Skånskan > Opinion

Thursday, 20 February, 13:14

Skånskan - 23 nov 18 kl. 10:00

Ökad efterfrågan på närproducerat köttPå landet Slakteriet Sjöbo AB märker tydligt av den ökade efterfrågan på närproducerat kött. Nu hoppas de att även offentlig sektor hänger på trenden.
– Det är viktigt, inte bara för oss utan för att svenskt lantbruk i stort ska överleva, att kommuner och landsting köper in svenskproducerad mat, säger Sverker Malmborg, en av fyra delägare till verksamheten.
Många lantbruksföretag erbjuder idag besökare att köpa kött från den egna gården. De levererar då djuren till ett slakteri där de slaktas och styckas för att sedan avhämtas vakuumförpackat och klart, så kallat återtag.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Slakteriet Sjöbo AB, Sverker Malmborg, Slakteriet Sjöbo, Malmborg, Sverige, Polen, Skåne, Magnus Gustavsson, Ystad, Skivarp, Nils Ohlssons, Sydkött, Ruuthsbo

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, efterfrågan, närproducerat, kött
YA - Igår: 06:00

Ökad efterfrågan på småskaligt hanterat kött ger bättre ekonomi till uppfödare och producenter

Allt fler konsumenter upptäcker lammkött och allra mest eftertraktat är närproducerat kött med insikt i produktionskedjan. Och en ökad efterfrågan ger bättre betalt, både till uppfödare och producenter vilket är gynnsamt för en fortsatt positiv utveckling av lammkötts produktion. .

Dalarnas tidningar - 10 jul 15 kl. 19:30

Ökad efterfrågan får närproducerat att blomstra

Alltfler efterfrågar närproducerat och det märks av på Visthusboden i Stora Skedvi. Här i den annars stilla miljön, står en saluhall och ett bageri fullt av liv inuti..

Länstidningen i Jämtland - 05 sep 17 kl. 05:30

Handlare: "Närproducerat kött från länet viktigare än att det är ekologiskt"

Som LT berättade i gårdagens tidning är efterfrågan på ekologiskt och närproducerat kött större i länet än utbudet. Vi har pratat med Svensk Cater, Nyléns Hugossons och Änge chark om hur stor efterfrågan är från deras kunder..

YLE - 20 sep 13 kl. 14:42

Fräscht att köpa närproducerat

Under fredagen har konsumenter kunnat köpa bland annat kött, grönsaker och kött direkt av producenterna på Bondens marknad i Vasa. Marknaden ordnades för andra gången eftersom intresset för att köpa närproducerat är stort bland konsumenterna. - Det känns fräschare och färskare att köpa härifrån än om man går till butiken.

GT - 17 mar 14 kl. 12:57

Närproducerat kött är det hetaste på tallriken

FALKÖPING. Här är GT:s superguide till din lokala köttproducent för dig som bor i Västsverige. Köttskandaler och ett ökat intresse för djurens situation och för köttets kvalitet - det tror charkuteristen Mattias Lindgren är anledningen till att efterfrågan på närproducerat kött har ökat.

Nya Wermlands Tidningen - 24 feb 14 kl. 16:47

Närproducerat håller uppe siffrorna

Grisuppfödaren Sven Callenberg i Åmål har klarat sig relativt bra genom den kris som drabbat många av hans kollegor. God tillgång på slakterier och efterfrågan på närproducerat kött dämpar fallet..

YA - 13 okt 14 kl. 06:30

Höstmarknad med närproducerat

Foto: Moa Dahlin
Närproducerat lammkött, honung, snus, fårskinn och äppelmust lockade många till höstmarknaden på Christinehof.
De som ville undvika de stundtals långa köerna för att köpa en kopp kaffe tog en promenad i den höstvackra parken. Andra hängde med på visning av slottet.

Nyan - 19 jul 16 kl. 10:01

Diskussionsmöte om slaktfrågan

I morgon träffas medlemmarna i producentförbundets husdjursutskott för att diskutera den nuvarande slaktsituationen. Ett antal större åländska gårdar förhandlar i nuläget med slakterier i Sverige om ett eventuellt samarbete.
Producentförbundets vd Henry Lindström vill inte kalla träffen för ett krismöte.

Corren - 29 nov 13 kl. 12:54

Närproducerat går hem i Kisabutiker

Kött från glada grisar och ägg plockade runt knuten. Efterfrågan på närproducerade matvaror är stor, enligt butiksägarna i Kisa..

Skånskan - 23 dec 15 kl. 14:00

Gourmetgris till julbordet

Ystad – Julskinkan kan stå i centrum för en gemensam, social upplevelse som förenar människor, anser Erik Bengtsson på Karlsfälts gård, Stora Herrestad.
– Kall skinka till knäckbröd och senap är en oslagbar njutning som kan beröra människor emotionellt.– Man behöver inte göra upplevelsen mer komplicerad.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Fyra unga rånade av två

LUND Fyra 16-åriga pojkar rånades av två gärningsmän i 17-årsåldern.
Det hände på onsdagskvällen 22-22.30 på Karl XII gatan i Lund.

Skånskan - 30 minuter sedan

Fann tjuvar i sin bostad

LUND När innehavaren kom hem vid 19-tiden på onsdagen var det tjuvar i lägenheten.
Dessa skrämdes iväg när ägaren kom och flydde ut genom ett sovrumsfönster och det är oklart om de fick med sig något stöldgods.
Inbrottet genomfördes på onsdagskvällen i en lägenhet på Möllevångsvägen i Lund.

Skånskan - 30 minuter sedan

Tjuv tog fönstervägen

LUND När ägaren kom hem på onsdagen upptäcktes att det varit inbrott i bostaden på Trollebergsvägen i Lund.
Detta har skett någon gång mellan den 17 och 19 februari. Ett fönster var uppbrutet men det är inte klart än vad som stulits..

Skånskan - 2 timmar sedan

Hus på 155 kvadratmeter från 1961 sålt i Tjörnarp

Tjörnarp 2 150 000 kronor fick Egon Wetke, 55 år, ge för huset på adressen Korsarödsvägen 12 i Tjörnarp. Det 155 kvadratmeter stora huset är byggt 1961. Köpet från säljaren Johan Mattias Lindén blev klart i februari 2020.

Skånskan - 4 timmar sedan

Sverigedemokraterna åter största parti

Sverigedemokraterna är Sveriges största parti enligt Novus/SVT februarimätning. Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet växer i samma takt som Socialdemokraterna rasat i opinionen.Undersökningen visar att Sverigedemokraterna för andra gången i en SVT/Novus undersökning är det största partiet och Socialdemokraterna halkar ner på en andraplats.

Skånskan - 3 timmar sedan

Dumpade 40 däck med fälg

Rydsgård Någon gång mellan tisdag och onsdag har en ännu okänd person gjort sig skyldig till nedskräpning genom att slänga över 40 däck med fälg på en allmänparkering, en halvkilometer från Rydsgårds gods egendom..

Skånskan - 17 timmar sedan

Vill ha konstmuseum i city

MALMÖ Ett konstmuseum i centrala Malmö ger i dagsläget den mest kompletta helhetsupplevelsen.
Samtidigt minskar möjligheterna att påverka den fysiska miljön genom att marken är privatägd vid Triangeln.Det är några av slutsatserna i den fördjupade lokaliseringsutredning som
Wingårds arkitekter har genomfört på uppdrag av kulturnämnden i Malmö.

Skånskan - 17 timmar sedan

Sprängdeg hittat hos Satudarahmedlem

Malmö När polisen gjorde husrannsakan hemma hos en 22-årig man och dennes 19-åriga flickvän hittades sprängdeg i kylskåpet. I bostaden fanns också en väst som med emblem från mc-gruppen Satudarah.
Nu ställs både mannen och hans flickvän inför rätta, misstänkta för grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, och för narkotikabrott.

Skånskan - 17 timmar sedan

En tur på hästryggen lockade trots hällregn

STAFFANSTORP Att få sitta på hästryggen en liten stund lockade barnen från Lilla Emilia så pass att de trotsade onsdagens hällregn och promenerade till Torget.
Där fick de klappa om ponnyerna Ludvig och Sixten och prova på att rida ett varv.Sportlovet är i full gång och även om vädret kunde varit bättre tar sig många lovlediga med gott humör till de skiftande aktiviteter som bjuds i kommunen.

Skånskan - 18 timmar sedan

Miljonrabatt på skolmoduler

eslöv Modulerna på Norrevångsskolan blev betydligt billigare att sätta på plats än beräknat.Kommunen hade räknat med att etableringen skulle gå lös på 5,1 miljoner kronor. Men när servicenämnden nu gjort en slutredovisning av projektet visar det sig att kostnaderna stannade vid drygt 2,4 miljoner.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.