DI > Ekonomi

Thursday, 13 December, 10:36

DI - 21 nov 18 kl. 08:20

Storägare i Episurf avvecklar verksamhetenEpisurf Medicals största ägare Serendipity Ixora avser att avveckla sin verksamhet och i samband med det skifta ut sitt innehav av Episurf-aktier till sina aktieägare. Det framgår av ett pressmeddelande..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Episurf, Medicals, Serendipity Ixora

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Storägarei , Episurf, avvecklar, verksamheten
DI - 12 nov 18 kl. 07:54

Episurf ska göra riktad emission – tar in ny storägare

Episurf ska göra en riktad nyemission och tar in en ny storägare..

DI - 24 maj 18 kl. 15:23

Lundin Golds vd: Lundinsfären kontrollerar bolaget – trots ny storägare

Det blivande gruvbolaget Lundin Golds nye storägare, Newcrest Mining från Australien, är i första hand en långsiktig, passiv ägare, men kan också tillföra bolaget expertis. Det är dock alltjämt Lundin-sfären som i allt väsentligt styr verksamheten, trots att familjen numera bara är näst störste aktieägare..

DI - 16 mar 18 kl. 09:47

Carlsbergs storägare vill se utländska uppköp

Det danska bryggeriet Carlsbergs storägare ATP vill se att bolagsledningen expanderar verksamheten och uppmanar Carlsberg att göra utländska förvärv.  Det skriver tidningen Berlingske Business, enligt Ritzau Finans..

Affärsvärlden - 16 mar 18 kl. 10:17

Carlsbergs storägare uppmanar till förvärv

Det danska bryggeriet Carlsbergs storägare ATP vill se att bolagsledningen expanderar verksamheten och uppmanar Carlsberg att göra utländska förvärv..

Dagens PS - 08 aug 17 kl. 08:29

Storägare dumpar klädjätten

Det är Första, Andra och Tredje AP-fonden som enligt SvD Näringsliv drastiskt fortsätter att minska sina innehav i H&M. Inte mindre än elva miljoner aktier i klädbolaget avyttrades i slutet av juni, konstaterar tidningen. H&M:s aktiekurs har hittills i år rasat med 11 procent och i artikeln framgår det att förtroendetappet är ”markant”.

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

YLE - 24 sep 13 kl. 17:43

Finlandssvenska storägare har olika syn på Nokia-arvoden

Flera finlandssvenska institutioner är storägare i Nokia. Vi har tagit reda på hur de ser på belöningsdiskussionen. Nokias förre VD Stephen Elop får ett avgångsvederlag på närmare 19 miljoner euro då Nokias mobiltelefonenhet säljs till Microsoft.

YLE - 01 apr 16 kl. 14:04

Konstsamfundet storägare i Sponda - ett steg närmare fastighetsimperium

Konstsamfundet blir överlägset största ägare i stora börsnoterade fastighetsinvesteringsbolaget Sponda. Ägarandelen ger i praktiken Konstsamfundet totalkontroll över Sponda. Köpet kan ses som ett led i Kontsamfundets vd Kaj-Gustaf Berghs och styrelseordförande Christoffer Taxells strävan att skapa ett fastighetsimperium i centrala Helsingfors.

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 07:39

Softbank ny storägare i Uber

Avtalet väntat – köper aktierna till rabatterat pris. Softbank har nått en uppgörelse med Uber under vilken man tar upp en aktiepost på 15 procent i taxiapptjänsten, rapporterar CNN Money. Aktierna köps från befintliga aktieägare och är värda mer än 7 miljarder dollar baserat på ett företagsvärde på 48 miljarder dollar för Uber.

Dagens PS - 12 mar 18 kl. 09:25

Två storägare ställer sig bakom Nordea-flytt

Frågan om Nordeas flytt av huvudkontoret till Finland är i princip klar sedan bankens tredje och fjärde största ägare beslutat sig att rösta för styrelsens förslag. Det skriver Dagens Nyheter. Nordeas tredje största ägare, pensionsförvaltaren Alecta, har gått ut med att man kommer att rösta ja.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Mät skogen med din smartphone

Nu kan skogsägare mäta träd med en mobilapp, dessutom med hög exakthet.  – Det är samma teknik som används i Pokemon Go, säger innovatören och entreprenören Johan Ekenstedt, som har tagit fram appen tillsammans med Sveaskog, Sveriges största skogsägare.  .

DI - 15 minuter sedan

Konkurs hotar USA:s scouter

De amerikanska pojkscouternas organisation överväger att ansöka om rekonstruktion. Orsakerna är krympande medlemsantal och stigande juridiska kostnader relaterade till anklagelser om sexövergrepp, rapporterar Wall Street Journal..

DI - 15 minuter sedan

Färre bostäder än väntat byggs i år enligt ny prognos

Boverket sänker prognosen för antalet påbörjade bostadsbyggen i år med 20 procent, enligt uppdaterade siffror. Det är långt under det långsiktiga behovet, skriver verket..

DI - 15 minuter sedan

Kina lovar tillväxt inom "rimligt intervall" 2019

Kina kommer att hålla sina ekonomiska åtgärder inom ett rimligt intervall under 2019 enligt ett uttalande från politbyrån. Det rapporterar nyhetsbyrån Reuters. .

DI - 30 minuter sedan

Ulrika Fager ny kommunikationschef på Preem

Preem har utsett Ulrika Fager till ny kommunikationschef. Ulrika har gedigen erfarenhet från liknande roll för bland annat Swedavia, Saab och SAS. Hon tillträder tjänsten senast den 1 mars 2019..

DI - 30 minuter sedan

Fondjätte faller i Zürich efter vinstvarning

Den schweiziska fondförvaltaren GAM kommer att redovisa en stor förlust för helåret 2018. Inga medel kommer således att delas ut till aktieägarna medan 10 procent av personalstyrkan ska skäras bort..

DI - 30 minuter sedan

Norges Bank håller räntan oförändrad – väntat beslut

Norska centralbanken håller som väntat sin styrränta folioräntan oförändrad på 0,75 procent. Räntebanan sänks..

DI - 45 minuter sedan

Icas Sverigechef spår fortsatt höga logistikkostnader

Ökade logistikkostnader försätter att tynga Icas lönsamhet i det korta perspektivet. Det sade bolagets Sverigechef Anders Svensson på torsdagens kapitalmarknadsdag i Stockholm. .

DI - 45 minuter sedan

Ner på Stockholmsbörsen – Handelsbanken i topp, SEB-plan sågas

Handelsbanken leder storbolagsindex på en sjunkande Stockholmsbörs. Trots lyft i USA på onsdagskvällen och i Asien på torsdagsmorgonen orkar inte Stockholmsbörsen hänga på efter två starka uppgångsdagar..

DI - 1 timme sedan

Ge dig själv ett alter ego i julklapp

Annie Lööf, Sara Danius, Mikael Persbrandt och Spindelmannen, alla har de varit på tapeten och omdiskuterade den senaste veckan. Men vad mer har de gemensamt?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.