följd av jaktbrott. Det visar en rapport från Sveriges Lantbruksuniversitet..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet

Dela artikeln

4259 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SLU60 , vargar, försvinner, spårlöstvarje , år
DalaDemokraten - 19 apr 16 kl. 17:46

Vargar försvinner

Så långt tillbaka som jag kan minnas så har det alltid funnits personer som har lyckats decimera icke önskvärda rovdjur, och dessa finns "nog kvar" även idag. De kan och har nästan alltid kunnat fortsätta med sin verksamhet under hela sitt liv, och aldrig åkt fast, beroende på en näst intill övernaturlig slughet och beräkningsförmåga..

BT - 26 okt 12 kl. 08:22

Jägarnas strejk varglobbyns fel

När varglobbyn nu vill ha en obegränsad vargstam så försvinner vår möjlighet till jakt med våra hundar. Är det då så konstigt om vi jägare protesterar och strejkar, frågar sig Kjell Lennartsson från Svenljungagruppen. Vi eftersöksjägare utför normalt eftersök på trafikskadat vilt alla dagar om året, i alla väder med egen utrustning och med specialtränade hundar.

YLE - 18 dec 14 kl. 13:05

Det kan bli vargjakt i Karlebyregionen nästa år

Det kan bli tillåtet att jaga varg i Finland nästa år. Hittills har man bara fått skjuta varg med undantagstillstånd, nu kan det bli en ändring och i Karlebyregionen lär det bli jakt i februari. Så gott som dagligen ser någon varg i trakten av Toholampi.

Magazin24 - 21 feb 13 kl. 14:12

Vargen och förtrycket av landsbygden

JAN KALLBERG Vargfrågan handlar inte bara om vargen i sig ? eftersom en förkrossande del av de som har en åsikt om vargen aldrig är ute i skog eller natur i Bergslagen ? utan det handlar om makt.

Alliansfritt Sverige - 25 nov 13 kl. 11:49

Möt den moderata riksdagskandidat som vill utrota vargen för att få mer mat

Vissa har mer otur än andra när de tänker. Men ibland går går det så långt när man tänker fel att man blir moderat riksdagskandidat. Och då finns det hur mycket potential för konstigheter som helst.

YLE - 15 jan 15 kl. 11:55

Tolv jägare döms för vargjakten

Totalt 12 jägare döms för att ha skjutit tre vargar i Perho vintern 2013. Tingsrätten i Karleby dömer männen till villkorligt fängelse i ett år och två månader, de får också jaktförbud i fyra år. Tingsrätten anser att männen har jagat varg.

BT - 16 nov 14 kl. 12:58

Forskare sågar ekologisk mat

Ställs det svenska jordbruket om till 100 procent ekologiskt skulle bara hälften så mycket mat produceras på den åkerareal vi har i dag, hävdar fyra forskare vid SLU i en mycket ekokritisk debattartikel. "Forskarna ser bara en del av verkligheten", kommenterar Naturskyddsföreningen. Forskarna anser att stödet till ekologisk odling - cirka 500 miljoner kronor per år - skulle göra "mer nytta i det vanliga jordbrukets miljöanpassning", skriver de på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt.

Sydsvenskan - 10 mar 15 kl. 11:21

Kritik mot slopat beteskrav för kor

Sveriges mjölkbönder vill ta bort kravet på att kor i modern lösdrift ska beta utomhus. Även LRF Mjölk, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet vill detta, rapporterar ATL, lantbrukets affärstidning. Men nu kommer kritik från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och från Ica.

Helsingborgs Dagblad - 10 mar 15 kl. 11:21

Kritik mot slopat beteskrav för kor

Sveriges mjölkbönder vill ta bort kravet på att kor i modern lösdrift ska beta utomhus. Även LRF Mjölk, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet vill detta, rapporterar ATL, lantbrukets affärstidning. Men nu kommer kritik från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och från Ica.

BT - 12 aug 14 kl. 13:35

Storbranden inte stor

Den omfattande skogsbranden i Västmanland är den största i modern tid i Sverige – men internationellt sett är den liten. Jämfört med vissa bränder i Asien, Nordamerika och Australien försvinner den på kartan. Många av dessa bränder har brett ut sig över tusentals kvadratkilometer, och årligen eldhärjas mycket stora arealer i västra USA, Sibirien och sydöstra Australien.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 17 timmar sedan

”Lyft brottsofferperspektivet och inför tillträdesförbud”

”Att brotten är `mindre allvarliga´ bortser från konsekvenserna som följer när en boendemiljö systematiskt och över tid utsätts för stora mängder livskvalitetsbrott”, skriver finansborgarrrådet Anna König Jerlmyr (M)..

SVT Debatt - 18 timmar sedan

”Har Karabuda läst lagtexten han ställer sig bakom?”

”När Karabuda inte avfärdar kritikerna som vilseledda eller köpta av tekniklobbyn så avfärdar han dem som spambotar”, skriver Mattias Bjärnemalm, Piratpartiet..

SVT Debatt - 19 timmar sedan

”Försök inte vifta bort vår kritik, Karabuda!”

”Vi som försvarar frihet och integritet på nätet och håller de demokratiska värdena högt viftas alltså bort som knappt existerande”, skriver två ledande företrädare för Medborgerlig Samling..

SVT Debatt - Igår: 07:00

Rätt eller fel att stoppa flygplanet på Landvetter?

”Det kvinnan som stoppade planet på Landvetter gjorde var inte civil olydnad, det var olaglig aktivism”, säger Karapet (M). Aktivisten Rostøl håller inte med..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 11:32

Ardalan Shekarabi (S): ”Matchfixning ska inte finnas i Sverige”

Jimmy Nilsson på Spelberoendes förening: ”I Almedalen sa du, Shekarabi, att vi skulle röka ut de som inte följer svensk lag. Jag hoppas att vi snart får se den röken” Se Ardalan Shekarabis svar i klippet ovan..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 11:23

”EU ska utveckla ny teknik, inte avveckla den”

”EU ska hjälpa, inte hämma, digital utveckling och innovation. Vem vet, det kanske till och med leder till bättre dejtingappar?”, skriver Louise Grabo, CUF, i en replik..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 09:40

”Infria ditt löfte och rök ut matchfixningen, Shekarabi!”

”Vart är vi på väg? Det är naivt att hoppas på att spelbolagen själva ska ta ansvar – vi har inte tid att begå det misstaget”, skriver Björn Eriksson..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 09:12

”Skadligt, odemokratisk och dåligt för alla”

”Det förslaget som nu ligger på bordet är så skadligt, odemokratisk och dåligt för alla de européer som använder internet i någon form att jag har svårt att se hur det ska vinna stöd i EU-parlamentet”, skriver Andersson..

SVT Debatt - 15 feb 19 kl. 09:01

”De flesta kritikerna finns inte ens på riktigt”

”De som högljutt kritiserat copyrightdirektivet tycks inte ha läst det utan utgår istället likt zombies från techgiganternas kommunicerade 'sanning', skriver Karabuda..

SVT Debatt - 14 feb 19 kl. 11:36

”Strunta i vad folk säger – se hur de handlar istället”

Greta Tidholm och Viggo Cavling deltog i Opinion live för att prata om vad som är viktigt när man dejtar; vad man ska tänka på när man träffar någon..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.