PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 18 February, 22:24

PrivataAffärer - 21 nov 18 kl. 08:26

Oljan fortfarande klart lägreFinancial Times noterar att USA:s president Donald Trump har uttalat fortsatt stöd för Saudiarabien, trots mordet på den saudiska journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Turkiet. Basmetallerna uppvisar begränsade förändringar jämfört med dagen före. Flera basmetaller sjönk på tisdagseftermiddagen när oljepriserna dök. Sent på tisdagskvällen uppgav den amerikanska branschorganisationen API att de amerikanska lagren av råolja minskade med 1,5 miljoner fat under förra veckan. Det var en starkare efterfrågesignal än marknadens förväntan om en lageruppgång på 2,9 miljoner fat enligt Reuters.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Times, USA, Donald Trump, Saudiarabien, Jamal Khashoggi, Saudiarabiens, Turkiet, API, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljan, fortfarandeklart , lägre
DI - 21 jan 14 kl. 12:17

Råvaror: Brent-oljan klart högre

Priskurvorna på råvarumarknaden pekar åt olika riktningar på måndagen, med Brent-oljan klart högre samtidigt som guldet tappar mark..

DI - 03 mar 15 kl. 21:31

Råvaror: Oljan pressades högre av oroligheter i Libyen

Råvarorna utvecklades i båda riktningar på tisdagen. Medan oljan pressades högre av förnyad geopolitisk oro i Libyen, backade basmetallerna inför ett stormöte i Kina..

DI - 21 nov 18 kl. 07:52

Små rörelser bland råvarorna, oljan fortfarande klart lägre

Oljepriserna handlas på onsdagsmorgonen fortfarande klart lägre. Tisdagens nedgång på som mest i storleksordningen 7 procent har bara delvis återhämtat sig. Strax innan klockan 8 är Brentoljan upp knappt 1,5 procent till 63,33 dollar per fat medan amerikanska WTI är upp lika mycket till 54,19 dollar per fat..

Affärsvärlden - 10 jun 13 kl. 12:27

Guldet och oljan handlas lägre

Oljan har vänt ned och handlas något lägre medan basmetallerna överlag har sjunkit ytterligare under måndagsförmiddagen..

DI - 19 jun 13 kl. 07:16

Råvaror: Oljan handlas högre

Oljan handlas något högre medan basmetallerna visar en blandad utveckling med relativt små nettoförändringar på onsdagen..

DI - 26 aug 13 kl. 08:18

Råvaror: Oljan handlas högre

Oljan handlas på högre nivåer under veckans inledning, medan basmetallerna var upp vid fredagens stängning på LME..

Affärsvärlden - 12 sep 13 kl. 08:13

Oljan handlas högre

Oljan handlas något högre på torsdagen medan basmetallerna visar en lite blandad utveckling men med övervägande nedgångar..

Affärsvärlden - 09 apr 13 kl. 08:44

Oljan handlas högre

Oljan stiger och basmetallerna är överlag upp under tisdagsmorgonen..

DI - 20 aug 15 kl. 21:10

Råvaror: Oljan ännu lägre

Oljan noterades för mindre nedgångar under torsdagens handel, medan bas- och ädelmetaller överlag steg stödda av spekulation om att Federal Reserve kommer att vänta med räntehöjningen..

DI - 11 mar 16 kl. 09:26

Råvaror: Oljan mot högre höjder

Oljepriserna vände åter uppåt på fredagsmorgonen efter att ett försämrat riskklimat pressat priserna i torsdagshandeln. Den senaste tidens prisuppgång innebär att Nordsjöoljan Brent nu ligger på plus sedan årsskiftet..

DI - 22 jul 14 kl. 09:04

Råvaror: Oljan drar högre

Olja drar högre och basmetallerna handlas upp på tisdagsmorgonen. Aluminium nådde det högsta priset på över ett år och zink är på högsta nivån på nära tre år..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 9 timmar sedan

Hernhag: Endast några få pärlor i bemanningsbranschen

När Poolia börsintroducerades den 21 juni 1999 var bemanningsbranschen och konjunkturen het. Framtidens arbetsmarknad skulle säkert kräva flexibla lösningar och då kommer personaluthyrning in. Flexibla lösningar blev det, men många gånger har konsulterna åkt ut först i svaga tider.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Nykredit: Inga fler räntehöjningar från Riksbanken

”Sedan i december har statistiken försämrats ytterligare och det fönster som tidigare stod på glänt för ytterligare räntehöjningar är enligt oss nu stängt. Vi tror inte att Riksbanken höjer räntan ytterligare, vare sig 2019 eller 2020”, skriver Nykredits chefekonom Tore Stramer. Han påpekar att utsikterna för den svenska ekonomin försämrats på sistone.

PrivataAffärer - 10 timmar sedan

Danske: Räkna med mer turbulens på börsen

I tillägg till det baseras den senaste tidens aktieuppgångar på en förväntan om en snar överenskommelse i handelsfrågan mellan USA och Kina, skriver banken, som sammantaget drar slutsatsen att risken för bakslag kan anses vara högre än chansen för vidare uppgångar, om något inte blir som förväntat eller drar ut på tiden. På tolv månaders sikt anser dock Danske Bank att aktier alltjämt har potential. ”Vinsttillväxten är positiv, Kinas stimulanser börjar ge skjuts åt ekonomin under andra kvartalet och stora europeiska länder som Frankrike, Tyskland och Italien ökar de finanspolitiska stimulanserna i år.

PrivataAffärer - 12 timmar sedan

Nordea: Därför sänker vi H&M till sälj

Det framgår av en analys där rekommendationen sänks till sälj (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på måndagen. ”Trots lätta jämförelsetal tror vi att rörelseresultatet i det första kvartalet (december-februari) sjunker med 40 procent och med 8 procent det första halvåret. Det innebär att vi inte räknar med någon ökning av rörelseresultatet förrän tidigast i det tredje kvartalet trots en viss försäljningsåterhämtning”, skriver Nordea..

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Redeye höjer ”rimligt” värde för Fingerprint

Intervallet för det rimliga värdet sträcker sig från 5 kronor i ett ”bear case”-scenario till 20 kronor i ett ”bull case”-scenario (tidigare var intervallet 3-18 kronor). Redeyes analyser är vanligen uppdragsanalyser där bolaget betalar för bevakningen..

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

von Koskull: I år vänder det för Nordea

”Min ambition är att vi ser ökade intäkter och minskade kostnader”, säger han. Utmaningen är att ta sig tillbaka på det spår där banken presterar bäst. Åratal av besparingar, uppsägningar och automatisering har gjort organisationen smidigare.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Ovanligt svag bomarknad i januari

I Stockholm var utvecklingen ännu svagare, där sjönk priset på bostadsrätter för första gången en januarimånad även icke säsongsrensat. Analytiker noterar också att det var en ovanligt svag januarimånad. ”Vi hade ett fall under hösten 2017, sedan har bostadspriserna legat i stort sett stilla under 2018, men nu börjar det se ut som ett nytt fall börjar”, säger Michael Grahn, Danske Banks chefekonom i Sverige, till Nyhetsbyrån Direkt.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Färska köprekar bland måndagens analyser

Kepler Cheuvreux höjer sin rekommendation för Atrium Ljungberg till köp från behåll. Riktkursen höjs till 172 från 169 kr. Aktien stängde på 154,80 kr i fredags.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Två heta köptips

Följande är en sammanfattning av analyserna i ovan nämnda utgåva och återspeglar Börsveckans analys och synpunkter. Affiliatebolaget Catena Media kom med ett svagt bokslut, trots att fjärde kvartalet är det säsongsmässigt starkaste kvartalet. ”Vi oroas av sämre tillväxtmöjligheter och högre kostnader och sänker vårt råd till avvakta”, skriver Börsveckan.

PrivataAffärer - 14 timmar sedan

Hon blir ny vd för Handelsbanken

Carina Åkerström har en lång bakgrund inom banken och 2008 blev hon chef för regionbanken i östra Sverige. Hon utsågs samtidigt till vice vd. Ett par år senare blev chef över Stockholm, bankens största region.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.