SVT > Inrikes

Thursday, 17 January, 10:49

Liknande nyheter

Taggar: Nu kommer Moderateras, budgetmed , miljardsatsning, försvaret
GöteborgsPosten - 07 aug 13 kl. 06:00

Miljardsatsning på försvaret i Västsverige

Regeringen beslutar i morgon torsdag om en miljardsatsning på försvaret i Västsverige. Satsningen innebär en uppgradering av Sveriges stridsvagnar vilket kommer få stor betydelse för bland annat P4 i Skövde, skriver Cecilia Widegren (M)..

BT - 19 nov 12 kl. 13:47

Investeringar som stärker försvaret

Alliansregeringens budget för 2013 satsar på jobben, infrastruktur och forskning. Sverige har bland de starkaste ekonomierna i EU och kan nu investera för framtiden. Försvaret stärks genom fortsatta satsningar på kärnverksamheten ?

Alliansfritt Sverige - 29 jan 13 kl. 18:19

Reinfeldt kallar försvaret "särintresse"

FÖRSVAR. Statsminister Fredrik Reinfeldt (M) har trampat rejält i klaveret. På en presskonferens idag avfärdade han försvaret som ?

Cornucopia - 29 nov 14 kl. 13:14

(sd): Halvera invandringen annars fäller man regeringens budget

Sverigedemokraterna har nu lagt korten på bordet och kommer fälla Löfvénregeringens budget om inte regeringen går med på att minska invandringen till Sverige med 50 - 90%. Konsekvensen av detta besked är att man rimligtvis kommer fortsätta fälla regeringar till det antingen läggs en blocköverskridande budget, invandringen halveras eller en regering (eller talmannen) utlyser ett extra val som förändrar balansen i riksdagen.

Det finns även en del andra förhandlingspunkter på bordet, som höjda anslag till försvaret, bibehållen lägre löneskatter för pensionärer och att den sk migrationsuppgörelsen, som bl a ger personer utan rätt att stanna i Sverige rätt till gratis sjukvård och skolgång, utan risk att gripas och utvisas.

Cornucopia - 26 mar 16 kl. 11:53

Pengarna slut för försvaret - renovering av stridsfordon 90 stoppas

Pengarna är slut för försvaret och en modifiering och uppgradering av stridsfordon 90 stoppas rapporterar Officerstidningen. Konsekvenserna blir att fordonen i förbandsreserven inte kommer åtgärdas alls och övriga fordon får bara det absolut nödvändigaste för att kunna fortsätta rulla.
Gammal stridsfordon 9040A (?

Alliansfritt Sverige - 11 feb 13 kl. 18:10

Därför splittrar försvaret alliansen

UPPRUSTNING. Statsminister Fredrik Reinfeldts (M) uttalande i förra veckan om att försvaret är ett ?särintresse?

SvD - 22 apr 14 kl. 15:43

”Försvaret blir mer som det var förut”

Regeringens miljardsatsning ska stärka försvaret i det nya säkerhetsläget. Samtidigt hoppas alliansen att de dyra satsningarna på JAS-plan och U-båtar ska splitta de rödgröna, skriver SvD:s Göran Eriksson i en snabbanalys..

SvD - 22 apr 14 kl. 15:43

”Försvaret blir mer som det var förut”

Regeringens miljardsatsning ska stärka försvaret i det nya säkerhetsläget. Samtidigt hoppas alliansen att de dyra satsningarna på JAS-plan och U-båtar ska splitta de rödgröna, skriver SvD:s Göran Eriksson i en snabbanalys..

BT - 30 dec 12 kl. 10:04

Han ska förvandla det svenska försvaret

Försvarsmaktens generaldirektör är helghemvändare i Borås. Tillsammans med ÖB Sverker Göranson leder den boråsfödde Peter Sandwall Försvarsmakten genom mycket stora förändringar. ?

BT - 30 dec 12 kl. 10:04

Han ska förvandla svenska försvaret

Försvarsmaktens generaldirektör är helghemvändare i Borås. Tillsammans med ÖB Sverker Göranson leder den boråsfödde Peter Sandwall Försvarsmakten genom mycket stora förändringar. ?

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Brottsstatistik: Allt fler våldtäkter anmäls – stöld och misshandel minskar

Antalet anmälda våldtäkter ökade med 8 procent 2018 till 7 840 stycken. Samtidigt visar statistiken från Brå att antalet anmälningar om misshandel och sexuellt ofredande minskade något från 2017..

SVT - 1 timme sedan

Då och nu när kändisarna hakar på nya bildtrenden – se hur stjärnorna såg ut 2009

Förtäckt skryt eller like-vänlig nostalgitripp? #10yearchallenge är bildtrenden som välter internet just nu. Bara på sociala medier-giganten Instagram har över fyra miljoner bilder lagts ut under hashtaggen.

SVT - 1 timme sedan

Jonas Sjöstedt: ”Införs marknadshyror, då smäller det”

En svår brottningsmatch med sig själva, så beskriver Jonas Sjöstedt Vänsterpartiets beslut att släppa fram Stefan Löfven till statsministerposten. Men han varnar Socialedmokraterna för att ge C och L inflytande: – Vi är vågmästare. Rör inte arbetsrätten och inför inte marknadshyror, för då smäller det!.

SVT - 2 timmar sedan

Jan Björklund om kritiken från Allianskollegorna: ”Klart de är besvikna”

”Ohelig allians” och ”lurade” – så lyder de besvikna Allianskollegernas omdöme kring Liberalerna och Centerpartiets stöd till en regering ledd av Stefan Löfven. – Det är klart de är väldigt besvikna, säger Liberalernas Jan Björklund i Morgonstudion..

SVT - 2 timmar sedan

Carl Schlyter lämnar Miljöpartiet

En av Miljöpartiets toppnamn, Carl Schlyter, väljer att lämna partiet, skriver han själv i ett inlägg på sin Facebook-sida..

SVT - 4 timmar sedan

Svår ishalka på flera håll i landet

Snöblandat regn och blötsnö har frusit på under natten och det är rejält halt på många håll i landet under morgonen. SMHI har utfärdat klass 1-varningar för ishalka i åtta distrikt..

SVT - 5 timmar sedan

17 januari: Nattens nyheter

SVT - 6 timmar sedan

Så ska världen äta för att rädda planeten och hälsan

Dubbelt så mycket grönsaker och bönor, hälften så mycket kött och socker. Det är receptet för en diet som är både nyttig och miljömässigt hållbar. En sådan omsvängning är nödvändig när jordens befolkning når tio miljarder år 2050.

SVT - 8 timmar sedan

Ingen ny norsk abortlag – parti övergav kravet

Det blir ingen ändring av abortlagen i Norge, uppger VG. Kristelig Folkeparti (KRF) förhandlar om en plats i Norges borgerliga regering och hade som krav att en ändring skulle ske..

SVT - 12 timmar sedan

Flera vänsterpartister kritiska till partiets Löfven-stöd

Vänsterpartiets besked att man kommer att stå bakom Stefan Löfven som statsministerkandidat har tagits emot med neddragna mungipor av flera vänsterpartister i olika delar av landet. – Vi ger bort möjligheten till inflytande helt gratis, säger Rossana Dinamarca..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.