PrivataAffärer > Ekonomi

Wednesday, 19 December, 05:23

PrivataAffärer - 21 nov 18 kl. 08:26

Oljan fortfarande klart lägre



Financial Times noterar att USA:s president Donald Trump har uttalat fortsatt stöd för Saudiarabien, trots mordet på den saudiska journalisten Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Turkiet. Basmetallerna uppvisar begränsade förändringar jämfört med dagen före. Flera basmetaller sjönk på tisdagseftermiddagen när oljepriserna dök. Sent på tisdagskvällen uppgav den amerikanska branschorganisationen API att de amerikanska lagren av råolja minskade med 1,5 miljoner fat under förra veckan. Det var en starkare efterfrågesignal än marknadens förväntan om en lageruppgång på 2,9 miljoner fat enligt Reuters.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Times, USA, Donald Trump, Saudiarabien, Jamal Khashoggi, Saudiarabiens, Turkiet, API, Reuters

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Oljan, fortfarandeklart , lägre
DI - 21 jan 14 kl. 12:17

Råvaror: Brent-oljan klart högre

Priskurvorna på råvarumarknaden pekar åt olika riktningar på måndagen, med Brent-oljan klart högre samtidigt som guldet tappar mark..

DI - 03 mar 15 kl. 21:31

Råvaror: Oljan pressades högre av oroligheter i Libyen

Råvarorna utvecklades i båda riktningar på tisdagen. Medan oljan pressades högre av förnyad geopolitisk oro i Libyen, backade basmetallerna inför ett stormöte i Kina..

DI - 21 nov 18 kl. 07:52

Små rörelser bland råvarorna, oljan fortfarande klart lägre

Oljepriserna handlas på onsdagsmorgonen fortfarande klart lägre. Tisdagens nedgång på som mest i storleksordningen 7 procent har bara delvis återhämtat sig. Strax innan klockan 8 är Brentoljan upp knappt 1,5 procent till 63,33 dollar per fat medan amerikanska WTI är upp lika mycket till 54,19 dollar per fat..

Affärsvärlden - 10 jun 13 kl. 12:27

Guldet och oljan handlas lägre

Oljan har vänt ned och handlas något lägre medan basmetallerna överlag har sjunkit ytterligare under måndagsförmiddagen..

DI - 19 jun 13 kl. 07:16

Råvaror: Oljan handlas högre

Oljan handlas något högre medan basmetallerna visar en blandad utveckling med relativt små nettoförändringar på onsdagen..

DI - 26 aug 13 kl. 08:18

Råvaror: Oljan handlas högre

Oljan handlas på högre nivåer under veckans inledning, medan basmetallerna var upp vid fredagens stängning på LME..

Affärsvärlden - 12 sep 13 kl. 08:13

Oljan handlas högre

Oljan handlas något högre på torsdagen medan basmetallerna visar en lite blandad utveckling men med övervägande nedgångar..

Affärsvärlden - 09 apr 13 kl. 08:44

Oljan handlas högre

Oljan stiger och basmetallerna är överlag upp under tisdagsmorgonen..

DI - 20 aug 15 kl. 21:10

Råvaror: Oljan ännu lägre

Oljan noterades för mindre nedgångar under torsdagens handel, medan bas- och ädelmetaller överlag steg stödda av spekulation om att Federal Reserve kommer att vänta med räntehöjningen..

DI - 11 mar 16 kl. 09:26

Råvaror: Oljan mot högre höjder

Oljepriserna vände åter uppåt på fredagsmorgonen efter att ett försämrat riskklimat pressat priserna i torsdagshandeln. Den senaste tidens prisuppgång innebär att Nordsjöoljan Brent nu ligger på plus sedan årsskiftet..

DI - 22 jul 14 kl. 09:04

Råvaror: Oljan drar högre

Olja drar högre och basmetallerna handlas upp på tisdagsmorgonen. Aluminium nådde det högsta priset på över ett år och zink är på högsta nivån på nära tre år..

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 11 timmar sedan

Vinstvarning från XXL

Volymerna på alla marknader har varit låga före och efter black Friday, heter det. Bolaget spår nu en omsättning om runt 9,4 miljarder norska kronor samt ett ebitda-resultat på cirka 530-560 miljoner norska kronor för helåret 2018. Enligt Infront Datas konsensus daterat den 20 november väntades helårsomsättningen nå 9,66 miljarder norska kronor och ebitda 748 miljoner norska kronor för 2018.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Budet på Cherry jackpot för fonder

Cherry har mottagit ett kontantbud värderat till cirka 9,2 miljarder kronor, motsvarande 87 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande, där konsortiet European Entertainment Intressenter uppges vara den förvärvande parten. Kortsortiet består av Bridgepoint Europe VI Fund, Prunus Avium, Klein Group, Audere est Facere, Pontus Lindwall, Berkay Reyhan och Can Yilanlioglu, som sammantaget äger cirka 47,4 procent av kapitalet och 37,9 procent av rösterna i Cherry.

PrivataAffärer - 13 timmar sedan

Pareto: Överdriven kursreaktion i Hoist

Det anser Pareto Securities enligt en analys där det konstateras att Hoist-ledningen vid tisdagens telefonkonferens gick igenom ett antal möjliga åtgärder för att motverka regelförändringen. ”Att börja använda avancerade interna riskmodeller belystes som det kanske mest sannolika alternativet. Hoist har redan gjort en förstudie med positivt resultat, men att få myndighetsgodkännanden är en tidskrävande process som kan ta omkring två år, att döma av tidigare ansökningar”, noterar Pareto Securities.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Hög risk för ras i nyintroduktioner

I ett allt sämre börsklimat efter toppnivåerna med all-time-high i början av oktober har nyintroduktioner med större företag på Stockholmsbörsen varit ytterligt få under de senaste månaderna. Men på de mindre börslistorna som First North, Spotlight och Nordic MTF har det fortsatt att komma ut en hel del bolag som sökt pengar från investerare för att kunna expandera sin verksamhet. I många fall rör det sig om så kallade förhoppningsbolag där intäkterna ännu är små och lönsamheten är svag.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Nasdaq höjer budet på Cinnober

Nasdaq höjer budet på Cinnober till 87 kr kontant per aktie och till 121 kr kontant per teckningsoption. Tidigare låg budet på 75 kr per aktie och 85 kr per teckningsoption. Vidare frånfaller villkoret om regulatoriska, myndighets- eller liknande tillstånd.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Fem nya bolag i uppdaterat börsindex

Maha Energy, Iceland Seafood International, Irlab Therapeutics, Axichem och Cellink läggs till i indexet. Gomspace, HRC World, Next Games and SaltX Technology kommer att tas bort från indexet. Det framgår av ett pressmeddelande med anledning av Nasdaqs halvårsgenomgång av FN25-indexet.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Här är tisdagens färska analyser

Deutsche Bank höjer riktkursen för Tele2 till 100 kr från 89 kr. Rekommendationen behåll upprepas. Det framgår av Bloomberg.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Cinnober handelsstoppad

     .

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Konsortium lägger kontantbud på Cherry

EE Intressenter är ett konsortium bestående av Bridgepoint Europe VI Fund, Prunus Avium, Klein Group, Audere est Facere, Pontus Lindwall, Berkay Reyhan och Can Yilanlioglu. Medlemmarna av konsortiet äger motsvarande cirka 47,4 procent av aktierna och 37,9 procent av rösterna i Cherry. Cherrys oberoende budkommitté rekommenderar aktieägarna att acceptera erbjudandet baserat på bland annat ett utlåtande från KPMG om skäligheten av budet.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Ge bort en aktiekurs i julklapp



Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.