SVT Debatt > Opinion

Tuesday, 11 December, 18:59

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 06:00

SLU: 60 vargar försvinner spårlöst varje årTjuvjakten på varg har ökat med närmare femtio procent och dödar i dag fler vargar än någonting annat. Totalt reduceras stammen med 20 procent årligen till följd av jaktbrott. Det visar en rapport från Sveriges Lantbruksuniversitet..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet

Dela artikeln

3875 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SLU60 , vargar, försvinner, spårlöstvarje , år
DalaDemokraten - 19 apr 16 kl. 17:46

Vargar försvinner

Så långt tillbaka som jag kan minnas så har det alltid funnits personer som har lyckats decimera icke önskvärda rovdjur, och dessa finns "nog kvar" även idag. De kan och har nästan alltid kunnat fortsätta med sin verksamhet under hela sitt liv, och aldrig åkt fast, beroende på en näst intill övernaturlig slughet och beräkningsförmåga..

BT - 26 okt 12 kl. 08:22

Jägarnas strejk varglobbyns fel

När varglobbyn nu vill ha en obegränsad vargstam så försvinner vår möjlighet till jakt med våra hundar. Är det då så konstigt om vi jägare protesterar och strejkar, frågar sig Kjell Lennartsson från Svenljungagruppen. Vi eftersöksjägare utför normalt eftersök på trafikskadat vilt alla dagar om året, i alla väder med egen utrustning och med specialtränade hundar.

YLE - 18 dec 14 kl. 13:05

Det kan bli vargjakt i Karlebyregionen nästa år

Det kan bli tillåtet att jaga varg i Finland nästa år. Hittills har man bara fått skjuta varg med undantagstillstånd, nu kan det bli en ändring och i Karlebyregionen lär det bli jakt i februari. Så gott som dagligen ser någon varg i trakten av Toholampi.

Magazin24 - 21 feb 13 kl. 14:12

Vargen och förtrycket av landsbygden

JAN KALLBERG Vargfrågan handlar inte bara om vargen i sig ? eftersom en förkrossande del av de som har en åsikt om vargen aldrig är ute i skog eller natur i Bergslagen ? utan det handlar om makt.

Alliansfritt Sverige - 25 nov 13 kl. 11:49

Möt den moderata riksdagskandidat som vill utrota vargen för att få mer mat

Vissa har mer otur än andra när de tänker. Men ibland går går det så långt när man tänker fel att man blir moderat riksdagskandidat. Och då finns det hur mycket potential för konstigheter som helst.

YLE - 15 jan 15 kl. 11:55

Tolv jägare döms för vargjakten

Totalt 12 jägare döms för att ha skjutit tre vargar i Perho vintern 2013. Tingsrätten i Karleby dömer männen till villkorligt fängelse i ett år och två månader, de får också jaktförbud i fyra år. Tingsrätten anser att männen har jagat varg.

BT - 16 nov 14 kl. 12:58

Forskare sågar ekologisk mat

Ställs det svenska jordbruket om till 100 procent ekologiskt skulle bara hälften så mycket mat produceras på den åkerareal vi har i dag, hävdar fyra forskare vid SLU i en mycket ekokritisk debattartikel. "Forskarna ser bara en del av verkligheten", kommenterar Naturskyddsföreningen. Forskarna anser att stödet till ekologisk odling - cirka 500 miljoner kronor per år - skulle göra "mer nytta i det vanliga jordbrukets miljöanpassning", skriver de på Svenska Dagbladets debattsida Brännpunkt.

Sydsvenskan - 10 mar 15 kl. 11:21

Kritik mot slopat beteskrav för kor

Sveriges mjölkbönder vill ta bort kravet på att kor i modern lösdrift ska beta utomhus. Även LRF Mjölk, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet vill detta, rapporterar ATL, lantbrukets affärstidning. Men nu kommer kritik från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och från Ica.

Helsingborgs Dagblad - 10 mar 15 kl. 11:21

Kritik mot slopat beteskrav för kor

Sveriges mjölkbönder vill ta bort kravet på att kor i modern lösdrift ska beta utomhus. Även LRF Mjölk, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centerpartiet vill detta, rapporterar ATL, lantbrukets affärstidning. Men nu kommer kritik från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och från Ica.

BT - 12 aug 14 kl. 13:35

Storbranden inte stor

Den omfattande skogsbranden i Västmanland är den största i modern tid i Sverige – men internationellt sett är den liten. Jämfört med vissa bränder i Asien, Nordamerika och Australien försvinner den på kartan. Många av dessa bränder har brett ut sig över tusentals kvadratkilometer, och årligen eldhärjas mycket stora arealer i västra USA, Sibirien och sydöstra Australien.

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 9 timmar sedan

”Om Kristersson vill leda en borgerlig regering borde han bedriva borgerlig politik”

”Så länge Kristersson mest liknar en socialdemokratisk kopia är det inte särskilt konstigt att C och L tänkt att de lika gärna kunnat förhandla med originalet. Intressant är att Stefan Löfven i vissa avseenden har toppat Kristerssons bud. Olikt M har S lovat sänkt värnskatt”, skriver Kajsa Dovstad..

SVT Debatt - Igår: 14:18

”Min syster är död för att LKAB prioriterade lönsamheten”

”Jag har länge skjutit ifrån mig insikten om vad som föranledde olyckan. Jag har inte velat förstå. Men det kommer ikapp, och den ekande frågan måste besvaras”, skriver Evelina Markström..

SVT Debatt - Igår: 14:18

”Julias död ett stort misslyckande för LKAB”

”Vi tänker göra allt vi kan för att en sådan här olycka inte ska kunna ske igen”, skriver Anders Lindberg..

SVT Debatt - Igår: 14:18

Dödsolyckan i Svappavaara

Den 27 juli i år gav gallergolvet på LKAB:s pelletsverk i Svappavaara vika under 21-åriga Julia Markströms fötter. Julia föll fem meter och hennes liv gick inte att rädda..

SVT Debatt - Igår: 11:13

Göran Greider: ”Annie Lööf fegar ur”

”Det självklara och legitima i väljarnas ögon borde vara att släppa fram en Löfven-regering – eller att allianspartierna öppet deklarerar att vi accepterar ett beroende av SD för att kunna regera. Men Annie Lööf har inte kunnat välja. Hon har inte klarat av att välja mellan sin avsky för SD och sin avsky för socialdemokratin.

SVT Debatt - Igår: 07:00

”Den svenska jultraditionen är att förändra menyn: Skippa Skinkan!”

”Julbordet är stadd i förändring. Gamla anrättningar som grisfötter, gädda och blodpannkaka har försvunnit och nya tillkommit, köttbullarna så sent som på 70-talet. Den svenska jultraditionen är alltså att förändra menyn.

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 13:05

EU-förslag: Bedöm vargpopulationen lokalt och regionalt

EU-kommissionen vill skärpa regleringen av vargjakten. Moderaternas Maria Malmer Stenergard kräver att regeringen agerar för att stoppa förslaget. – Här finns en stor risk att makten över den svenska vargjakten flyttas till EU, säger hon till TT..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 10:38

”Vi lever i den miljöhysteriska tiden”

”Mitt bästa argument för att överleva i denna miljöhistoriska tid är att bara under min livstid har vi klarat två minst lika stora kriser. Men att som SAS vd utlova guld och gröna skogar inom kort gör inget gott”, skriver Viggo Cavling..

SVT Debatt - 06 dec 18 kl. 09:37

”Vi lyfter visst klimatet i regeringsförhandlingarna”

”Vattenfalls kolgruvor. En flygstrategi som utgår från ökad flygtrafik. En infrastrukturplan med gigantiska satsningar på nya motorvägar.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.