PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 23 February, 20:11

PrivataAffärer - 06 dec 18 kl. 08:23

Autoliv reserverar 1,9 miljarder för eventuella EU-böter”Enligt ledningens bästa uppskattning och baserat på rådgivning från legala rådgivare, kommer bolaget att, relaterat till den återstående delen av EU-kommissionens utredning, reservera 210 miljoner USA-dollar i fjärde kvartalet 2018”, skriver Autoliv. Bedömningen är att böterna kan komma under första halvåret 2019, men det kan eventuellt bli senare än så. Böterna är troligen inte avdragsgilla, skriver bolaget. Bakgrunden är att Autoliv sedan sommaren 2011 utretts för ”konkurrenshämmande beteende” bland leverantörer av bilsäkerhetssystem inom EU. EU-kommissionen har tidigare, i november 2017, slutfört en mindre del av utredningen och utfärdade då böter till bolaget, som betalades under det första kvartalet 2018.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EU, USA, Autoliv

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Autoliv, reserverar, 1,9, miljarderför , eventuella, EU-böter
DI - 06 dec 18 kl. 08:15

Autoliv reserverar 1,9 miljarder – befarar konkurrensböter från EU

Autoliv befarar att EU-kommissionen kommer att utfärda ytterligare böter i samband med den återstående delen av utredningen om konkurrensbrott och reserverar därför motsvarande nästan 1,9 miljarder kronor..

DI - 18 apr 11 kl. 09:08

Autoliv redo låna 7 miljarder kronor

Autoliv har tecknat avtal med ett bankkonsortium som ger möjlighet att låna 1,1 miljarder dollar, motsvarande 6,8 miljarder kronor..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fabege reserverar 1,9 miljarder

Fastighetsbolaget Fabege kommer i sin halvårsrapport för 2012 att göra en reservering om 1,9 miljarder kronor med anledning av tvisterna med Skatteverket. Resterande del av verkets skattekrav på Fabege, 0,8 miljarder kronor, redovisas liksom tidigare som en så kallad eventualförpliktelse, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Fabege har överklagat upptaxeringen och räknar med beslut i kammarrätten i höst.

SvD - 03 jul 12 kl. 08:09

Fabege reserverar 1,9 miljarder

Fastighetsbolaget Fabege kommer i sin halvårsrapport för 2012 att göra en reservering om 1,9 miljarder kronor med anledning av tvisterna med Skatteverket..

Affärsvärlden - 22 sep 15 kl. 11:51

VW reserverar 60 miljarder för miljöskandalen

Volkswagen reserverar 6,5 miljarder euro, drygt 60 miljarder kronor, i det tredje kvartalet mot bakgrund av utsläppsanklagelserna i USA..

DI - 14 okt 18 kl. 20:55

Getinge reserverar miljardbelopp för skadeståndssmäll

Getinge reserverar 1,8 miljarder kronor för förväntade kostnader med anledning av skadeståndskrav i USA och Kanada som riktats mot dotterbolaget mot Atrium Medicals kirurgiska nätimplantat som används vid bråckoperationer. Det framgår av ett pressmeddelande på söndagskvällen..

DI - 24 feb 15 kl. 09:00

Autoliv expanderar i Ungern

Bilsäkerhetsföretaget Autoliv ska investera 11 miljarder forint, motsvarande cirka 41 miljoner dollar, till 2018 i att expandera sin ungerska bilbältesfabrik, uppgav den ungerska regeringen på måndagen enligt Dow Jones Newswires..

Realtid - 14 okt 18 kl. 23:20

Getinge stäms på miljarder av patienter i USA - fler stämningar kan följa

Getinge reserverar 1,8 miljarder kronor för kostnader som kan uppstå efter en lång rad stämningar och skadeståndskrav från patienter i USA och Kanada mot dotterbolaget Atrium Medicals kirurgiska nätimplantat. Getinge bestrider kraven, och flaggar samtidigt för att de i sin tur kan komma att stämma sina försäkringsbolag..

Affärsvärlden - 06 dec 18 kl. 08:50

Autoliv räknar med miljardböter

Autoliv befarar att EU-kommissionen kommer att utfärda ytterligare böter i samband med den återstående delen av utredningen om konkurrensbrott och reserverar därför motsvarande nästan 1,9 miljarder kronor..

Dagens PS - 14 sep 17 kl. 07:38

Autoliv styckas – ska skapa två bolag

Planen är att skapa separata bolag av två nuvarande affärssegment. Fordonssäkerhetsbolaget Autoliv anordnar i dag en kapitalmarknadsdag i Frankfurt och har under morgonen meddelat att en strategisk översyn av verksamhetsstrukturen ska genomföras. Planen är att skapa separata bolag av de två nuvarande affärssegmenten Passive Safety och Electronics.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - Igår: 17:40

Avanza drar tillbaka årsredovisningen

”Anledningen är sanktionsavgiften från Finansinspektionen som kommer att inkluderas i resultatet för 2018, i enlighet med redovisningsprinciperna i IAS 10 Händelser efter rapportperioden”, uppger Avanza Bank i ett pressmeddelande. Ny publicering kommer att ske den 26 februari 2019, med någon dags fördröjning av den engelska översättningen. Den föreslagna utdelningen för 2018 förändras inte, betonar Avanza Bank.

PrivataAffärer - Igår: 15:00

Ny boom för europeiska ETF:er

Det visar en analys av de europeiska kapitalflödena som gjorts av Lyxor, den franska banken Société Générales kapitalförvaltning. – Ser vi till aktiesidan generellt så har inflödet ökat kraftigt och motsvarar cirka 1,6 miljarder euro i januari. Om vi bryter upp detta i geografisk exponering så noterar vi störst intresse för tillväxtmarknads-ETF:er, säger Adam Laird, chef ETF strategi Norra Europa på Lyxor.

PrivataAffärer - Igår: 11:38

Trading Direkt: Bornold om Swedbankskandalen

Makrochefen Mikael Sandbladh gästade också studion för att bland annat prata om handelskonflikten mellan USA-Kina. I teknisk analys fanns Tobbe Rosén som bland annat analyserade tittarönskemålen Sampo, Enquest och Nobina. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Swedbank Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P500 Aktier: Assa Abloy, Swedbank, Ericsson, Crunchfish, Fingerprint Valutor: USD/SEK, EUR/SEK Råvaror: Koppar, guld, råolja (Brent) Tittarönskemål: H+H International, Arctic Paper, Sampo, Xintela, Oncopeptides, Enquest, Dustin Group, Mycronic, Nobina, Bayn Europe, Minesto, G5 Entertainment, Stillfront Group, Itab  .

PrivataAffärer - Igår: 11:19

Hernhag: En bra tillväxtaktie

Anita: Hej ! Vad tror du Evolution Gaming? De hade en mycket bra rapport och till och med Börsveckan var imponerade.

PrivataAffärer - Igår: 11:00

Här är fredagens färska analyser

Barclays Capital sänker riktkursen för Net Ent till 37 kr från 41 kr. Rekommendationen jämvikt upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - Igår: 10:05

Riksbankschef öppnar för räntehöjning i april

Läs även: Ingen anledning ändra räntan ”Men allt tyder än så länge på att det är klokt att avvakta till andra halvåret i år innan räntan höjs nästa gång”, fortsatte han. Martin Flodén påpekade att kronans försvagning efter räntehöjningen i december ”är överraskande eftersom förväntningarna på omvärldens penningpolitik har skiftat i mer expansiv riktning under den här periodens

PrivataAffärer - Igår: 09:42

Bomarknaden: För få har råd med nyproducerat

Det visar Svensk Nyproduktions årsrapport över Stockholms nyproduktionsmarknad 2018, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Vår sammanställning visar att det finns en påtaglig skillnad mellan betalningsförmåga och pris för de bostäder som säljstartat i Stockholms län. Detta är en av många aspekter som är del av förklaringen till den avtagande försäljning som präglade 2018 på flera håll i länet”, säger Jesper Höök, analysansvarig vid Svensk Nyproduktion, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - Igår: 09:47

Riksbanken: Ingen anledning ändra räntan

Det noterades vid Riksbankens penningpolitiska möte den 12 februari, enligt en sammanfattning av protokollet i ett pressmeddelande. Även om det finns en del blandade signaler kvarstår bilden av en stark svensk konjunktur och förutsättningarna för att inflationen ska vara kvar nära 2 procent kommande år har inte förändrats i någon större utsträckning. Det var därför lämpligt att lämna räntan oförändrad och liksom i december indikera att nästa höjning sker under andra halvåret 2019.

PrivataAffärer - Igår: 08:14

Starkt uppåt för hissbolaget

Resultatet per aktie uppgick till 2,65 kr. Här väntades 1,82 kr. Nettoomsättningen uppgick till 1.

PrivataAffärer - Igår: 07:44

Klart sämre än väntat för Elekta

Omsättningen uppgick till 3.320 miljoner kr (2.756).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.