Expressen > Opinion

Tuesday, 11 December, 18:40

Expressen - 06 dec 18 kl. 06:16

Staten kan inte garantera kvinnors säkerhet längreÅtgärder för att stoppa de skenande sexualbrotten skulle stå högt upp på en moderatledd regerings dagordning.Här är våra förslag för att stärka kvinnors trygghet, skriver partiets rättspolitiska talesperson Tomas Tobé..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Tomas Tobé

Dela artikeln

14768 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statenkan inte , garantera, kvinnors, säkerhetlängre
YA - 31 okt 14 kl. 03:50

Kvinnors säkerhet allas ansvar

Hey baby, ropar männen. Le mot mig!
Under de senaste dagarna jag gång på gång stött på en viss Youtubevideo i olika sociala medier.

Västerbottens Folkblad - 11 aug 18 kl. 16:00

”Kan staten vara bankens säkerhet?”

Det kan ofta vara ett problem att låna pengar till investeringar i landsbygd. Men hur skulle det vara om staten gick in som borgenär? Ett av de stora käpparna i maskineriet när det kommer till en levande landsbygd är bankerna.

Barometern - 02 mar 14 kl. 10:01

"Ryssland hotar Europas fred och säkerhet"

Ukraina kallar in landets alla militära reservförband, rapporterar AFP och Reuters. USA:s president Barack Obama anklagar Ryssland för brott mot internationell rätt. Ukrainas nya regering varnar för krig.

YLE - 08 nov 13 kl. 08:12

"Staten ska inte övervaka din Facebook"

På torsdagen beslöt regeringen att skynda på lagstiftningen större rätt att övervaka datatrafik och snabbare ingripa vid dataintrång. Men det här betyder inte att privatpersoner ska behöva vara rädda om sin mail och vad de skriver på sociala medier, lovar försvarsminister Carl Haglund (SFP). - Vi har idag en realitet där tekniken har sprungit förbi myndigheterna och lagstiftningen.

YLE - 24 mar 17 kl. 12:48

Inhägnad ska garantera säkerheten kring silorna i Vasa

Nästa vecka kommer silorna intill Academill att inhägnas. Den konditionsutredning som nyligen gjordes rekommenderar att förbipasserande inte ska komma i närheten av silornas väggar. I rekommendationerna står det också att löst material ska avlägsnas från yttertaket och att man ska förhindra användning av husstegarna och skorstensstegarna för att garantera allas säkerhet.

UNT - 05 apr 13 kl. 18:48

Kan inte lova diplomaters säkerhet

Nordkorea har kallat till sig utländska diplomater och förklarat att man inte kan garantera deras säkerhet efter den 10 april. De utländska ambassaderna uppmanas att "överväga" att ta hem personal från Pyongyang.UD menar att de "ser med stor oro på situationen"..

Eurosport - 16 jan 14 kl. 07:23

Tennis - Australian Open - Värmen hotar spelarnas säkerhet - spelet stoppat på sidobanorna

Extremvärmen blev till slut för mycket även för arrangören. Australian Open har valt att stänga spelet på sidobanorna för att garantera spelaras säkerhet. Matcherna arenorna utrustade med tak fortsätter..

YLE - 04 jan 16 kl. 12:13

Afrikaner i Ylivieska rädda för sin säkerhet

Stämningen i Ylivieska har försämrats kraftigt efter grundlösa våldtäktsanklagelser mot asylsökande afrikaner, som bor på en mottagningscentral i staden. Afrikanerna säger att de har blivit utsatta för hot och smädelser och att de inte känner sig trygga. De ska också ha riktat en vädjan till staden och polisen om att myndigheterna skulle garantera deras säkerhet.

SmålandsPosten - 22 feb 17 kl. 10:32

Barnens säkerhet kan inte garanteras

Personal på fritidshemmet kan inte längre garantera barnens säkerhet. Nu har de skickat in en skrivelse till kommunen..

Dalarnas tidningar - 06 jun 14 kl. 05:49

Leksand kan inte garantera Birgittas säkerhet

Agneta Ivåker är sektorchef vård och omsorg i Leksands kommun. Hon vill inte uttala sig om enskilda ärenden..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Ulvskog döljer sanningen i en kaskad av tillmälen

Marita Ulvskog döljer det faktum att initiativet till en social pelare leder till EU-lagstiftning i sociala frågor och om svensk arbetsmarknad. Det är frågor som bäst löses nationellt och inte kräver gemensamma beslut, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Expressen - 12 timmar sedan

Socialtjänsten bygger sin verksamhet på hot

Det är något som inte stämmer i rättsstaten Sverige. Tvångsomhändertaganden av barn maskeras som frivilliga placeringar. Eftersom de formellt sett är frivilliga behöver de inte granskas eller godkännas av någon domstol, skriver författaren Tove Karlsson..

Expressen - Igår: 06:16

Varför behandlar ni inte SD intellektuellt sakligt?

Det är så slött att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga.Moderaterna måste förklara sin hållning till SD på ett moget och begripligt sätt, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Expressen - I förrgår: 07:10

Varför ska hyresgäster bo utan ekonomisk risk?

Sossetyngda Hyresgästföreningen bryr sig bara om sig själva och medlemmarna, som de mjölkar på över 200 miljoner kronor om året. Pengar som bland annat används för att driva kampanj mot påstådda marknadshyror åt S, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 08 dec 18 kl. 07:10

Nya utvecklingssamtalen tar priset i ren skär dumhet

Jag håller med om att barn kan växa av eget ansvar men nu är gränsen passerad.De elevledda utvecklingssamtalen är en idiotisk metod. Det finns inget att vinna på detta, inte för någon, skriver mamman Maria Celin..

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:57

Sverige måste sluta beväpna Saudiarabien

Våra grannländer har meddelat att de slutar – ändå fortsätter Sverige sin vapenexport till diktaturen Saudiarabien.Detta är en skandal och måste omedelbart upphöra, skriver Gudrun Schyman och Gita Nabavi från Feministiskt initiativ – som på sikt vill stoppa all vapenexport..

Expressen - 05 dec 18 kl. 11:06

Nej, Sverige säljer inte ut sitt självbestämmande

Det går inte så bra för högern nu. Paniken lyser igenom Gunnar Hökmarks dimridåer och osanningar om EU:s sociala pelare, skriver Marita Ulvskog (S)..

Expressen - 05 dec 18 kl. 06:16

Min systerson tog sitt liv efter vaccinsprutan

Staten, F-kassan och läkemedelsbolaget GSK sviker de som drabbades av narkolepsi efter svininfluensavaccinet.Nu har det värsta hänt, skriver Madeleine Körössy, vars systerson till slut inte orkade längre..

Expressen - 04 dec 18 kl. 18:30

Släng ut fossilföretagen från klimatförhandlingarna

Just nu pågår klimatförhandlingarna i Katowice, Polen och det krävs krafttag för att begränsa klimatuppvärmingen till 1,5 grader. Det är hög tid att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna och sätta planeten före kommersiella särintressen, skriver fyra MP-toppar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.