SVT > Utrikes

Tuesday, 19 February, 09:34

SVT - 20 nov 18 kl. 20:11

Larmet: Barnbrud auktionerades bort på Facebook – pågår slavhandel med flickorEn 16-årig flicka har auktionerats bort på Facebook som brud i Sydsudan – priset: 500 kor, tre bilar och 80 000 kronor. Auktionen pågick i över två veckor innan den togs ned av Facebook, men då var flickan redan bortgift. Nu larmar människorättsorganisationer om slavhandel med barn på världens största sociala plattform – och att den sydsudanesiska flickan bara är början..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Facebook, Sydsudan

Dela artikeln

1559 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Larmet, Barnbrud, auktionerades, bort, Facebook, pågår, slavhandelmed , flickor
YA - 29 mar 16 kl. 14:30

Larmet skrämde bort inbrottstjuvar

Tjuvarna lämnade huset när larmet började tjuta. De fick ingenting med sig från bostaden, men lämnade både brytskador och krossat glas efter sig..

Expressen - 07 nov 16 kl. 13:20

Efter larmet: Ica tar bort krossat linfrö

Krossat linfrö är farligt och bör inte ätas alls, enligt Livsmedelsverket. Ica tar nu bort produkten från sortimentet, enligt ett pressmeddelande från företaget.– Det handlar om det som sålts i egna påsar, säger Anna Hedström, pressansvarig på ICA..

Eurosport - 04 sep 11 kl. 20:25

Friidrott - Minnena efter Bruch klubbades bort

En indiandräkt, ett EM-silver, runt 10 000 vinylskivor. Diskuskastaren Ricky Bruchs minnen auktionerades bort i dag. Intäkterna blev drygt 70 000 kronor.

Expressen - 18 jul 14 kl. 15:39

Fick 28 miljoner för sin bil – skänker bort allt

Veteranbilen auktionerades bort för 28,7 miljoner kronor. Den tidigare ägaren, en bilentusiast från Ljungby, har nu valt att skänka hela summan till välgörande ändamål. – Jag gjorde det för att hjälpa till, säger han till Smålänningen..

Nya Wermlands Tidningen - 21 feb 11 kl. 07:30

Porrsamling auktionerades bort

En samling porrtidningar från 1940-talet och framåt gick på söndagen under klubban på Antikhuset & auktionsverket Peter Pettersson AB i Karlstad.? Det är 1 000?1 500 tidningar, en samling som tillhört en tidningsfotograf, säger Peter Pettersson..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Allt auktionerades bort från skolan i Tännäs

Nu finns det ingen återvändo för skolan och dagiset i Tännäs. Kooperativet som har drivit verksamheten auktionerade ut rubbet i lördags. ?

Norrtelje Tidning - 21 jan 15 kl. 10:30

Kulturskatter från Väddö auktionerades bort i tysthet

Ett flertal antika bruksföremål från Väddö gick under klubban i går. Auktionen skedde utan att varken Väddö Hembygds- och fornminnesförening eller Roslagens sjöfartsmuseum kände till det..

YA - 15 dec 15 kl. 16:00

Larmet skrämde bort tjuv i Marinan

Kristianstadsbladet - 17 sep 13 kl. 23:24

Jemen förnekar uppgift om barnbrud


Jemenitiska myndigheter förnekar uppgiften om att en barnbrud dött på sin bröllopsnatt. För journalister förevisades en flicka som sade att hon heter Rawan, är åtta år och aldrig har blivit bortgift.Förra veckan uppgav regeringen att den undersöker uppgifter om en barnbrud som skulle ha dött av inre skador efter bröllopsnatten med sin 40-årige man.

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 13 kl. 23:26

Jemen förnekar uppgift om barnbrud

Jemenitiska myndigheter förnekar uppgiften om att en barnbrud dött på sin bröllopsnatt. För journalister förevisades en flicka som sade att hon heter Rawan, är åtta år och aldrig har blivit bortgift. Förra veckan uppgav regeringen att den undersöker uppgifter om en barnbrud som skulle ha dött av inre skador efter bröllopsnatten med sin 40-årige man..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

16 delstater utmanar Trump

16 delstater i USA utmanar presidentens nationella nödläge i domstol..

SVT - 6 timmar sedan

Huawei-grundare avfärdar USA-hot: ”Vi är mer avancerade”

Huaweis grundare Ren Zhengfei avfärdar trycket från USA i en intervju med brittiska BBC. – Det finns inget sätt som USA kan krossa oss. Världen kan inte lämna oss för att vi är mer avancerade, säger han..

SVT - 10 timmar sedan

UD skickar inspektör till ambassaden i Peking

I en kommentar skriver presschef Patric Nilsson att UD kommer att skicka sin inspektörsfunktion till ambassaden i Peking..

SVT - 11 timmar sedan

IS-tonåring vill hem till Storbritannien: ”Folk borde ha sympati”

Tillsammans med två av sina vänner rymde den brittiska tonåringen till Syrien och terrorgruppen IS. Nu vill hon hem till Storbritannien, och framhåller i en intervju att folk borde visa henne sympati trots hennes val..

SVT - 20 timmar sedan

Kinakännare om mötet: ”Olycklig hantering”

Kinakännaren Torbjörn Lodén deltog i det omtalade mötet med den kinesiske affärsmannen Kevin Liu, Sveriges Kinaambassadör och dottern till den fängslade förläggaren Gui Minhai. – Den svenska ambassadören Anna Lindstedt hoppades att affärsmannen skulle kunna medverka till Gui Minhais frigivning, säger Torbjörn Lodén..

SVT - 20 timmar sedan

Förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet

Stora utflöden av förorenat flodvatten hotar stora barriärrevet utanför Australiens nordöstra kust. Massiva skyfall har drabbat delstaten Queensland vilket lett till att regionens floder svämmat över och nu för enorma mängder slam ut i havet..

SVT - 21 timmar sedan

Brexit och antisemitism splittrar Labour

Mitt i ett allt osäkrare brexitläge skakas oppositionspartiet Labour av ett jätteavhopp. Sju ledamöter går sin egen väg efter kritik mot partiets hantering av brexit och antisemitism..

SVT - Igår: 01:45

Norsk helikopter saknad

En helikopter med en kvinna och en man ombord har anmälts saknad i Norge..

SVT - Igår: 19:41

Kinesisk affärsman bekräftar: Hade möte med Gui Minhais dotter

En av de kinesiska affärsmän som ska ha varit med på mötet om Gui Minhai som Sveriges Kinaambassadör anordnade bekräftar nu för Ekot att han har träffat den fängslade förläggarens dotter, Angela Gui. Han är dock förtegen om vad som hände på mötet..

SVT - Igår: 18:24

Följ med SVT:s team under deras första dag i Nordkorea

SVT:s team, reporter Ulrika Bergsten och fotograf Nicolai Zelmani, är på plats i Nordkorea, ett land som vanligtvis är stängt för journalister. Under besöket får de följa ett uppgjort schema och de har hela tiden sällskap av en guide..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.