GöteborgsPosten > Opinion

Sunday, 16 December, 01:07

GöteborgsPosten - 03 dec 18 kl. 06:00

Kyeyune: Mot den oundvikliga kraschenCirkusen kring regeringsbildningen handlar i hög grad om att politikerna saknar en plan för att ta itu med Sveriges växande samhällsproblem, skriver gästkrönikören Malcom Kyeyune..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Sveriges, Malcom Kyeyune

Dela artikeln

12056 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KyeyuneMot den , oundvikliga, kraschen
Expressen - 23 jan 17 kl. 23:48

Cheferna inför rätta efter Saab-kraschen

Saab körde på kollisionskurs med den ekonomiska verkligheten i många år. Till slut kom den oundvikliga frontalkrocken – och nu, fem år senare, det rättsliga efterspelet. Rättegången mot sju personer, bland dem fem tidigare höga Saabchefer som står åtalade för grova ekobrott, startar på tisdagen..

Expressen - 26 nov 14 kl. 13:26

Kyeyune Backström: Ferguson ingen slump

Unga afroamerikanska män löper 21 gånger så hög risk att skjutas till döds av polis som vita jämnåriga. Valerie Kyeyune Backström om ett rättsystem som fungerar alldeles utmärkt – för vissa..

Expressen - 26 feb 15 kl. 08:01

Kyeyune Backström: Syna motståndet

Valerie Kyeyune Backström manar till tankeverksamhet i frågan om homogena bolagsstyrelser..

Expressen - 07 aug 15 kl. 07:21

Kyeyune Backström: Regnbågsreservatet

Rasism: Valerie Kyeyune Backström letar efter andningshål i en instängd hbtq-rörelse..

GöteborgsPosten - 28 jan 17 kl. 05:00

Kyeyune: Progressivitet i strid med verkligheten

hur kan det komma sig att en politik som är så regressiv, som "vill gå tillbaka" i stället för att gå framåt, inte försvinner som den borde, undrar gästkolumnisten Malcom Kyeyune..

GöteborgsPosten - 11 mar 17 kl. 05:00

Kyeyune: Alla handlingar får konsekvenser

Man kan vara "för" eller "emot" invandring, men ingen av oss kan leva i en värld där vi är fria från konsekvenserna av vårt eget agerande, skriver gästkolumnisten Malcom Kyeyune..

GöteborgsPosten - 22 apr 17 kl. 05:00

Kyeyune: Vem segrar - de goda eller de onda?

Den som ser människan som till naturen god behöver ofta förklara den uppseendeväckande mängd ondska vårt släkte orsakar, skriver gästkolumnisten Malcom Kyeyune..

GöteborgsPosten - 03 jun 17 kl. 05:00

Kyeyune: Byråkratiernas dilemma

I stället för byråkratier som girigt roffar åt sig mer och mer uppdrag så verkar vi alltså se hur svenska myndigheter, i en slags air av desperation, gör allt för att fly så långt bort det bara går, skriver gästkolumnisten Malcom Kyeyune..

GöteborgsPosten - 15 jul 17 kl. 05:00

Kyeyune: Den svenska  jakten på fläsket

I Sverige är det sedan länge rutin att inte planera - eller budgetera - för det oplanerade. Vi har i decennier fixat finansieringen genom att skära bort "fettet", skriver gästkolumnisten Malcom Kyeyune..

GöteborgsPosten - 26 aug 17 kl. 05:00

Kyeyune: Vänstern och privatiseringarna

Hur gick det egentligen med alla privatiseringar och avregleringar, frågar sig gästkolumnisten Malcom Kyeyune..

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - Igår: 05:00

Aborträtten är hotad i Norge

Den norska högerregeringen för diskussion med Kristelig folkeparti om att riva upp abortlagen. Om förslaget bli verklighet kan kvinnor tvingas att föda barn med funktionsnedsättningar..

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 22:08

Årets kalender är förutsägbar och stereotyp

Årets julkalender har fått lyriska recensioner. Äntligen en kalender med julkänsla, snö och rara barn sägs det. Efter att ha sträcktittat på de fem första avsnitten vill jag gärna lägga till orden förutsägbart, fördomsfullt och stereotypt också..

GöteborgsPosten - 07 dec 18 kl. 22:05

Adamsson: "Förslag ska diskuteras medan de är förslag"

Just nu rasar det in massor av reaktioner på vår Facebooksida som handlar om förslaget att dra ner på ambulansberedskapen i Strömstad. Det är bra..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 11:30

Räknar med fysisk premiär: "Vi är laddade"

Tränaren Mathias Gillerstedt efterlyser noggrannhet i defensiven. Nästan lika viktigt är det också att Filip Hilmersson tar med sig formtoppen. Hockeytreans poängkung blir en viktig pusselbit för Lions när alltrean inleds..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 11:50

Test: Detta är årets godaste julmust

Genom att lansera nya smakvarianter hoppas läsktillverkarna locka till sig andra målgrupper och dra uppmärksamhet till sitt varumärke. Men när det gäller julmust gäller det att tänka till som konsument. Ska musten passa barn, vuxna eller alla?

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 12:25

Nya Operationscentrum tar form

Nu är det klart hur nya Operationscentrum Uddevalla sjukhus ska se ut. Med ett hypermodernt nytt hus ska fler kunna opereras. Kostnaden beräknas till 788 miljoner kronor..

GöteborgsPosten - 08 dec 18 kl. 16:04

"Strömstadscupen är och förblir en tradition"

Lekfullt, seriöst och fokuserat. Strömstadscupen innehöll känslostämningar och prestationer av olika mått. Arrangörerna Sensu Dojo var nöjda med att landa säsongens sista tävling..

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 09:17

Hyllningen till spelarna: "Killarna ska vara stolta"

Lionstränaren Mathias Gillerstedt är laddad. I dag spelar Lions premiärmatch i alltrean - dock har man alltjämt tre nyckelspelare på skadelistan..

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 09:27

Kommer (C) fortsätta driva frågan om ett resecentrum?

Insändarskribenten Christer Wilhelmsson, Järnvägsfrämjandet, om framtiden för Strömstads resecentrum..

GöteborgsPosten - 09 dec 18 kl. 13:02

Guldyra för Lions

Tre segrar på fyra matcher räckte hela vägen till DM-guld. Lions U-16 reste hem från Dalsland till Skee som vinnare. - Det här känns jätteroligt för killarna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.