PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 12 December, 13:18

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 08:23

Autoliv reserverar 1,9 miljarder för eventuella EU-böter”Enligt ledningens bästa uppskattning och baserat på rådgivning från legala rådgivare, kommer bolaget att, relaterat till den återstående delen av EU-kommissionens utredning, reservera 210 miljoner USA-dollar i fjärde kvartalet 2018”, skriver Autoliv. Bedömningen är att böterna kan komma under första halvåret 2019, men det kan eventuellt bli senare än så. Böterna är troligen inte avdragsgilla, skriver bolaget. Bakgrunden är att Autoliv sedan sommaren 2011 utretts för ”konkurrenshämmande beteende” bland leverantörer av bilsäkerhetssystem inom EU. EU-kommissionen har tidigare, i november 2017, slutfört en mindre del av utredningen och utfärdade då böter till bolaget, som betalades under det första kvartalet 2018.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EU, USA, Autoliv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Autoliv, reserverar, 1,9, miljarderför , eventuella, EU-böter
DI - 06 dec 18 kl. 08:15

Autoliv reserverar 1,9 miljarder – befarar konkurrensböter från EU

Autoliv befarar att EU-kommissionen kommer att utfärda ytterligare böter i samband med den återstående delen av utredningen om konkurrensbrott och reserverar därför motsvarande nästan 1,9 miljarder kronor..

DI - 18 apr 11 kl. 09:08

Autoliv redo låna 7 miljarder kronor

Autoliv har tecknat avtal med ett bankkonsortium som ger möjlighet att låna 1,1 miljarder dollar, motsvarande 6,8 miljarder kronor..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fabege reserverar 1,9 miljarder

Fastighetsbolaget Fabege kommer i sin halvårsrapport för 2012 att göra en reservering om 1,9 miljarder kronor med anledning av tvisterna med Skatteverket. Resterande del av verkets skattekrav på Fabege, 0,8 miljarder kronor, redovisas liksom tidigare som en så kallad eventualförpliktelse, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Fabege har överklagat upptaxeringen och räknar med beslut i kammarrätten i höst.

SvD - 03 jul 12 kl. 08:09

Fabege reserverar 1,9 miljarder

Fastighetsbolaget Fabege kommer i sin halvårsrapport för 2012 att göra en reservering om 1,9 miljarder kronor med anledning av tvisterna med Skatteverket..

Affärsvärlden - 22 sep 15 kl. 11:51

VW reserverar 60 miljarder för miljöskandalen

Volkswagen reserverar 6,5 miljarder euro, drygt 60 miljarder kronor, i det tredje kvartalet mot bakgrund av utsläppsanklagelserna i USA..

DI - 14 okt 18 kl. 20:55

Getinge reserverar miljardbelopp för skadeståndssmäll

Getinge reserverar 1,8 miljarder kronor för förväntade kostnader med anledning av skadeståndskrav i USA och Kanada som riktats mot dotterbolaget mot Atrium Medicals kirurgiska nätimplantat som används vid bråckoperationer. Det framgår av ett pressmeddelande på söndagskvällen..

DI - 24 feb 15 kl. 09:00

Autoliv expanderar i Ungern

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv ska investera 11 miljarder forint, motsvarande cirka 41 miljoner dollar, till 2018 i att expandera sin ungerska bilbältesfabrik, uppgav den ungerska regeringen på måndagen enligt Dow Jones Newswires..

Realtid - 14 okt 18 kl. 23:20

Getinge stäms på miljarder av patienter i USA - fler stämningar kan följa

Getinge reserverar 1,8 miljarder kronor för kostnader som kan uppstå efter en lång rad stämningar och skadeståndskrav från patienter i USA och Kanada mot dotterbolaget Atrium Medicals kirurgiska nätimplantat. Getinge bestrider kraven, och flaggar samtidigt för att de i sin tur kan komma att stämma sina försäkringsbolag..

Affärsvärlden - 06 dec 18 kl. 08:50

Autoliv räknar med miljardböter

Autoliv befarar att EU-kommissionen kommer att utfärda ytterligare böter i samband med den återstående delen av utredningen om konkurrensbrott och reserverar därför motsvarande nästan 1,9 miljarder kronor..

Dagens PS - 14 sep 17 kl. 07:38

Autoliv styckas – ska skapa två bolag

Planen är att skapa separata bolag av två nuvarande affärssegment. Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv anordnar i dag en kapitalmarknadsdag i Frankfurt och har under morgonen meddelat att en strategisk översyn av verksamhetsstrukturen ska genomföras. Planen är att skapa separata bolag av de två nuvarande affärssegmenten Passive Safety och Electronics.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 10 minuter sedan

ABG: Skanska lågt värderat

”Marknaden prisar alltså in att byggdelens marginal kommer att röra sig ned till noll och stanna där för evigt”, skriver investmentbanken. Skanska har problem inom sin amerikanska byggverksamhet, vilket föranlett en rad nedskrivningar under de senaste åren. ”Trots massiva nedskrivningar även under 2018 bedömer vi att vinsten per aktie når upp till 10:3 kronor (12 kronor 2017), vilket indikerar ett p/e under 14.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Här är Keplers aktiefavoriter inför 2019

Det kommande året förefaller bli svårnavigerat för investerare, med en vikande global konjunktur i kombination med trots allt förmodligen försiktigt optimistiska vinstprognoser. Avtagande riskvilja, försiktiga strategier och allmän nervositet väntas prägla börsklimatet. Även i svåra marknader går det dock inte att undvika aktier helt, även om ”maximal likviditet” rekommenderas för årets inledning.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Uppgifter: ABB nära sälja kraftdivisionen till Hitachi

Hitachis styrelse bekräftade på onsdagen att det går vidare med planen att genomföra affären och att parterna snart kommer att genomföra en slutlig värdering av tillgångarna inom Power Grids. Ett avtal kan vara klart så snart som denna vecka, skriver Nikkei.  .

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Inflationen lägre än Riksbankens prognos

Konsumentpriserna sjönk 0,1 procent i november jämfört med föregående månad, enligt SCB. KPI-inflationen var 2,0 procent. Enligt SME Direkts prognosenkät väntade analytikerna att KPI skulle ha varit oförändrade på månadsbasis och stigit med 2,0 procent jämfört med samma månad föregående år.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Så går det för konsultbolaget i premiären

C.A.G är ett konsultbolag verksamt inom IT-management, systemutveckling, drift & förvaltning och utbildning, med fokus mot bank & finans, hälsa, vård & omsorg samt försvar.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är onsdagens analyser

Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för fastighetsbolaget Hemfosa till 89 kr från 143 kr efter avknoppningen av Nyfosa. Rekommendationen för ”nya” Hemfosa blir köp. ”Hyresökningar i kommunservicefastigheter är mindre volatila än i den mer cykliska kontorsmarknaden.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Andelen misslyckade bostadsaffärer minskar

”Vi verkar nu se ett trendbrott där andelen misslyckade affärer i oktober och november är lägre än de var 2017. Extra intressant är att andelen dessutom minskade i november i år, medan säsongsmönstret verkar vara att andelen misslyckade affärer i stället ökar i november. Detta kan tyda på att köpare och säljare har lättare att komma överens”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Stillfront i jätteaffär

Köpeskillingen är på 20 miljoner euro, varav cirka 14 miljoner euro betalas kontant och resterande cirka 6 miljoner med 425.913 nyemitterade aktier i Stillfront. ”Playa Games portfölj och pipeline av spel passar perfekt in i vår spelportfölj och ökar möjligheter för synergier inom gruppen”, säger Stillfronts vd Jörgen Larsson.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Hernhag: En brokig skara uppköpskandidater

Tisdagens budpliktsbud på Radisson är ingen överraskning. Vi har tagit upp hotellbolaget som uppköpskandidat både 2014  och 2015 . Budet på 40 kr är inte långt från kurstopparna på 40-45 kr som vi sett under 2010-talet.

PrivataAffärer - Igår: 08:49

Radisson: kinesiska storÄgaren jin jiang budpliktar 40 kr/aktie

  Under hösten har Jin Jiang tagit över som majoritetsägare i Radisson genom köp av HNA:s dryga 50 procent av aktierna för 35 kronor per aktie. Budpliktsbudet om 40 kronor motsvarar en premie om 9,6 procent jämfört med måndagens stängningskurs om 36:50 kronor.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.