GöteborgsPosten > Nyheter

Saturday, 16 February, 12:43

GöteborgsPosten - 29 nov 18 kl. 05:00

Teodorescu: Vem bryr sig om barnen i Jemen?Utgångspunkten för en human flyktingpolitik måste vara att hjälpa så många som möjligt och att hjälpa de som har störst behov först. Att prioritera ett dyrt mottagande här för några få som lyckats ta sig hit, framför att hjälpa betydligt fler där som befinner sig i stor nöd, saknar logik..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Jemen

Dela artikeln

9310 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: TeodorescuVem , bryrsig om , barneni , Jemen
BT - 18 mar 11 kl. 16:21

Blodbad i Jemen

Över 40 demonstranter har skjutits ihjäl och 100 skadats i ett blodbad vid universitetet i Sanaa i Jemen, uppger vittnen och läkare.
President Saleh har utlyst undantagstillstånd i landet och medborgarna förbjuds att bära vapen.
Enligt vittnen var det regimvänliga "ligister" som öppnade eld från byggnader nära torget mot demonstranterna som samlats efter fredagsbönen för att kräva president Ali Abdullah Salehs avgång.

PI - 09 mar 11 kl. 17:46

Alice Teodorescu om migrationsöverenskommelsen

MIGRATIONSÖVERENSKOMMELSEN Regeringens och Miljöpartiets överenskommelse om att tillgodose illegala invandrare med privilegier inte ens svenska medborgare har har inte tagits emot väl runtom i landet där man nu på allvar börjar ifrågasätta motiven bakom den alltmer destruktiva politiken, i synnerhet med tanke på att resten av Europa går åt motsatt håll. En av dessa är Alice Teodorescu som ofta står för en förnuftig röst i det mediala bruset av floskler och trams. Vad karakteriserar inhumaniteten, frågar sig Teodorescu inledningsvis.

Trelleborgs Allehanda - 22 mar 11 kl. 07:00

"Hämtar jag tidigt blir barnen arga"

Foto: Tomas Nyberg
Ingen vill hämta sina barn sent på dagis. Men ska man jobba har man då och då inte mycket till val. Enligt Kommunal känner föräldrar press att hämta tidigt.

Barometern - 26 mar 14 kl. 06:50

Var kommer barnen in?

”Barnen som mår psykiskt dåligt kommer i kläm. Det är dem vi måste utgå ifrån och hjälpa. Deras föräldrar bryr sig inte om vem som är ansvarig, kommun eller landsting.

SVT - 21 nov 18 kl. 18:29

Rädda Barnen: Alarmerande att barn svälter ihjäl i Jemen

På tre och ett halvt år kan så många som 85 000 barn, under fem år, ha dött av svält och hunger i krigets Jemen, uppger Rädda Barnen. – För varje barn som dödas av bomber och kulor, svälter dussintals ihjäl och det går helt och hållet att förebygga, säger Tamer Kirolos, organisationens chef i Jemen..

YLE - 19 sep 18 kl. 04:56

Morgonkollen: Barnen i Jemen svälter, det är ovanligt varmt i södra Finland och stödet för De gröna fortsätter dala

Rädda barnen varnar för svältkatastrof bland barnen i Jemen, försvarsminister Jussi Niinistö fick utmärkelse av svenska kungen och ICC inleder en utredning kring behandlingen av rohingyamuslimer i Myanmar..

Skånskan - 09 maj 16 kl. 17:06

Vem bryr sig?

LUND Att vara rädd om naturen men också om sina kompisar. Det är något av alla de engagerande ämnen som eleverna på Gunnesboskolan i en vecka arbetar med under rubriken Vem bryr sig?Det började som en temadag kring läsning och böcker men har utvecklats till en hel vecka som i år byggts upp och nu ska fyllas med diskussioner och arbeten kring vad eleverna på Gunnesboskolan tycker är viktigt.

YLE - 18 maj 17 kl. 12:46

FRK:s bössor skramlar för Östafrika och Jemen

Finlands Röda Kors startar en nödinsamling för offren för hungersnöden i Östafrika och Jemen. I ett pressmeddelande säger FRK att över 20 miljoner människor dagligen måste kämpa för att få tillräckligt att äta i Somalia, Sydsudan, Kenya, Etiopien och Jemen. Det är den långvariga torkan och konflikterna i området som har gjort situationen outhärdlig.

TA - 30 maj 13 kl. 06:30

Barnen ska komma i första, andra och tredje hand

Foto:
Svar till Andreas Persson (S) ersättare i bildningsnämnden ( den 27 maj).
Andreas, jag tror inte tranorna bryr sig ett dugg om barnomsorgsavgifter, skatter och finanskriser utan att det är deras ungars bästa som kommer i första hand. Den egna ekonomin eller egot spelar ingen roll för tranorna när det gäller ungarna och deras uppfostran.

GöteborgsPosten - 04 nov 16 kl. 17:01

Teodorescu: Kafka, Dalí och Fredrik Reinfeldt

Den oro som människor upplever handlar inte om höger eller vänster, utan om att människor prioriterar rättsväsende, försvar och mat på bordet innan de bryr sig om genusdagis, normkritiska museer och kvoterade bolagsstyrelser. Det är högst rationellt..

Helsingborgs Dagblad - 26 jan 16 kl. 14:57

Sluta moralisera över våldsdataspel och prata med barnen som spelar

Dataspelet Grand theft auto, GTA, har fått mycket uppmärksamhet i sociala medier och morgonsoffor de senaste veckorna. Kritiken är omfattande, en psykolog har sagt att det är lika olämpligt för barn som alkohol.Det är ett spel (med 18-årsgräns) som innehåller våld, grovt våld.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Svensk doldis med superrunda på Europatouren

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Bättre utbildning och högre IQ – men lägre lön

De är mycket färre än männen. Men de kvinnliga vd:arna är mer kvalificerade på nästan alla sätt. Samtidigt tjänar de mindre.

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Ann–Sofie Hermanssons extremistkort skadar demokratin

GP:s kulturchef Björn Werner menar att det är oansvarigt av Ann-Sofie Hermansson (S) att antyda att maktkampen inom Socialdemokraterna skulle bero på hennes ställningstaganden kring extremism. Det blir till bevismaterial för populister, tycker han..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

"Undergången"-skådespelaren Bruno Ganz är död

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Medlarbud i hamnkonflikten – ingen lockout

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Sveriges Hamnar återkallar sin lockout

Medlarna i hamnkonflikten har kommit med ett nytt bud. Nu återkallar Sveriges Hamnar lockouten.
– Vi tar tillbaka alla stridsåtgärder, säger Joakim Ärlund, förhandlingschef och vice vd för Sveriges hamnar..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Skådespelaren Bruno Ganz död

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Ferguson satte stopp för tafsande regissör

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Salmonella i nötfärs från Lidl – återkallas

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

The Lovers of Valdaro har oddsen mot sigOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.