SVT > Inrikes

Wednesday, 12 December, 13:40

SVT - 23 nov 18 kl. 08:50

Så går talmannen vidare med regeringsbildningenNär Centerledaren Annie Lööf gav upp försöken att bilda en regering kom bollen tillbaka till talmannen Andreas Norlén. I går talade han med partiledarna i telefon och på fredagmorgonen väntas han berätta om nästa steg i jakten på en ny regering. SVT är på plats och sänder direkt med start klockan 9.55..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Centerledaren Annie Lööf, Andreas Norlén, SVT

Dela artikeln

9591 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , går, talmannen, vidaremed , regeringsbildningen
Opinionen.se - 05 dec 13 kl. 16:20

Talmannen stoppade votering


Riksdagens talman Per Westerberg vägrar ta upp de rödgrönas och SD:s förslag om att stoppa regeringens sänkning av den statliga skatten. – Vi anser att talmannen gör en felaktig bedömning, sade Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg direkt efter det att Per Westerberg sagt att han anser sig skyldig att skicka ärendet vidare till konstitutionsutskottet. "Övervägande skäl" talar för att han är skyldig att stoppa omröstningen", konstaterar en utredning om rättsläget som Westerberg (M) beställt av riksdagens kansli.

BT - 05 dec 13 kl. 16:34

Talmannen stoppade votering

Riksdagens talman Per Westerberg vägrar ta upp de rödgrönas och SD:s förslag om att stoppa regeringens sänkning av den statliga skatten. - Vi anser att talmannen gör en felaktig bedömning, sade Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg direkt efter det att Per Westerberg sagt att han anser sig skyldig att skicka ärendet vidare till konstitutionsutskottet (KU).När kammaren röstade om huruvida förslaget ska tas upp, trots talmannens motstånd, vann oppositionen med 156 röster mot 153.

Trelleborgs Allehanda - 17 sep 14 kl. 10:50

"Talmannen försvårar arbetet"

Talman Per Westerberg försvårar regeringsbildningen med en ny konstitutionell praxis som han inte har något mandat för. Det anser flera tunga statsvetare, medan processen går vidare.
Westerberg sade i går att han tänker försäkra sig om att partiledarna tror att en ny statsminister kan få igenom en budget i höst, inte bara hur de tänker rösta när statsministern ska utses.

YLE - 27 feb 16 kl. 16:08

HBL: Henriksson vill gå vidare med Lohela-fallet

Svenska riksdagsgruppens ordförande Anna-Maja Henriksson vill sammankalla den allsvenska riksdagsgruppen för att ta ställning till talmannens beslut att kräva engelska som språk under den svenska talmannens besök i Finland. Tidningen Hufvudstadsbladet skriver att Henriksson kommer att initiera ett möte nästa vecka för att diskutera hur man kan gå vidare i ärendet. – Vi måste signalera åt talmannen att vi kräver en förklaring, säger Henriksson till HBL.

BT - 16 sep 14 kl. 14:26

Talmannen: Det här blir stökigt

Det är en komplicerad regeringsbildning som väntar, konstaterade riksdagens talman Per Westerberg i dag. I morgon börjar han sonderingarna bland partiledarna - och där ingår frågan om en budget kan gå igenom.På förmiddagen sammanträdde det så kallade talmanspresidiet, Per Westerberg och de tre vice talmännen.

NT - 05 dec 13 kl. 16:10

Talmannen stoppade votering

-Vi anser att talmannen gör en felaktig bedömning, sade Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg direkt efter det att Per Westerberg sagt att han anser sig skyldig att skicka ärendet vidare till konstitutionsutskottet."Övervägande skäl" talar för att han är skyldig att stoppa omröstningen", konstaterar en utredning om rättsläget som Westerberg (M) beställt av riksdagens kansli..

Sydsvenskan - 05 maj 16 kl. 22:34

Talmannen stängs av i härvan

En domare i högsta domstolen har stängt av talmannen i det brasilianska underhuset, Eduardo Cunha, på grund av korruptionsmisstankar, uppger källor inom rättsväsendet för nyhetsbyrån AFP.Cunha, som varit en av president Dilma Rousseffs hårdaste kritiker och pådrivande i riksrättsprocessen mot henne, är enligt misstankarna inblandad i den jättelika korruptionshärvan kring den statliga oljejätten Petrobras.I onsdags rekommenderade den senator som är ansvarig för granskningen av Dilma Rousseff att hon ställs inför riksrätt.

DI - 09 okt 18 kl. 13:00

Stort tryck på Kristersson inför mötet med talmannen

På tisdagen ska Ulf Kristersson träffa talmannen och berätta hur det går med försöken att bilda en ny regering. Frågan är om M-ledaren nu är redo att presentera en plan B om det inte är möjligt att gå vidare med alliansen..

DI - 14 okt 18 kl. 09:43

Stukad Ulf Kristersson till talmannen

Moderaterna har misslyckats med båda sina regeringsalternativ och frågan är nu hur Ulf Kristersson vill gå vidare efter helgens smärtsamma förluster. På söndagen har M-ledaren ett möte med talmannen Andreas Norlén i riksdagen..

DI - 14 nov 18 kl. 10:10

Talmannen om vägen framåt: Finns två huvudalternativ

Talmannen Andreas Norlén inleder en ny talmansrunda på torsdagen och efter sina möten med partiledarna ska han ge besked om hur regeringsbildningen ska gå vidare..

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Anders Ygeman (S): Naturligt att Ulf Kristersson (M) prövas som statsminister

Riksdagen röstar på fredag sannolikt ner talmannens förslag om Stefan Löfven (S) som statsminister. Det naturliga är då att M-ledaren Ulf Kristersson åter prövas, säger Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman..

SVT - 2 timmar sedan

Åkesson borta vid statsministeromröstning

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommer att vara borta från statsministeromröstningen om Stefan Löfven på fredag. Han har anmält pappaledighet hos riksdagen fram till juluppehållet och åkt på semester till Thailand med familjen..

SVT - 2 timmar sedan

Vinterns lägsta temperatur uppmätt

Den hittills lägsta temperatur för denna vintersäsongen har uppmätts. Mellan natten tisdagen och onsdagen hade Nikkaluokta i Norrbottens minus 28,3 minusgrader..

SVT - 3 timmar sedan

Stark arbetsmarknad trots att lågkonjunkturen tros vara på väg

Flera prognosmakare, inklusive Konjunkturinstitutet, spår att lågkonjunkturen väntar runt dörren, men det märks inte när Arbetsförmedlingen och arbetsgivarna tittar på arbetsmarknaden för 2019-2020. – Det går bättre än vad vi bedömde att det skulle göra för ett halvår sedan, säger Håkan Gustavsson, prognoschef för Arbetsförmedlingen..

SVT - 4 timmar sedan

Talmannen: Vill undvika extra val

På onsdagen meddelade talmannen Andreas Norlén att Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven ska ställas inför en statsministeromröstning, trots att allt pekar på att även detta förslag kommer att röstas ned. – Det är fortsatt betydande låsningar i svensk politik, sa han på presskonferensen..

SVT - 4 timmar sedan

Budgetdebatt i riksdagen

SVT - 5 timmar sedan

Statsministeromröstning och budget – dubbla nederlag väntar Löfven

Onsdagen blir en dag med betoning på inrikespolitik. Talmannen håller presskonferens om att Stefan Löfven (S) ska ställas inför en statsministeromröstning, en omröstning som han redan nu ser ut att förlora. Senare blir det debatt och omröstning om budgeten, som även den ser ut att bli ett nederlag för Socialdemokraterna och Stefan Löfven..

SVT - 7 timmar sedan

Så blir de nya vab-reglerna

Kravet på att anmäla vård av barn första sjukdagen försvinner. Samtidigt skärps kontrollerna. Det här är de nya reglerna som börjar gälla vid årsskiftet..

SVT - 7 timmar sedan

Så ska statens tolkanvändning bli bättre: ”Förbjud barntolkar”

Ett stopp för barntolkar. Och skarpare krav på myndigheternas val av tolkar. Det är några av förslagen som regeringens tolkutredare har lämnat över till regeringen.

SVT - 7 timmar sedan

Explosion av vape-videor på sociala medier

Stora rökmoln och häftiga tricks. E-cigg eller vape som det också kallas har blivit ett stort fenomen på sociala medier. Adrian som också går under namnet ”Polski” är youtuber.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.