SR > Nyheter

Monday, 10 December, 09:19

Liknande nyheter

Taggar: E-handelger miljontals , jobbi , Sydostasien
Barometern - 04 sep 13 kl. 12:02

Frihandel för fler jobb

handel ?Det är oerhört positivt att EU och USA nu inlett förhandlingar om vad som förhoppningsvis mynnar ut i ett genomgripande och heltäckande avtal för handel och investeringar.? Under de senaste åren har vi upplevt den värsta globala ekonomiska krisen sedan 1930-talet.

BT - 04 sep 13 kl. 12:44

Frihandel skapar fler jobb

Det är oerhört positivt att EU och USA inlett förhandlingar om vad som förhoppningsvis mynnar ut i ett avtal för handel och investeringar. I dagarna tar Fredrik Reinfeldt emot Barack Obama och handelsfrågor har en given plats på dagordningen. Under de senaste åren har vi upplevt den värsta globala ekonomiska krisen sedan 1930-talet.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 13:25

Uber ska investera aggressivt i Sydostasien

Uber har inte några planer på att lämna Sydostasien utan ser istället framför sig en aggressiv investeringsperiod, uppgav vd Dara Khosrowshahi på sin Asien-turné. Till nyhetsbyrån Reuters sade Uber-chefen att planen för regionen är att gå framåt och investera. ”Vi räknar med att förlora pengar i Sydostasien och förväntar oss att investera aggressivt i termer av marknadsföring med mera.

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 07:42

Mer Småland i Europa ger fler jobb i Småland

Småland har snålheten, enkelheten och rörligheten. Europa behöver fler jobb. För att jobben ska bli fler behövs ordning och reda i ekonomin, fler företag, mer handel och fler som arbetar.

Dagensanalys.se - 27 nov 17 kl. 23:16

Anders Svensson ny ordförande för Svensk Handel

Anders är vd för Ica Sverige och vice vd för Ica Gruppen. Han har tidigare varit vice ordförande i Svensk Handel och sitter också i Svenskt Näringslivs styrelse. – Handeln är en betydelsefull näring som varje dag skapar jobb, tillväxt och skatteintäkter till den svenska ekonomin.

HBL - 28 dec 13 kl. 13:42

Finsk handel förhandlar om jobb för sjukskrivna

Sami jobbar i ett butikslager. När han på fritiden spelar innebandy drabbas han av en knäskada som leder till sjukskrivning och att han inte kan jobba i lagret på flera månader. Trots det jobbar han – i kundtjänsten tills knäet är bra igen.

Skånskan - 14 apr 18 kl. 05:00

Hundratals nya jobb

Skurup Nu finns det endast två fastigheter kvar på området ”Skurups Handel”.
Under året förväntas de sista avtalen gå i lås.
– Om vi tittar på handelsplatsen bara ser det ut att bli 100 nya jobb när allt är klart, säger Henrik Lundblad, näringslivsstrateg på Skurups kommun.

BT - 12 jan 12 kl. 11:13

Borås satsar på detaljhandel - ska skapa 100 nya jobb

Genom årtionden har Borås detaljhandel tappat dragningskraft. Nu ska trenden vändas. Svensk Handel och Borås stad går samman för att utreda och sedan skapa strategi för att öka detaljhandeln.

Dagens PS - 14 nov 17 kl. 09:33

Här gör Ikeas e-handel pangsuccé

Står för 15 procent av möbeljättens total handel. Ikea ökade försäljningen med 5,8 procent i Storbritannien under räkenskapsåret som avslutades den 31 augusti. Sett till absoluta tal hamnade försäljningen på 1,8 miljarder pund, motsvarande 19,8 miljarder kronor.

Kristianstadsbladet - 05 sep 12 kl. 10:30

"Det finns inga jobb som ingen vill ha"

Augusti månad innebär full ruljans på arbetsförmedlingen. Sommarjobben tar slut, samtidigt försvinner många arbetssökande när skolorna startar.
Många tillkommer.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

C väntas ge besked regeringsfrågan

Centerpartiet väntas lämna besked lämna besked om regeringsfrågan under en pressträff klockan 10, det erfar Ekot..

SR - 45 minuter sedan

Nobelstiftelsens vd: Krisen inte över för Akademien

Svenska Akademien har påbörjat ett förändringsarbete till det bättre, men det räcker inte, menar Lars Heikensten, vd på Nobelstiftelsen i P1-morgon..

SR - 1 timme sedan

Hon fick hjälp på Mukweges sjukhus

Vår korrespondent har träffat Amina Tabuya, en av många kvinnor som utsatts för grovt sexuellt våld och sedan fått hjälp på fredspristagarens sjukhus i Kongo..

SR - 1 timme sedan

"Fredspriset kan hjälpa kampen mot sexuellt våld i Kongo"

Att den kongolesiska läkaren Denis Mukwege i dag tilldelas Nobels fredspris är till stor hjälp för arbetet mot sexuellt våld i Kongo, säger advokaten Irène Esambo Diata, i huvudstaden Kinshasa..

SR - 1 timme sedan

Kinas dominans kan hota svensk gruvboom

Sverige har stora fyndigheter av så kallade sällsynta jordartsmetaller som som är nödvändiga för ny teknik som vindkraftverk och batterier till elbilar. Men Kinas dominans på marknaden kan hindra nya svenska gruvor, säger Tobias Persson, analytiker på myndigheten Tillväxtanalys..

SR - 3 timmar sedan

Åtgärder krävdes – före dödsfallet

Kalibers fortsatta granskning av olyckan i ett pelletsverk i Svappavaara visar att Arbetsmiljöverket krävt åtgärder av gruvbolaget före dödsfallet..

SR - 3 timmar sedan

Färre gillar att sola

Färre gillar att sola och fler bryr sig inte om solbrännan. Det visar Strålsäkerhetsmyndighetens senaste undersökning av våra solvanor..

SR - 3 timmar sedan

Avgörande vecka i politiken

I dag träffar statsminister Stefan Löfven riksdagens talman för att avrapportera läget i de pågående regeringsförhandlingarna. Men frågan är vad som händer sedan. Den här veckan är späckad med beslut som kan påverka hela mandatperioden..

SR - 3 timmar sedan

FN-chef: Migrationspakten är inte för eller emot migration

I dag ska FN:s medlemsländer anta den omdiskuterade migrationspakten, en frivillig överenskommelse för att få en ordnad och reglerad migration. Den senaste tiden har ett antal EU-länder hoppat av, något som gör FN-chefen Louise Arbour upprörd..

SR - 4 timmar sedan

Experter: "Kommunal" snusbod strider mot lagen

Umeå kommun är delägare i ett rederi som säljer snus i en hamn för att locka finländska resenärer till Sverige. Men försäljningen strider mot kommunallagen, enligt experter som Ekot pratat med..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.