DN > Inrikes

Wednesday, 12 December, 12:38

DN - 30 nov 18 kl. 06:30

Greta Thunberg: Jag har träffat politiker som börjat gråtaNär ödesmötet om klimatet startar i polska Katowice i helgen är en svensk femtonåring särskilt inbjuden av FN. Under hösten har hennes skolstrejk för klimatet inspirerat – och provocerat – människor över hela världen. Varför blev just Greta Thunberg ledare för en ny global miljörörelse?.
Läs mer på DN
Läs mer om:
Thunberg, Katowice, FN, Greta Thunberg

Dela artikeln

11993 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Greta, ThunbergJag har , träffat, politikersom , börjat, gråta
Supermiljöbloggen - 23 sep 18 kl. 12:56

Greta: Om folk skulle förstå på riktigt skulle de göra något åt klimatet

Greta Thunberg beskriver sig på Twitter som en "15-årig klimatradikal med Aspergers".  Hon började skolstrejka för klimatets skull veckorna innan valet och har sedan dess väckt uppmärksamhet över hela världen. SMB har fått äran att intervjua den blivande legenden.

Kristianstadsbladet - 12 maj 14 kl. 23:34

Politiker och tjänstemän varnade varandra via mejl

Foto: Bosse Nilsson
Ledande politiker och tjänstemän aviserade varandra när Norra Skånes reporter begärde ut handlingar. De använde till och med en intern förkortning för henne.
Flera av mejlen från kommunhuset motsäger en del av de uppgifter som bland andra Lars-Göran Wiberg (C) tidigare sagt.

DN - 04 okt 18 kl. 09:30

Malena Ernman och Svante Thunberg: Som samhälle förnekar vi allvaret i klimatkrisen

Vi står inför en icke-ideologisk revolution som kommer förändra allt. Men klimatkrisen behandlas inte som en allvarlig kris av politiker, näringsliv och medier. Varför förnekar så många kalla fakta, undrar Malena Ernman och Svante Thunberg.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 18 kl. 19:45

Politiker och tjänstemän i Helsingborg flyger mindre fast längre – utsläppen ökar

”Det finns en del att skruva på”, säger Lars Thunberg (KD)..

DN - 08 sep 18 kl. 17:30

Björn Wiman: En tjej på femton år sade valets viktigaste sanning

15-åriga Greta Thunberg skolstrejkade utanför Riksdagen i Stockholm – och blev den som sade sanningen om klimathotet i årets valrörelse. Den politiker som hade lyckats formulera samma vision som hon hade vunnit stort på det, skriver Björn Wiman..

Alingsås tidning - 01 dec 18 kl. 05:30

Ungdomar strejkade för klimatet

Under fredagen genomförde två elever en klimatstrejk utanför rådhuset – målet är att få politiker att ta klimatfrågan på allvar.
Den strejk som den 15-åriga eleven Greta Thunberg genomfört för klimatets skull i Stockholm under hösten har spridit sig över landet. På fredagen strejkade två elever utanför rådhuset i Alingsås.

Barometern - 26 apr 14 kl. 16:40

Samlad nervositet inför Halv åtta hos mig

På måndag är det Kalmarvecka i TV 4:s succéprogram Halv åtta hos mig.
Fyra Kalmarbor väntar nu nervöst på att se sig själva på tv. De har väntat sedan i höstas då de fyra avsnitten av Halv åtta hos mig spelades in i deras hem i Kalmar.

YLE - 10 apr 17 kl. 21:19

Ytterjeppobarnen får välja skola - om de själva betalar resorna

Riksväg 8 utgör vattendelare för var Ytterjeppobarnen ska gå i skola när byskolan stängs. Sju barn får inte välja den skola de vill, om de inte själva betalar skjutsen. - Det här är ogeneröst och det hör inte hemma i en stad med en slogan som "Småstad som bäst", säger Bo Kronqvist (SFP).

Kristianstadsbladet - 18 feb 14 kl. 07:30

Jävsanklagelse får mothugg


Ulf Erlandsson (SD), ledamot i Hibabs styrelse hävdar att han tidigt tog upp farhågor kring jäv, att Hibabs styrelseordförande och kommunalrådet Lars-Göran Wiberg (C) och Lars Thunberg, styrelseordförande i Läreda Mekan, är privata vänner.Den underliggande insinuationen är att de tio miljoner kronor som fastigheten köptes för och att Läreda Mekan kan köpa tillbaka fastigheten inom 24 månader, är ett förtäckt räntefritt lån mellan vänner.”Han ljuger”– Jag tog i höstas på ett styrelsemöte i Hibab upp att det var opassande att Wiberg och Thunberg är vänner och att Thunberg är pensionsrådgivare åt kommunen.

YLE - 05 feb 13 kl. 19:46

En mammut utan like

Han är född på samma dag som Johan Ludvig Runeberg, Vivica Bandler och Lars Huldén, han har blivit utsedd till såväl Finlands sexigaste man som årets vänsterhänta person, han är en person som verkar väcka hela känsloregistret till livs ? det finns dom som avskyr honom, det finns dom som avundas honom och det finns dom som avgudar honom ? vi talar givetvis om Jörn Donner, 80 år idag.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Stor grupp afghaner utvisades efter avslag

På tisdagen utvisades 25 afghaner från Sverige med flyg från Arlanda. Ombord fanns även afghaner från andra EU-länder. ”Alla accepterades vid ankomsten”, säger polisens presstalesperson.

DN - 2 timmar sedan

Hammarskjöldgåtan: "Göder spekulationerna om att man har något att dölja"

Storbritannien och Sydafrika får hård kritik av FN:s särskilda utredare i Dag Hammarskjöldfallet. Länderna anses inte ha uppfyllt de krav som slogs fast i fjolårets FN-resolution i kampen för att lösa gåtan kring den förra generalsekreterarens död..

DN - 3 timmar sedan

Rökning och alkohol minskar bland unga

Svenska skolelever röker och dricker allt mindre. Men konsumtionen av narkotika ökar bland dem som redan använder det..

DN - 3 timmar sedan

Man skottskadad i Malmö

En man har hittats skottskadad i centrala Malmö. Polis har ryckt ut efter flera larm om skottlossning på morgonen..

DN - 19 timmar sedan

Att återuppta förundersökningen är ett modigt beslut

Kirurgen Paolo Macchiarini är återigen skäligen misstänkt för två fall av grovt vållande till kroppsskada. Detta sedan överåklagare Mikael Björk beslutat att återuppta den tidigare nedlagda förundersökningen gällande de omdiskuterade transplantationerna av syntetiska luftstrupar på Karolinska Universitetssjukhuset..

DN - 20 timmar sedan

DN Scoop: Del 2 – Regeringskrisen som fällde kronprin(s)en

Avslöjade statshemligheter, regeringskris och avgångar. I den nya podcasten DN Scoop berättar vi hela historien om it-skandalen på Transportstyrelsen. .

DN - 21 timmar sedan

Misstänkt farligt föremål hittat i Göteborg – område avspärrat

Polisen har spärrat av ett område i Göteborg efter att ett misstänkt farligt föremål hittats..

DN - 22 timmar sedan

116 granattacker på åtta år i Sverige – förvånar grannländerna

Våldsdåd med handgranater har ökat kraftigt i Sverige de senaste åtta åren.  Detta enligt en ny studie som kartlagt de svenska granatattackerna, och som jämför det med andra länder i Europa.  – Polistätheten är dubbelt så hög i Berlin som Stockholm, man har en helt annan förmåga att ligga på offensiven, säger kriminologen Amir Rostami, som genomfört studien..

DN - Igår: 12:16

Skola i Eskilstuna stänger efter hot

En skola och förskola i Eskilstuna kommun stänger på grund av hot som riktats mot verksamheten..

DN - Igår: 10:22

Detta har hänt: Macchiarini-skandalen

Paolo Macchiarinis väg från omsusad och omtalad professor med stjärnstatus till brottsmisstänkt och avskedad..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.