SVT > Inrikes

Saturday, 23 February, 20:28

SVT - 23 nov 18 kl. 08:50

Så går talmannen vidare med regeringsbildningenNär Centerledaren Annie Lööf gav upp försöken att bilda en regering kom bollen tillbaka till talmannen Andreas Norlén. I går talade han med partiledarna i telefon och på fredagmorgonen väntas han berätta om nästa steg i jakten på en ny regering. SVT är på plats och sänder direkt med start klockan 9.55..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Centerledaren Annie Lööf, Andreas Norlén, SVT

Dela artikeln

9591 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , går, talmannen, vidaremed , regeringsbildningen
Opinionen.se - 05 dec 13 kl. 16:20

Talmannen stoppade votering


Riksdagens talman Per Westerberg vägrar ta upp de rödgrönas och SD:s förslag om att stoppa regeringens sänkning av den statliga skatten. – Vi anser att talmannen gör en felaktig bedömning, sade Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg direkt efter det att Per Westerberg sagt att han anser sig skyldig att skicka ärendet vidare till konstitutionsutskottet. "Övervägande skäl" talar för att han är skyldig att stoppa omröstningen", konstaterar en utredning om rättsläget som Westerberg (M) beställt av riksdagens kansli.

BT - 05 dec 13 kl. 16:34

Talmannen stoppade votering

Riksdagens talman Per Westerberg vägrar ta upp de rödgrönas och SD:s förslag om att stoppa regeringens sänkning av den statliga skatten. - Vi anser att talmannen gör en felaktig bedömning, sade Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg direkt efter det att Per Westerberg sagt att han anser sig skyldig att skicka ärendet vidare till konstitutionsutskottet (KU).När kammaren röstade om huruvida förslaget ska tas upp, trots talmannens motstånd, vann oppositionen med 156 röster mot 153.

Trelleborgs Allehanda - 17 sep 14 kl. 10:50

"Talmannen försvårar arbetet"

Talman Per Westerberg försvårar regeringsbildningen med en ny konstitutionell praxis som han inte har något mandat för. Det anser flera tunga statsvetare, medan processen går vidare.
Westerberg sade i går att han tänker försäkra sig om att partiledarna tror att en ny statsminister kan få igenom en budget i höst, inte bara hur de tänker rösta när statsministern ska utses.

YLE - 27 feb 16 kl. 16:08

HBL: Henriksson vill gå vidare med Lohela-fallet

Svenska riksdagsgruppens ordförande Anna-Maja Henriksson vill sammankalla den allsvenska riksdagsgruppen för att ta ställning till talmannens beslut att kräva engelska som språk under den svenska talmannens besök i Finland. Tidningen Hufvudstadsbladet skriver att Henriksson kommer att initiera ett möte nästa vecka för att diskutera hur man kan gå vidare i ärendet. – Vi måste signalera åt talmannen att vi kräver en förklaring, säger Henriksson till HBL.

BT - 16 sep 14 kl. 14:26

Talmannen: Det här blir stökigt

Det är en komplicerad regeringsbildning som väntar, konstaterade riksdagens talman Per Westerberg i dag. I morgon börjar han sonderingarna bland partiledarna - och där ingår frågan om en budget kan gå igenom.På förmiddagen sammanträdde det så kallade talmanspresidiet, Per Westerberg och de tre vice talmännen.

NT - 05 dec 13 kl. 16:10

Talmannen stoppade votering

-Vi anser att talmannen gör en felaktig bedömning, sade Socialdemokraternas gruppledare Mikael Damberg direkt efter det att Per Westerberg sagt att han anser sig skyldig att skicka ärendet vidare till konstitutionsutskottet."Övervägande skäl" talar för att han är skyldig att stoppa omröstningen", konstaterar en utredning om rättsläget som Westerberg (M) beställt av riksdagens kansli..

Sydsvenskan - 05 maj 16 kl. 22:34

Talmannen stängs av i härvan

En domare i högsta domstolen har stängt av talmannen i det brasilianska underhuset, Eduardo Cunha, på grund av korruptionsmisstankar, uppger källor inom rättsväsendet för nyhetsbyrån AFP.Cunha, som varit en av president Dilma Rousseffs hårdaste kritiker och pådrivande i riksrättsprocessen mot henne, är enligt misstankarna inblandad i den jättelika korruptionshärvan kring den statliga oljejätten Petrobras.I onsdags rekommenderade den senator som är ansvarig för granskningen av Dilma Rousseff att hon ställs inför riksrätt.

DI - 09 okt 18 kl. 13:00

Stort tryck på Kristersson inför mötet med talmannen

På tisdagen ska Ulf Kristersson träffa talmannen och berätta hur det går med försöken att bilda en ny regering. Frågan är om M-ledaren nu är redo att presentera en plan B om det inte är möjligt att gå vidare med alliansen..

DI - 14 okt 18 kl. 09:43

Stukad Ulf Kristersson till talmannen

Moderaterna har misslyckats med båda sina regeringsalternativ och frågan är nu hur Ulf Kristersson vill gå vidare efter helgens smärtsamma förluster. På söndagen har M-ledaren ett möte med talmannen Andreas Norlén i riksdagen..

DI - 14 nov 18 kl. 10:10

Talmannen om vägen framåt: Finns två huvudalternativ

Talmannen Andreas Norlén inleder en ny talmansrunda på torsdagen och efter sina möten med partiledarna ska han ge besked om hur regeringsbildningen ska gå vidare..

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Kritik mot Valmyndigheten efter SVT:s uppgifter om cyberattack på valdagen

Valmyndigheten kritiseras av it-experter efter att myndighetens hemsida slogs ut av en överbelastningsattack på valdagen, vilket SVT Nyheter rapporterade om förra veckan. – Det är inte svårt att skydda sig mot det här, säger it-säkerhetsexperten Fredrik Möller, till SvD..

SVT - 2 timmar sedan

Avsiktlig attack släckte valsajt i Sverige

Det var en så kallad överbelastningsattack som ledde till att Valmyndighetens sajt slogs ut under valkvällen i höstas. Tidigare har det från myndighetens sida hetat att ”ingenting tydde” på att så var fallet..

SVT - 5 timmar sedan

Moderatledaren Ulf Kristersson glömde låsa vapenskåpet – polisen omhändertog jaktvapnen

Moderatledaren Ulf Kristersson lämnade vapenskåpet olåst hemma i villan. Polisen har nu omhändertagit hans jaktvapen och startat en utredning, uppger Aftonbladet. – Jag begick ett misstag, säger partiledaren..

SVT - 11 timmar sedan

Reinfeldt och KTH förnekar samröre med kinesiske affärsmannen

Fredrik Reinfeldt förnekar samröre med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, trots att han används i Lius marknadsföring. SVT Nyheter kan nu visa att även Kungliga tekniska högskolan utnyttjas som reklam i Lius bolag trots att detta inte sanktionerats av KTH..

SVT - 8 timmar sedan

Här räknas rösterna i Sveriges största underhållningsprogram

Varje vecka röstar svenska folket miljontals gånger på sina favoritbidrag i Melodifestivalen och det är mycket som står på spel. Ansvariga för att röstningsmomentet och rösträkningen går till på rätt sätt är en grupp personer ihopträngda i fikarummet för de som till vardags kör hockeyarenans ismaskin..

SVT - 8 timmar sedan

Löfven ryter till mot Swedbank

Statsminister Stefan Löfven (S) vill se hårdare tag i arbetet mot penningtvätt och utesluter inte skärpt lagstiftning. – Om det här senaste nu stämmer, så att man kan belägga Swedbank med de här bristerna, så är det naturligtvis fullständigt oacceptabelt, säger han..

SVT - 12 timmar sedan

Kinesiske affärsmannen vill köpa svensk medicinsk högteknologi

Kevin Liu, den kinesiske affärsman som var involverad i förhandlingar om frigivning av den svenske förläggaren Gui Minhai, förhandlar nu med ett svenskt högteknologiskt företag. Den svenske entreprenören Thorleif Lavold blev inbjuden till Lius flotta kontor i Kina och möttes av en bild på Fredrik Reinfeldt och av reklam för Karolinska institutet och KTH..

SVT - 22 timmar sedan

Aktiespararnas vd kritisk både mot Swedbank och Finansinspektionen

Aktiespararnas vd Joacim Olsson är kritisk både mot Swedbanks agerande, men också hur Finansinspektionen agerat. – Jag tycker att det finns anledning att rikta kritik mot hur Finansinspektionen agerat hittills, säger han..

SVT - 23 timmar sedan

Blixthalka orsakar många olyckor

SMHI varnar för plötslig blixthalka i Västerbottens och Norrbottens kustland. Längs med stora delar av Norrlandskusten rapporteras om mängder av halkolyckor och lastbilar som ställer sig på tvären. Jag har stått i bilkö i fem timmar, säger en bilist vid Kinnbäck, norr om Skellefteå..

SVT - Igår: 19:42

Bolaget som ska syna Swedbank granskas själva för inblandning i penningtvätt

Revisionsbolaget EY har anlitats för att göra en extern utredning av den misstänkta penningtvätten i Swedbank. Men samtidigt granskas EY själva för inblandning i penningtvättshärvan i Danske Bank, skriver Affärsvärlden..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.