SVT > Utrikes

Monday, 10 December, 02:52

SVT - 20 nov 18 kl. 20:11

Larmet: Barnbrud auktionerades bort på Facebook – pågår slavhandel med flickorEn 16-årig flicka har auktionerats bort på Facebook som brud i Sydsudan – priset: 500 kor, tre bilar och 80 000 kronor. Auktionen pågick i över två veckor innan den togs ned av Facebook, men då var flickan redan bortgift. Nu larmar människorättsorganisationer om slavhandel med barn på världens största sociala plattform – och att den sydsudanesiska flickan bara är början..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook, Sydsudan

Dela artikeln

1559 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmet, Barnbrud, auktionerades, bort, Facebook, pågår, slavhandelmed , flickor
YA - 29 mar 16 kl. 14:30

Larmet skrämde bort inbrottstjuvar

Tjuvarna lämnade huset när larmet började tjuta. De fick ingenting med sig från bostaden, men lämnade både brytskador och krossat glas efter sig..

Expressen - 07 nov 16 kl. 13:20

Efter larmet: Ica tar bort krossat linfrö

Krossat linfrö är farligt och bör inte ätas alls, enligt Livsmedelsverket. Ica tar nu bort produkten från sortimentet, enligt ett pressmeddelande från företaget.– Det handlar om det som sålts i egna påsar, säger Anna Hedström, pressansvarig på ICA..

Eurosport - 04 sep 11 kl. 20:25

Friidrott - Minnena efter Bruch klubbades bort

En indiandräkt, ett EM-silver, runt 10 000 vinylskivor. Diskuskastaren Ricky Bruchs minnen auktionerades bort i dag. Intäkterna blev drygt 70 000 kronor.

Expressen - 18 jul 14 kl. 15:39

Fick 28 miljoner för sin bil – skänker bort allt

Veteranbilen auktionerades bort för 28,7 miljoner kronor. Den tidigare ägaren, en bilentusiast från Ljungby, har nu valt att skänka hela summan till välgörande ändamål. – Jag gjorde det för att hjälpa till, säger han till Smålänningen..

Nya Wermlands Tidningen - 21 feb 11 kl. 07:30

Porrsamling auktionerades bort

En samling porrtidningar från 1940-talet och framåt gick på söndagen under klubban på Antikhuset & auktionsverket Peter Pettersson AB i Karlstad.? Det är 1 000?1 500 tidningar, en samling som tillhört en tidningsfotograf, säger Peter Pettersson..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Allt auktionerades bort från skolan i Tännäs

Nu finns det ingen återvändo för skolan och dagiset i Tännäs. Kooperativet som har drivit verksamheten auktionerade ut rubbet i lördags. ?

Norrtelje Tidning - 21 jan 15 kl. 10:30

Kulturskatter från Väddö auktionerades bort i tysthet

Ett flertal antika bruksföremål från Väddö gick under klubban i går. Auktionen skedde utan att varken Väddö Hembygds- och fornminnesförening eller Roslagens sjöfartsmuseum kände till det..

YA - 15 dec 15 kl. 16:00

Larmet skrämde bort tjuv i Marinan

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 23:24

Jemen förnekar uppgift om barnbrud


Jemenitiska myndigheter förnekar uppgiften om att en barnbrud dött på sin bröllopsnatt. För journalister förevisades en flicka som sade att hon heter Rawan, är åtta år och aldrig har blivit bortgift.Förra veckan uppgav regeringen att den undersöker uppgifter om en barnbrud som skulle ha dött av inre skador efter bröllopsnatten med sin 40-årige man.

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 13 kl. 23:26

Jemen förnekar uppgift om barnbrud

Jemenitiska myndigheter förnekar uppgiften om att en barnbrud dött på sin bröllopsnatt. För journalister förevisades en flicka som sade att hon heter Rawan, är åtta år och aldrig har blivit bortgift. Förra veckan uppgav regeringen att den undersöker uppgifter om en barnbrud som skulle ha dött av inre skador efter bröllopsnatten med sin 40-årige man..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Theresa May: Kan tvingas ställa in brexit vid nej på tisdag

Storbritanniens premiärminister Theresa May varnar för konsekvenserna om hennes förslag till utträdesavtal som förhandlats fram med EU inte får parlamentets godkännande på tisdag, skriver nyhetsbyrån AP..

SVT - 4 timmar sedan

Svensken som var Camerons rådgivare: Folkomröstningen var bara en tidsfråga

Mats Persson är den svenske statsvetaren som var rådgivare till den brittiske premiärministern David Cameron när denne 2016 beslöt att det skulle hållas en folkomröstning om Storbritanniens medlemskap i EU. Han säger så här i efterhand att folkomröstningen var oundviklig, men att den kanske kunde ha fått vänta lite..

SVT - 5 timmar sedan

USA:s förre energiminister: Mycket går åt fel håll

Steven Chu, tidigare Nobelpristagare i fysik och energiminister i USA, säger i Agenda att de subventioner för kol som USA:s president Trump vill införa är orimliga ur miljö- och hälsosynpunkt. – Mycket går åt fel håll, säger han..

SVT - 5 timmar sedan

Mineraltillgångarna har blivit Kongos förbannelse

Kongos stora mineralfyndigheter har kastat landet in i ett långvarigt och blodigt inbördeskrig. Hundratals olika rebellgrupper slåss om mark och i kriget våldtas kvinnor och män tvingas att arbeta under slavliknande förhållanden. – Våra egna tillgångar fördärvar vårt land, säger gruvarbetaren Ishara till SVT:s utsända.

SVT - 6 timmar sedan

Nervgiftskadad: ”Tror jag kommer dö inom tio år”

Charlie Rowley förlorade sin partner i slutet av juni efter att de båda blivit förgiftade av nervgiftet Novitjok. Nu berättar han för tidningen Sunday Mirror om den svåra tiden efter händelsen – och rädslan för att dö..

SVT - 8 timmar sedan

Koleldning ger invånarna i Katowice hälsoproblem

För nästan tre decennier sedan besökte SVT:s Henrik Ekman familjen Łysak i Katowice i Polen – staden där FN:s klimatkonferens pågår just nu. Då liksom nu lider många invånare av hälsoproblem på grund av koleldningen..

SVT - 10 timmar sedan

De vill stoppa invandrare från att ta sig in i USA

Trots att USA satsar allt större militära och polisiära resurser på att bevaka gränsen till Mexiko reser även hundratals frivilliga amerikaner dit för att stoppa migranterna från att ta sig in i USA. SVT:s ”Korrespondenterna” har träffat några av dessa frivilliga vid Rio Grande – gränsfloden mellan USA och Mexiko..

SVT - 10 timmar sedan

Italiensk borgmästare startade integrationsprojekt – anklagas han för oegentligheter

När allt fler invånare lämnade den lilla staden Riace i södra Italien, lades skolor och affärer ner. Då såg borgmästaren Domenico Lucano en resurs i alla flyktingar och immigranter som kom till Italien. – Jag ville bekämpa tanken att den enda lösningen var att åka härifrån, att lämna vår hembygd, säger han..

SVT - 10 timmar sedan

Franska ministern till Trump: Lämna Frankrike i fred

Säg upp ”det löjliga och extremt dyra Parisavtalet” skrev Trump på Twitter i en uppmaning till Frankrike. Men landets utrikesminister Jean-Yves Le Drian uppskattar inte USA:s president Donald Trumps kommentarer..

SVT - 13 timmar sedan

Regeringsparti hoppar av i Belgien

Det flamländska nationalistpartiet N-VA hoppar av från Belgiens koalitionsregering, meddelar inrikesministern tillika partiföreträdaren Jan Jambon. Anledningen är partiets missnöje med FN:s globala migrationsöverenskommelse, som ska godkännas i Marocko i början av veckan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.