Dagensanalys.se > Ekonomi

Friday, 19 April, 10:21

Dagensanalys.se - 20 nov 18 kl. 03:39

Facebook investerar 40 miljoner kronor i att träna journalisterFacebook har nyligen lanserat en fond som ska träna upp till 80 lokala journalister i att skriva på plattformen. Tanken är att skaka liv i lokal journalism. 40 miljoner kronor tänker Facebook investera i att få brittiska journalister att förstå hur man kan skriva på Facebook för deras flera miljarder användare. Projektet heter ”Community News Project” och målet är att få fler städer att börja rapportera lokala nyheter. “Community news is shared widely on Facebook, on pages and in community groups, and this collaboration will help us reach communities which don’t currently benefit from in-depth community news,” förklarar publicisten Reach PLC.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook, Community News Project, Reach PLC, Facebook Journalism Project

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, investerar40 miljoner kronor i att , träna, journalister
Dagensanalys.se - 28 jul 16 kl. 10:54

Facebook tror på en framtid med Telepati

Sociala mediejättens satsning på virtuell verklighet (VR) är bara ett steg mot målet att förverkliga Telepati, avslöjar grundaren Mark Zuckerberg. Telepati eller tankeläsning är direkt mental kontakt med en annan person utan att man meddelar sig med hjälp av språk, koder, tecken eller andra kända signalformer. När Facebook köpte VR-företaget Oculus Rift var det många som spekulerade om anledningen till köpet.

GöteborgsPosten - 15 dec 16 kl. 20:14

Så ska Facebook stoppa fejkade nyheter

För att komma till rätta med problemet att påhittade nyheter tar Facebook hjälp av - journalister. Användare ska flagga texter de tycker är "tveksamma", sedan får etablerade journalister avgöra..

Dagensanalys.se - 26 feb 18 kl. 09:01

Svenska journalister oroar sig över sociala medier

Svenska journalister använder sociala medier som kanal för nyhetsrapportering i lägre utsträckning än det globala snittet. Journalisterna anser även att Google och Facebook har alldeles för stor makt. Fördelat per kanal ser användandet ut som följande (svensk statistik i fetstil); Facebook (64% vs 66%)
Twitter (39% vs 52%)
LinkedIn (16% vs 20%)
YouTube (10% vs 14%)
Facebook Live (4% vs 9%)
Snapchat (1% vs 3%) “Medielandskapet har förändrats, och vi anpassar oss inte snabbt nog.

SVT Debatt - 11 dec 13 kl. 14:51

Medier skulle inte mörka Facebook-mordet

NYHETER I går publicerade Metro en artikel om hur någon först hittade på en Facebookanvändare, och sedan såg till att det började spridas att denna användare blivit ”mördad”. I samband med det påhittade mordet uppgavs att medier inte rapporterade eftersom förövarna bodde på en flyktingförläggning. Många Facebookanvändare gick på bluffen.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:49

Efter den massiva kritiken: Facebook tar aktivare roll gällande journalistik och fejknyheter

Facebook har inlett samarbete med stora nyhetsorganisationer och erbjuder dem tjänster som förenklar publicering på Facebook. Samtidigt börjar Facebook granska fakta för att få styr på falska nyheter och desinformation som sprids på nätet. Hittills har Facebook hävdat att det som medium inte kan ses som ett traditionellt nyhetsbolag och att man därför inte tar samma ansvar för det som publiceras.

Dagensanalys.se - 09 feb 18 kl. 13:48

Facebook lättar på locket för journalisterna

Igår bjöd Facebook Sverige in till en träff med journalister från olika svenska medier för att berätta om vad som är på gång, samt förklara hur de tänker kring mätningar och data. Det är mycket spännande som är på gång, och de lyfter gärna fram de många bra saker som Facebook gjort det senaste året, men är medvetna om att det finns utmaningar som de behöver fortsätta arbeta med. Facebooks svenska VD Sam Rihani inledde träffen med att hälsa alla välkomna till denna första pressträff som Facebook anordnar för svenska medier.

YLE - 04 jun 14 kl. 05:00

"Att skratta tillsammans skyddar journalister"

Journalisten Paula Salovaara har sällan långt till skratt. Jag ser mig inte själv som en så seriös person, säger hon. Skratt på jobbet skyddar folk i utsatta stunder.

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 13:20

Bäst i Sverige på Facebook

Vi fick en pratstund med Johan Rikner som har byggt upp Newsner och nyheter365 till ett av Sveriges snabbast växande mediehus, vi ville veta vad som är nyckeln till framgången. Hej Johan kul att få en pratstund med dig, kan du berätta lite kort om iden bakom Newsner och vad som är din vision för framtiden. – Idén från början var faktiskt ingen annan än att prova om det fungerade.

Dagensanalys.se - 21 nov 16 kl. 15:00

Mark Zuckerberg kovänder kring fejknyheter på Facebook – lovar bättring

När Facebook direkt efter det amerikanska valet kritiserades för att man låtit användare dela fejknyheter och påverkat utgången så kommenterade dess grundare Mark Zuckerberg det som ”galet”. Men knappt en vecka senare så lät det helt annorlunda, och nu lovas krafttag mot desinformationen i Facebooks flöde. Mark Zuckerberg har kritiserats tidigare, även innan valet för att ha påstått att Facebook är ett techföretag och inte ett medieföretag, något som höjt en del ögonbryn.

Dagensanalys.se - 10 jan 17 kl. 11:00

Emmybelönat nyhetsankare ska hjälpa Facebook med nyheterna

Nyhetsankaret Campbell Brown som tidigare arbetat på CNN och NBC har nu rekryterats till Facebooks nyhetsövervakande team. Målet är att putsa på förhållandet till etablerade nyhetsmedier, och på så sätt minska antalet fejknyheter på plattformen. Facebook har fått kritik för sitt sätt att hantera sättet nyheter sprids på plattformen, inte minst under den gångna höstens presidentval i USA.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 14 timmar sedan

Här förklarar han varför Elon Musk är vår tids viktigaste person

Elon Musk är mer känd som visionären som tog fram Tesla och skjutit upp några raketer till rymden. Här förklarar Neil deGrasse Tyson varför han anser att Elon Musk är vår tids viktigaste person. Det finns mer än Tesla bakom Elon.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

”För mig är UX-design affärskritiskt och en vital del av den digitala upplevelsen”

UX-designbyrån Osynlig tar in grundaren av Head Agent-gruppen, Susanna Liljestam Heigard, till sin styrelse. Här växlar vi några ord om visionen och satsningen. Susanna är grundare av Executive Search-koncernen Head Agent gruppen, som grundades 2010 och som idag omsätter 65 miljoner.

Dagensanalys.se - 17 timmar sedan

Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa

Stripe, som levererar infrastruktur för onlinebetalningar, tillkännager idag en serie uppdateringar av sitt produktutbud för företag som är verksamma i Europa. Den 14 september 2019 träder SCA i kraft i Europa och förändrar då radikalt hur människor köper och säljer online. Mer än 300 miljoner europeiska konsumenter måste snart bekräfta sin identitet för flertalet av de inköp de gör online genom att använda minst två av följande: något de vet (som ett lösenord), äger (som en mobil) eller är (som […] Inlägget Stripe förbereder företag på Strong Customer Authentication i Europa dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - 18 timmar sedan

Stripe förvärvar – Touchtech Payments – med fokus på SCA

Stripe har förvärvat Dublinbaserade Touchtech Payments – ett mjukvaruföretag som levererar avancerad SCA-färdig autentiseringsteknik för några av Europas ledande fintech-företag, som N26, Transferwise och många andra. Genom att tillhandahålla avancerad autentiseringsteknik för kreditkortsutgivare erbjuder Touchtech Payments bättre betalningsupplevelser för sina kunder utan att behöva välja mellan säkerhet och användarupplevelse. “På det moderna internet borde betalningar vara allt det man kan förvänta sig: enkla, säkra och fullt ut anpassade till det senaste regelverket.

Dagensanalys.se - Igår: 03:18

Salesforce köper MapAnything

Salesforce har köpt företaget MapAnything för att hjälpa företag att skapa ”location-based workflows”. Och när behöver man ett ”location-based workflow”. Jo, när du exempelvis ska planera och organisera hur dina säljare ska hantera ett geografiskt område.

Dagensanalys.se - Igår: 03:04

Dela citat eller utvalda texter på Twitter

Att dela ett citat eller en välskriven text på Twitter fångar fler ögon än att dela en länk. Det tror Twitter som nyligen köpt Highly. We are excited to welcome the Highly team to Twitter.

Dagensanalys.se - Igår: 02:36

Netflix som står för 30 procent av alla streaming-tv är ändå lillebror

Netflix har idag 148 miljoner betalande användare runt om i världen. Tillväxten är fenomenal men trots dessa siffror är tjänsten en lillebror i sammanhanget. Netflix har ökat med 26 procent jämfört med föregående kvartal och om du lägger till gratis-tittare (testabonnemang) till antalet betalande är de nu uppe i 155 miljoner användare världen över.

Dagensanalys.se - Igår: 02:21

Google ändrar om i AMP och börjar leverera vanliga URLer

För att göra internetsidor snabbare uppfann Google en standard som de kallar för AMP. Men ingen har gillat att Google ändrade URLen från originalet. Det är nu fixat.

Dagensanalys.se - Igår: 19:08

Videoappen TikTok förbjuds in Indien

Den populära kinesiska videoappen TikTok går inte längre att ladda ned i Indien, detta efter ett domstolsbeslut från den indiska regeringen. Apple och Google tvingas nu ta bort appen från sina appbutiker i Indien. De indiska politikerna menar att videoappen har opassande innehåll och uppmanar till barnpornografi.

Dagensanalys.se - Igår: 17:31

Salesforce uppgraderar sin AI-plattform Einstein

Nu släpper Salesforce nya funktioner till sin Einstein-plattform som gör det möjligt för utvecklare och administratörer att lättare bygga in artificiell intelligens i sina lösningar och enklare använda teknik för maskininlärning. Maskininlärning är ett forskningsområden inom AI som handlar om maskiners förmåga att självständigt hantera och förstå stora mängder data. De tjänster inom maskininlärning som Salesforce erbjuder används idag av miljontals människor inom försäljning, marknadsföring och serviceyrken.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.