BT > Nyheter

Saturday, 20 April, 16:17

BT - 05 dec 18 kl. 06:50

Nu brinner det på Sobacken – se miljardbygget steg för stegDet är historiska dagar för Borås Energi och Miljö och även för boråsarna. För nu tänds det nya kraftvärmeverket med biobränsle. Det är en miljardsatsning som kommer att leverera dubbelt så mycket el och 20 procent mer värme med samma mängd bränsle som gamla Ryaverket. BT guidar hela vägen genom systemet och förklarar hur detta kan vara möjligt..
Läs mer på BT
Läs mer om:
Sobacken, Borås Energi, Miljö, Ryaverket

Dela artikeln

6 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu brinnerdet på , Sobackense , miljardbygget, stegför , steg
BT - 13 jun 11 kl. 07:24

Nya satsningar på Sobacken

Nytt kraftvärmeverk och reningsverk på Sobacken.
Allt tyder på att politikerna kommer att lägga Borås två stora investeringar här.
Miljöpartiet och Vägvalet har bestämt att förorda Sobacken.

BT - 22 jun 12 kl. 00:30

Från Rio till Sobacken

Den största konferensen i FN:s historia, med cirka 50 000 deltagare, avslutas idag i Rio de Janeiro. Den handlar om hållbar utveckling och heter Rio +20 eftersom det är 20 år sedan den första konferensen med samma ärende hölls i just Rio. Begreppet ?

BT - 12 aug 13 kl. 11:58

Sobacken ett nytt Vattenfall?

I dagarna har ekonomin kring Vattenfalls satsningar lyfts fram i media. Jag kan inte låta bli att dra paralleller med Borås och Sobacken, skriver Lars Aspholmer. När planerna på att flytta en mindre del av kraftvärmeverket till Sobacken först dök upp så var det som en del i ett paket tillsammans med en gigantisk fabrik för produktion av fordonsbränsle.

BT - 28 apr 12 kl. 08:15

Stanken från Sobacken mindre men inte borta

Lukten från avfallsanläggningen Sobacken vid Rydboholm har minskat avsevärt. Men fortfarande kommer duster av sopstank in över de omkringboende i och kring Rydboholm.
?

LV - 31 aug 13 kl. 06:05

Miljardbygget rullar på

Nu tar det stora miljardbygget ute på Gärstad ytterligare ett steg i förverkligandet av ett nytt kraftvärmeverk..

BT - 06 nov 13 kl. 21:44

Information om nya Sobacken

Tjänstemännen var lika många som besökarna på samrådsmötet inför utbyggnaden på Sobacken. Borås energi och miljö vill flytta kraftvärmeverk och avloppsreningsverk till Sobacken, som BT berättat tidigare. Onsdagens samrådsmöte gällde den nya detaljplanen, som krävs för området.

BT - 10 dec 14 kl. 18:47

Varnar: Nya förseningar för superinvesteringen på Sobacken

Nu varnar Eike Jünke (M) i bolagsstyrelsen för Borås Energi och Miljö för nya förseningar av investeringsbesluten på Sobacken. – Det här projektet måste genomföras nu, slår han fast. I går berättade BT om kommunrevisionens kritiska granskningsrapport av beslutsunderlaget för superinvesteringen på 3,2 miljarder kronor.

BT - 22 jan 14 kl. 07:29

Sobacken får miljötillstånd

Mark- och miljödomstolen lämnade i går sitt tillstånd till Borås energi och miljö för ett nytt kraftvärmeverk, nytt avloppsreningsverk och utökad miljöanläggning på Sobacken. Villkoren är noggrant specificerade i miljödomen, som nu måste invänta ett eventuellt överklagande innan den börjar gälla. Mark- och miljödomstolen behandlade bolagets ansökan vid en två dagar lång förhandling på ort och ställe i Borås i början av oktober i fjol och har prövat denna sedan dess.

BT - 05 apr 14 kl. 11:40

Beslut om Sobacken stoppas

Den pågående upphandlingen kraftvärmeverket och VA-verket på Sobacken avbryts nu. Anledningen är att alltför få fullständiga anbud inkommit. Processen med det redan starkt försenade projektet förlängs nu ytterligare.

BT - 17 dec 14 kl. 14:25

Är Sobacken ett feltänk från början?

Av BT 10/12 framgår att Borås stad ska satsa 3,2 miljarder kronor på ett energikombinat på Sobacken. Revisionschefen i Borås är kritisk och kräver ytterligare utvärderingar av alternativ och grundar sin kritik på den ekonomiska osäkerheten. Allt ska nämligen lånefinansieras med Borås stad som garant (skattebetalarna).

Fler nyheter från BT

BT - 30 minuter sedan

Jubileumsseger för Kalmar FF

Kalmar FF tog sin första seger för säsongen genom 2–1 borta mot Gif Sundsvall..

BT - 45 minuter sedan

City fick revansch mot Tottenham

Blytungt nederlag i Champions League. Men på lördagen fick Manchester City sin revansch på Tottenham. När lagen återigen drabbade samman i ligaspelet blev det hemmaseger med 1–0 på Etihad Stadium..

BT - 45 minuter sedan

Rexhepi och Norrby hoppas på tredje gången gillt

Tredje mötet på två månader. När Norrby tar emot Jönköpings Södra möts två lag som har koll på varandra. – Vi har förlorat mot dem två gånger så jag har den extra energin att vilja kamma hem tre pinnar, säger anfallaren Dardan Rexhepi.

BT - 45 minuter sedan

Sjuhärad: Pappa åtalas för att ha slagit sitt barn med paraply

En man i 40-årsåldern ska vi två tillfällen ha dragit sin dotter i håret samt slagit henne med paraply. Nu åtalas han för två fall av misshandel..

BT - 1 timme sedan

Danmark vill införa cybervärnplikt

Cyberkrigföring blir i allt högre grad en realitet i världen och länder rustar sig för försvar mot cyberattacker. I Danmark vill regeringen inleda försök med cybervärnplikt från årsskiftet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.