DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 23:49

Liknande nyheter

Taggar: Sydkoreanska, exporten, bromsadei , börjanav , november
BT - 19 apr 14 kl. 20:43

Döda bärgas ur sydkoreanska färjan

Dykare vid den sjunkna sydkoreanska färjan Sewol såg på lördagen lik inne i vraket och började hämta upp dem. Anhöriga till de över 250 saknade börjar tro att hoppet är ute. Färre än hälften av de drygt 450 människorna ombord har räddats eller hittats döda sedan färjan av oklara skäl kapsejsade i onsdags.

BT - 19 apr 14 kl. 10:44

Hoppet ute vid sydkoreanska färjan

Dykare vid den sjunkna sydkoreanska färjan Sewol ser lik inne i vraket – men kan inte nå dem. Anhöriga till de över 250 saknade börjar nu se hoppet som ute. Färre än hälften av de drygt 450 människorna ombord har räddats eller hittats döda sedan färjan av oklara skäl kapsejsade i onsdags.

YLE - 07 aug 14 kl. 10:46

Matexporten till Ryssland ökade ännu i början av året

I fjol exporterade Finland livsmedel till Ryssland för 400 miljoner euro. I år har livsmedelsexporten till Ryssland bara ökat. Under årets första fem månader fördes finländska livsmedel för 170 miljoner euro till Ryssland.

HBL - 28 feb 14 kl. 08:49

Exporten sjönk med två procent förra året

Exporten av varor sjönk förra året. Enligt Tullens preliminära uppgifter minskade värdet av Finlands varuexport år 2013 med två procent jämfört med året innan.Värdet på exporten uppgick till närmare 55,9 miljarder euro.

YLE - 10 jul 15 kl. 05:02

Sydösterbottniska företag vill få fart på exporten

Nu ska det bli fart på exporten i Sydösterbotten. Näringslivscentralens seminarium i Kristinestad på fredagen är nästan fullbokat. Seminariet handlar om att öka exporten till Sverige och Norge.

YLE - 07 apr 15 kl. 14:49

Exporten via Hangö hamn ökar

Det har blivit livligare i Hangö hamn sedan Finnlines inledde trafik och Svenska Orient Linien satte in ett nytt fartyg mellan Hangö och Rostock i början av året. I mars anlöpte 159 fartyg Hangö hamn. Det är 35 fartyg fler än i mars 2014 och innebär en ökning med 18 procent.

YLE - 16 feb 16 kl. 17:23

Migrationen kan ge exporten ny fart

Att antalet immigranter ökat markant under de senaste åren, kan medföra en skjuts för tillväxten. Förutsättningen är att alla parter inser vikten av en rask integration och förstår att utnyttja möjligheten att nå nya exportmarknader med hjälp av nyfinländarna. - Dom som kommer borde integreras så snabbt som möjligt.

SvD - 19 apr 14 kl. 20:43

Döda bärgas ur sydkoreanska färjan

Dykare vid den sjunkna sydkoreanska färjan Sewol såg på lördagen lik inne i vraket och började hämta upp dem. Anhöriga till de över 250 saknade börjar tro att hoppet är ute..

NT - 19 apr 14 kl. 20:43

Döda bärgas ur sydkoreanska färjan

Dykare vid den sjunkna sydkoreanska färjan Sewol såg på lördagen lik inne i vraket och började hämta upp dem. Anhöriga till de över 250 saknade börjar tro att hoppet är ute..

UNT - 19 apr 14 kl. 20:43

Döda bärgas ur sydkoreanska färjan

Dykare vid den sjunkna sydkoreanska färjan Sewol såg på lördagen lik inne i vraket och började hämta upp dem. Anhöriga till de över 250 saknade börjar tro att hoppet är ute..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Flygbolagens knep snuvar resenärer på kompensation

Hittills i år har världens flygbolag sparat motsvarande 40 miljoner kronor på att helt enkelt förlänga flygtiderna och därmed minska risken för att behöva betala förseningsavgifter. .

DI - 2 timmar sedan

Två döda vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

Två människor har dödats och minst elva har skadats kritiskt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och han jagas nu, rapporterar AFP. En utredning om terrorbrott har öppnats..

DI - 1 timme sedan

Volvoavknoppning gör elsatsning med Scania

Bränslecellsbolaget PowerCell som knoppades av från Volvokoncernen inleder nu ett samarbete med Scania för att ta fram en elektrifierad sopbil till renhållningsföretaget Renova..

DI - 1 timme sedan

E-tron – tanklös körning i ökenlandskap

Audis elbil E-tron hann inte i tid för att bli aktuell för årets bil 2019. Men Di har så klart kört den ändå, i Abu Dhabi av alla ställen.  Att vara elbilist i emiratet är ensamt bland alla bensinslukande suvar.

DI - 1 timme sedan

Ola Källenius håller dörren öppen för Volvo

Från och med i maj 2019 tar Ola Källenius som första icke-tysk över jättekoncernen Daimler. Han gör det i en omställningsperiod där Volvoägaren Geely även är storägare i Daimler. Och Ola Källenius håller dörren på glänt för framtida samarbeten..

DI - 1 timme sedan

Festen snart slut – nytt läge för våra sparpengar

Årets sista veckor bjuder på en räcka räntebesked där tonläget från USA:s Federal Reserve, Riksbanken och den Europeiska centralbanken avgör marknadsoptimismen i närtid. Mindre frikostiga centralbankirer betyder ett nytt läge för våra lån och sparpengar..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Förtroendeomröstning om Theresa May är nära

En förtroendeomröstning mot Storbritanniens premiärminister Theresa May är nära förestående, rapporterar flera brittiska medier..

DI - 1 timme sedan

ABG sänker rådet på Ahlsell efter budet

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Ahlsell till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 55 från 52 kronor. Det skriver Bloomberg News..

DI - 2 timmar sedan

En död vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

En person har dödats och ytterligare sex har skadats vid skjutningen nära en julmarknad i centrala Strasbourg, meddelar den franska nyhetsbyrån AFP, med hänvisning till polisen.  Gärningsmannen ska fortfarande vara på fri fot. EU-parlamentet har stängts ned efter skjutningen..

DI - 2 timmar sedan

Indexen kastar sig mellan plus och minus på Wall Street

USA-börserna visar upp ännu en svängig dag där indexen kastar sig mellan plus och minus under handelns gång. En knapp timme före stängning står alla tre ledande index återigen på plus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.