SVT > Utrikes

Tuesday, 19 February, 20:30

SVT - 20 nov 18 kl. 10:14

Kinas glaciärer smälter – miljarder kan drabbas av vattenbristKinas glaciärer smälter snabbare än man tidigare trott, uppger Greenpeace. Om utvecklingen inte stoppas kommer två tredjedelar av Asiens glaciärer – och med dem närmare två miljarder människors vattenförsörjning – att försvinna under det här århundradet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Greenpeace, Asiens

Dela artikeln

725 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinas, glaciärer, smälter, miljarderkan , drabbasav , vattenbrist
Expressen - 04 feb 19 kl. 13:26

Glaciärer smälter – även om vi klarar klimatmålet

Även om klimatmålet uppnås kommer en tredjedel av Himalayas glaciärer att smälta bort. Resultatet blir en humanitär katastrof – 240 miljoner människor är direkt beroende av glaciärerna för sin vattenförsörjning. På fälten nedanför lever ytterligare 1,65 miljarder som också kommer att påverkas..

Kristianstadsbladet - 16 okt 14 kl. 10:48

Perus glaciärer smälter


Klimatförändringar ska ha fått Perus glaciärer att krympa med 40 procent under de senaste 40 åren, och smältvattnet har skapat nära 1 000 högt belägna nya sjöar sedan 1980, enligt regeringen i Lima.Nära 90 procent av det sydamerikanska landets 2 679 glaciärer är nu mindre än en kvadratkilometer, vilket gör att de löper stor risk att försvinna de närmaste åren, varnar Perus vattenmyndighet som just genomfört en glaciärinventering.På sikt befarar myndigheterna att tillgången till färskvatten i landet minskar på grund av klimatförändringarna, även om smältvattnet gör så att vattennivån i vissa sjöar stiger tillfälligt..

BT - 16 okt 14 kl. 10:48

Perus glaciärer smälter

Klimatförändringar ska ha fått Perus glaciärer att krympa med 40 procent under de senaste 40 åren, och smältvattnet har skapat nära 1 000 högt belägna nya sjöar sedan 1980, enligt regeringen i Lima. Nära 90 procent av det sydamerikanska landets 2 679 glaciärer är nu mindre än en kvadratkilometer, vilket gör att de löper stor risk att försvinna de närmaste åren, varnar Perus vattenmyndighet som just genomfört en glaciärinventering.På sikt befarar myndigheterna att tillgången till färskvatten i landet minskar på grund av klimatförändringarna, även om smältvattnet gör så att vattennivån i vissa sjöar stiger tillfälligt..

Länstidningen i Jämtland - 27 feb 17 kl. 13:00

Länets glaciärer smälter snabbt – de mest utsatta delarna har smält 20 meter på ett år

Landets sydligaste glaciärer finns i länet. De är belägna vid fjällmassiven Sylarna och Helags. Men nya lasermätningar från Lantmäteriet visar att de smälter snabbt..

Sydsvenskan - 24 okt 18 kl. 08:04

Himalayas glaciärer smälter fortare än anat

Glaciärerna i bergskedjan Himalaya är hårdare drabbade av klimatförändringarna än vad man hittills har trott. De stigande temperaturerna ökar glaciärsmältningen, vilket i sin tur ökar ismassornas rörelser, enligt ny forskning. Himalayas glaciärer ligger.

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 18 kl. 08:04

Himalayas glaciärer smälter fortare än anat

Glaciärerna i bergskedjan Himalaya är hårdare drabbade av klimatförändringarna än vad man hittills har trott. De stigande temperaturerna ökar glaciärsmältningen, vilket i sin tur ökar ismassornas rörelser, enligt ny forskning. Himalayas glaciärer ligger.

UNT - 16 okt 14 kl. 10:48

Perus glaciärer smälter

Klimatförändringar uppges ha fått Perus glaciärer att krympa med 40 procent under de senaste 40 åren, och smältvattnet har skapat nära 1 000 högt belägna nya sjöar sedan 1980, enligt regeringen i Lima..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 14 kl. 10:52

Perus glaciärer smälter

Klimatförändringar ska ha fått Perus glaciärer att krympa med 40 procent under de senaste 40 åren, och smältvattnet har skapat nära 1 000 högt belägna nya sjöar sedan 1980, enligt regeringen i Lima..

DN - 16 okt 14 kl. 10:53

Perus glaciärer smälter

Klimatförändringar ska ha fått Perus glaciärer att krympa med 40 procent under de senaste 40 åren, och smältvattnet har skapat nära 1 000 högt belägna nya sjöar sedan 1980, enligt regeringen i Lima..

SvD - 16 okt 14 kl. 10:48

Perus glaciärer smälter

Klimatförändringar ska ha fått Perus glaciärer att krympa med 40 procent under de senaste 40 åren, och smältvattnet har skapat nära 1 000 högt belägna nya sjöar sedan 1980, enligt regeringen i Lima..

Fler nyheter från SVT

SVT - 10 minuter sedan

Storbritannien nekar IS-tonåringen medborgarskap

19-åriga brittiskan Shamima som flydde till IS för fyra år sedan, nekas medborgarskap av Storbritannien. Det rapporterar The Guardian..

SVT - 45 minuter sedan

Ungerns vice premiärminister om svenska ministern: ”Sjuk varelse”

Efterskalven av socialförsäkringsminister Annika Strandhälls kritik mot Ungerns familjepolitik tilltar i styrka och klättrar allt högre upp i maktleden. I helgen kallade Ungerns vice premiärminister Zsolt Semjen den svenska ministern för en ”stackars sjuk varelse” i en tevesänd talkshow..

SVT - 3 timmar sedan

Efter biltullshotet – EU slår tillbaks med sojabönor

Handelskriget mellan EU och USA trappas nu upp. Efter ett möjligt införande av amerikanska biltullar hotar nu EU i sin tur med tullar på bland annat sojabönor och flytande naturgas, enligt EFN..

SVT - 5 timmar sedan

Hård kritik mot IS-jihadisternas ”själviska” hemländer

IS-anhängare strömmade från europeiska länder för att ansluta sig till terrorgruppens ”kalifat” i Syrien och Irak. När IS rike kollapsat har många av dem tagits till fånga, men ursprungländerna vägrar ta emot dem – till förtvivlan för många av dem som nu kan tvingas se sina plågoandar försatta på fri fot. Syrier och irakier som levt under IS beskriver för SVT ett ”förutsägbart men själviskt” agerande..

SVT - 6 timmar sedan

Karl Lagerfelds kreationer i bilder

Kreationerna, vimlet och de många kändisvännerna. Här är några bilder på modeskaparen Karl Lagerfeld genom åren..

SVT - 7 timmar sedan

Danske bank måste stänga i Estland

Den estniska finansinspektionen meddelade idag att den tar ifrån Danske Bank tillståndet att bedriva bank i Estland. Bakgrunden är den jättelika penningtvättshärvan i banken som rullades upp i höstas. En härva som drar med sig kontrollmyndigheterna både i Estland och Danmark..

SVT - 7 timmar sedan

Bernie Sanders ställer upp i presidentvalet 2020

77-åriga Bernie Sanders ställer upp i valet till president i USA nästa år. Det meddelade han i dag Vermont Public Radio..

SVT - 8 timmar sedan

Modeskaparen Karl Lagerfeld är död

Den tyske modeskaparen Karl Lagerfeld är död, rapporterar den franska tidningen Le Figaro. Han blev 85 år gammal..

SVT - 14 timmar sedan

16 delstater utmanar Trump

16 delstater i USA utmanar presidentens nationella nödläge i domstol..

SVT - 17 timmar sedan

Huawei-grundare avfärdar USA-hot: ”Vi är mer avancerade”

Huaweis grundare Ren Zhengfei avfärdar trycket från USA i en intervju med brittiska BBC. – Det finns inget sätt som USA kan krossa oss. Världen kan inte lämna oss för att vi är mer avancerade, säger han..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.