DI > Ekonomi

Tuesday, 18 December, 20:57

DI - 20 nov 18 kl. 21:39

Danske Bank stäms av utländska aktieägare efter kursrasetEn grupp utländska investerare förbereder en stämning i dansk domstol efter att Danske Banks aktiekurs packat ihop som en följd av penningtvättskandalen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Bank, Danske Banks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Danske, Bank, stämsav , utländska, aktieägareefter , kursraset
YLE - 20 jul 16 kl. 10:22

Kontanter blir beställningsvara på Danske Bank i Vasa

Den som vill lyfta kontanter på Danske Banks kontor i Vasa får från och med i höst vänta ett par dagar på att få sina pengar. Efter att pengarna beställs tar det ett par dagar innan de levereras till kontoret. Orsaken till det här är att efterfrågan på kontanter har minskat kraftigt.

Cornucopia - 05 okt 15 kl. 09:24

Danske Bank: Skogspriserna fortsätter uppåt

I Danske Banks nyhetsbrev Skog & Ekonomi konstateras det att skogspriserna fortsätter uppåt i Sverige. Mest stiger de i skogsbrandsområde runt förra årets sk Salabrand på grund av likvider från försäkringsutbetalningar och mark såld till det nya naturreservatet. Danske Bank diskuterar även att det finns tre olika skogsfastighetsmarknader i Sverige - den privata, den för juridiska personer och den för de stora institutionerna.

YLE - 29 jul 16 kl. 11:30

Hur går det för världens äldsta bank i stresstestet?

Banker i Italien och Tyskland är i fokus då resultaten av det senaste europeiska stresstestet för bankerna offentliggörs på fredag kväll. Testet omfattar 51 banker i EU. Av dem är 37 från euro-området.

Helsingborgs Dagblad - 04 sep 18 kl. 08:56

Danske Bank hanterade ryska jättebelopp

En oberoende utredning av misstänkt penningtvätt i Danske Bank i Estland har identifierat 80 000 transaktioner med utländska kunder för sammanlagt 30 miljarder dollar under 2013, rapporterar Financial Times. Den ovanligt stora volymen utländska transakt.

TA - 20 jan 13 kl. 13:14

Danske Bank inför avgift för konto


Danske Banks privatkunder i Danmark får från och med måndagen betala en kvartalsavgift för att behålla sina konton i banken. Undantagna är studerande, unga upp till 27 år samt kunder med över 750 000 danska kronor i besparingar eller lån.Enligt bankens vd Tonny Thierry Andersen täcker den nya avgiften på 25 danska kronor per månad enbart bankens egna administrationskostnader för kontona.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Danske Bank inför avgift för konto

Danske Banks privatkunder i Danmark får från och med måndagen betala en kvartalsavgift för att behålla sina konton i banken. Undantagna är studerande, unga upp till 27 år samt kunder med över 750 000 danska kronor i besparingar eller lån. Enligt bankens vd Tonny Thierry Andersen täcker den nya avgiften på 25 danska kronor per månad enbart bankens egna administrationskostnader för kontona.

Dagens PS - 05 apr 18 kl. 08:27

Danske Bank-chef lämnar efter penningtvättsskandal

Danske Bank meddelar att Lars Mørch lämnar koncernledningen och banken. Han har varit anställd sedan 1999 och bland annat ansvarat för den baltiska verksamheten. Bakgrunden till uppsägningen är att banken anklagats för penningtvätt genom sitt kontor i Estland.

DI - 27 sep 18 kl. 08:12

Danske Bank dras in i Panama-härvan igen

Problemen i Danske Banks utländska verksamheter är inte begränsade till Estland.  Banken dyker nu upp igen i samband med härvan kring Panama Papers, där danska Skattestyrelsen slår fast att Danske Bank använt sig av den skandaldrabbade och numera nedlagda advokatfirman Mossack Fonseca för att hjälpa vissa kunder att undvika skatt..

BT - 04 sep 18 kl. 08:57

Danske Bank hanterade ryska jättebelopp

En oberoende utredning av misstänkt penningtvätt i Danske Bank i Estland har identifierat 80 000 transaktioner med utländska kunder för sammanlagt 30 miljarder dollar under 2013, rapporterar Financial Times.(TT).

Kristianstadsbladet - 04 sep 18 kl. 08:57

Danske Bank hanterade ryska jättebelopp

En oberoende utredning av misstänkt penningtvätt i Danske Bank i Estland har identifierat 80 000 transaktioner med utländska kunder för sammanlagt 30 miljarder dollar under 2013, rapporterar Financial Times.(TT).

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Wall Street går mot sin sämsta december sedan 1930-talet

Julrallyt uteblev på New York-börsen i år. Istället går S&P 500 och Dow Jones mot sina sämsta decemberresultat sedan den stora depressionen på 1930-talet enligt Financial Times..

DI - 30 minuter sedan

Belgiens premiärminister avgår

Belgiens liberale premiärminister Charles Michel lämnar sin post efter att ha förlorat en misstroendeomröstning, rapporterar den belgiska tidningen De Morgen..

DI - 45 minuter sedan

Därför ska du inte ge upp börsen – än

Klockan tickar för aktier. Börskurserna rasar, konjunktursignalerna går åt fel håll, de externa hoten förvärras och centralbankerna vrider åt de penningpolitiska kranarna. Katter sägs ha nio liv.

DI - 45 minuter sedan

SEB tar upp bevakningen av Electrolux med köprek – ser 67 procents uppsida i aktien

SEB Equities har återupptagit bevakning av Electrolux med rekommendationen köp och riktkursen 320 kronor. Därmed lägger sig den svenska storbanken en bra bit över analytikerkollegorna i tron på Electrolux kursutveckling..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Italien och EU-kommissionen överens i budgetbråket

Italien och EU-kommissionen har nått en överenskommelse kring landets budget för nästa år. Det rapporterar Reuters och Bloomberg med hänvisning till anonyma källor..

DI - 1 timme sedan

Konsumentmakt räcker inte – så ska plastskräpet minska

DEBATT. Nedskräpningen i hav och natur har uppmärksammats stort på sistone och på onsdagen presenteras utredningen Hållbara plastmaterial. En av de viktigaste slutsatserna från utredningen är att det går att vända trenden och skapa en hållbar plastanvändning, skriver regeringens särskilda utredare Åsa Stenmarck..

DI - 1 timme sedan

Fortsatt press på oljan – Nordsjöoljan nådde lägsta nivån på 14 månader

Indikationer på fortsatt hög produktion i USA och Ryssland och oro för den globala konjunkturen fortsätter att lägga krokben för oljan. WTI nådde den lägsta nivån på 15 månader på tisdagen medan Nordsjöoljan handlades ned till nivåer som inte synts sedan oktober förra året..

DI - 1 timme sedan

Powercell har tecknat avsiktsförklaring med Bosch om utvecklingssamarbete inom fordon

Bränslecellbolaget Powercell har tecknat en avsiktsförklaring med den tyska fordonsunderleverantören Bosch angående ett gemensamt utvecklingssamarbete inom fordonssegmentet vad gäller Powercells bränslecellsstack för fordon, PowerCell S3, samt bränslecellssystem. .

DI - 1 timme sedan

Bostäderna som ingen vill tala om

LEDARE. När Annie Lööf förhandlade med Stefan Löfven krävde hon bland annat att han skulle liberalisera bostadsmarknaden, och införa en friare hyressättning. .

DI - 1 timme sedan

Trumps tips till Fed: Känn marknaden, ignorera ”meningslösa siffror”

Den amerikanska presidenten Donald Trump har kritiserat den amerikanska centralbanken Federal Reserves höjningar – och på tisdagen kommer han med en ny uppmaning. ”Känn marknaden, ignorera de meningslösa siffrorna”, skriver presidenten i ett uttalande..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.