Skånskan > Opinion

Wednesday, 24 April, 22:28

Skånskan - 26 nov 18 kl. 07:00

Ytterligare namn klara för MusikhjälpenPeg Parnevik och Aron Anderson blir ambassadörer för årets Musikhjälpen och Hanna Persson resande reporter. Det avslöjades på måndagsmorgonen.Förra året var bloggaren, skribenten och programledaren Hanna ”HanaPee” Persson en av publikens ambassadörer för Musikhjälpen. I år blir hon i stället resande reporter och beger sig till Guatemala för att rapportera utifrån årets tema ”Alla har rätt att funka olika”.
– Jag känner mig såklart rätt nervös inför resan eftersom jag inte riktigt vet vad som väntar, men är självklart superhedrad över få chansen att rapportera från platserna där hjälpinsatser verkligen behövs, säger Hanna Persson.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Musikhjälpen, Parnevik, Aron Anderson, Hanna Persson, Hanna HanaPee Persson, Guatemala, Alla, Peg Parnevik, Andersson, Umeå, Lund, Sverige, Paralympics, Kebnekaise, Stortorget, Daniel Adams-Ray, Abadi, William Spetz, Wedding

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ytterligare, namn, klaraför , Musikhjälpen
Uppsalanyheter.se - 05 nov 14 kl. 19:27

Programledartrio klara för Musikhjälpen

Idag offentliggjordes att årets programledartio för Musikhjälpen blir, Petter Alexis Askergren, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor. Musikhjälpen direktsänds från Uppsala i december.Idag offentliggjordes att årets programledartio för Musikhjälpen blir, Petter Alexis Askergren, Linnea Henriksson och Kodjo Akolor.

Skånskan - 06 nov 18 kl. 07:15

Här är trion som ska leda Musikhjälpen i Lund

På tisdagen presenterades årets programledare för Musikhjälpen. Det blir Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz som kliver in i glasburen i Lund 10 december.Musikhjälpens programledare:
Farah Abadi:
Född: 1988 i Västervik, uppvuxen i Landskrona.

Skånskan - 18 sep 18 kl. 07:00

”Alla har rätt att funka olika” tema för Musikhjälpen i Lund

Den 10 december går startskottet för Musikhjälpen som i år sätter upp sin glasbur på Stortorget i Lund. På tisdagen avslöjades årets tema som är ”Alla har rätt att funka olika”.
– Pengarna som samlas in går som vanligt till internationella projekt men vi ser också det här som en unik möjlighet att höja kunskapen om funktionsnedsättning i det svenska samhället, säger Musikhjälpens producent Anna Johannesson.

Skånskan - 10 dec 18 kl. 13:46

Nu är Musikhjälpen redo att dra igång

I kväll drar den igång, årets Musikhjälpen, och det var tre förväntansfulla programledare som mötte pressen några timmar innan de låstes in.
– Jag har förberett mig genom att läsa om alla engagemang som redan startat. Först då förstod jag hur stort det här är, säger Daniel Adams-Ray.

Expressen - 23 maj 17 kl. 08:31

Musikhjälpen till Umeå

Insamlingen Musikhjälpen hålls i Umeå i år, rapporterar Sveriges radio.Musikhjälpen hålls för tionde gången och pågår mellan den 11 och 17 december. – Det känns jätteroligt att få ta Musikhjälpen till ytterligare en ny stad, säger Julia Blomberg, projektledare för Musikhjälpen till SR..

SR - 09 dec 15 kl. 16:35

De kommer till Musikhjälpen i Linköping!

Här är samtliga gäster som är klara för Musikhjälpen 2015. Och vilken lista sen, eller vad sägs om namn som Lars Winnerbäck, Zara Larsson, Icona Pop, Lukas Graham, Soran Ismail, Sabina Ddumba, Darin, Miriam Bryant, Erik Lundin, Bianca Kronlöf, Roy Fares, Carolina Klüft, Rebecca Stella, Maxida Märak, Roberto Vacchi, Sp4zie och Ane Brun!.

Skånskan - 13 dec 18 kl. 15:18

LSS-verksamheter pysslade ihop 40 000 kronor till Musikhjälpen

Sjöbo. Redan innan LSS-verksamheternas årliga julbasar på torsdagen låg det runt 40 000 kronor i insamlingsbössan.
Tidigt i morgon åker en grupp in till Musikhjälpens bur i Lund och lämnar över pengarna.

BT - 16 dec 13 kl. 07:40

Boråsare stöttade Musikhjälpen

28 426 046 kronor samlades in under årets upplaga av Musikhjälpen. Även boråsarna bidrog i kampen för alla kvinnors rätt att överleva sin graviditet. Den ideella organisationen "Borås för Musikhjälpen” drog under veckan in nära 30 000 kronor.

Supermiljöbloggen - 27 sep 16 kl. 15:39

Musikhjälpen 2015, vad hände sen?

Nyfiken på vad som hänt efter att kamerorna slocknade på Musikhjälpen i vintras? Den fantastiska summa som svenska folket tillsammans bidrog med har gått till olika projekt och organisationer i världen. Allt för att ingen ska behöva fly undan klimatet.

Skånskan - 07 dec 18 kl. 06:00

Lund är redo för Musikhjälpen

Malmö Den 10-16 december äger Musikhjälpen rum i Lund. Ett evenemang som engagerar såväl Lunds kommun som Lundaborna.Snart stundar Musikhjälpen, men planeringen inför har varit på gång sedan länge.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 15 minuter sedan

Larm om gasutsläpp på Södervärn

Malmö Enligt larmet ska det vara utsläpp av farligt ämne.Räddningstjänsten är på väg till Uppsalagatan för närmare kontroll. Gaslukten ska ha spridit sig till översta våningen..

Skånskan - 2 timmar sedan

Politiker oeniga om höjning av P-avgifterna

MALMÖ Det blev en het diskussion när höjningen av felparkeringsavgifterna togs upp i tekniska nämnden på onsdagen.Flera liberaler gick nämligen först på Moderaternas, Centern och Sverigedemokraternas linje om att återremittera ärendet för att få fram en lista på de förseelser som Malmöborna görs sig mest skyldiga till. – På mötet fick vi veta att flest felparkeringsavgifter går till dem som saknar en biljett men listan var inte komplett.

Skånskan - 4 timmar sedan

Fastigheten på Fundersed Skogsvägen 84 i Hörby såld till ny ägare

Hörby Marzena Velic, 47 år, har tagit över fastigheten på adressen Fundersed Skogsvägen 84 i Hörby från Ulf Malmgren AB. Ägarskiftet blev klart i mars 2019 och köpesumman blev 249 000 kronor. Nyligen såldes ett hus precis i närheten, på Fundersed Envägen 102.

Skånskan - 4 timmar sedan

Förbereder för tiggeriförbud

Kävlinge Kommunstyrelsen i Kävlinge vill förbereda för att kunna införa ett tiggeriförbud i kommunen. Detta med anledning av en SD-motion om att införa ett förbud.Sverigedemokraterna vill införa ett tiggeriförbud i Kävlinge kommun enligt den så kallade Eskilstunamodellen.

Skånskan - 6 timmar sedan

Privatpersoner lyckades släcka gräsbrand i Kylestorp

KYLESTORP
Det började brinna i gräset vid en kraftledningsstolpe i Kylestorp på onsdagsförmiddagen. När räddningstjänsten kom fram var dock gräsbranden redan släckt av personer som bor i närheten. – Det var ett område på 10-15 kvadratmeter som hade brunnit, berättar Andreas Cedergren vid räddningstjänsten i Hörby.

Skånskan - 6 timmar sedan

Orans friluftsliv ska nu utredas

Sjöbo Vad tycker du Sjöbo Ora och vad skulle du vilja kunna göra där? Det vill kommunen ta reda på.Redan i dag är det många Sjöbobor som motionerar, går med hunden, plockar svamp eller tar en fika i Oran.

Skånskan - 6 timmar sedan

140 kvadratmeter stort kedjehus i Teckomatorp sålt

Teckomatorp 1 680 000 kronor fick Quality Ventilation AB ge för kedjehuset på Elgatan 2 i Teckomatorp. Huset är byggt 1962 och har en boyta på 140 kvadratmeter. Köpet från säljaren Anita Katarina Björling och Ulf Burestam blev klart i april 2019.

Skånskan - 6 timmar sedan

Det är inte bara storleken som räknas

Partierna är oense om hur Malmös skolgårdar ska se ut. Det har skapat oväntade allianser: MP, V och SD förenas i ett gemensamt intresse för stora skolgårdar och krav på ett visst antal kvadratmeter per barn.
Stadsbyggnadsnämndens socialdemokratiska ordförande Sofia Hedén vill sänka kraven på skolgårdarnas storlek, liksom det liberala skolkommunalrådet Sara Wettergren.

Skånskan - 8 timmar sedan

75-årig kvinna stoppade äldretjuvar

Kirseberg När de två männen berättade att de kom från Eon och berättade att den 75-åriga kvinnan fått för hög elräkning stängde hon helt sonika dörren framför näsan på dem.–Det är ett utmärkt agerande av damen. Många stölder hos äldre personer inleds på detta sätt.

Skånskan - 8 timmar sedan

Skicklig spegling i det vardagliga

Litteratur/recension BOK
Gå förlorad
Författare: Agnes Lidbeck
Förlag: NorstedtsFrån mamman i debutromanen Finna sig via systrarna i uppföljaren Förlåten har Agnes Lidbeck nu i sin mycket löst sammanhållna romantriptyk landat hos pappan. Han heter Anders och boken som är hans heter Gå förlorad.
Även om den inleds med getingrullning – en snabb rörelse med händerna där man dödar en geting utan att bli stucken – så förstår man inte riktigt betydelsen av den antydda våldsamheten till en början.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.