Dagensanalys.se > Ekonomi

Thursday, 17 January, 17:52

Dagensanalys.se - 20 nov 18 kl. 03:39

Facebook investerar 40 miljoner kronor i att träna journalisterFacebook har nyligen lanserat en fond som ska träna upp till 80 lokala journalister i att skriva på plattformen. Tanken är att skaka liv i lokal journalism. 40 miljoner kronor tänker Facebook investera i att få brittiska journalister att förstå hur man kan skriva på Facebook för deras flera miljarder användare. Projektet heter ”Community News Project” och målet är att få fler städer att börja rapportera lokala nyheter. “Community news is shared widely on Facebook, on pages and in community groups, and this collaboration will help us reach communities which don’t currently benefit from in-depth community news,” förklarar publicisten Reach PLC.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook, Community News Project, Reach PLC, Facebook Journalism Project

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Facebook, investerar40 miljoner kronor i att , träna, journalister
Dagensanalys.se - 28 jul 16 kl. 10:54

Facebook tror på en framtid med Telepati

Sociala mediejättens satsning på virtuell verklighet (VR) är bara ett steg mot målet att förverkliga Telepati, avslöjar grundaren Mark Zuckerberg. Telepati eller tankeläsning är direkt mental kontakt med en annan person utan att man meddelar sig med hjälp av språk, koder, tecken eller andra kända signalformer. När Facebook köpte VR-företaget Oculus Rift var det många som spekulerade om anledningen till köpet.

GöteborgsPosten - 15 dec 16 kl. 20:14

Så ska Facebook stoppa fejkade nyheter

För att komma till rätta med problemet att påhittade nyheter tar Facebook hjälp av - journalister. Användare ska flagga texter de tycker är "tveksamma", sedan får etablerade journalister avgöra..

Dagensanalys.se - 26 feb 18 kl. 09:01

Svenska journalister oroar sig över sociala medier

Svenska journalister använder sociala medier som kanal för nyhetsrapportering i lägre utsträckning än det globala snittet. Journalisterna anser även att Google och Facebook har alldeles för stor makt. Fördelat per kanal ser användandet ut som följande (svensk statistik i fetstil); Facebook (64% vs 66%)
Twitter (39% vs 52%)
LinkedIn (16% vs 20%)
YouTube (10% vs 14%)
Facebook Live (4% vs 9%)
Snapchat (1% vs 3%) “Medielandskapet har förändrats, och vi anpassar oss inte snabbt nog.

SVT Debatt - 11 dec 13 kl. 14:51

Medier skulle inte mörka Facebook-mordet

NYHETER I går publicerade Metro en artikel om hur någon först hittade på en Facebookanvändare, och sedan såg till att det började spridas att denna användare blivit ”mördad”. I samband med det påhittade mordet uppgavs att medier inte rapporterade eftersom förövarna bodde på en flyktingförläggning. Många Facebookanvändare gick på bluffen.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:49

Efter den massiva kritiken: Facebook tar aktivare roll gällande journalistik och fejknyheter

Facebook har inlett samarbete med stora nyhetsorganisationer och erbjuder dem tjänster som förenklar publicering på Facebook. Samtidigt börjar Facebook granska fakta för att få styr på falska nyheter och desinformation som sprids på nätet. Hittills har Facebook hävdat att det som medium inte kan ses som ett traditionellt nyhetsbolag och att man därför inte tar samma ansvar för det som publiceras.

Dagensanalys.se - 09 feb 18 kl. 13:48

Facebook lättar på locket för journalisterna

Igår bjöd Facebook Sverige in till en träff med journalister från olika svenska medier för att berätta om vad som är på gång, samt förklara hur de tänker kring mätningar och data. Det är mycket spännande som är på gång, och de lyfter gärna fram de många bra saker som Facebook gjort det senaste året, men är medvetna om att det finns utmaningar som de behöver fortsätta arbeta med. Facebooks svenska VD Sam Rihani inledde träffen med att hälsa alla välkomna till denna första pressträff som Facebook anordnar för svenska medier.

YLE - 04 jun 14 kl. 05:00

"Att skratta tillsammans skyddar journalister"

Journalisten Paula Salovaara har sällan långt till skratt. Jag ser mig inte själv som en så seriös person, säger hon. Skratt på jobbet skyddar folk i utsatta stunder.

Dagensanalys.se - 10 nov 16 kl. 13:20

Bäst i Sverige på Facebook

Vi fick en pratstund med Johan Rikner som har byggt upp Newsner och nyheter365 till ett av Sveriges snabbast växande mediehus, vi ville veta vad som är nyckeln till framgången. Hej Johan kul att få en pratstund med dig, kan du berätta lite kort om iden bakom Newsner och vad som är din vision för framtiden. – Idén från början var faktiskt ingen annan än att prova om det fungerade.

Dagensanalys.se - 21 nov 16 kl. 15:00

Mark Zuckerberg kovänder kring fejknyheter på Facebook – lovar bättring

När Facebook direkt efter det amerikanska valet kritiserades för att man låtit användare dela fejknyheter och påverkat utgången så kommenterade dess grundare Mark Zuckerberg det som ”galet”. Men knappt en vecka senare så lät det helt annorlunda, och nu lovas krafttag mot desinformationen i Facebooks flöde. Mark Zuckerberg har kritiserats tidigare, även innan valet för att ha påstått att Facebook är ett techföretag och inte ett medieföretag, något som höjt en del ögonbryn.

Dagensanalys.se - 10 jan 17 kl. 11:00

Emmybelönat nyhetsankare ska hjälpa Facebook med nyheterna

Nyhetsankaret Campbell Brown som tidigare arbetat på CNN och NBC har nu rekryterats till Facebooks nyhetsövervakande team. Målet är att putsa på förhållandet till etablerade nyhetsmedier, och på så sätt minska antalet fejknyheter på plattformen. Facebook har fått kritik för sitt sätt att hantera sättet nyheter sprids på plattformen, inte minst under den gångna höstens presidentval i USA.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - 1 timme sedan

Användare vet inte att Facebook samlar in information

Majoriteten av alla Facebookanvändare vet inte om att företaget samlar in information om deras intressen i syfte att skapa riktad annonsering, det visar ny forskning från Pew Research. Deltagarna i studien blev hänvisad till fliken ”Dina annonsinställningar” där Facebook listar användarens intressen. Hela 74 procent av alla Facebookanvändare känner inte till att den sociala mediejätten har en lista på deras intressen.

Dagensanalys.se - 3 timmar sedan

Snoop Dogg är ny delägare i Klarna

Amerikanska rapparen Snoop Dogg investerar i Klarna, det skriver tidningen Forbes. Klarna grundades 2016 och värderades förra året till 2,5 miljarder dollar. Nu inleder företaget ett samarbete med Snoop Dogg som kommer att vara ansiktet utåt i en ny marknadsföringskampanj.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

SAP utser ny chef för Norden och Baltikum

Marika Auramo, 51, har utnämnts till ny vd för SAP i Norden och Baltikum från den 15 januari 2019. Hon kommer närmast från en position i USA som Chief Operating Officer för SAP:s globala verksamhet för databaser och datahantering. Marika Auramo ersätter Martin Schirmer som valt att återvända till sin familj i Sydafrika efter att framgångsrikt ha lett SAP i Norden och Baltikum sedan mars 2016.

Dagensanalys.se - 4 timmar sedan

WSA nominerar till Sveriges bästa webbplatser

Om två veckor utses Sveriges bästa webbplats, app och intranät. 20 företag, organisationer och myndigheter är nominerade i fem kategorier. Tävlingen utgår ifrån en webbplatsundersökning med svar från 147 725 respondenter.

Dagensanalys.se - 23 timmar sedan

Kina dominerar på appmarknaden

Hela 194 miljarder appar laddades ned världen över under 2018, och Kina stod för nästan hälften av alla nedladdningar. Det visar App Annies senaste rapport State of Mobile 2019. Analysföretaget App Annie släppte idag sin årliga rapport State of Mobile som analyserar de globala trenderna inom mobilt.

Dagensanalys.se - Igår: 13:49

Sverige världsledande inom mobila transaktioner vid onlineköp

Criteo släpper idag undersökningen Global Commerce Review, baserad på analyser av sök- och köpdata från 5000 återförsäljare i över 80 länder. Rapporten visar Sverige som ledande inom mobila transaktioner där hela 60 procent av försäljningen sker via mobilen. Norge placerar sig på andraplats med 57 procent och Japan plockar hem tredjeplatsen med 54 procent.

Dagensanalys.se - Igår: 04:36

Facebook investerar miljarder i lokala nyheter

För att dränka fejk news med real news väljer nu Facebook att investera i produktionen av lokala nyheter. Facebook investerar 2,7 miljarder kronor i lokala nyhetsföretag som ska förse Facebook med ett bra nyhetsflöde. Pengarna ska fördelas på en rad olika projekt och organisationer.

Dagensanalys.se - Igår: 18:28

GroupM blir certifierade av Jicweb

WPP-ägda mediebyrån GroupM har certifierats av Jicweb för de jobbat mot att minimera felhantering av annonser och bedrägerier. Bakom Jicweb hittar vi revisorsorganisationen ABC, som en gång i tiden var först med att granska siffror på nätet. Tanken är att certifikatet, som vem som helst kan ansöka om, ska vända den negativa synen på hur annonsering hanteras.

Dagensanalys.se - Igår: 18:22

Research Now SSI döps om till Dynata

Research Now SSI har fått det nya namnet Dynata. Namnet betyder ”conveys significant meaning based on its vision of revitalizing market research and data-driven marketing”. Det var i oktober 2017 som Research Now och SSI gick samman.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:30

Youtube tar bort möjligheten att automatiskt dela klipp på Twitter

Snart går det inte längre att automatiskt dela videoklipp på Youtube till Twitter och Google+. Anledningen till att man tar bort verktyget för den automatiska delningen är att man istället vill att användarna ska göra delningen mer personlig, det meddelar ägaren Google på sin supportsida. Det kommer alltså fortfarande gå att dela varje inlägg manuellt.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.