Expressen > Opinion

Saturday, 16 February, 06:02

Expressen - 06 dec 18 kl. 06:16

Staten kan inte garantera kvinnors säkerhet längreÅtgärder för att stoppa de skenande sexualbrotten skulle stå högt upp på en moderatledd regerings dagordning.Här är våra förslag för att stärka kvinnors trygghet, skriver partiets rättspolitiska talesperson Tomas Tobé..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tomas Tobé

Dela artikeln

16719 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statenkan inte , garantera, kvinnors, säkerhetlängre
YA - 31 okt 14 kl. 03:50

Kvinnors säkerhet allas ansvar

Hey baby, ropar männen. Le mot mig!
Under de senaste dagarna jag gång på gång stött på en viss Youtubevideo i olika sociala medier.

Västerbottens Folkblad - 11 aug 18 kl. 16:00

”Kan staten vara bankens säkerhet?”

Det kan ofta vara ett problem att låna pengar till investeringar i landsbygd. Men hur skulle det vara om staten gick in som borgenär? Ett av de stora käpparna i maskineriet när det kommer till en levande landsbygd är bankerna.

Barometern - 02 mar 14 kl. 10:01

"Ryssland hotar Europas fred och säkerhet"

Ukraina kallar in landets alla militära reservförband, rapporterar AFP och Reuters. USA:s president Barack Obama anklagar Ryssland för brott mot internationell rätt. Ukrainas nya regering varnar för krig.

YLE - 08 nov 13 kl. 08:12

"Staten ska inte övervaka din Facebook"

På torsdagen beslöt regeringen att skynda på lagstiftningen större rätt att övervaka datatrafik och snabbare ingripa vid dataintrång. Men det här betyder inte att privatpersoner ska behöva vara rädda om sin mail och vad de skriver på sociala medier, lovar försvarsminister Carl Haglund (SFP). - Vi har idag en realitet där tekniken har sprungit förbi myndigheterna och lagstiftningen.

YLE - 24 mar 17 kl. 12:48

Inhägnad ska garantera säkerheten kring silorna i Vasa

Nästa vecka kommer silorna intill Academill att inhägnas. Den konditionsutredning som nyligen gjordes rekommenderar att förbipasserande inte ska komma i närheten av silornas väggar. I rekommendationerna står det också att löst material ska avlägsnas från yttertaket och att man ska förhindra användning av husstegarna och skorstensstegarna för att garantera allas säkerhet.

UNT - 05 apr 13 kl. 18:48

Kan inte lova diplomaters säkerhet

Nordkorea har kallat till sig utländska diplomater och förklarat att man inte kan garantera deras säkerhet efter den 10 april. De utländska ambassaderna uppmanas att "överväga" att ta hem personal från Pyongyang.UD menar att de "ser med stor oro på situationen"..

Eurosport - 16 jan 14 kl. 07:23

Tennis - Australian Open - Värmen hotar spelarnas säkerhet - spelet stoppat på sidobanorna

Extremvärmen blev till slut för mycket även för arrangören. Australian Open har valt att stänga spelet på sidobanorna för att garantera spelaras säkerhet. Matcherna arenorna utrustade med tak fortsätter..

YLE - 04 jan 16 kl. 12:13

Afrikaner i Ylivieska rädda för sin säkerhet

Stämningen i Ylivieska har försämrats kraftigt efter grundlösa våldtäktsanklagelser mot asylsökande afrikaner, som bor på en mottagningscentral i staden. Afrikanerna säger att de har blivit utsatta för hot och smädelser och att de inte känner sig trygga. De ska också ha riktat en vädjan till staden och polisen om att myndigheterna skulle garantera deras säkerhet.

SmålandsPosten - 22 feb 17 kl. 10:32

Barnens säkerhet kan inte garanteras

Personal på fritidshemmet kan inte längre garantera barnens säkerhet. Nu har de skickat in en skrivelse till kommunen..

Dalarnas tidningar - 06 jun 14 kl. 05:49

Leksand kan inte garantera Birgittas säkerhet

Agneta Ivåker är sektorchef vård och omsorg i Leksands kommun. Hon vill inte uttala sig om enskilda ärenden..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 19 timmar sedan

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

Expressen - 23 timmar sedan

Björklunds största styrka blev till slut en belastning

Ingen i Liberalerna vill öppet ifrågasätta att dagens partiledning ska vaska fram Jan Björklunds efterträdare. Hur ska de som ledde oss ner i detta ras kunna leda processen?Krismedvetenheten är häpnadsväckande usel i mitt parti, skriver Jasenko Selimovic..

Expressen - Igår: 12:21

C blundar för följderna av sin migrationspolitik

Som läkare försöker jag förutse konsekvenserna av mina beslut. C-toppen Anders W Jonssons replik om humanitär skyddsgrund får mig att undra om han som politiker gör detsamma, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - Igår: 06:30

De försöker fortfarande mörda Salman Rushdie

Idag är det 30 år sedan författare Salman Rushdie fick ett pris på sitt huvud, senast 2016 aktualiserades fatwan när iranska tidningar höjde belöningen.Jesper Bengtsson skriver att yttrandefrihetens nya vindar på 90-talet i dag är en parentes mellan två repressiva epoker. .

Expressen - Igår: 06:10

Markera nu – kalla upp Rysslands ambassadör

Sverige kan inte passivt se på när ett land, dessutom i vårt närområde, bedriver utrensning av personer baserat på deras sexuella läggning.Vi vill se utökade sanktioner mot Ryssland på grund av övergreppen, skriver Fredrik Malm och Joar Forssell (L)..

Expressen - I förrgår: 17:49

En överläkare utan koll på svensk lag

Centerpartiets Anders W Jonsson svarar på Stefan Krakowskis kritik mot hur läkarna kommer att påverkas av den kommande migrationspolitiken:”Det är inte vi läkare som avgör om någon ska få stanna i Sverige. Det har det aldrig varit.” .

Expressen - I förrgår: 06:10

Strandhäll och Löfven förvanskar sanningen

Den svenska liberala demokratin räddas av Januariöverenskommelsen! I alla fall om man ska tro Stefan Löfven och andra ledande socialdemokrater. Med detta förvrids inte bara grundläggande parlamentariska och politiska fakta, man ger sig dessutom ut på retoriskt mycket farlig mark, skriver M:s partisekreterare Gunnar Strömmer..

Expressen - 12 feb 19 kl. 17:10

Här är ett nationalistiskt argument för globalism

Förvåning kan sporra till handling. Vi blev överraskade när vi kom fram till att det finns ett nationalistiskt argument för globalism. Man måste inte vända världen ryggen för att man vill att ens eget land ska komma i första hand, skriver Bill och Melinda Gates..

Expressen - 12 feb 19 kl. 06:10

Vi läkare är nästa offer för C:s migrationspolitik

Snart kommer läkarna att utsättas för påtryckningar om vem som ska bedömas som tillräckligt sjuk eller ensam för att få stanna i Sverige. Samtidigt räcker inte sjukvården  till för de människor som redan finns i landet.  Om Centerpartiet får som de vill står vi inför enorma problem, skriver överläkare Stefan Krakowski..

Expressen - 11 feb 19 kl. 06:10

Flyg till Thailand – och rädda klimatet

Klimatfrågan handlar inte om att kämpa emot nyfikenhet och äventyrslusta. Tvärtom är det människans nyfikenhet och uppfinningsrikedom som kommer att lösa klimatfrågan, skriver Emma Wiesner (C)..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.