BT > Nyheter

Friday, 18 January, 22:48

BT - 05 dec 18 kl. 06:50

Nu brinner det på Sobacken – se miljardbygget steg för stegDet är historiska dagar för Borås Energi och Miljö och även för boråsarna. För nu tänds det nya kraftvärmeverket med biobränsle. Det är en miljardsatsning som kommer att leverera dubbelt så mycket el och 20 procent mer värme med samma mängd bränsle som gamla Ryaverket. BT guidar hela vägen genom systemet och förklarar hur detta kan vara möjligt..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sobacken, Borås Energi, Miljö, Ryaverket

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu brinnerdet på , Sobackense , miljardbygget, stegför , steg
BT - 22 jun 12 kl. 00:30

Från Rio till Sobacken

Den största konferensen i FN:s historia, med cirka 50 000 deltagare, avslutas idag i Rio de Janeiro. Den handlar om hållbar utveckling och heter Rio +20 eftersom det är 20 år sedan den första konferensen med samma ärende hölls i just Rio. Begreppet ?

BT - 13 jun 11 kl. 07:24

Nya satsningar på Sobacken

Nytt kraftvärmeverk och reningsverk på Sobacken.
Allt tyder på att politikerna kommer att lägga Borås två stora investeringar här.
Miljöpartiet och Vägvalet har bestämt att förorda Sobacken.

BT - 12 aug 13 kl. 11:58

Sobacken ett nytt Vattenfall?

I dagarna har ekonomin kring Vattenfalls satsningar lyfts fram i media. Jag kan inte låta bli att dra paralleller med Borås och Sobacken, skriver Lars Aspholmer. När planerna på att flytta en mindre del av kraftvärmeverket till Sobacken först dök upp så var det som en del i ett paket tillsammans med en gigantisk fabrik för produktion av fordonsbränsle.

BT - 28 apr 12 kl. 08:15

Stanken från Sobacken mindre men inte borta

Lukten från avfallsanläggningen Sobacken vid Rydboholm har minskat avsevärt. Men fortfarande kommer duster av sopstank in över de omkringboende i och kring Rydboholm.
?

LV - 31 aug 13 kl. 06:05

Miljardbygget rullar på

Nu tar det stora miljardbygget ute på Gärstad ytterligare ett steg i förverkligandet av ett nytt kraftvärmeverk..

BT - 06 nov 13 kl. 21:44

Information om nya Sobacken

Tjänstemännen var lika många som besökarna på samrådsmötet inför utbyggnaden på Sobacken. Borås energi och miljö vill flytta kraftvärmeverk och avloppsreningsverk till Sobacken, som BT berättat tidigare. Onsdagens samrådsmöte gällde den nya detaljplanen, som krävs för området.

BT - 10 dec 14 kl. 18:47

Varnar: Nya förseningar för superinvesteringen på Sobacken

Nu varnar Eike Jünke (M) i bolagsstyrelsen för Borås Energi och Miljö för nya förseningar av investeringsbesluten på Sobacken. – Det här projektet måste genomföras nu, slår han fast. I går berättade BT om kommunrevisionens kritiska granskningsrapport av beslutsunderlaget för superinvesteringen på 3,2 miljarder kronor.

BT - 22 jan 14 kl. 07:29

Sobacken får miljötillstånd

Mark- och miljödomstolen lämnade i går sitt tillstånd till Borås energi och miljö för ett nytt kraftvärmeverk, nytt avloppsreningsverk och utökad miljöanläggning på Sobacken. Villkoren är noggrant specificerade i miljödomen, som nu måste invänta ett eventuellt överklagande innan den börjar gälla. Mark- och miljödomstolen behandlade bolagets ansökan vid en två dagar lång förhandling på ort och ställe i Borås i början av oktober i fjol och har prövat denna sedan dess.

BT - 05 apr 14 kl. 11:40

Beslut om Sobacken stoppas

Den pågående upphandlingen kraftvärmeverket och VA-verket på Sobacken avbryts nu. Anledningen är att alltför få fullständiga anbud inkommit. Processen med det redan starkt försenade projektet förlängs nu ytterligare.

BT - 17 dec 14 kl. 14:25

Är Sobacken ett feltänk från början?

Av BT 10/12 framgår att Borås stad ska satsa 3,2 miljarder kronor på ett energikombinat på Sobacken. Revisionschefen i Borås är kritisk och kräver ytterligare utvärderingar av alternativ och grundar sin kritik på den ekonomiska osäkerheten. Allt ska nämligen lånefinansieras med Borås stad som garant (skattebetalarna).

Fler nyheter från BT

BT - 15 minuter sedan

Nyförvärven bakom extremt viktig Rydboholmsseger

Innebandy, div II herr.

BT - 15 minuter sedan

Mindre elelände i Norrtälje

Efter drygt två dygn har samtliga 1 600 Eon-kunder i bland annat Norrtälje, Värmdö och Österåker kommun fått tillbaka strömmen. Avbrottet ska ha orsakat av ett nedfallet träd.(TT).

BT - 15 minuter sedan

Sjuhäringens topplåt kan vinna på P3 guld

I år representeras Sjuhärad på årets P3 guld av Alexander Tidebrink från Ulricehamn. Med den storspelade låten ”Be your friend” har han och medskaparna Vigiland blivit nominerade till Årets låt. .

BT - 45 minuter sedan

Även i USA var det uppåt på börsen

Efter tecken på att handelskonflikten mellan Kina och USA är på väg att lösas lyfte USA-börsen rejält även på fredagen. - Vi har fått en olivkvist från Kina om handel.(TT).

BT - 30 minuter sedan

Luleå utklassade jumbon

Serieledande Luleå hade lekstuga med jumbon Göteborg på bortaplan i SDHL och vann med förkrossande 14-0. Det var säsongens tangerat största seger i serien då Linköping i september vann med samma siffror över Göteborg. Michelle Karvinen och Rebecca Stenberg stod för sex poäng vardera.

BT - 45 minuter sedan

Tredje raka för AIK

Topplaget AIK satte stopp för Vita Hästens framfart i hockeyallsvenskan och vann med klara 5-1. Backen Alexander Deilert hade en het kväll och stod för fyra poäng, ett mål och tre assist, för serietvåan.(TT).

BT - 45 minuter sedan

TV4-profilen Nikki Amini är gravid

"Idol"-juryns Nikki Amini väntar sitt första barn. I en intervju under Ellegalan kom det fram att hon och maken Niklas Twetman ska bli föräldrar till sommaren.(TT).

BT - 1 timme sedan

Sony Music avslutar samarbete med R Kelly

För sex år sedan värvades R Kelly av skivbolaget RCA Records, som ägs av Sony Music Entertainment. Nu väljer skivbolaget att säga upp samarbetet med r&b-stjärnan, efter att anklagelser om sexuella övergrepp riktats mot honom, rapporterar flera amerikanska medier.(TT).

BT - 1 timme sedan

JUST NU: Larm om trafikolycka – se karta i artikeln

En bilist uppges vara inblandad i en singelolycka på länsväg 180..

BT - 1 timme sedan

Scania kan vara på väg att börsnoteras

Det Volkswagenägda bolaget Traton, där Scania ingår, ska hålla en speciell kapitalmarknadsdag i London den 29 januari, något som kan tyda på att lastbilstillverkaren är på väg att börsnoteras.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.