DN > Nyheter

Wednesday, 12 December, 13:09

DN - 21 nov 18 kl. 06:00

Finansmannen Robert Weil: ”Vi har inte råd med att Sverige faller för nationalismen”Han är miljardären, flyktingsonen och kulturmecenaten som vill minska samhällsklyftorna, och som skräms av att alltför få av hans kapitalistvänner förstår hotet från nationalismen.  När Robert Weil nu fyller 70 år så ser han tydligt hur den judiska erfarenheten präglar hans syn på världen..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Robert Weil, Sverige

Dela artikeln

11469 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finansmannen, Robert, WeilVi har inte , rådmed att , Sverige faller för nationalismen
Opinionen.se - 15 feb 13 kl. 07:12

Robert Weil, 64: "Jag blev störtförälskad direkt"

Proventusgrundaren Robert Weil berättar för DI Weekend om sin image som outsider, sitt kulturintresse samt sin riskovilja och föraktet mot kortsiktigt tänkande i affärsliv och politik. Men det är när kärlek kommer på tal som reportern Johanna Saldert VERKLIGEN kommer den mytomspunne finansmannen in på livet..

DI - 06 apr 18 kl. 05:41

Minnesord: Robert Weil minns Ulrica Hydman Vallien

Finansmannen och konst­mecenaten Robert Weil minns sin mångåriga vän och affärs­partner Ulrica Hydman ­Vallien..

Realtid - 03 aug 12 kl. 07:58

Weil plockar ut 75 miljoner i utdelning

Finansmannen Robert Weils investeringsbolag Proventus gör storvinster när portföljbolag säljs..

DI - 16 aug 13 kl. 08:30

Storsmäll för Weil och Sachs

Barnvagns- och leksaksföretaget Brio är en växande förlustpost för finansmännen Robert Weil och Daniel Sachs. Verksamheten kostade dem över 100 miljoner kronor bara i fjol, skriver Dagens industri..

DI - 29 mar 16 kl. 08:37

Robert Weils köper tryckeri

Finansmannen Robert Weils investeringsföretag Proventus köper tillgångarna och rörelsen i den brittiska tryckerikoncernen Polestar Group..

Realtid - 10 mar 11 kl. 08:44

Brio lämnar börsen

Börsresan är över för Brio. Finansmannen Robert Weil tvingar ut övriga ägare och avnoterar aktien..

SvD - 13 mar 11 kl. 15:18

Startar skrivarkurser för unga

Finansmannen Robert Weil vill främja ungas läsande och skrivande genom ett nytt projekt som fått namnet Berättarministeriet. ill hösten ska det resultera i två svenska upplevelse- och....

Expressen - 12 maj 11 kl. 06:51

Nils Nilssons hastiga död chockar näringslivet

ZÜRICH. Affärsmannen Nils Nilsson tjänade hundratals miljoner på IT-aktier på Stockholmsbörsen. Förmögenheten investerade han i Ryssland och fick med sig investerare som tennisesset Stefan Edberg, finansmannen Robert Weil, svenska pensionssparare och anrika familjen Dinkelspiel.

DI - 08 jun 13 kl. 08:51

Kändistätt bland borden på "Sveriges främsta adress"

Låt oss slå fast det direkt: Strandvägen 1 är inte en restaurang man går till för att bländas av fantastiska smaker. Här handlar det om att synas. Kanske är det nyhetens behag som lockar publiken.

DN - 31 aug 13 kl. 00:40

?Humaniora nödvändigt för ett kreativt näringsliv?

Skolans bildningsansvar. Humaniora och estetiska ämnen är inte tillräckligt prioriterade i den svenska skolan. Det är oroande.

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Utförsäljningar hett ämne i Stockholms stads budgetdebatt

Den första grönblå budgeten i Stockholms stad är på plats och ska klubbas på torsdagen. Under onsdagen debatterades den av gruppledarna i Stockholms stadshus för första gången – och det var hätsk stämning mellan blocken. .

DN - 30 minuter sedan

Kan du prata förstånd med min vän om att gifta dig?

Britt-Marie Svensson, chefsjurist och grundare av Bra juridik, svarar på läsarnas frågor om familjejuridik. Du kan till exempel fråga om arv, testamente, bodelning och samboavtal. Mejla din fråga till juristen@dn.

DN - 1 timme sedan

Petter Northugs karriär i bilder

Petter Northug meddelade på onsdagen att han avslutar sin långa och framgångsrika karriär. I bildspelet ser du bilder från tio år där han bjudit på många medaljer..

DN - 1 timme sedan

Man som kom från ”bra familj” döms av hovrätten

En man som ansågs komma från en ”bra familj” frikändes i våras från misshandel av sin dåvarande sambo. Nu ändrar hovrätten domen och dömer mannen för misshandel till tre månaders fängelse. .

DN - 1 timme sedan

Ewa Stenberg: Svensk politik är nu i väglöst land

Riksdagen går mot en M-KD budget och en statsministeromröstning om S-ledaren, på samma vecka. Det säger en del om röran i den svenska politiken nu, säger DN:s politiska kommentator Ewa Stenberg..

DN - 1 timme sedan

”Nordhaus har en enorm övertro på prismekanismen”

REPLIK DN DEBATT 9/12. Den naturvetenskapliga klimatforskningen är glasklar: klimatpolitiken har misslyckats kapitalt. Vi behöver därför en total omsvängning från verklighetsfrämmande ekonomiska modeller som säger att det är för dyrt att handla i tid, skriver forskarna Simon Haikola, Anders Hansson och Max Jerneck..

DN - 1 timme sedan

Anaheims Lundeström klar för JVM

Här är ett glädjebesked för det svenska JVM-laget i ishockey. Anaheim Ducks släpper forwarden Isac Lundeström som därmed är klar för spel i turneringen..

DN - 1 timme sedan

ABB handelsstoppas på börsen – uppgifter om storaffär

All handel med aktien i verkstadsjätten ABB är för närvarande stoppad, enligt ett pressmeddelande från börsen..

DN - 2 timmar sedan

35-åring döms till fängelse i 12 år för medhjälp till mord i Östberga

En 35-årig mans dömdes i dag av Södertörns tingsrätt till 12 års fängelse för medhjälp till mordet på en 20-åring i ett garage vid Östberga torg i augusti 2017. Man döms mot sitt nekande även för medhjälp till försök ti mord, dopningsbrott och vapenbrott.  Mannen stod åtalad för mord..

DN - 2 timmar sedan

”Tryck inte ner rika äldres lyx i halsen på fattiga kvinnor”

Det är tydligt att förmögna inte längre behöver skämmas för sina höga inkomster och stora vinster. Men att som företagaren Peje Emilsson trycka ner rika äldre lyx i halsen på fattiga kvinnor är att gå för långt, skriver läsaren Per Ljungberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.